Vaze din sticlă: tipuri și nuanțe de alegere

Florile îi fac pe oameni fericiți, îi aduc fericire și îi îndepărtează gândurile rele. Dar este important nu numai să oferi o vedere frumoasă a buchetului în sine, este necesar să selectați cu atenție și o navă decentă pentru ea. Articolul nostru este dedicat caracteristicilor alegerii vasei de sticlă pentru flori.

tipuri

Selectând vase simple sau originale, de exemplu, cu capace, trebuie să porniți mai întâi de la stilul camerei unde ar trebui să fie folosite. Pe baza de sticlă se pot crea modele foarte complexe, unice în aspect. Multe dintre ele chiar devin o parte independentă a decorului, devenind unul dintre elementele de design de vârf.

Vasele din sticlă pot fi podea sau masă. Ele pot fi vase cu gât îngust sau larg, realizate din diferite tipuri de sticlă, decorate în diferite culori, decorate etc.

material

Când vine vorba de vaza de sticlă, se crede de obicei că producătorii variază numai geometria și grosimea bunurilor. Dar, cu fonduri suficiente, puteți achiziționa mai multe produse originale, provocând uneori emoții chiar și de la un designer sofisticat.

Împreună cu obișnuitul transparent, pot fi folosite și sticla Murano. Este întotdeauna un produs de artizanat. Și pentru că fiecare instanță are o personalitate impresionantă. Nu mai puțin atractivă poate fi o vază din sticlă Gutin. În exterior, seamănă cu modele italiene.

Cehii se concentrează pe eleganța extraordinară a formei și culoarea îndrăzneață, atrăgătoare. În Republica Cehă vasele sunt fabricate din sticlă de uraniu fosforescent. Se poate utiliza atât material gros, cât și subțire.

Dimensiuni și forme

Caracteristicile geometrice ale vaselor de sticlă sunt foarte importante. Structurile mari sunt amplasate în principal pe podea și pot fi introduse armonios în orice interior. Nu este nevoie să se adapteze meticulos camera la aspectul unui obiect decorativ. În ceea ce privește forma, vaza rotundă este o soluție clasică și arată la fel de bine oriunde.Dar iubitorii de personalitate aleg adesea alte forme, cum ar fi un cilindru.

Astfel de produse cilindrice pot avea înălțimi diferite, dictate în primul rând de considerente estetice. Configurația pătrată este relativ rară. Dar o vază dreptunghiulară poate fi detectată mai des, dimensiunea designului indică dacă este destinată unei flori sau unui buchet. În această căutare estetică nu se pune capăt: în multe cazuri, vor fi preferate următoarele:

 • flacon cu gât mic;
 • eșantioane sferice;
 • vase pe suporturi sub formă de picioare.

culoare

Nu este ușor să alegeți o vază de sticlă colorată, trebuie să decideți imediat dacă să creați un contrast cu pereții, podeaua și tavanul sau să vă mențineți culoarea. În camera bej, culoarea maro este o alegere elegantă, nu pare ciudat să se uite, ca în alte cazuri.

Important: dacă alegeți tonul optim nu funcționează, trebuie să preferați versiunea albă universală. Dacă vaza este pictată în același mod ca tapetul, spațiul pare mai amplu. În camera de dormit recomandăm nuanțe întunecate, inexpresive, acolo ei își vor dezvălui farmecul la maxim.

Stil și design

Abordarea de proiectare tradițională implică formarea de compoziții pe bază de vase cu pietre lipite pe suprafață. Acest lucru vă permite să vă reînviorați amintirile de vacanță sau să luminați sezonul rece, prezentându-vă pe plajă. Există, de asemenea, combinații cu pânză, monede și alte materiale. Aspectul simplu vă permite să umbriți frumusețea buchetului. Pentru a arăta originalitatea compoziției poate, folosind o vază sub forma unui bloc de gheață, de exemplu.

Mai multe reguli:

 • dacă casa este proiectată pentru tehnologie de vârf, se potrivesc vase cu suprafețe parțial cromate;
 • masele ceramice pictate manual sunt țesute armonios în cadrul clasic;
 • minimalismul necesită alegerea unui design complet îngust.

Producători renumiți și recenzii

Vizitând magazinele Ikea și alte puncte de vânzare, mulți oameni caută pe bună dreptate produsele fabricate în Italia. La urma urmei, se acumulează tradițiile vechi de secole de calitate și stilistica impecabilă. Review-urile favorabile primesc în mod constant produse de la Decotech, Pavone, Ahura și alte companii. Produsele negre cu pietre, cristalele Swarovski, forma originală de depozitare pentru flori - toate acestea se fac în fabrici italiene.Producția cehă, care folosește sticlă Bohemian de primă clasă, care provoacă, de asemenea, aprecieri entuziaste, nu rămâne în urma lor în meserii.

Cum sa alegi?

Cu toata varietatea de oferte atractive va fi necesar sa se acorde prioritate oricarei optiuni. Experții recomandă începând cu determinarea dimensiunii corespunzătoare a buchetului, ceea ce va permite estimarea cantității dorite. Cele mai multe culori pe care le-ați pus, cu cât aveți nevoie de gât mai larg. Vaza de dimensiuni medii cu o bază extinsă este universală. Înălțimea este selectată din motive de armonie cu spațiul din jur.

Cum să decorezi cu mâinile tale?

Pentru a decora o vază rotundă folosită papier-mâché sau aplicați un grund și vopsea. Pentru formarea aspectului final al compoziției se utilizează ramuri uscate. Cea mai simplă opțiune pentru decorarea unei suprafețe monotonate este autocolantul pe exterior sau în interior. În absența florilor, puteți umple vaza cu diverse cereale. Pentru început, ele sunt împrăștiate pe hârtie, amestecate, vopsite, lăsate să se usuce și numai apoi folosite pentru decorare.

Tipurile suplimentare de decoruri pot fi foarte diferite. Aceasta poate fi, de exemplu, o documentație.Puteți pune o navă în altă parte și puteți umple golul, utilizați bastoane, crengi etc.

În lipsa unor idei sau îndoieli în ceea ce privește talentele estetice, gusturile, trebuie să folosiți cursuri de masterat. Acest videoclip, de exemplu, arată cum se utilizează panglici cu margele și fructe colorate.

Profesioniștii sunt gata să explice cum se realizează pictura în volum folosind vopsele acrilice.

Dar, în multe cazuri, nu este suficient timp pentru a efectua o muncă complexă. Apoi vă ajută să utilizați scotch-ul și vopselele colorate.

Exemple și opțiuni de succes

Fotografia prezintă sfeșnicul original, obținut dintr-o vază de sticlă. Adăugarea unei lumânări de lumânare cu elemente albe și verzi arată uluitoare.

   Dar designurile pur transparente pot fi elegante din exterior. Este suficient să le decorați cu petale strălucitoare și muguri. Obțineți o decorare luxoasă și elegantă pentru un interior modern.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor