Cum să faci un vas cu mâinile tale?

O persoană creativă rar sta în gol. Cea mai mare parte a timpului său liber se dedică lucrului de desen. Și dacă dorește să facă, să zicem, o vază din resturi, el se ocupă de inspirație. Se pare că o astfel de producție este plină de o mulțime de dificultăți și de cunoașterea complexității procesului. Cu toate acestea, materialul din acest articol va arăta cât de ușor este de fapt să o faci decât pare la prima vedere.

nuanțe

Funcționarea unei vase fabricate manual va depinde de materialele folosite pentru realizarea acesteia. De exemplu, dacă rezistă umidității, puteți pune flori proaspete în ele. Opțiunile care implică utilizarea produselor (de exemplu, felii de lamaie felii sau bomboane mici colorate) sunt tematice pentru unele petreceri sau evenimente.

De regulă, asemenea vase sunt create pentru decorarea unei mese festive, precum și a camerei ca întreg.

Bomboanele sunt folosite în loc de orbiz, aceste vase arată elegant, proaspete și impresionante. Cu un minim de cheltuieli pentru fabricarea și alegerea soluției potrivite stilistică, meșteșugurile pot sugera o anumită idee a stilului existent.

Și dacă vă gândiți la tehnologia de fabricație, asemenea vase pot fi folosite și pentru buchete de vară frumoase și romantice. Și este cu totul ingenuos simplu: pentru a reduce cantitatea de bomboane utilizate și pentru a putea turna apă înăuntru, este suficient să puneți unul mai îngust într-o vază.

Unii creează un borcan sau o sticlă de cercuri de hârtie în rulouri. Desigur, acesta este mai degrabă un produs decorativ, cu toate acestea, va arăta armonios în interiorul locuinței.

Acest decor întotdeauna atrage atenția, se deosebește de fundalul general al spațiului interior.

Plaster și vază de lut

Tehnica de a face o astfel de vază este deosebită, deoarece obiectele de lut trebuie să fie arse. Gipsul este un material care nu este rezistent la umiditate, deci această vază poate fi utilizată numai pentru florile uscate. Pentru a face o vază de ipsos, veți avea nevoie de:

 • cutie de carton din suc;
 • gips;
 • perii;
 • dantelă;
 • un pahar

Înainte de a începe lucrul, zona de lucru este acoperită cu folie de plastic, deoarece, indiferent de precizia lucrării, va fi murdară și va fi mai ușor să îndepărtați vaza finisată din film. Ghipsul este frământat, diluat cu apă, obținând grosimea cremoasă și uniformitatea amestecului. Cutia este tăiată din partea de sus, aliniind marginea. În acest caz se toarnă ghipsul și, în timp ce nu este înghețat, se pune un pahar acolo, fixându-l strict în centru.

Vasul este lăsat să se usuce complet, după care este scos din cutie și aruncat de sticlă. Suprafața este șlefuită cu șmirghel fin. După ce banda de dantelă este atașată la suprafața frontală, încercați să faceți acest lucru cât mai bine cu tencuiala. Apoi, pe întreaga suprafață a vasului este acoperit cu vopsea folosind un spray.

După uscare, desenele dantelarului sunt îndepărtate, unele elemente pot fi slăbite sau nu pot fi atinse deloc.

Productie dintr-un borcan de sticla

Este ușor să faci singur un astfel de produs. Pentru aceasta, poate fi utilă și o bucată de pânză, o coardă de coardă grosieră, o carte de note și accesorii frumoase strălucitoare.Cantitatea necesară este tăiată dintr-o bucată de pânză, măsurând lungimea și lățimea de-a lungul diametrului central al cutiei. Stofa înfășurată în jurul borcanului, fixându-se în două locuri cu adeziv special.

20-30 de petale de aceeași mărime sunt tăiate dintr-un notebook muzical și se formează o floare de la ei. Pentru accesorii de mijloc de utilizare strălucitoare formă rotundă. Floarea rezultată este lipită de joncțiunea țesăturii de in, închizând articulația.

Băncile sunt legate de gâtul firului de frânghie, legându-l cu un arc mic.

Din modulele de hârtie

Este necesar să vă petreceți mai mult timp pe artizanat în tehnica origami, pentru că mai întâi trebuie să pregătiți toate elementele-module necesare, din care produsul va fi asamblat în viitor în conformitate cu schema. Asamblarea pieselor este ușoară utilizând modulele triunghiulare prezentate în fotografie. Este necesar să se pregătească astfel de elemente 433 alb și 211 galben. Primul rând este format dintr-un cerc cu 20 de elemente albe, iar atunci când sunt combinate cu 20 galben, se obține un al doilea rând.

Pentru al treilea rând, luați galben (20 buc.) Și întoarceți cercul rezultat în direcția opusă. Prin introducerea a 30 de elemente galbene în buzunarele celui de-al treilea rând, ele formează al patrulea rând.

Pentru a putea crește cu 10 buc., Primul este purtat cu metoda obișnuită, iar buzunarele adiacente ale celui de-al doilea și celui de-al treilea sunt lăsate goale. Apoi, adăugați modulele rândurilor următoare (de la 5 la 16), folosind pentru fiecare rând 30 de elemente și luând în considerare schema tonurilor alese.

După ce rândul 16 este terminat, rândul al 17-lea este albe, iar apoi pe unitatea a 18-a sunt plasate înapoi în raport cu rândul anterior. Penultimul rând este partea superioară a vazei, necesită 40 de module, care sunt puse pe elementele anterioare, adăugând 10 bucăți în mod egal peste cerc. Ultimul rând se desfășoară într-o oarecare măsură: un colț al modulului este introdus în buzunarul stâng al celui de-al doilea modul, în dreapta - în spațiul dintre elementele rândului anterior.

Partea inferioară poate fi făcută din module sau carton gros convențional. Dacă doriți, puteți adăuga un mâner de vază.

Din sticlă

Pentru fabricarea vaselor pe baza sticlei, puteți folosi chiar și un fir de frânghie obișnuit. A înfășurat produsul într-un cerc, încercând să pună firul cât mai strâns posibil pe baza lipită a sticlei. Adezivul trebuie aplicat special, și nu ar trebui să fie prea mult, deoarece poate afecta aspectul (lipici nu trebuie să apară prin fir).

Este posibil să folosiți un astfel de produs pentru flori artificiale decorative. Dacă doriți creativitate, puteți decora produsul chiar și cu butoane obișnuite sau cu același fir, după ce îl vopsiți într-o culoare contrastantă, astfel încât acesta să contrasteze cu fundalul materialului de bază.

Papă mache

Efectuarea unei acoperiri de papier-mâché acasă este ușoară dacă urmați instrucțiunile pas cu pas. În interiorul acestuia se poate lăsa un borcan sau o sticlă, ceea ce va face produsul nu numai decorativ, ci și funcțional. Veți avea nevoie de un formular, ziare vechi, hârtie albă, clei PVA, perii de papetărie, film alimentar, lac și guașă.

 • Forma este învelită cu folie lipită din exterior.
 • Adezivul este amestecat cu apă într-un raport de 1: 2, ziarul este rupt în bucăți și plasat într-o soluție adezivă pentru impregnare.
 • Materialul preparat lipit bine peste suprafața exterioară a formei, acoperind-o cu mai multe straturi din fiecare uscare anterioară. În acest caz, forma este lipită peste limitele reducerii diametrului acesteia în partea de sus, astfel încât mai târziu pe papier-mâché să poată fi ușor îndepărtat.
 • După ce mai multe straturi de ziare sunt lipite și uscate, produsul este lipit cu hârtie albă, uscat și îndepărtat din matriță.
 • Puteți face un alt strat cu hârtie albă și lăsați vasul viitor să se usuce timp de aproximativ o zi.
 • Apoi este acoperit mai întâi cu guașă și apoi cu lac.

Din sticlă înaltă

Dacă există un gel de modelare a vopselei acrilice și sclipici la domiciliu, nu va fi dificil să creați o vază unică dintr-o sticlă obișnuită lungă. Fabricarea unui astfel de produs va dura un timp minim, cu toate acestea, va fi nevoie de îngrijire: în primul rând, este important să lipiți uniform suprafața de sticlă la intervale regulate cu bandă adezivă mică.

Folosind un burete, un gel de modelare amestecat cu sclipici și vopsea este aplicat pe suprafața deschisă. De îndată ce se aplică vopseaua, acestea îndepărtează imediat benzile de scotch, deoarece va fi dificil să faceți acest lucru mai târziu (se poate obține cu gel).

Aplicați un strat subțire de vopsea, dacă doriți, vaza poate fi decorată cu mici margele de formă în jumătate.

Din anvelopă

Vasele de anvelope sunt adesea folosite sub paturile de grădină. Acestea sunt produse decorative mari și, în același timp, produse funcționale pentru flori naturale și verdeață. Cineva pictează pur și simplu anvelopa și o decorează, considerând că această opțiune este suficientă. Alții pregătesc aspectul produsului cu suportul și încep să taie anvelopa. Se taie cu un cuțit, tăindu-se conturul modelului dorit.

Pentru a simplifica procesul de tăiere, cuțitul este în mod periodic scufundat în soluția de săpun. După ce pneul este tăiat dintr-o parte, cauciucul este înfășurat pe cealaltă parte.

Dacă se dorește, această vază poate fi vopsită, conferindu-i un aspect mai estetic. Utilizați astfel de produse pentru decorarea peisajului.

Decorul produsului finit

Stăpânul, care are propria sa opinie cu privire la utilizarea diferitelor obiecte, aproape întotdeauna produce un produs eficient. Și în curs poate merge diferite "accesorii", de exemplu:

 • cuiburi uscate și bucăți de copac;
 • variate într-o formă și mărime a unui cockleshell;
 • fir de bumbac și fir de bumbac;
 • nasturi din lemn și jumătăți de margele;
 • decoraje de metal și plastic;
 • folie și hârtie kraft;
 • creioane colorate și vopsele de contur;
 • spray coloranți și bile;
 • satin și panglici organza;
 • centuri de decupaj și clei acrilic;
 • dantelă și țesătură cu textura reliefată;
 • crep și hârtie crep;
 • decorul autoadeziv și ziarele rupte.

Cineva folosește vopsea colorată pentru decorarea vaselor de casă, creând imagini unice pe suprafața sticlelor obișnuite și a cutiilor de diferite mărimi. În acest caz, adesea o vază finisată este obținută nu numai frumoasă.Este unic și, ținând cont de tonurile asociate, se potrivește cu succes decorului interior existent. Alții cum ar fi eco-decorul, așa că îl întruchipează, folosindu-se uneori ramuri deliberat curbate, punându-le aproape unul de celălalt sau, invers, intercalându-le unii cu alții.

Cineva ia vaza obișnuită și se concentrează asupra decorului interior. De exemplu, într-un caz, cel mai obișnuit obiect de sticlă este umplut cu ramuri, orbizami. Uneori, vopseaua este turnată spre interior și întinsă până la fund, transformându-o într-un container în diferite unghiuri, formând valuri de înălțime diferită. Cuiva îi place să dea textura originală a vasului.

De exemplu, pentru aceasta puteți desena un model special cu un model de relief, care după o altă pictura va oferi o relief unic al unei vase.

Alții preferă să folosească dantele frumoase. Să presupunem că această decorare se face atunci când se realizează tencuială sau produse din beton. În timp ce masa nu este înghețată, formați un model, apăsând ușor dantelă la baza vasului. Shell-urile sunt pur și simplu presate și apoi pictate sau lăsate ca atare. Cineva folosește mozaic pentru a decora vase de podea, precum și bucăți de oglinzi sau plăci de perete (este mai subțire decât analogii pentru podea).Dar lor de stabilire consumatoare de timp și necesită respectarea distanțelor identice între toate elementele care este dificil pentru un incepator.

Ce să ia în considerare?

Oricare ar fi decor pentru vase sau ar dori să utilizeze, este necesar să se coreleze cu interiorul existent. Acest lucru poate fi reflectat în linii, formă, culoare. De exemplu, în cazul în care decorul și ramuri de lemn în stil eco va fi relevant, stil contemporan de necesitatea unui alt uita-te la accesoriile disponibile. Componenta sintetică, accentul pus pe simplitate și funcționalitate este binevenită aici.

Acesta este motivul pentru care cele mai obișnuite elemente care nu conțin buclele vor arăta mai potrivite. Mai mult decât atât, pentru a crea o astfel de vază nu este neapărat ceva ultra-exotic. Uneori există suficiente vopsele acrilice sau chiar autocolante speciale. Că un aspect proaspăt, în acest caz, joacă în mâinile, tastarea într-un vas ca un accesoriu armonios.

Dantelă, textile, panglici, funde - totul e bine pentru domenii cum ar fi boho, țara și Provence.

Loft și grunge nu au nevoie de unele decor artistic: proiectare pentru aceste zone este mult mai important ca articolele sunt scumpe privit-statutul, este important pentru stilul boem. În acest caz, vă puteți concentra asupra formei și alegerii vopselei.

   Pentru alte soluții moderne, puteți utiliza sticlă: Astăzi acest material este unul dintre cele mai căutate în design. El aduce un sentiment de luminozitate interiorului, umple spațiul cu aer. Chiar și o mică vază de sticlă poate schimba percepția spațiului. Este suficient ca cineva să lege o sticlă cu bandă, alții preferă să acopere o parte a suprafeței cu sclipici, pentru a crea efectul antichității și a acoperirii cu crăpături.

   Și, bineînțeles, dacă doriți cu adevărat să decorați un container de sticlă cu cereale și semințe, aici trebuie să înțelegeți că astfel de produse nu se vor încadra în direcțiile tehnologice de proiectare. Cu toate acestea, ele arata destul de frumos în interiorul cabane. Mai mult decât atât, pentru decorațiuni, puteți pur și simplu turnați cerealele în interiorul recipientelor de sticlă cu straturi, alternând, de exemplu, orezul, mazărea și semințele de floarea-soarelui.

   Cum sa faci o vaza frumoasa in stilul marii cu mainile tale, vezi urmatorul clip video.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor