Vaze pentru flori Boemia din Republica Ceha: tipuri si utilizare in interior

 Vaze pentru flori Boemia din Republica Ceha: tipuri si utilizare in interior

Vasele de cristal din Boemia au o istorie îndelungată a apariției și a existenței lor. În ciuda schimbării tendințelor modei în designul caselor și apartamentelor, vasele Bohemia își păstrează popularitatea. Ele sunt folosite nu numai pentru flori, ci și ca un accent luminos al interiorului.

Scurt istoric al sticlei Bohemian

Fabricarea sticlei în Republica Cehă este una dintre cele mai vechi industrii, cunoscută în întreaga lume de peste 600 de ani. Cronicile pentru prima dată menționează flori de sticlă din Cehia de la mijlocul secolului al XIII-lea. Iar după 300 de ani, numărul atelierelor cehe de sticlă a ajuns la sute. Creșterea rapidă a meseriei în fabricarea sticlei a început cu relocarea în masă a maeștrilor saxoni, iar anul 1684 a devenit important în istoria sticlei.Maestrul Muller a primit un pahar de o asemenea puritate și transparență, care nu a fost văzut până acum. Sticla rezultată a fost numită "cristalul Boemian", deoarece partea de vest a Republicii Cehe era numită Bohemia. O nouă tehnologie a câștigat repede popularitatea în întreaga Europă.

În secolul al XVIII-lea, producția de sticlă din Republica Cehă a fost în fruntea dezvoltării sale. Dragi sticle Bohemian decorate multe case europene de regi. Bohemian cristal a devenit un exemplu pentru a urmări suflantele de sticlă în multe țări. Tradițiile vechi de secole sunt respectate cu atenție de către maeștrii moderni. Până în prezent, multe procese sunt realizate manual utilizând tehnologia veche. În fiecare an sunt produse zeci de milioane de produse de cristal și sticlă cu design modern. Ceaiul din sticla din Cehia realizat în secolul al XIX-lea nu își pierde popularitatea. Copiile vechi sunt păstrate în muzee sau scoase la licitație pentru bani mari.

tipuri

Vasele Bohemia sunt sticlă și cristal. Principiul prin care produsul se va referi la sticlă sau cristal se bazează pe prezența plumbului în vază. Produsele simple din sticlă sunt compuse din nu mai mult de 4% plumb. În cristal există mai mult de 10%.În cristalul de elită, conturile de plumb reprezintă 30%. Această componentă este foarte importantă pentru consistența sticlei, deoarece aceasta face ca paharul să fie mai flexibil și elastic. Ce permite maestrului să realizeze forme mai dificile și colorate. Plumbul conferă sticlei o proprietate reflexivă și refractivă specială.

Boemia și vasele de cristal sunt produse în trei moduri: suflat, tras și presat. Primul soi este suflat într-o formă cu o anumită lățime și înălțime. Cele desenate sunt întinse de mână, doar baza este în formă. Au un picior mare și ziduri groase și netede.

Prin forma margini a produsului sunt împărțite:

  • muchiile netede se disting adesea prin culori sau metale prețioase;
  • știfturile nu sunt foarte frecvente, dar încă există;
  • Cut-urile sunt tipice pentru formele de designer.

Varietatea formelor care sunt produse astăzi este foarte complexă. Luați în considerare formele de bază ale vaselor de cristal din Boemia pentru flori.

  • Vaze clasice pentru flori, acestea au cel mai adesea un fund mic stabil și se extind treptat în sus.
  • "Jardiniere". Una dintre cele mai comune forme de sticlă cehă. Acesta diferă de forma clasică prin dimensiunea mică și piciorul mic gros.pe suport rotund sau pătrat.
  • desen produsele pot fi de forma cea mai neobișnuită.
  • Vaze de podea. Destul de mari și voluminoase. Adesea ele nu sunt folosite în scopul propus, dar decorațiile joacă un rol în interior.
  • Antique. Ele au caracteristicile caracteristice ale copiilor originale: pretentiozitate, un mare număr de elemente mici, prezența aurizării și mânere mici pe laturi. Achizitionate de cunoscatori reali din sticla ceha si depozitate ca artefacte istorice.

În culori există copii transparente, color și mixt. Realizarea cristalului colorat este un proces complex care necesită cunoștințe și abilități speciale. Un strat colorat este suprapus pe un strat subțire transparent de cristal, iar un strat transparent este aplicat din nou pe partea superioară. O astfel de lucrare este foarte laborioasă și este făcută de adevărații maeștri ai meseriei lor.

Stratul de culoare este obținut prin adăugarea anumitor minerale. De exemplu, manganul vopsește cristalul în roz sau violet. Oxidul de cupru dă o nuanță albastră. Pentru sticlă și cristal, care produce Republica Cehă, se caracterizează printr-o tăiere incoloră pe un fundal colorat. Acesta este creat prin tăierea modelelor pe stratul de culoare, care deschide stratul inferior de jos.Vasele din sticlă Boemia, decorate cu pictura artistică, modelare, aurire și argint, sunt un mare succes.

Producători moderni

Boemia cristalită - Compania, creată în toamna anului 2009, reunește două întreprinderi care fabrică sticlă și cristal. În primul rând, instalația Svetla nad Sazavoysky există încă din 1967. Astăzi este complet automatizată. Produce tacâmuri pentru băuturi, vase și alte obiecte decorative.

A doua întreprindere a companiei „Kvetna“ situat în orașul Strany. Funcționează din 1794. Toate lucrările la această plantă se realizează manual. De asemenea, "Kvetna" este angajată în decorarea diverselor sticle. Ambele plante interacționează între ele. Titanul se adaugă la masa de sticlă, ceea ce face produsele mult mai puternice.

Gamă de produse Boemia cristalită actualizat constant cu serii noi. Cele mai recente noutăți ale vaselor clasice de flori boemă transparente au apărut în seturi de cadou de Origami, Barley Twist, Casablanca, Dinastia. Fiecare model are propriul design și caracteristici. De exemplu, Casablanca este o vază boemă standard pe tulpină, cu un model frumos de relief. Toate modelele de seturi de cadouri sunt fabricate pe baza producției automate.

Este demn de remarcat o serie de lucrări realizate manual Ritmul optic. Aceasta este o serie de legături unice Bohemian de forme complexe. Disponibile în diferite dimensiuni de la 17 la 29 și în diferite culori - verde, albastru și negru. Gama de vase pentru flori oferă sticlă, cristal lustruit și neted, vase exclusive și opțiuni cu stuc. Numărul de modele produse este mai mare de 400.

Cum de a alege cristalul potrivit?

Conform standardului mondial, cristalele Bohemian trebuie să cuprindă sticlă de potasiu-calciu și oxid de plumb. Cu cât conținutul de plumb este mai mare, cu atât este mai puternic vaza. Datele privind procentul de plumb din cristal pot fi găsite pe o etichetă de hârtie blocată pe produs. Acest cristal de plumb nu trebuie să aibă mai puțin de 24%.

Semnul exact că vaza a fost făcută manual - diferențe mici, precum și prezența unei cusături de legătură în partea de jos. Dacă modelul de cristal strălucește în lumina cu toate culorile curcubeului, atunci aveți în mâinile dvs. un specimen de calitate. Prețul produsului depinde, de asemenea, de model, cu cât este mai subțire și mai elegantă, cu atât este mai scump elementul.

Simțiți marginea vasului. În cristal adevărat, ar trebui să fie puțin arătat, dar nu tăiat. Cu privire la greutatea produsului, de asemenea, trebuie să acorde atenție.Nu este necesar să cântăriți vaza, doar să ridicați. O adevărată vază de cristal va fi grea.

Verificați zgomotul de cristal. După ce ați lovit un vas cu un creion, soneria ar trebui să dureze aproximativ 4 secunde. Dacă produsul are defecte, blistere și opac, indicați acest lucru vânzătorului. Prezența unor probleme în produs indică o calitate falsă sau proastă.

Boabe vase în interiorul casei

Interioarele moderne sunt în armonie perfectă cu vasele de podea mari. Forme neobișnuite de vase de cristal fără adăugiri vor decora în mod eficient camera. Dacă această opțiune de design este prea originală, puteți rămâne pe clasicul veșnic. Pereții de culori pastelate delicate, un șemineu din marmură, un candelabru de cristal pendant și o oglindă într-un cadru de aur vor fi subliniate subtil de o vază groasă de cristal cu un buchet de bujori.

În vasele de stil franceză și provensală din cristal cu flori de câmp sau grădină sunt adesea folosite. În vasele mari din Provence nu sunt destul de potrivite. Este mai bine să dați prioritate mai multor vase mici de același stil cu o varietate de aranjamente florale care vor deveni un accent interior atractiv.O mare vaza cu molid sau ramuri uscate va fi un plus minunat pentru decorarea festivă de iarnă. Ramurile uscate trebuie ținute într-o soluție salină timp de cel puțin o zi pentru a le da efectul înghețului. Este posibil să decorați astfel de compoziții cu lămpi, ghirlande colorate și bile mici. Girlanda LED-ului va arata frumos refractia cristalului.

Crystal are o mare capacitate decorativă în contrast cu produsele din sticlă. Tăierea și gravarea creează o ușurare și o expresivitate suplimentară pentru produsele din cristal. Și numeroasele fațete care reflectă lumina ajută produsul să strălucească cu toate culorile curcubeului. Vasele de cristal sunt un element indispensabil de interioare scumpe luxoase. Timp de secole, obiectele de artizanat din cristal au fost un simbol al bogăției. Toate vasele, indiferent de formă, dimensiune și design, îndeplinesc funcții practice și decorative.

Produsele din cristal pot fi un element independent al decorului, datorită strălucirii și eleganței sale. În același timp, ei vor face față perfect funcției lor directe și vor completa orice aranjament floral. Florile sunt de obicei puse în flori mici, cu tulpini mici.Florile înalte sunt puse în vase lungi ovale, cu laturi aplatizate sau vase înguste. Vasele în formă de bowl sunt ideale pentru compoziții mari de agățat.

O gamă modernă de vase de cristal vă permite să alegeți un produs pentru orice gust și culoare. Cataloagele companiei pentru fabricarea cristalului oferă vase sub formă de sticle și amfore, orice siluete, abstracții și cristale. Puteți cumpăra cu ușurință o vază clasică de cristal. Aceste copii pot fi găsite întotdeauna pe rafturile magazinelor.

Pentru informații despre cum să alegeți vase de flori Boemia din Cehia, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor