Vaze: o varietate de materiale și forme în interior

Atitudinea față de vază, ca relicvă burgheză a trecutului, este fundamental greșită. Iritând nava de pe raft, ceea ce înseamnă că ai nevoie de altul și de locul potrivit. Un vas mare de podea va face un colț gol volumetric. Design-urile luminoase, în combinație cu un alt decor, vor reface interioarele monocrome. O cană de lut cu flori sălbatice pe masa de masă va adăuga starea dumneavoastră de spirit și vă va îmbunătăți apetitul.

tipuri

Sarcina primordială a unei vase este de a servi ca un container pentru flori, dar ele sunt, de asemenea, importante pentru decorarea interioară. Vasele originale, de elită, de diferite forme și dimensiuni, cu și fără picioare, vor satisface orice solicitare de proiectare. Vasele nenumărate pot fi împărțite în tipuri:

 • podea și masă;
 • acasă și stradă;
 • pentru buchete și o floare;
 • florale și ornamentale (care nu dețin apă);
 • prin material;
 • în formă;
 • în dimensiune.

material

Materialul din care a făcut vaza, afectează nu numai stilul interior. De asemenea, determină cât timp vor rămâne florile în vasul proaspăt. Containere ceramice din lut, pot "respira", trec aerul. Această proprietate ajută florile să își mențină vitalitatea mai mult timp. Metalul și plasticul acționează exact opus, plantele mor foarte repede. Astfel de produse sunt bune pentru decorarea interioară, dar nu foarte potrivite pentru flora vie.

Opțiunile ceramice sunt fascinante în versiunea în aer liber. Pictură populară Gzhel pentru interioare luminoase și aerisite. Argila este ușor de sculptat, are orice formă și este bine pictată. Vasele din sticlă sunt cele mai frecvente. Abundența de forme și culori vă permite să le aleagă în toate ocaziile. Ele sunt foarte bune și în versiunea cadou.

vaze din portelan iubit chiar de bunicile noastre și străbunicile. Ei împodobesc multe muzee. Există clase uimitoare de argilă albastră din care se fabrică cel mai bun porțelan. Dacă aduceți un astfel de produs la o lumină puternică, puteți să îi evaluați transparența.

Vaza de cristal a încercat să obțină fiecare familie sovietică. Prezența plumbului în sticlă face ca acesta să sune și mai ales să fie transparent. Zidurile groase ale navei refractă frumos lumina. Merge bine cu ochelarii de cristal pe masa festivă.

Produsele din metal au nevoie de anumite stiluri, metalul vechi de culoare galbenă, cu sculpturi frumoase, se potrivește cu teme orientale. Vedeți frumos vase chinezești, pictate cu dragoni colorați. Navele de argint arata scumpe, dar au nevoie de ingrijire ocazionala, pe masura ce intunericul de argint. Același lucru este valabil și pentru bronz, alamă, cupru. Vasele forjate vor susține interiorul gotic și cabanele. Și cromul este necesar pentru minimalism, techno, hi-tech.

Modelele din plastic sunt ușoare și durabile, sunt ieftine și au o selecție mare. Unele tipuri de plastic, în special transparente, își pierd rapid aspectul original. Este puțin probabil ca astfel de vase să fie trecute de la o generație la alta.

Vase de sticlă Ele amintesc de produsele antice, dar ele sunt preferate de stilurile moderne, deși adesea asemenea produse se găsesc în interiorul clasic. Vasele de gips sunt ieftine.Cei cărora le place să se angajeze într-o creație vor putea plasa cu ușurință tencuielile într-o formă de casă și apoi vor picta produsul finit. Opțiunile de beton sunt concepute pentru a decora zonele de fațadă, curțile și zonele amenajate.

Direcțiile țării (Țara, Provence), stilurile ecologice și etno nu pot face fără produse din cadouri naturale. Și natura este generoasă pentru materiale frumoase, originale, ecologice. Vasele din lemn sunt bune în designul sculptat, dar pereții netedi ai produsului cu un model neobișnuit de lemn natural arata atractiv. Din păcate, lemnul este frică de umiditate și se usucă la temperaturi ridicate ale mediului ambiant.

Vase de flori țese rattan și răchită, se dovedesc confortabile, luminoase, dar se potrivesc doar sub flori uscate. Uneori, borcanele de sticlă sunt împletite cu material natural, în astfel de produse, florile proaspete vor rămâne proaspete și vor arăta organic.

Vasele de bambus sunt ușoare și durabile. Ele vor decora interiorul călătorului, vor susține stilul marin și ecologic. Vasele dintr-o piatră naturală arătau bogat, royally. Onyx, agate, malachite, topaz au culori și modele unice, uitându-se la ele, înțelegeți că natura este un artist de neegalat.

Dimensiuni și forme

Contemplând florile, se întreabă ce fel de mărime și formă nu a inventat natura, creând aceste capodopere frumoase, dar de scurtă durată. Vaze ar trebui să fie, de asemenea, pentru a le potrivi: frumoase și diverse. Nu puteți înmoi o floare în nici un vas care a venit în mână. Aceste componente frumoase trebuie să se unească într-un singur întreg, adică se potrivesc în formă, dimensiune și alți parametri.

Primarurile miniaturate vor decora ciorapi mici de forme rotunjite sau vaze sub forma de ochelari. Cu cat este mai lunga tulpina de flori, cu atat este mai mare vaza. Lungimea este potrivita pentru plante unice, larga - pentru un buchet. Narcissus stems arata bine in produsele din sticla. Flori de câmp (sainfoin, trifoi dulce, margarete) au nevoie de opțiuni simple, necomplicate - cani, vase ceramice. Buchetele blânde de luncă vor fi inconfortabile în vasele primare costisitoare.

Un vas de sticlă care intră în expansiune, ca un pahar, este foarte potrivit pentru lalele, narcisele și irisele. Pentru flori cu tulpini lungi, nu trebuie să alegeți o vază transparentă, o porțelană este mai potrivită. Într-un vas de ceramică mare, gladioli, delfinii și trandafiri olandezi arată frumos.Vasele luminoase din sticlă simplă cu buchete de pajiști vor decora interiorul în stilul Provence și Country. Pentru a satisface fiecare floare, formele de vaze au o mare varietate.

 • Aspectul cilindric este excelent atât în ​​sticlă ceramică, cât și în geam transparent. Potrivit pentru plantele înalte.
 • Modelele rotunde se găsesc în abundență: de la opțiuni mari de piatră în aer liber până la margele în miniatura care împodobesc rafturile elegante de sticlă. În colecțiile de grup, vasele rotunde sunt bine combinate cu produse alungite care se potrivesc în culori sau materiale.
 • Containerele pătrat și dreptunghiular sunt necesare pentru tendințele urbanistice moderne (minimalism, techno, loft).
 • Forma neobișnuită, neregulată a navei este cea mai atractivă. Se rupe stereotipurile și atrage atenția, astfel încât nu ar trebui să existe prea multe flori într-un astfel de vas, ci doar suficient pentru a realiza intenția designerului. De exemplu, pentru un vas sub formă de torță, este potrivit un trandafir de stacojiu, care simbolizează flacăra. Uneori o vază de formă neregulată este combinată cu o floare care își continuă geometria.

culoare

O vază este o decorare care completează interiorul și culoarea sa este importantă, în special în combinație cu plantele.Se poate îmbina cu decorul sau poate fi un accent. Mobila frumoasa costisitoare castiga in lipsa de pete luminoase de decor, in astfel de cazuri, vasele repeta culoarea mobilierului, dar florile din ele pot fi tonuri luminoase active. În schimb, cu un vas de accent de formă neobișnuită și în culori pronunțate, plantele ar trebui să fie invizibile.

Uneori, un model este selectat în culoarea pereților, creează volum în spațiul gol, în special pentru opțiunile de podea. Vasele contrastante din interiorul celor două culori, cum ar fi alb-negru extravagant, sunt bine bătut atunci când o vază neagră este așezată pe un fundal alb și invers. Aceleași tehnici funcționează cu interioare colorate. Puteți folosi un alt truc interesant: puneți două vase de aceeași dimensiune și textura alăturați, dar se va repeta culoarea mobilierului, iar al doilea va fi un accent. Produsele luminoase sunt atât de bune încât pot fi așezate pe diferite nivele: pe podeaua, masa și raftul de perete.

Fiecare culoare în felul său afectează situația din cameră.

 • Navele lucioase neagră subliniază eleganța deosebită. Este nevoie doar de flori strălucitoare: violet, stacojiu, galben, portocaliu.
 • Produsele din argint vor completa interiorul estic și urban.
 • O oală maro câștigă în prezența pereților beți sau a mobilierului.
 • Grada tonului are nevoie de un plus luminos, plantele trebuie să fie strălucitoare, active din punct de vedere energetic.
 • Albastru - această culoare nu merită supraîncărcarea situației, câteva vase modeste vor fi suficiente.
 • Culoarea verde a navei se va potrivi stilului ecologic și iubitorilor de interioare verzi.

Stil și design

Nu există astfel de stiluri care să respingă categoric vasele ca decorațiuni. Chiar și minimalismul ascetic va răspunde în mod adecvat la copia cromată a formelor simple și clare. Vanguardul și mansarda vor comanda un produs exclusiv sub forma unei bucăți de canal de scurgere. Pop art va decora rafturile cu recipiente fabricate din cutii de conserve Pepsi-Cola. Pentru fiecare apartament există vază specială. Interioarele clasice preferă materialele tradiționale - sticlă, porțelan, cristal cu forme moi și elegante.

Modelele moderne (hi-tech, minimalism) sunt caracterizate prin texturi transparente și reflectorizante, fiind potrivite pentru produsele din sticlă și metal. Ei se joaca cu lumina, atrag sclipici, dar in acelasi timp arata simplu, fara excese.Dacă este nevoie de culoare, vaza este selectată în funcție de setare, dar este păstrată într-o singură tastă. În interiorul mansardei, puteți intra într-o vază din ipsos, beton, metal cromat.

Pentru stilurile etnice sunt caracterizate de nave din materiale naturale cu ornamente populare din țările tematice. Pe vaze pot fi imagini ale unui meandru grecesc, ale unor animale de totem, hieroglife. Interiorul chinezesc va fi decorat cu vase de porțelan care prezintă animale mitice, precum și produse din bambus. Mesele mozaice care încorporează aroma basmelor arabe vor susține tema estică. Vasele din argilă de șamotă sunt potrivite stilului grecesc.

Producători renumiți și recenzii

Vase de orice fel pot fi comandate în magazinele din Ikea, produsele din sticlă transparentă din colecțiile lor sunt surprinse de varietatea de forme geometrice. Judecând după recenzii, companiile s-au dovedit bine:

 • "Era compozitului" - oferă vase din plastic și sticlă;
 • "Profservice - Cehă Crystal" - puteți cumpăra produse de cristal din Cehia;
 • India-magazin - modele din India;
 • "Porțelan Kislovodsk - Phoenix" - vase de porțelan realizate manual.

Cum sa alegi?

Cum de a alege un vază, astfel încât să fie frumos și modern? În primul rând, scopul este determinat, pentru care este necesar. Dacă căutăm o pereche de o lampă roșie rotunjită, atunci vaza ar trebui să fie roșie și rotundă. Puteți umple golul cu un vas mare de podea. Creați o stare de spirit va motley grup de produse din sticlă. Pentru a sprijini tema oglinzii din interior, va ajuta la copiile cromate.

Pentru camerele de zi mari, se potrivesc vasele în vrac, materialul și culoarea sunt alese luând în considerare situația. În camera mai mică avem nevoie de vase proporționale cu spațiul.

În bucătărie, florile de luncă sunt întotdeauna potrivite și, prin urmare, vasele din materiale naturale, cu excepția sălilor de mese cu temperatură minimalistă, unde baloane înalte de sticlă călită pot juca rolul de vază. Dormitorul este caracterizat prin vase-lămpi sau vase calde calme pentru flori în culori pastelate. Nuanțele pot coincide cu pernele și alte tipuri de decor.

Un colț gol în hol va fi ocupat de un vas îngust lung.

Navele pentru camere pentru copii aleg luminoase, din materiale incomparabile. Copiii pot stoca creioane în ele sau pot să le folosească pentru obiecte mici. Pentru baie sunt selectate modele de ceramică și crom.Florile uscate sunt folosite ca umplutură.

Exemple și opțiuni de succes

Vasele sunt destinate atât buchetelor vii, cât și compozițiilor din plante artificiale. Dar ei sunt complet autosuficienți să facă fără umplere. Un exemplu frumos de vază sculptată. Artizanat în stil etnic (Africa). Vase - "banană" pentru o floare.

Opțiunea de complot - "Geantă de mână", pictată manual. Vaza de sticlă "Grădină". În concluzie, se poate spune că vasele sunt un element complet inutil. Ele împletesc colțurile, pun accente. Ei trebuie să aibă diferite forme și dimensiuni pentru a se potrivi cu orice buchet dat.

Pentru informații despre alegerea unei vase de sticlă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor