Tipuri de vaze pentru fructe

Spațiul de bucătărie ar trebui să combine confortul casei și o suprafață de lucru spațioasă. Prin urmare, totul ar trebui să fie acolo. Comanda în bucătărie ajută la crearea unor lucruri mici care să îndeplinească funcții decorative și practice. Acestea includ, de exemplu, o vază pentru fructe.

Pentru ce suntem noi?

Vasul cu fructe se numește castron de fructe. Cu toate acestea, poate servi nu numai fructe proaspete, ci și dulciuri, biscuiți și alte produse de cofetărie. Acest lucru este deosebit de convenabil dacă există copii în casă - copiii nu trebuie să ajungă la raftul de sus pentru a obține tratamentele preferate.

În plus, este foarte convenabil să se păstreze fructele pe masă într-o vază. Vitaminele sunt mereu la îndemână. Toată lumea este familiarizată cu situația când gospodăriile găsesc accidental în dulap sau în frigider fructe deja putrezite, odată curățate și uitate. Vasul de fructe va permite evitarea unei astfel de situații.

O funcție importantă a acestui subiect este componenta sa estetică. Acum oferă o gamă largă de modele, printre care puteți alege cu ușurință cel mai potrivit pentru un anumit lucru interior. Fructe într-un loc proeminent arata foarte frumos. Puteți crea compoziții de fructe întregi și puteți servi vitamine naturale în acest vas pentru oaspeții de la masa de sărbători.

specie

Mergeți la magazin pentru castron de fructe, ar trebui să știți că există mai multe soiuri. De exemplu, acest articol poate fi realizat dintr-o varietate de materiale, fiecare având propriile sale avantaje și dezavantaje. Luați în considerare cele mai populare opțiuni.

 • Pottery. Partea pozitivă a vasului ceramic va fi aspectul său frumos. Aceste vase arata costisitoare, elegante, se potrivesc aproape oricarui interior, in plus, aproape ca nu necesita ingrijire speciala. Cu toate acestea, aceste fruktovnitsy sunt destul de scumpe, și, de asemenea, diferă în unele fragilitate.
 • Earthenware. Opțiunea bugetară. Valoarea sa este valabilă pentru fiecare familie. Material foarte obișnuit. Dintre minusurile produsului, merită remarcat aspectul său destul de modest, dar cu scopul său direct vaza de faianță se descurcă bine.
 • Copac. De asemenea, materiale necostisitoare.Avantajul unui coș de fructe din lemn este durata de viață destul de lungă, dar nu este potrivit pentru toate tipurile de fructe. De exemplu, este mai bine să nu păstrați fructele suculente și dulci în ea, deoarece pomul absoarbe ușor umezeala.
 • Crystal. Material pentru o casă nobilă, mobilier foarte rafinat și elegant. Culorile luminoase colorate într-o vază de cristal arata foarte frumos, dar merită să ne amintim că cristalul este destul de fragil, deci este mai bine să scoți un astfel de coș de fructe departe de copii. Unii oameni preferă să obțină acest lucru numai în timpul vizitei oaspeților.
 • Sticlă și porțelan. Aceste materiale sunt, de asemenea, fragile, dar arată foarte plăcut din punct de vedere estetic în orice bucătărie. Cutie de fructe de sticlă deosebit de potrivită pentru încăperi, realizate în stil clasic. Dintre minusurile care merită notate prețul ieftin al acestor feluri de mâncare. Deosebit de remarcabile sunt produsele din materii prime atât de frumoase precum sticla Murano. Acesta este un material foarte scump, iar aceste vase au o funcție în principal decorativă. Unicul vas rafinat va schimba complet locul pe care îl va lua.
 • Oțel inoxidabil. Avantajul preparatelor din oțel inoxidabil este o mare varietate de forme, deoarece acest material vă permite să realizați cele mai neobișnuite forme și elemente de decor.Un alt plus al unei astfel de vase este o durabilitate sporită și o durată lungă de viață.
 • Plastic. Lucru foarte practic și convenabil. Este ușor să se spele sucul sau pulpa de pe suprafață, nu se rupe, este potrivit pentru un picnic. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că materialul plastic este foarte dăunător atunci când vine în contact cu alimentele, deci ar trebui să cumpărați vase cu siguranța ecologică și sanitară și igienică dovedită.
 • Compozit. Acest produs combină mai multe materiale simultan. Potrivit pentru un stil neobișnuit de interior de bucătărie. Arată o opțiune foarte frumoasă cu o farfurie din porțelan și o tijă de crom. Un alt tip popular este fundul din lemn și laturile metalice.

De asemenea, puteți clasifica coșurile de fructe conform formularului. Magazinele oferă o gamă largă de produse neobișnuite în forme neregulate, Cu toate acestea, cele mai frecvente sunt încă opțiunile clasice.

 • Vaza pe picior. Este un vas pe un suport subțire, dar stabil. Cu cât vasul este mai mare, cu atât mai mult fructe poate avea un castron. Fiind în același recipient, fructele de diferite culori arată foarte apetisante și proaspete.
 • Nivelul. Cea mai populară opțiune.Vă permite să plasați o cantitate mare de fructe. De cele mai multe ori se oferă produse de două niveluri, dar există și vase cu mai multe etape, destinate, în schimb, servirii fructelor oaspeților. Această bibliotecă este potrivită nu numai pentru depozitarea fructelor, ci și pentru servirea bomboanelor sau prăjiturilor. Datorită mai multor plăci, puteți crea compoziții neobișnuite, în plus, acest design economisește în mod semnificativ spațiu pe masă.
 • Forme neobișnuite. Pentru cei mai îndrăzneți producători de gospodine oferă cutii de fructe în forme fanteziste. Poate fi o combinație de forme diferite, precum și imagini neobișnuite, de exemplu, o vază în formă de animal, un televizor, un copac, pe ramurile cărora sunt plasate fructe, variante de perete.

Recomandări pentru selecție

Pentru a obține unitatea de stil în interiorul bucătăriei, ar trebui să abordați cu competență alegerea oricăror lucruri mici. Acest lucru este valabil și pentru castronul pentru fructe. Profitați de câteva sfaturi de la un vas de fructe.

 • Asigurați-vă că aspectul vaselor este în armonie cu designul general al bucătăriei. Lucrul ar trebui să fie combinat în stil cu celelalte feluri de mâncare și detalii interioare. Opțiunea cea mai preferată este crearea unui ansamblu al tuturor ustensilelor de bucătărie și a diferitelorelemente de design.
 • Alegerea culorii produsului trebuie determinată de stilul general al sălii de bucătărie. Dacă predomină clasicul, atunci este mai bine să alegeți feluri de mâncare de nuanțe liniștitoare, combinate cu culoarea situației.

În cazul minimalismului modern, coșurile de fructe se potrivesc contrastului cu culoarea principală a tonurilor.

 • De asemenea, este important să achiziționați un castron, proiectul căruia este combinat cu alte elemente decorative în cameră. De exemplu, în cameră pot fi deja plasate vase, feluri de mâncare, vase. Designul cutiei de fructe trebuie să fie în armonie cu toate aceste obiecte pentru ca compoziția să-și păstreze integritatea.
 • Se recomandă alegerea bolurilor cu laturi înalte astfel încât fructele și fructele să nu cadă.
 • Fiți ghidat de proiectarea felurilor de mâncare și seturilor de ceai expuse pe masa festivă. De exemplu, un set de porțelan rafinat nu va fi combinat cu o tavă de fructe din metal sau plastic.
 • Dacă vasele sunt selectate pentru activitățile copiilor, atunci preferați plasticul. Este sigur atât pentru copii, cât și pentru vaza în sine, și arată ușor, frumos, ușor.
 • Dacă alegeți un vas pe picior,se recomandă să cumpărați un castron pe mai multe suporturi - astfel încât stabilitatea vasului va crește, deoarece fructele au o greutate destul de mare.
 • Pentru masă festivă ar trebui să alegi un vază-raft. La diferite niveluri, puteți plasa fructe de diferite densități, astfel încât soiurile moi să nu fie rănite pe fructele mai grele. Această opțiune va economisi în mod semnificativ spațiul de masă și este, de asemenea, foarte convenabilă pentru oaspeți - toate fructele sunt vizibile în mod clar, ele sunt ușor de obținut.
 • Pentru utilizarea de zi cu zi, potrivit și un vas cu două straturi sau un singur picior. Două sau trei vase identice pe o masă de familie arată foarte bine, dar în acest caz acest tabel ar trebui să fie lung. Achiziționarea a două feluri de mâncare diferite va denatura în mod semnificativ designul interiorului.
 • Este important să studiem informații despre producătorii de feluri de mâncare. În prezent, sunt populare bolurile Bohemia, coșurile de fructe din porțelan din Republica Cehă, precum și vasele retro ale stilului URSS.

Dar și în magazine există o gamă largă de produse de forme neobișnuite și modele exclusive din Italia.

Exemple interesante

Uită-te la ce opțiuni frumoase și neobișnuite sunt reprezentate în prezent în vase sau magazine online.

 • Fructe în design sub Gzhel arata foarte elegant. Ei bine, în cazul în care bucătăria are alte elemente de aceeasi decor - placi de tăiere, ceainic, bucătărie. Este mai bine dacă întreaga bucătărie este decorată cu gust albastru și alb.
 • Vaza sferică universală cu sloturi produse de BergHOFF. Se compune din două elemente detașabile. Versatilitatea produsului este că se potrivește perfect atât în ​​interiorul clasic, cât și în mobilierul realizat în direcția modernă. Meniurile inferioare și superioare pot fi utilizate separat, de exemplu, partea de sus sub fruct, partea de jos sub sosuri.
 • Tava de fructe din sticlă pe picior din Dalian Hantai Trade Co., Ltd. Marginile au o formă neuniformă. Vasul este decorat cu flori voluminoase cu aurit galvanizat, piciorul este fabricat din același material. Sticla și aurul sunt o combinație foarte elegantă și elegantă.
 • Fructele "Apple" de la Anna Lorenz. Ea are forma unui copac, ale cărui ramuri au containere de sârmă, în care sunt puse merele suculente. Fabricat din sârmă din aluminiu Înălțime - 1,2 metri, deci este mai bine să o instalați pe podea.
 • Vase de perete pentru banane. Sunt boluri închise cu găuri în care sunt plasate banane. Este foarte convenabil, și cel mai important - original.O soluție de design interesantă: forma unei banane vă permite să creați imagini comice, cum ar fi coarnele de tauri.
 • Platoul de fructe de la Lorea. Arată simplu, modest, dar în același timp accentuează gustul rafinat al proprietarilor. Producătorii oferă trei opțiuni diferite de lemn. Se recomandă ca fructele unei culori contrastante să fie plasate în aceste vase uimitoare.

Dacă într-adevăr doriți să aveți un coș de fructe original și exclusiv în bucătărie, care se potrivește perfect în interior, atunci puteți încerca să-l faceți singur. Dăm un exemplu de una dintre opțiuni.

 • Luăm trei plăci de porțelan de diferite diametre. Răsfoim fiecare, măsuram cu atenție și marcați mijlocul fundului cu bandă. Aici vom lucra ca un exercițiu electric.
 • Îndepărtați cu grijă găurile în punctele marcate.
 • Conectăm toate vasele cu axele metalice. La plăci nu sunt libere, le puteți întări cu dopuri de cauciuc sau garnituri.

Un castron neobișnuit de trei niveluri de fructe gata! Plus este că, în mod ideal, va fi combinat cu restul bucatelor din casă și va fi o decorare minunată a mesei.

Vasul de fructe nu este doar un element pentru depozitarea și servirea fructelor proaspete, ci și un element unic al interiorului bucătăriei.Prin urmare, alegerea sa trebuie abordată cu cea mai mare responsabilitate, astfel încât designul camerei de bucătărie să-și păstreze integritatea și armonie.

Pentru informații despre cum să faci un vas pentru fructe din margele cu mâinile tale, vezi următoarea clasă de master.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor