Cum sa faci o vaza din sticle de plastic cu mainile tale?

Acum totul este original la modă, inclusiv vase. Dacă nu doriți să obțineți elementul ștampilat, de la producția de masă, trebuie să contactați maeștrii care vor accepta comanda dvs. și vor ține cont de toate dorințele. Dacă nu există un artist potrivit sau nu doriți să cheltuiți bani, încercați să faceți un vas cu propriile mâini. Pentru a face acest lucru, nu este necesar să mergeți la ateliere sau cercuri - este suficient să citiți instrucțiunile pas cu pas și să aveți o atitudine de succes.

  Caracteristici speciale

  O vază fabricată dintr-o sticlă de plastic are multe avantaje.

  1. Disponibilitate. Există tot felul de sticle după alimente și lichide de uz casnic, care se epuizează constant. Și dacă dintr-o dată aveți nevoie să plasați urgent flori, puteți să luați oricare dintre cele disponibile sau să vărsați rămășițele într-un alt recipient.
  2. Cost redus. Prețul de cost al unui astfel de produs depinde în principal de modul în care îl decorați. Pentru a crea cea mai simplă versiune fără acoperire, aveți nevoie doar de timp. Opțiunile mai complexe vor ajuta dacă este necesar să decorați camera temporar, de exemplu, atunci când vă mutați într-o cabană, un apartament închiriat etc.
  3. Posibilitatea de a-și arăta talentele. Chiar și crearea unui mic vază necesită răbdare și anumite abilități de lucru. În plus, în procesul de creativitate se pot manifesta abilități destul de neobișnuite. În orice caz, un lucru făcut manual este un motiv de mândrie.
  4. Ușurința procesării. Este mai ușor să lucrați cu plastic decât cu materiale mai solide și mai groase. Chiar și un copil poate face o ambarcațiune simplă. Bineînțeles, trebuie acordată atenție instrumentelor de tăiere.
  5. Protecția mediului. Folosind din nou materiale, contribuie la reducerea depozitelor de deșeuri.

  Printre deficiențele, mulți spun că obiectele de casă arata prea simplu și nepoliticos. Da, dacă umpleți flaconul cu apă, acesta va arăta primitiv. Totul depinde de dorința și de priceperea ta. Chiar dacă ceva nu funcționează - este o oportunitate de a face mai bine data viitoare, transformând o hack-uri aleatorii într-un hobby.

  Ce materiale vor fi necesare?

  Cele mai accesibile sunt sticlele din plastic. De obicei, ele sunt fabricate din două tipuri de materiale plastice.

  • PET - vinde băuturi, sosuri, unt. Ca regulă, pereții acestor containere sunt destul de subțiri, ușor zdrobiți. Conținutul poate depăși cu ușurință ele, astfel încât acestea sunt mai potrivite pentru compoziții uscate, creioane și alte trivia.
  • PE HD - polietilenă de înaltă rezistență, prin urmare produse lactate, șampoane și alte produse cosmetice, chimicale de uz casnic sunt turnate în ea. Asemenea ambalaje vor fi mai durabile. În ea poți turna în siguranță apa și pune flori.

  Practic orice tip de plastic pe care îl putem întâlni în magazinul alimentar nu poate fi reutilizat pentru alimente din cauza eliberării de substanțe nocive. În viața de zi cu zi, ele pot fi folosite în anumite condiții: nu pot fi încălzite și expuse la lumina directă a soarelui. Dacă doriți să asigurați siguranța materialului - acordați atenție marcajelor din partea inferioară.

  Înainte de a alege un martor pentru o vază viitoare, trebuie să înțelegeți cum îl veți folosi. În funcție de aceasta, poate fi:

  • ridicat sau scăzut;
  • rotund, pătrat sau oval;
  • neted sau filetat;
  • cu pereți drepți sau curbați;
  • transparent sau color.

  Gândește-te unde va fi localizată. Modelele de podea sunt mai mari, în timp ce vaza de pe masa de masă ar trebui să fie cât mai mică posibil. După ce decideți - clătiți bine flaconul, scoateți eticheta și stratul adeziv sub ea, uscați bine.

  Cum se face?

  De fapt, înainte de a alege una dintre opțiunile de stocare a materialelor și instrumentelor, trebuie să evaluați cu tărie puterea proprie. Acest lucru nu înseamnă că, dacă nu ați făcut niciodată ceva cu propriile mâini sau ați avut deja o experiență tristă, nici nu ar trebui să începeți. Nu și nu din nou! În acest caz, trebuie să începeți cu modelul care nu necesită mult timp și efort, astfel încât să nu existe tentația de a lăsa totul la jumătatea drumului. Începeți cu simplu și treceți la cele mai complexe, atunci vă veți mândri nu numai cu rezultatul, ci și cu cunoștințele, experiența și abilitățile dobândite în procesul de creare.

  Vaza pictată

  Pentru fabricarea sa trebuie să urmați câțiva pași în ordine.

  • Măsurați înălțimea necesară. Cu un cuțit, scoateți partea superioară.
  • Îndepărtați toate neregulile deasupra cu șmirghel fin.Pentru fiabilitate, lipiți marginea superioară cu bandă sau bandă adezivă colorată.
  • Puteți trece la colorare. Pentru a face acest lucru, luați măsuri astfel încât vopseaua să nu se atingă de mediul înconjurător, de mâini sau de haine. Aerosoli preferate: se aplică mai uniform decât cu o perie. Dacă flaconul este foarte neted, aplicați mai întâi un grund, așteptați să se usuce și continuați cu pictura.
  • Dacă pe vază există modele sau modele, așteptați până când este complet uscat.

  În ciuda simplității aparente, este important să se ia în considerare câteva nuanțe.

  1. Pentru a pune vopseaua în mod egal și a nu se curăța înainte de timp, curățați bine și uscați mâncărurile gătite.
  2. Sticlele albe sau clare sunt ideale pentru colorare. Cu cât culoarea este mai strălucitoare, cu atât mai multe straturi de vopsea ar putea fi necesare. În plus, straturile de vopsea afectează intensitatea culorii.
  3. Pentru stabilitate, orice material poate fi plasat la bază, care nu se va dizolva cu apă atunci când se va îngroșa, precum și cu pietricele, margele decorative etc.

  Pe stand

  În acest caz, se utilizează atât partea superioară cât și cea inferioară.

  • Separați partea inferioară de până la cinci centimetri.
  • În partea de jos, tăiați o gaură egală cu diametrul gâtului flaconului.Scoateți loviturile.
  • Introduceți gâtul (fără capac) în orificiu. Așa că ai un fel de oală pe picior cu un suport.

  Pentru stabilitate, în loc de sprijin, puteți lua o bucată de plastic sau lemn și să îi dați orice formă. Lățimea acestui suport nu trebuie să fie mai mică decât diametrul sticlei. De asemenea, puteți crește înălțimea picioarelor cu un tub adecvat. Puteți conecta componentele cu clei.

  Montat pe perete

  Cu aceasta, puteți revigora zidul, transformând camera într-o grădină înflorită. Pentru aceasta puteți folosi funiile.

  • Tăiați partea superioară a piesei de prelucrat.
  • Faceți două sau patru semne la o distanță de 1 cm de margine, una față de cealaltă.
  • Luați un cui, un șurubelniță sau o șurubelniță pe foc și trageți în locurile marcate.
  • Acum rămâne să pună frânghia sau șireturile și să-l atârnați pe perete. Ca să nu cadă, legați nodurile la capete.

  Poți să faci fără dantele. De exemplu, un cui în perete poate fi filetat direct în gaură în sine, atunci nu va fi vizibil.

  Pentru această metodă de plasare este mai convenabil să se utilizeze sticle pătrate sau ovale. În funcție de metoda de decorare, găurile se fac înainte sau după.De asemenea, părțile necesare ale sticlelor pot fi lipite pe o bază din lemn și deja atașate la perete.

  Deschis sau sculptat

  Uneori, pentru ca vederea să se schimbe drastic, puteți aranja doar marginea. Chiar și un elev școlar poate face față acestei sarcini. De fapt, linia de sus nu poate fi doar plat - în funcție de fantezie, poate deveni cu ușurință asimetrică, ondulată sau zgâriată. Pentru a face să arate frumos și nu trebuie să refaceți sau tăiați, marcați-l și tăiați-l. Pentru aceasta puteți folosi atât foarfece cât și cuțit de papetărie.

  În acest caz, franjurile pot deveni un mod mai complicat de decorare și pot fi îndoite atât din interior, cât și din exterior. Acest lucru se poate face cu toate elementele, dar este posibil printr-o singură, sau le așeză unul pe altul sub formă de țesere.

  Dacă în vază sunt doar compoziții uscate, atunci de-a lungul lungimii sale puteți face tot felul de tăieturi și găuri. Ele pot fi repetate, formând un model de dantelă. Pentru executarea lor, modelul poate fi aplicat direct pe plastic. De asemenea, cifra poate fi imprimată pe hârtie, fixată în mai multe locuri și tăiată.Acest lucru va reduce în mod semnificativ timpul, dar este necesar să se monitorizeze constant că nu se mișcă.

  Pentru a crea modele, puteți utiliza cuțite, un fier de lipit sau unelte metalice încălzite cu vârfuri adecvate. Alegerea instrumentelor depinde de nivelul de calificare și de dexteritate.

  Exemple interesante

  Opțiunile de mai sus, desigur, nu sunt singurele, dar pot fi luate ca bază, schimbă tehnologia și devin complet noi. De exemplu, pe partea superioară a unui strat monocromatic, puteți merge cu un burete sau o pensulă cu vopsea de culoare contrastantă. Efectul rezultat arată volum și luminos.

  Pentru a ascunde baza de polietilenă, aceasta poate fi lipită cu fire, țesături, dantele, panglici, pietre sau orice alt material decorativ la îndemână. Una dintre cele mai populare tehnici este decupajul. Este important ca decorul să se potrivească împreună. Pentru a nu exagera - folosiți nu mai mult de două materiale, culori sau texturi. Și apoi vaza ta va fi o expoziție demnă de apartamentul tău.

  Puteți complica produsul prin aplicarea pe o suprafață netedă a pieselor convexe. Pot fi toate aceleași bucăți de frânghie și țesătură, lipite și ulterior vopsite, precum și pietre mari, pietricele, cochilii. Pentru a păstra elementele stucco pe suprafață, trebuie prelucrate.Este mult mai ușor să lucrați cu piese de plastic ușoare. Și aceleași flori pentru decorare pot fi făcute din părțile rămase, deci nu vă grăbiți să le aruncați.

  Apropo, nu este întotdeauna culoarea și aspectul în care sticla a fost inițial merită ascunse. Materialul transparent, prins în mâinile drepte, va concura cu sticla. Acest material este ușor de procesat și nu necesită niciun cost, doar timp. Iar rezultatul poate fi foarte demn.

  Dacă ați făcut deja un vas și nu vă puteți opri, gândiți-vă cum să creați un kit. Un astfel de ansamblu poate fi pus împreună sau la o anumită distanță - în orice caz, consistența și frumusețea lor vor fi vizibile. Cu această tehnică, puteți schimba cu ușurință interiorul fără costuri.

  Pentru a afla cum să faci o vază din sticle de plastic cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor