Bar contra pe balcon

 Bar contra pe balcon

Loggia a încetat de mult să fie asociată cu locul folosit exclusiv pentru a stoca lucruri vechi. Camera poate fi transformată într-o continuare elegantă a bucătăriei sau a unei mese separate. În aceste scopuri, utilizați bara de pe balcon.

Scop, pro și contra

Barul din bucătărie sau apartament studio a devenit un element familiar al interiorului. Cu toate acestea, aceasta nu este singura opțiune pentru plasarea unui astfel de tabel. Rack-ul pe balcon va fi o soluție proaspătă de design, practică și funcționalitate diferită. Această opțiune este potrivită pentru loggiile înguste, unde există o lipsă de spațiu liber.Mobilierul ocupă puțin spațiu și este potrivit pentru interioare în stil modern.

Avantajele barului:

 • Suprafața de masă este accesibilă din partea bucătăriei și a loggiei, datorită căreia mai mulți oameni vor fi cazați în spatele ei în timp ce vor ocupa mai puțin spațiu.
 • Rack-ul va înlocui masa de bucătărie. În spațiul liber, puteți amplasa dulapuri suplimentare, dulapuri, căști.
 • Versatilitatea piesei de mobilier. Deasupra se potrivesc rafturile pentru depozitarea mâncărurilor, băuturilor, produselor.
 • Cost redus. Dacă alegeți o bază din lemn (PAL), crearea și instalarea mesei vor fi relativ ieftine.

Rack-ul are o serie de dezavantaje:

 • Modelul nu este întotdeauna potrivit pentru o masă completă. Acest lucru este simțit mai ales în familiile în care există copii: bebelușii sunt incomod să mănânce la o masă a acestui design.
 • Paharele și sticlele situate pe suportul barului sunt rapid acoperite cu praf și trebuie curățate în mod constant.
 • Dacă există un număr mare de obiecte și accesorii deasupra mesei, aceasta supraîncărcă vizual bucătăria. Dezavantajul este vizibil în camere foarte mici.
 • Ședința la bar poate fi doar pe scaune înalte, ceea ce poate să nu fie convenabil pentru toată lumea.

Pentru a instala un contor de bar între bucătărie și loggia, nu este necesară nicio autorizație specială dacă peretele dintre ele nu este rulant. În plus, această tabelă de model este utilizată pentru camerele de zonare. În special, va permite împărțirea spațiului pentru gătit bucătăria și sufrageria.

Tipuri și forme

Există două tipuri de contoare de bare, în funcție de caracteristicile de proiectare și design. Fiecare dintre ele are caracteristici proprii, care sunt luate în considerare atunci când se gândesc la viitorul interior.

Modelele clasice sunt suporturi de dimensiuni mari, cu un volum diferit. Ele sunt instalate ca o bucată separată de mobilier cu o multitudine de rafturi și capacitatea de a construi în aparate electrice. Rafturile mini au o blată mică și sunt folosite ca înlocuitori pentru masa de bucătărie într-un spațiu limitat.

Opțiuni de locație

Înainte de achiziționarea sau fabricarea unui contor de bare, acestea elaborează un proiect pentru o viitoare loggie. Bazându-se pe scopul de a folosi balconul și ideile de design ale proprietarului apartamentului, determinați dimensiunea mesei, caracteristicile sale de design și spațiul. Există mai multe opțiuni pentru plasarea barei:

 • În loc de un bloc de balcon. Opțiunea cea mai funcțională și cea mai comună, caracterizată prin ușurința instalării.
 • În locul pervazului ferestrei. Peretele interior al ferestrei este dezmembrat, cadrul ferestrei este transferat în partea laterală a încăperii sau bucătăriei, iar în spațiul liber se află un contor cu bare mici.
 • În ușa goală. Spațiul dintre bucătărie și loggia este complet eliberat, deoarece nu va exista nici o proeminență sub fereastră.
 • Direct pe balcon. Modelul este instalat de la unul dintre capetele loggiei, scaune sau scaune sunt amplasate în apropiere. Ședința la masă, puteți admira vederea din fereastră, pentru că aveți un loc complet de relaxare.

De asemenea, rackul poate fi atașat de perete - astfel încât să înceapă pe balcon și să se termine în bucătărie. În acest caz, modelul are suport propriu. Când instalați masa, puteți alege dreptunghiulare sau rafturi cu muchii rotunjite, echipate cu piese metalice sau minimaliste.

materiale

Blaturile variază în funcție de culoare, model și material. Caracteristicile externe sunt alese luând în considerare spațiul interior și elementele decorative. Materialele naturale arata nobil,au cele mai bune caracteristici operaționale și servesc mai mult. Cu toate acestea, acestea sunt mai scumpe. Pentru fabricarea rafturilor de bar utilizați:

lemn

Rack-ul din masiv este caracterizat de masivitate și arată nobil. La popular includ specii de pin, ace, mesteacan, stejar. Astfel de blaturi sunt ecologice: nu emite substanțe nocive în aer. În același timp, ei au nevoie de îngrijire constantă, altfel petele vor rămâne pe suprafață.

placă aglomerată

Materialul răspândit combinând prețul scăzut și caracteristicile operaționale bune. Această masă este acoperită cu un film sau plastic, este rezistentă la efectele lichidelor. Materialul nu se teme de medii agresive, este durabil și realizat într-un număr mare de culori.

metale

Durabilitatea și ușurința de îngrijire - avantajele acestui material. Nu rugină, rezistent la stres mecanic extern. Instalarea se face ca bază solidă, este posibilă obținerea unei blaturi monolitice. O caracteristică distinctivă este faptul că astfel de modele nu pot pune un stand sub fierbinte.

acril

Din acest material pliabil se poate face o bară de orice formă și dimensiune. În particular, este potrivit pentru crearea unei table convexe sau concave. Dacă este necesar, acrilul este decorat cu un număr mare de elemente decorative.

piatră

La crearea unui contor de bar pot fi folosite pietre naturale sau artificiale. Primul dintre materiale este mai accesibil procesării, potrivit pentru crearea nu numai a tablelor, ci și a fundațiilor. Interiorul va arata o optiune buna atunci cand pietrele se fac din mese si bucatarie. Materialul este durabil, rezistent la temperaturi ridicate și compuși chimici. Un blat de piatră naturală va dura câteva decenii, dar va avea un preț ridicat.

sticlă

Un suport cu o astfel de masă se va potrivi într-un interior modern. Sticla este inferioară altor materiale în practică, dar are caracteristici externe bune. Contorul barului reflectă bine lumina, realizată într-un număr mare de nuanțe.

accesorii

Rack-ul este caracterizat de o înaltă funcționalitate. Împreună cu aceasta sunt instalate containere pentru fructe, rafturi montate, pliere și alunecare, șine de acoperiș.Utilizarea accesoriilor vă permite să economisiți spațiul bucătăriei, ele pot deveni, de asemenea, parte a interiorului și vă permit să plasați accente de culoare. Părțile sunt fabricate din metale și sticlă, iar culoarea lor variază, ceea ce simplifică selecția elementelor pentru o anumită masă.

Accesorii sunt împărțite în mai multe tipuri, în funcție de scop și de funcții. În proiectarea contoarelor de bar există suporturi pentru ochelari și sticle, umerase pentru aparate, cani, șervețele. Există, de asemenea, elemente universale utilizate pentru depozitarea mâncărurilor, produselor și a altor lucruri. Accesorii includ scaune de bar. Ele sunt achiziționate în stilul adecvat pentru rack.

Idei interesante

O soluție neobișnuită pentru a transforma un balcon într-o parte a bucătăriei va fi instalarea unei bare de colț cu o formă raționalizată. Opțiunea este potrivită pentru o loggie de formă neregulată. În combinație cu elemente de decor de nuanțe contrastante, va fi posibil să creați un spațiu elegant pentru relaxare și întâlnire cu prietenii.

Standul realizat sub forma unui semicerc cu inserții de sticlă va conferi interiorului un concept. Aveți posibilitatea să alegeți două sau trei nuanțe de bază pentru a ridica toate mobilierul și elementele decorative.Și dimensiunea neobișnuită a tablei vă va permite să faceți loc pe marginile barei. Dacă este necesar, puteți ține iluminatul în rack.

Mobilier din lemn este folosit în diferite stiluri. Contorul de bar, din lemn masiv și instalat pe partea laterală a mesei, se caracterizează prin simplitate deliberată. Ca o opțiune - poate fi plasată fără picioare și bază și atașată direct pe perete. Spre deosebire de detaliile minime, puteți face ziduri ciudate.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor