Cum sa faci o vaza de gradina de ciment si tesatura cu mainile tale?

Dacă după reparații rămâne ciment extra, atunci poate fi folosit pentru a crea vaze de grădină unice. Pentru fabricarea lor nu necesită componente speciale, deoarece, în afară de ciment, în curs puteți folosi chiar și prosoape obișnuite care au pierdut atractivitatea formei originale. Pentru a învăța cum să faceți o grădină de ciment și țesătură cu mâinile proprii, să examinăm mai detaliat mai jos.

Dimensiuni, design și formă

Vaza de grădină poate fi diferită: acesta este un produs de podea și o versiune miniaturală a tipului agățat. A doua opțiune este adesea decorată cu verande, ceea ce le oferă eleganță. Apariția viitorului vas va depinde în mare măsură de:

 • bumbacul existent (prosoape sau alte materiale textile);
 • o formă auxiliară pe care țesătura va fi localizată în timpul uscării;
 • calitatea și cantitatea de compoziție de ciment pregătită pentru fabricarea vasului.

Dacă doriți, puteți modifica designul vasului atât de mult încât pare că nu va rezulta în modelele de design exclusivist. În acest caz, produsul poate avea o altă formă, volum și dimensiune. În plus, în fabricare este posibil să se obțină un tip diferit de textură, creând o oală nu numai cu o mată, ci cu o suprafață lucioasă. Tipul texturii poate varia în funcție de tipul de material utilizat.

Aceasta explică diferența dintre vase, de exemplu, cu scutire de terry și similitudinea pânzei. Este chiar posibil să luăm tulul ca bază pentru crearea unei forme sau dantele inutile din perdele. Cineva folosește pentru a crea vase de flori extraordinare și țesături cu fringe. Uneori, pentru fabricarea de vase de ciment utilizați și foi vechi.

Forma însăși poate fi rotundă, pătrată, dreptunghiulară, conică, trapezoidală, piramidală și chiar cilindrică. Dacă se dorește, poate fi diferit (de exemplu, prin împachetarea marginilor și oferindu-le o formă interesantă, creând o aparență de cani mari).Nu există standarde grele în această privință, deși cu cât produsul este mai mare, cu atât mai mult trebuie armat cu inele sau plăci de armare. Acest lucru va prelungi viata cand este folosit sub flori proaspete.

Datorită diferitelor forme și dimensiuni, puteți realiza decorarea peisajelor în diferite stiluri. În același timp, designul poate fi variat datorită elementelor decorative și ornamentării masei încă incomplete. În fiecare caz, se obține un produs special. În același timp, puteți crea mai multe ghivece de flori în același stil, care, chiar și în diferite forme, vor face peisajul grădinii mai interesant. De exemplu, vasele nu pot avea suporturi sau pot fi plasate pe substraturi de ciment în formă de palme.

Ce este necesar?

Desigur, fiecare maestru are propriul set de componente, din care preferă să facă ghivece de grădină. În ceea ce privește opțiunea optimă sau universală, este necesară cel mai adesea munca:

 • cimentul gri sau cimentul portland alb de tip M 400 sau M 500;
 • curățat și spălat nisip fin;
 • apă curată sau distilată la temperatura camerei;
 • culoare pentru beton sau un colorant special pentru aceasta;
 • container pentru amestecarea soluției de lucru;
 • burghiu electric cu duză "mixer";
 • burghiu pentru găuri de drenaj;
 • folie de polietilenă sau unsoare de degresare (unsoare);
 • forma pentru o vaza viitoare;
 • cârpă (bucătărie sau prosop de baie, sac de jut, tul).

În plus, în funcție de tipul de model, pot fi de asemenea necesare legături, prin care puteți oferi unei vase viitoare o formă specială. Containerul pregătit pentru cultivarea cimentului trebuie să fie curat și fără grăsimi. De asemenea, este important să aveți grijă de curățenia locului de muncă, pentru care merită să pregătiți orice material de acoperire (cutii de carton vechi potrivite sau același film gros, pungi de plastic de dimensiuni mari).

În ceea ce privește materialul formei pentru vaza viitoare, poate fi diferit. O găleată de metal, o vază de flori veche și chiar un bazin de plastic vor face. Cineva foloseste pentru fabricarea vaselor din ciment de gradina containere dreptunghiulare pentru puieti, precum si cutii de carton. Cu toate acestea, uneori aceste elemente de bază sunt în mod special zdrobite pentru a obține o formă mai neobișnuită.Puteți folosi tot ce va fi mai ușor de îndepărtat ulterior, separând țesătura congelată și forma.

Printre altele, mănușile de cauciuc uzuale obișnuite vin destul de des la îndemână. Acestea vor economisi pielea mâinilor, vor face procesul de lucru mai plăcut și, dacă va fi necesar, vor contribui la formarea formei produsului de uscare. De asemenea, puteți folosi mănuși ca formă, ambalându-le cu o cârpă înmuiată în mortar de ciment. În plus față de mănuși, baloane obișnuite sunt folosite în crearea de vase de grădină.

Pregătirea soluției

Crearea unui mortar de ciment este ușoară: aveți nevoie de ciment și apă proaspătă. Proporțiile pot varia, însă, în medie, ele sunt după cum urmează: pentru a crea beton de înaltă calitate, luați 2 părți de turbă (sau argilă expandată, vermiculită). Această cantitate necesită 1 parte nisip și 1 parte ciment uscat. Se adaugă apă până când consistența este vâscoasă. Ar trebui să fie mai subțire decât pentru căptușeala din faianță, deoarece sarcina comandantului este că țesătura este înmuiată complet cu compoziția de ciment.

Cimentul sau betonul sunt frământate într-o găleată pregătită folosind un mixer de construcție. (un burghiu cu o duză specială).Apoi, se lasă câteva minute, apoi se amestecă, asigurând o omogenitate completă a amestecului rezultat. Este important să nu existe bucăți în el, deși este permisă o altă fracțiune de nisip. După ce compoziția este pregătită pentru lucru, procedați la formarea unei vase.

Cum se face?

Metoda de fabricare a unui vas de ciment și țesătură depinde de tipul de formă. Versiunea standard este după cum urmează:

 • forma este înfășurată cu folie de plastic pentru a face mai ușor îndepărtarea din bază mai târziu;
 • instalați-l pe un loc de muncă pregătit, astfel încât să fie amplasat în siguranță;
 • Țesătura pregătită (prosop, tul sau altă bucată de material vechi) este înmuiată în soluție și impregnată cu aceasta;
 • fără a stoarce mortarul în exces, textilele de ciment se pun pe partea superioară a mucegaiului, ridicând centrul țesăturii, astfel încât marginile sale să stea mai mult sau mai puțin egale din toate părțile;
 • pot fi formate pliuri și produsul legat cu frânghii sau corzi decorative, făcând acest lucru înainte de uscarea compoziției;
 • după uscarea țesăturii impregnate cu ciment, vaza este scoasă din bază;
 • înainte de a se angaja în decor, se fac găuri în partea inferioară a produsului finit pentru drenaj,folosind un burghiu pentru piatra de lucru sau un alt burghiu.

Formularul va trebui să fie instalat pe un deal. Acest lucru este necesar pentru ca marginile țesăturii să nu se răspândească de-a lungul solului. Cu toate acestea, dacă este concepută o variantă cu marginile rotunjite, în jurul containerului pot fi plasate chiar și pietre rotunjite, pentru a da capetelor unei vase viitoare forma petalelor. Această tehnică va permite îndreptarea materiei, făcând-o mai largă și oferind pliurile necesare.

Puteți pune materialul pe altă bază. De exemplu, dacă nu există o formă adecvată, puteți folosi chiar și o mică suprafață de lucru rotundă sau pătrată. În ceea ce privește formarea de pliuri, în cazul utilizării țesăturii de dantelă, acestea nu sunt necesare, deoarece ele strică aspectul viitorului vas prin distorsionarea vizuală a modelului existent. Cu toate acestea, pentru textile fără relief, este pur și simplu necesar să se creeze pliuri și pliuri. În același timp, acestea pot fi situate nu numai pe verticală: dacă răsuciți textilele, puteți realiza falduri diagonale.

Vase de flori din ciment, beton și țesături pot fi folosite pentru flori, decorând grădina sau grădina cu ele, piciorul verandei sau zona din apropierea foișorului. Mortarul de ciment se usucă în diferite moduri, în funcție de temperatura aerului.În plus, pentru a întări produsul finit, vasul va trebui umezit suplimentar cu apă rece, ceea ce va prelungi durabilitatea acestuia.

Crearea produselor pe un alt formular poate părea mai complicată. Cu toate acestea, în acest caz, fabricarea nu este dificilă, cu singura diferență că vaza poate asigura înfășurarea formei, care va rămâne nucleul produsului. Cineva crede că este posibil ca vasele de ciment să fie făcute din țesătură fără formă, deși acest proces poate părea imposibil pentru un începător, pentru că este un fel de ceramică.

Interesant este metoda de a imbraca panglica pe o baza rotunda. Aceste vase de flori pot fi decorate numai cu fir, legându-le cu noduri grosiere. De regulă, pentru acest proces se utilizează de obicei două recipiente (una dintre ele trebuie plasată în cealaltă, cu condiția să existe un spațiu liber pentru perfuzarea mortarului de ciment). Astfel de vase sunt realizate în felul următor: pe partea inferioară a unui container mai mare este plasat unul mai mic, amestecul de ciment este turnat în margini. După uscare, forma este scosă și decorată cu un sac impregnat cu compoziția, legat cu o frânghie impregnată.

Timpul uzual pentru uscarea unei vase poate varia de la 24 la 72 de ore.După ce produsul este îndepărtat din matriță, acesta este în plus uscat. De regulă, în cele mai multe cazuri are mici defecte care îi strică aspectul. Este posibil să scapiți de picături de ciment și, de asemenea, de aglomerările dezlipite, folosind o hârtie de șmirghel.

Pentru a simplifica inițial sarcina de a face o vază de grădină, este de preferat să luați ciment alb și lumină, aproape nisip alb pentru lucru. Desigur, astfel de componente vor costa mai mult. Dar utilizarea lor va permite decorarea produsului la discreția sa, fără teama că culoarea gri va schimba culorile coloranților sau va simplifica aspectul vasului când îl lipiți.

Decorul produsului finit

Dacă rezultatul final pare incomplet, puteți face decorarea grădinii. Cea mai simplă versiune a decorului - pictura. Puteți utiliza vopsele speciale pentru beton sub formă de spray-uri de aerosoli, făcând interiorul cu o singură culoare, iar exteriorul cu alta. Va fi dificil să lipiți un mozaic colorat sau o oglindă spartă la astfel de vase, așa că ar trebui să căutați alte moduri de decorare.

Cineva a folosit pentru a decora suprafața exterioară a vasului cu scoici și pietre mici.Cu toate acestea, datorită formei speciale cu falduri și falduri, acest lucru va fi problematic. Dacă într-adevăr doriți să decorați un vas cu astfel de elemente, ar trebui să aveți grijă de forma produsului viitor în prealabil, lăsând o parte din oală (de exemplu, o imitație de jartieră sau curea), în cazul în care decorul blocat va arata frumos și adecvat. De asemenea, puteți îndrepta țesătura impregnată în orice loc, pentru ao folosi pentru lipirea cochililor.

Desigur, utilizarea unor astfel de modele va fi destul de dificilă și, în majoritatea cazurilor, nu este necesară, deoarece produsul se va distinge prin forma sa și, pe lângă aceasta, prin relief datorită materialului selectat. Și totuși, dacă decorarea este necesară, pe lângă pictura, vă puteți gândi și la alte opțiuni. De exemplu, puteți vântui florile cu țesături, saturați-le cu ciment și apoi lipiți-le până la produsul finit. Această decorare este potrivită pentru vase de pânză, fără pliuri. Este mai bine să ai un astfel de decor în partea superioară.

Vaza din sac, pusă pe forma potrivită și având deja un jar decorativ, este originală în sine. Nu are nevoie de alte decoratiuni, va arata spectaculos cu flori proaspete.Unele produse sunt decorate cu frunze de ciment sau chiar flori, care sunt fabricate dintr-un material similar cu vaza însăși. Adesea, aceste produse arată mai bine într-o singură culoare decât pictate în culori luminoase.

Puteți decora fundul cu frunze de ciment și pietricele, oferind produsului forma unei flori. Pentru aceasta puteți folosi nu numai țesătura, ci și frunze mari, folosind-le ca formă. Pentru ca produsul să dureze mai mult, este necesar să îl spălați, să-l umeziți cu apă la intervale regulate, fără a lăsa să se usuce. Desigur, va dura mai mult timp, dar o asemenea vază va fi mai rezistentă la intemperii și ploaie.

Vasele de ciment și țesături, create acasă cu mâinile tale, pot fi completate cu diverse suporturi. Cineva face "mâinile" pentru ei, folosind mănuși de cauciuc. Suporturile pentru flori sau vase mici se realizează prin turnarea cimentului în mănuși, după care li se dă forma dorită prin plasarea lor în cutii de carton, astfel încât "mâinile" să poată ține vasul în viitor. După întărirea compoziției, baza de cauciuc este îndepărtată. Dacă este necesar, produsul este corectat prin șlefuire fină.

    În ceea ce privește fabricarea de forme similare de pânză (prosoape) înmuiate în ciment, pentru a face un astfel de novice va fi problematică. Desigur, ideea este interesantă, dar pentru implementarea ei este necesar să se pregătească separat o formă mare, care în viitor va trebui să fie învelită în mod scrupulos cu materie subțire, formând volumul dorit. Wrap mănușa obișnuită cu o cârpă nu este, de asemenea, locul de muncă, și chiar mai mult cu un prosop.

    Cum să faceți o oală de ciment cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor