Aluminiu geam pentru geamuri

Aluminiu geam pentru geamuri

Profilele din aluminiu sunt foarte fiabile, puternice și durabile. Astfel de desene sau modele nu au prea multă greutate, deci sunt perfecte pentru orice balcoane și loggii.

Avantaje și dezavantaje

 • Principalul avantaj al vitrajului din aluminiu este greutatea redusă. Poate fi instalat pe orice balcon și nu trebuie pre-consolidat.
 • Acest tip de geam este potrivit pentru proprietarii de apartamente în case vechi. Astfel de geamuri nu dăunează podelelor din beton și nu vor duce la prăbușirea vechilor structuri.
 • Mulți oameni asamblează structurile de aluminiu.Nu este deloc dificil și nu ia mult timp.
 • Geamurile din aluminiu sunt foarte durabile. În timp, nu-și pierde atractivitatea și forța.
 • Producătorii moderni nu numai că au profiluri colorate, dar și colorate. Fiecare cumpărător va putea să aleagă opțiunea unei nuante preferate. Astfel de modele arata original si interesant.

Dar acest tip de geam are neajunsurile sale.

 • Ei absolut nu păstrează căldură pe balcon sau loggia. În sezonul de iarnă, temperatura în aceste camere va diferi de stradă doar cu câteva grade.
 • Adesea, în condiții de temperaturi foarte scăzute, mecanismele de alunecare și fitingurile se îngheață și devin acoperite cu gheață. Acest lucru poate complica procesul de deschidere și închidere a supapelor.
 • Structurile de aluminiu nu au o etanșeitate bună. Zgomotele străzii trec ușor prin ele. Dacă în afara balconului se află vremea vântului, atunci corturile pot merge în cameră.
 • Asemenea geamuri trebuie abordate în cazul în care ușa principală a balconului are o izolare fonică bună. Cu acest detaliu, etanșeitatea scăzută a construcției de aluminiu va fi compensată.

Geamurile din aluminiu sunt foarte diferite de opțiunea de plastic populară. Este necesar să înțelegem caracteristicile acestor structuri pentru a înțelege diferența dintre ele.

 • Geamurile din plastic pot fi calde. Acest tip de decor vă permite să transformați un balcon într-o cameră de zi adevărată, care poate fi operată pe tot parcursul anului.
 • Nu mai vorbim de greutatea mare a acestor structuri. Ele au caracteristici excelente de izolare termică și fonică. Ferestrele din plastic nu sunt potrivite pentru balcoane vechi și tavane de balcon.
 • Pentru apartamentele tipice și balcoanele construcție adecvată din aluminiu. O astfel de geam este adesea rece, dar în mod ideal protejează camera de factorii de mediu nefavorabili. Profilele din aluminiu sunt diferite de cele din plastic prin faptul că au o greutate mai mică și sunt potrivite chiar și pentru case vechi.
 • În construcțiile din plastic, frunzele sunt articulate și alunecate din aluminiu.
 • Fiecare proprietar alege tipul de geam care este potrivit pentru el.

tipuri

Vitrarea din aluminiu poate avea caracteristici funcționale diferite. Luați în considerare mai multe opțiuni care sunt în cerere în piața de design ferestre.

Profilul de aluminiu rece este cel mai des întâlnit. Nu are proprietăți de încălzire. Balconul sau loggia cu astfel de geamuri nu va economisi chiar izolarea de înaltă calitate a pereților, podelei și tavanului. În sezonul de iarnă, încă va fi frig și inconfortabil.

Un astfel de design, în primul rând, vizează protejarea blocului de balcon de ploaie, zăpadă, vânturi și alți factori negativi.

Cel mai adesea, profilele din aluminiu cu geamuri reci sunt utilizate pentru finisarea spațiilor industriale și hangarelor, în care o temperatură confortabilă nu este atât de importantă.

Un profil cald este mai puțin obișnuit.. Aceste modele sunt echipate cu inserții izolatoare. Ele sunt combinate cu sticla groasa. Această geam are proprietăți bune de izolare termică.

Astfel de profile de aluminiu pot avea trei sau cinci camere de aer. Calitatea ferestrelor depinde de numărul acestor componente. De asemenea, în desene sau modele există sigilii de cauciuc și garnituri care măresc nivelul de etanșare.

Construcția cadrelor din aluminiu

Producătorii moderni oferă consumatorilor o gamă largă de rame de aluminiu.Ele pot avea un aspect diferit, cu care puteți crea un interior la modă în stilul dvs. preferat.

Multe companii oferă un serviciu pentru fabricarea geamurilor din aluminiu la comanda individuală a cumpărătorului. Puteți alege o structură de cadru de orice culoare.

Ochelarii sunt de asemenea diferiți. Mulți proprietari de apartamente de astăzi se îndreaptă către opțiuni colorate.

Procesul de asamblare a acestor sisteme este simplu și accesibil, astfel încât structurile din aluminiu pot avea nu numai culori diferite, ci și forme și dimensiuni. În acest sens, ele beneficiază de geamuri din plastic, deoarece cu ele metamorfozele sunt mult mai greu de realizat.

Instrumente necesare

Dacă intenționați să instalați geamurile din aluminiu cu propriile mâini, atunci trebuie să stocați următoarele instrumente:

 • În primul rând trebuie să cumpărați o unitate de fereastră prefabricată. Acestea includ detalii precum cadrele, pervazul, pervazul ferestrei, viziera și cerceveaua.
 • Stocați-vă pe mai multe foi de oțel zincat.
 • Veți avea nevoie de elemente de fixare: șuruburi, ancore, dibluri, șuruburi și nituri.
 • Este util în procesul de instalare montarea spumei și a lipiciului din silicon.
 • În plus, trebuie să achiziționați role, profile din aluminiu, blocuri și cleme.

De regulă, la comanda geamurilor, toate piesele listate sunt livrate împreună cu construcția ferestrelor de bază. Există cazuri în care unele lucruri nu sunt suficiente, apoi pot fi cumpărate în orice magazin de hardware.

Instalarea profilului DIY

Dacă ați achiziționat toate piesele necesare și ați primit unelte, puteți continua lucrările pregătitoare.

 • Anterior, ar trebui să eliminați ferestrele vechi, dacă există. Puteți înlocui acoperișul dacă nu este o bază din beton armat din balconul superior.
 • Adesea necesită înlocuirea și împrejmuirea pe balcon. În același timp, este necesar să instalați un cadru suplimentar și fiabil, la care va fi atașat profilul de aluminiu.
 • Înainte de a începe instalarea geamurilor, este necesar să se determine finisajul exterior al gardului. Este mai bine să realizați aceste lucrări înaintea geamului direct, altfel procesul de confecționare va fi mai dificil și mai consumator de timp. Adesea, în timpul acestor lucrări, profilul de aluminiu este supus la diverse daune mecanice.
 • După lucrările pregătitoare, puteți continua instalarea structurii.

Mai întâi trebuie să faceți măsurători exacte și să alegeți configurația corespunzătoare a geamului. Întregul proces de instalare poate fi împărțit în trei etape principale:

 1. Proiectarea și montarea pervazului ferestrei;
 2. Montarea tuturor componentelor construcției din aluminiu;
 3. Instalarea și reglarea accesoriilor.
 • Procesul de instalare depinde de tipul de gard de balcon. Dacă este metal, atunci ramele ferestrelor ar trebui instalate pe un cadru special. Decalajul dintre gard și fereastră este închis cu un șorț din tablă de oțel zincat.
 • Dacă gardul este beton, atunci cadrul poate fi instalat pe acesta sau pe barele de lemn atașate la beton.
 • Se recomandă fixarea acestor geamuri cu ajutorul unor dispozitive de fixare a ancorei. Această metodă este cea mai fiabilă și mai durabilă.
 • În partea superioară și inferioară a cadrului sunt fixate cu șuruburi de ancorare, iar pe laturi - plăci de ancorare. Puteți adăuga structuri de fixare a densității utilizând spumă de montaj.
 • După ce rezolvați sigur profilul, puteți începe să instalați spatele și cerceveaua.Această lucrare este foarte importantă și necesită precizie mare.
 • Toate clapetele trebuie instalate numai pe un nivel, în caz contrar s-ar putea confrunta cu problema deschiderii și închiderii unor mecanisme articulate arbitrare.
 • Nu uita de vizor. Asemenea detaliu este capabil să protejeze blocul de balcon de diverse precipitații. Lungimea vizierului ar trebui să se potrivească cu balconul. Prezența pantei este o necesitate, deoarece este acest element oferă o pantă naturală a apei de ploaie și zăpadă.
 • În procesul de montare a vizorului trebuie să sigilați toate îmbinările și golurile.

Ca rezultat, ar trebui să obțineți un design fiabil și durabil. Achiziționați numai materiale și instrumente de înaltă calitate. Se recomandă să se aplice bine-cunoscute în companiile de pe fereastra de orașe, care au o bună reputație.

Asemenea lucrări de instalare sunt destul de simple. Daca nu sunt încrezători în abilitățile lor și se tem să facă ceva greșit, cel mai bine este de a contacta experți, care sunt ușor și rapid instala geam din aluminiu pe balcon.

tehnologie geamuri termopan din aluminiu, vezi următorul videoclip.

Sfaturi

 • Dacă în timpul instalării geamului există o spumă de asamblare în exterior, atunci trebuie sigilată. Dacă acest lucru nu este făcut, atunci se poate sparge și se poate rupe sub influența soarelui.
 • Cel mai adesea, cusăturile sunt acoperite cu orice soluții și numai atunci ele sunt acoperite cu materialele la alegere (căptușeală, fațadă, terase etc.).
 • În timpul instalării, structurile din aluminiu trebuie păstrate sub rame de control. Este deosebit de important să se respecte această regulă atunci când geamurile cu geam termopan și componentele funcționale revin la locurile lor.
 • Nu uitați că sub acțiunea greutății nivelul este adesea mutat, astfel încât cadrul va trebui să fie ajustat din când în când. După prelucrare cu spumă de montaj, nu va funcționa.

opinii

Oamenii lasă o varietate de comentarii despre geamurile din aluminiu. Această opțiune de finisare a unei încăperi de balcon are avantajele și dezavantajele sale, prin urmare opiniile despre aceasta sunt atât pozitive, cât și negative.

Oamenii care decid să instaleze astfel de construcții, notează simplitatea și ușurința instalării. Lucrarea nu a durat mult timp, bani și efort.

Dacă alegeți geamurile la rece, atunci trebuie să fiți pregătiți pentru faptul că balconul va fi ușor mai cald decât pe stradă la momentul corespunzător al anului. Mulți proprietari de apartamente au încercat să izoleze camera în alte moduri: încălzitoare, încălzitoare ventilatoare, încălzitoare de pereți și podea. Dar aceste încercări au fost în zadar. Balconul era încă rece.

Glazura din aluminiu cald a multumit consumatorilor mai mult. Are caracteristici excelente de izolare termică și termică. Singurul dezavantaj al unui astfel de finisaj este costul ridicat al acestuia.

Consumatorii notează aspectul frumos al structurilor similare ale ferestrelor. Ele pot fi pictate într-o varietate de culori. Chiar și după mulți ani, asemenea geamuri nu își pierd aspectul atractiv.

Mulți au preferat structurile de aluminiu pentru nemulțumirea lor. Nu necesită îngrijire specială și complexă. Aceste suprafețe sunt curățate foarte ușor de murdărie și praf.

Aceste ferestre sunt o adevărată salvare pentru proprietarii de "Hrușciov" și apartamente în casele de clădiri vechi. Geamurile din aluminiu au o greutate redusă, astfel încât acestea pot fi instalate în blocuri de balcoane vechi.Această proprietate nu se poate lăuda cu construcția de plastic.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor