Vase din porțelan: tipuri, design și utilizare în interior

Vaze - unul dintre elementele decorative care este potrivit în aproape orice stil. Sunt deosebit de interesante modelele vechi, deoarece frumusețea lor nu se estompează cu timpul, ci devine mai luxoasă și mai expresivă. Vasele de porțelan chinezesc sunt o combinație de sensibilitate și chic nobil. Care sunt modele interesante cum ar fi acestea, cum să le folosiți în interior - considerăm în acest articol.

Caracteristicile materialelor

Tradus din arabă, porțelan înseamnă "aparținând împăratului, imperial". Materialul și-a luat numele pentru că numai oamenii foarte bogați tocmai și-au putut permite acest lucru. Primul porțelan a fost făcut de olarii chinezi, au creat bucăți cu adevărat unice. În Europa, meșteșugurile au fost aduse la începutul secolului al XVIII-lea.A fost o senzație reală, pentru că, înainte de aceasta, locuitorii din țările europene nu au văzut astfel de grație și sofisticare. Ulterior, produsul a căzut în Rusia. Acum, fiecare magazin de decor de acasă și tacamuri oferă clienților un sortiment vast de produse din porțelan.

Există trei tipuri principale de porțelan: dur, moale și os.

 • Porțelan dur - Acesta este un material unic realizat din piatră chineză. Astfel de produse greutate grele, ele sunt destul de puternice, dar pot fi sparte de o lovitură puternică. Porțelanul dur este materialul preferat al maeștrilor chinezi.
 • Porțelan moale (artificial) - crearea de europeni. Văzând frumoasele statui și vase chinezești, europenii au încercat să reproducă materialul, dar oricum nu a existat duritate. Arderea unui astfel de porțelan se efectuează la temperaturi mai scăzute, deci are un aspect puțin poros.
 • Oasele chinezești - cel mai rar și mai scump material. Acesta a fost dezvoltat în Anglia, adăugând la cenușa de oase rețetă standard. Acest material este foarte puternic, transparent. Vasele din acesta sunt incredibil de subțiri și elegante.

În plus, merită menționat un astfel de lucru ca china rece.Desigur, el nu are nimic de-a face cu materialul chinezesc real.

Acesta este un amestec de mai multe elemente:

 • clei;
 • amidon;
 • glicerol;
 • mălai.

Porțelanul rece este folosit pentru sculptura cu mâinile tale, poți face orice de la el. Pregătiți materialul la domiciliu nu este, de asemenea, dificil.

soiuri de vaze

Vasele din porțelan sunt complementul perfect pentru orice interior. Cu ajutorul lor, puteți oferi o cameră un lux limitat, revigorați decorarea, completați direcția aleasă. De asemenea, o vază este un câștig pentru cei care nu știu încă ce accesorii să furnizeze camera.

podea

O caracteristică a vaselor de podea este că acestea sunt de obicei mari. Ele nu pot fi împinse în spatele scaunului, canapea, pusă în spatele ușii - astfel de modele ar trebui să fie în primul rând în cameră, încântând ochii proprietarilor și oaspeților. Cu toate acestea, este posibil ca această opțiune să nu fie potrivită pentru fiecare cameră. Dacă camera este mică, o vază uriașă va arăta ridicol, se va crea impresia că acest element a ajuns aici în mod miraculos. Alegeți astfel de vase pentru camere spațioase și mari - numai atunci ele vor armoniza armonios interiorul.

Este o idee bună să folosiți aceste modele pentru culori. Dacă puneți flori uscate, ele vor face interiorul mai subtil, sublim. Plantele vii, de asemenea, arata foarte frumos, dar trebuie sa fie alese corect. Pentru o vază albă se potrivesc ramuri volumetrice de orhidee, trandafiri, crini.

Spațiul de lucru

De regulă, vasele de masă preiau dimensiuni mici. Ei arata bine pe masa de cafea, rafturi, noptiere. Este foarte important să se aleagă silueta perfectă - în vasele rotunde ale stilurilor moderne, vasele rotunde arătau frumoase, în contururile clasice - lungi și subțiri. O soluție interesantă ar fi ridicarea mai multor vase de același tip și crearea unei compoziții întregi de la ei.

Culori și imagini

Primele vase ale meșterilor chinezi au fost în cea mai mare parte albă. Nu erau modele sau modele pe ele. Numai mult mai târziu au început să facă bijuterii neobișnuite și aplicații pe modele.

 • Versiunea standard este o vază albă. Este perfect atât pentru stilurile clasice, cât și pentru cele minimaliste. Este necesar să se țină seama de interiorul general. Dacă este în nuanțe întunecate, atunci vaza albă va fi în afara locului.Acest model este selectat pentru camere luminoase și spațioase.
 • Ideea inițială ar fi să cumpărați o vază neagră antică. Ea arată bine într-un stil clasic, și poate, de asemenea, să completeze astfel de direcții extravagante precum glamour și fuziune. Această vază va arăta grozav într-un interior alb sau crem, devenind un accent rece și pronunțat.
 • Culori calde calde, cum ar fi roșu, roz, galben va fi un plus bun pentru un interior luminos. Dar nu uitați că alegerea unui model de culoare non-standard, trebuie să țineți cont de conceptul general. De exemplu, dacă camera dvs. este verde, atunci o vază roșie va arăta ridicolă și chiar sfidătoare.
 • Vaze din porțelan cald albastru, albastru și violet se potrivesc atît stilului clasic, cît și direcției loftului, țării, fuziunii. Când cumpărați acest soi, asigurați-vă că interiorul are cel puțin un accesoriu de culoare similară.

Cel mai adesea, cunoscătorii de rigoare și consistență preferă vase fără excese. Cu toate acestea, stilurile moderne implică nu numai albirea solidă, ci și desene interesante de diferite culori, precum și adăugarea altor materiale.Vaza de porțelan cu stropi de bronz este o idee originală pentru interiorul, care este decorat "antic". Cel mai adesea bronzul face mânerele sau baza produsului, restul fiind din porțelan. Astfel de vase vor fi relevante numai în vechiul interior, unde vor completa alte opere similare de artă.

Imprimeurile cu flori sunt imaginile preferate ale femeilor. Această vază poate fi înzestrată cu un interior clasic, dar nu uitați că florile trebuie combinate în culori cu gama de bază a camerei. O soluție interesantă ar fi cumpărarea unei vase cu imagini de animale. Acestea pot fi tigri, lei, păsări de paradis. Modelul cu broaște arată frumos - o astfel de vază va înveseli orice oaspete.

Desenele abstracte și neobișnuite sunt cele mai utilizate în stilurile moderne, unde vor arăta cele mai avantajoase.

Sfaturi și trucuri

Dacă doriți să cumpărați un element cu adevărat valabil, trebuie să fiți atenți la produsele fabricii de porțelan imperiale. Această plantă are 270 de ani de muncă, în catalogul său există o gamă imensă de vase și alte produse din porțelan. În plus, compania organizează permanent expoziții și cursuri de masterat în domeniul pictării.

Este foarte important să luați în considerare stilul camerei atunci când cumpărați un vas. Stilurile clasice necesită reținere în culori și design, tendințele moderne vor susține strălucirea și imaginația. Stiluri precum loft și high-tech, asigurați-vă că ați completat strălucirea rece a porțelanului alb sau negru.

  Planificând să folosiți o vază pentru flori, trebuie să abandonați produsul saturat. Gama strălucitoare albă este binevenită, care este pornit de trandafiri strălucitori, colorați sau gerbere. De asemenea, se recomandă alegerea unei anumite forme - un model rotund sau pătrat va fi o soluție bună.

  Pentru buchete mari, cumpărați produse în format japonez, o singură ramură de sakura va arăta la fel de atractivă. Dacă intenționați să puneți un singur trandafir sau crin într-o vază, este mai bine să alegeți un produs subțire și lung. Aceste modele care sunt concepute numai pentru formatul decorativ pot fi de diferite forme.

  Cum să faci un porțelan rece cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor