Vase de cristal: variații și recomandări pentru selecție

 Vase de cristal: variații și recomandări pentru selecție

O vaza de cristal poate fi o completare excelenta oricarui interior: atat clasic cat si modern. Crystal a fost întotdeauna apreciată pentru frumusețea ei, a fost mult timp un element decorativ în decorarea unor oameni extrem de bogați și nobili. Astăzi, cristalul a devenit mai accesibil, este destul de posibil să se cumpere la prețuri competitive. Înainte de a alege o vază de cristal, ar trebui să aflați ce fel poate fi. Este la fel de important să vă familiarizați cu stilurile de bază ale designului acestui tip de accesorii și cu producătorii populari.

tipuri

Cristalul nobil și luxos este folosit în mod special pentru a crea vase frumoase decorative care pot completa orice interior al unei case sau apartamente private. Apoi, considerăm principalele tipuri de astfel de accesorii, care, de regulă, sunt cele mai populare.

 • Vaze clasice pentru flori, fructe și chiar bomboane. Poate fi făcută într-o varietate de forme și variații. Cel mai adesea cristalul lustruit este utilizat pentru astfel de vase.
 • Vaze pe picior. Mai ales frumoasele sunt opțiunile de cristal colorat.
 • Vasele subțiri conice sunt numite "Jardinières". Ele sunt în principal potrivite pentru flori cu tulpini mici.
 • Opțiuni exterioare. Astfel de modele sunt de obicei destul de mari. Există opțiuni foarte mari și voluminoase. În astfel de vase, puteți pune flori sau le puteți folosi doar ca decor.
 • Antique. Găsirea unor astfel de opțiuni este ușoară, cu toate acestea, ele pot costa o sumă decentă. Astfel de vase sunt cele mai potrivite pentru interioare clasice, cum ar fi barocul sau Art Deco.
 • Vaze de proiectare rotunde. Poate fi un plus extraordinar pentru interiorul modern în stilul hi-tech, minimalismului sau futurismului.

Desigur, nu toate tipurile de vase pot fi găsite în magazinele și buticurile moderne.Mai ales costisitoare și neobișnuite vor arăta opțiunile de proiectare care sunt executate într-o singură copie. Nu arată rău și modele sub forma unei amfore sau a unei canule.

material

Pentru a face produsele din cristal mai accesibile, mulți producători folosesc materiale diferite pentru fabricarea accesoriilor lor. Luați în considerare cele mai populare.

 • Stras. Acest soi este considerat a fi foarte elegant și scump, cel mai adesea este folosit pentru a face bijuterii, dar pe vaze fac unele detalii miniatură. În forma sa pură de a găsi o vază de cristal de rock este destul de dificilă. Dar dacă toate acestea vor fi făcute prin ordinea individuală, atunci va avea o nuanță nobilă albă sau transparentă.
 • Cristal colorat. Accesorii din acest material, de regulă, fac parte din epocă, deși puteți găsi modele destul de moderne. Cu toate acestea, ar trebui să fiți atenți: mulți producători dau sticlă colorată obișnuită pentru cristalul colorat scump. Achiziționați astfel de lucruri ar trebui să fie exclusiv în punctele de încredere. Sunt deosebit de scumpe variantele de cobalt. Cristalul însăși este transparent, dar dacă se adaugă diferite impurități metalice, acesta devine colorat și foarte bogat.
 • Cehă Crystal poate fi o mare plus față de orice stil boem în interior. Acest material este destul de dens, ușor de îngrijit pentru el.

Fiecare dintre materiale are avantaje, dezavantaje și caracteristici. De aici se dezvoltă și mai mult prețul produsului.

Stiluri și modele

Astăzi, producătorii interni și străini produc vase în stiluri de execuție clasice și moderne. Apoi, ia în considerare aceleași direcții în care pot fi făcute vase de cristal.

 • În mare. Vasele neobișnuite, decorate cu cochilii și valuri, pot fi o completare excelentă a unei case de țară în stil scandinav de mare. Realizate sub diferite forme.
 • Vaza de cristal în stil clasic pe picior Cu un desen unic pot fi folosite pentru culori artificiale sau naturale. Vase deosebit de scumpe cu desen de aur.
 • Piatră modernă în stil minimalist cu un număr limitat de detalii atrăgătoare - o alegere excelentă pentru un living sau o bucătărie confortabilă.
 • Se pare modelul elegant al modelului VAZ în stil japonez sau chinezesc. Ele sunt fie realizate în întregime din cristal colorat, fie parțial.De asemenea, în astfel de cazuri pot fi pietre semiprețioase și minerale.
 • Versiuni rare ale VAZ de la URSS. Multe dintre ele sunt vândute foarte ieftin, ele pot fi găsite cu ușurință în generațiile mai în vârstă. Dacă curățați vechiul cristal, acesta nu va străluci nici mai rău decât oricare altul nou.

Producători celebri

Cele mai multe dintre ele din țara noastră sunt evaluate de producătorii străini de produse din cristal. Sa întâmplat astfel încât locul de naștere al vaselor de cristal și al cristalului în sine este Europa. Poate că acesta este motivul pentru care accesorii de lux de astăzi o aduc de acolo.

Până în prezent, cei mai renumiți producători se află în Republica Cehă, Franța, Germania și Italia. Aproape toată lumea își importă produsele în țara noastră. Apoi, aruncați o privire mai atentă la brandurile și brandurile populare.

 • Bohemia Jihlava - Această marcă cehă este considerată a fi unică în acest fel, deoarece produce o varietate de obiecte decorative pentru interiorul celui mai pur cristal, cu adăugarea de aur, platină și argint.
 • O companie excelentă din Republica Cehă este, de asemenea, Egermann. În gama acestui brand puteți găsi produse de lux din sticlă colorată și cristal Bohemian. Vaze și seturi sunt deosebit de bune.
 • De asemenea, în țara noastră puteți găsi produse excelente. Marca italiană Timon S. R. L. Această marcă nu are numai vase de cristal, ci și ochelari de vin și alte feluri de mâncare.
 • Marca poloneză Kolglass Ryszard Kolat produce produse excelente din cristal colorat cu aurire. Acest brand poate fi găsit vase foarte neobișnuit care poate fi un decor pentru orice casă.
 • Vasele moderne de top ar trebui să fie căutate într-un sortiment. Marca cehă Caesar Crystal Bohemia.

Cum sa alegi?

Alegerea unei vase de cristal reale este cea mai bună de la producătorii dovediți. Nu este recomandat să comandați astfel de produse pe site-uri dubioase de pe Internet. Cel mai bine este să dai preferință lucrurilor exclusive care pot deveni mai târziu o moștenire de familie. De asemenea, atunci când alegeți un accesoriu adecvat pentru interiorul cristalului, trebuie acordată o atenție deosebită următoarelor detalii.

 • Trebuie să bateți ușor produsul. Crystal sună foarte frumos, spre deosebire, de exemplu, din sticlă obișnuită. Aici diferența va fi vizibilă chiar și pentru o persoană care absolut nu înțelege acest lucru.
 • Este foarte important să se acorde atenție strălucirii, care publică o vază.Pe un cristal adevărat, muchiile și elementele principale vor străluci foarte frumos.
 • Trebuie să ne amintim că cristalul nu pare întotdeauna transparent. Când se adaugă cobalt, acesta va fi albastru, iar siliconul va fi de culoare roz deschis. În acest caz, asigurați-vă că verificați eticheta pe care trebuie să fie indicate aceste impurități.
 • O atenție deosebită ar trebui acordată prețului. Vasele de cristal real nu pot fi ieftine, altfel prețul pieței nu va acoperi costul materialelor. În principiu, costul constă în tipul de cristal, marca producătorului, precum și forma și unele părți ale accesoriului.
 • Atunci când alegeți atributul necesar pentru interior, trebuie să întrebați disponibilitatea produselor speciale de îngrijire în magazin. Uneori, instrumentele profesionale sunt mult mai bune și mai convenabile decât cele obișnuite.

Sfaturi pentru îngrijire

Orice produse din cristal, inclusiv vase, necesită îngrijire atentă și atentă.

 • De-a lungul timpului, cristalul poate să se estompeze puțin dacă nu este îngrijit corespunzător. Totuși, cel mai bine este să urmați măsuri preventive, astfel încât produsul să nu devină tulbure. Să-l spălați în viitor nu va fi atât de dificil.
 • Vasele sunt cel mai bine spălate cu apă rece și oțet.De asemenea, este permisă ștergerea obiectelor din cristal cu cârpe de bumbac umezite cu alcool. Cu ajutorul alcoolului, puteți freca vaza astfel încât să strălucească ca și noi. Și pentru a scăpa de placă ar trebui să fie folosind o perie non-grosier.
 • Cu apă rece și detergent obișnuit, puteți curăța cu grijă vasul din interior dacă există flori în el pentru o perioadă lungă de timp.
 • Apa caldă și, în special, apa fiartă sunt contraindicate pentru cristal.
 • Dacă vaza este crăpată, puteți încerca să o lipiți acasă. Totul trebuie făcut cu grijă, folosind un adeziv special pe sticlă și cristal. Se recomandă vopsirea vasei sparte în viitor, astfel încât locurile de jetoane și fisuri să nu fie vizibile.

Exemple de succes

Vasele de cristal sunt un atribut esențial al interioarelor Chebbi-chic și boho. De regulă, ele sunt realizate din cristal colorat, cu o mulțime de detalii neobișnuite.

Nu mai puțin viu colorate și originale arata minimalist de cristal fantezii forme în stil scandinav. Vasele de cristal pe picioare sunt deosebit de costisitoare și de lux dacă au trandafiri, chiar și cele artificiale.

O vază mică cu un cadru de aur poate fi o soluție excelentă pentru bucătărie.Un mic model poate fi folosit și ca bomboane.

Cum să curăț vaza de cristal, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor