Vase de podea în interior: tipurile și subtilitățile alese

 Vase de podea în interior: tipurile și subtilitățile alese

Chiar și cea mai frumoasă reparație nu va da o atmosferă specială de confort și farmec acasă, dacă nu utilizați tehnici mici de decorare în design interior. Vasele de podea sunt exact principala atingere care vă ajută să faceți accentele necesare în cameră și să puneți în practică toate ideile, să adăugați o aromă deosebită și să accentuați preferințele stilistice ale proprietarului casei.

Pro și contra

Vasele cu o înălțime mai mare de 40 cm aparțin categoriei de podele - produsele inferioare nu sunt recomandate pentru a fi scoase, deoarece acestea vor fi pur și simplu pierdute în spațiul comun. Vaze de podea așezate pe podea, în nișe, pe suporturi și praguri joase. Acest accesoriu de interior a venit la noi din cele mai vechi timpuri.Este cunoscut, de exemplu, că vechii maeștri greci au creat adevărate capodopere ale artei, care în acei ani au servit la depozitarea diferitelor uleiuri aromatice, amfore și, de asemenea, substanțe granulare. Astfel de produse au fost găsite numai în casele cele mai nobile și bogate, pentru că ele erau considerate un indicator al luxului și aparținând clasei superioare.

De fapt, în zilele noastre, sa schimbat puțin - vase de podea mari și elegante și sunt acum considerate un simbol al sofisticării, luxului și gustului impecabil. În vremurile vechi vasele erau destul de voluminoase, vasele moderne sunt mai rafinate și sunt mai des folosite ca elemente de decor în combinație cu compoziții florale.

Printre aceste neajunsuri se poate observa și costul ridicat al accesoriilor, deoarece o vază de înaltă calitate și elegantă nu poate fi ieftină și o puteți cumpăra numai în magazine specializate.

Dimensiuni și forme

Vasele de podea pot fi ridicate și joase, modelele de 40-50 cm sunt considerate scăzute, iar cele mai lungi pot fi ridicate. Rețineți că cu cât este mai mare elementul de decor, cu atât spațiul trebuie să fie mai dimensional, o vază mare într-o cameră mică va crea un sentiment de congestie.Se remarcă faptul că vasele mari arată mai bine una câte una, adică într-o singură copie, dar vasele mici ar trebui combinate în grupuri mici și compoziții.

În plus, vasele pot fi înguste și, dimpotrivă, largi. Primii întind spațiul vizual, arată perfect într-un grup, este mult mai bine să punem cele mai largi într-un colț sau de-a lungul unui perete. Pentru decorarea casei nu există dimensiuni clar definite ale vasei de podea, toate cadrele dimensionale sunt limitate doar de imaginația constructorului, de exemplu, în lățime acestea pot fi fie obiecte foarte subțiri, fie modele cu laturi late.

Dar în ceea ce privește lungimea - aici, de regulă, limita superioară este de 1 metru. Nu are sens să faci produse mai mari, atunci umplutura de vase va fi "ascunsă" și efectul dorit nu va fi atins. Configurația vaselor de podea este cea mai diversă, cu toate acestea, principalele tendințe geometrice pot fi urmărite.

Cilindrii în formă de cilindru sunt foarte populare, sunt optime pentru camerele decorate într-un stil modern, la modă, de cele mai multe ori sunt din sticlă, deoarece, fiind umplute cu flori proaspete, ele fac în mod invariabil interiorul mai tandru și vară.

Ghipsul și ceramica sunt, de asemenea, foarte populare., deoarece atrag imediat atenția și devin finalul final al compoziției de proiectare. Vasele dreptunghiulare, cum ar fi vasele pătrate, sunt optime în design-urile laconice, în special high-tech sau minimalism, caracterizate prin linii geometrice pronunțate și colțuri ascuțite. Vaza rotundă este mai tradițională, va completa camera, decorată în stilul Provence, țară, și va fi, de asemenea, foarte armonioasă în interiorul clasic tradițional, aducând o notă de har.

În plus față de soiurile familiare de vase, versiunile de pardoseală par adesea destul de neobișnuite. De exemplu, o vază sub formă de siluetă umană dintr-un fir, o formă geometrică complexă. Ele pot fi, de asemenea, sferice cu o gaură mică.

materiale

Pentru fabricarea vaselor de podea se poate folosi o varietate de materiale.

 • Opțiune ceramică considerată una dintre cele mai comune din întreaga lume. Astfel de vase pot fi făcute din orice formă și apoi vopsite cu vopsea și decorate în orice stil dorit.
 • Vedere foarte elegantă și modernă. vase de sticlă, în timp ce sunt destul de masive, prin urmare, foarte stabile pe podea.Sticla utilizată în producția de vase volumetrice poate fi strălucitoare sau opace, complet transparentă sau colorată, monotonă sau cu modele bine reprezentate.
 • Nici un aspect elegant produse din plastic, este un material ușor și puternic, pe lângă faptul că este simplu în prelucrarea tehnologică. Prin urmare, plasticul poate fi folosit pentru a construi o vază de orice formă și orice decor. Cu toate acestea, ele sunt foarte ușoare, deci dacă acasă sunt copii mici sau animale de companie iubite, fiți pregătiți pentru faptul că vaza va cădea în mod constant.
 • Un aspect deosebit de atmosferic și confortabil. răchită sau ratan. Acestea sunt obiecte ușoare, nu se rup atunci când sunt scăpate, deși cu efecte fizice puternice, ele pot fi grav deformate. Acestea arată minunat într-o cameră de zi decorată în stilul țării sau Provence și se armonizează cu flori uscate.
 • Porțelan vase nu va lăsa pe nimeni indiferent. Acesta este un element de decor fragil și extrem de rafinat, care mai bine decât orice cuvinte indică starea și gustul proprietarului camerei. Acest articol arată bine lângă șemineu sau de-a lungul pereților.
 • Vase din lemn foarte elegant și fiecare piesă este unică, deoarece orice specie de lemn are un model propriu special. Astfel de produse sunt realizate atât cu detalii sculptate, cât și cu pereți aliniați. Totuși, rețineți că lemnul reacționează la umezeală, deci nu puneți flori proaspete în apă într-un astfel de vas.
 • Separat, trebuie menționat despre vasele de cristal - Acestea sunt produse figurine cu pereți sculptați, care formează un joc uimitor de lumină, strălucire și strălucire, subliniind luciul, luxul și aristocrația camerei de zi.
 • Vase metalice arata extrem de stilat, si intr-o varietate de interioare. Astfel, metalul galben este mai potrivit pentru stilul oriental, produsele forjate pot decora stilul cabanei și țării rustice, iar cromul va fi adecvat în camere moderne, cu o predominanță de sticlă.
 • gips de multe ori devine un material pentru fabricarea de vase de podea, astfel de produse sunt turnate într-o formă specială, astfel încât acestea au un cost relativ scăzut.
 • Dar vasele din piatră naturală diferă în frumusețe neobișnuită, onixul și malachitul sunt cel mai adesea folosite pentru producție.Modelele de piatră sunt destul de masive și grele și sunt destul de scumpe, dar aspectul lor justifică cu siguranță toate aceste neajunsuri.

desen

Vasele de podea sunt realizate într-o varietate de modele, Următoarele sunt considerate cele mai populare.

 • cioplit - din lemn, plastic sau ceramică, arată ca dantele. Chiar și produsele cele mai voluminoase și mai înalte arată elegant. Astfel de vase, de regulă, au o greutate mică, astfel încât acestea sunt cel mai bine plasate într-un loc sigur.
 • Cu pictura - vasele elegante care sunt bune pentru interioarele etnice, cel mai adesea acest design în stilul culorii gzhel albastru deschis. Foarte eficient, dacă aceleași ornamente sunt repetate în alte mobilier de casă, pentru a menține un singur concept de design.
 • Lampa sub forma unei flori - această vază nu numai că îndeplinește funcția principală de decorare a unei încăperi, ci este folosită și în locul unui obiect de iluminat. Astfel de produse sunt bune pentru dormitoare, precum și o cameră pentru copii. Ele sunt armonioase în interiorul tradițional și în stilul modern. O asemenea vază este un element decorativ complet, deci nu necesită decorare suplimentară.
 • Un alt tip de obiect lumină este lampă de podea cu vazăcare este adesea instalat în camere de zi, ceea ce le face mai confortabile și cu adevărat calde seara.
 • Se pare foarte neobișnuit vase de podea vaseDe obicei, este fabricat din lut și reprezintă un vas mare de flori. Astfel de produse pun accentul pe motivele etnice din cameră, punând accent deosebit pe ornamentele orientale.
 • Vaze cu pietre iubitorii potriviți de luciu și luciu, astfel de accesorii sunt optime pentru modelele moderne moderne, unde chiar și o mică cantitate de pietre accentuează în mod eficient modelele de culoare.
 • Puteți aranja o vază în tehnica de decupaj. Un astfel de design original realizat manual vă va permite să dezvăluiți pe deplin conceptul și schema de culori a interiorului.

Cum sa alegi?

Alegerea unei vase de podea nu este o decizie ușoară, deoarece va deveni parte a stilului tău și ar trebui să-l sublinieze și să-l umbre, mai degrabă decât în ​​conflict.

Pentru stilul high-tech este mai bine să rămâi pe vase cromate, dar pentru clasici ar trebui să cumperi un vas de lux din ceramicăși dacă este vopsită manual, atunci aceasta vă garantează să intrați în "zece".În plus, clasicul merge bine cu ghivecele simple, iar florile pictate le adaugă o eleganță. Pentru că stilul egiptean este caracterizat de linii geometrice clare, însă motivele africane pot să întruchipeze pe deplin o vază făcută din lemn sau imitații de ramuri cu tot felul de imagini etnice.

Minimalismul se potrivesc cu decoruri înguste transparente. Toți fanii de stil vintage sau chebbi chic vor dori cu siguranță nuanțe pastel cu un efect artificial creat de vârstă sau de patină.

Dar iubitorii de avangardă ar trebui să acorde atenție oalei de formă neregulată, deoarece principalele caracteristici ale acestui stil sunt considerate a fi combinații non-trivială de incompatibilitate și curaj.

Este important să luați în considerare caracteristicile camerei în care intenționați să plasați vaza. Deci, în dormitor este mai bine să ridici produse de culori pastelate delicate, care vor contribui la relaxare. Pentru o cameră de zi merită experimentat cu stiluri, forme și tonuri - în funcție de conceptul general al camerei, puteți pune accente luminoase sau accentua seninătatea și confortul familiei - nu există restricții pentru imaginație.

Este destul de dificil să alegeți vaza optimă pentru hol, deoarece este pentru oaspeții săi care fac prima impresie despre proprietari. Deci, produse neobișnuite vor spune despre originalitatea proprietarilor de case, formele stricte vor evidenția restrângerea și concisitatea lor.

În bucătărie, este mai bine să puneți o vază-oală umplută cu o compoziție de flori proaspete sau artificiale, decorațiuni care imită fructe și fructe de pădure arata bine - pot îmbunătăți starea de spirit și pun în evidență funcționalitatea camerei.

Exemple de succes în interior

 • Vaza de podea este o idee foarte bună pentru interior.
 • Pentru fiecare stil, propriile sale variante de vase de pardoseală sunt bune, de exemplu, produsele de maro din lut sunt potrivite pentru stilul de țară.
 • Pentru Provence și Chebbi Chic, este mai bine să se acorde prioritate vaselor cu o acoperire artificială în vârstă.
 • Stilurile moderne arata o mare sticla de elita si bijuterii din metal.
 • Vasele de podea pun perfect accent pe ornamentele chinezești și egiptene.
 • Motive populare și ruse populare.

Cum să faci un vas de podea unic cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor