Grătare fără balcon

 Grătare fără balcon

Datorită noilor tehnologii, pachetele de sticlă din plastic intră în fundal, iar linia de conducere este preluată de geamurile fără rame. Glazura fără rame, mai presus de toate, vă oferă o frumoasă panoramică de la fereastră.

Sticla este fixată pe șine de aluminiu, care sunt instalate pe tavan sau pe podeaua camerei, rezultând astfel ferestre fără rame de plastic. Se crede că această tehnologie a venit la noi din Finlanda, însă finlandezii susțin că ideea a venit de la germani. Producătorii germani, la rândul lor, spun că fundația a fost luată de la maeștrii ruși.

Pro și contra

Ferestrele fără cadru au mai multe avantaje:

 • Potrivit pentru toate loggiile și balcoanele.Datorită sistemului universal, puteți glaza orice balcon non-standard care nu poate fi realizat cu ferestre din PVC.
 • Aveți posibilitatea să deschideți ferestrele cu o "carte" sau să le întoarceți la perete și, ca urmare, balconul sau loggia va fi deschisă complet. Rețineți că puteți deschide ferestrele din plastic numai acolo unde aveți un design special.
 • Securitate. Sistemul de sticlă fără rame este realizat din sticlă călită, a cărei grosime minimă este de 6,8 mm. "Gros" este considerat a fi un pahar de 10 mm. Prin urmare, astfel de cadre nu se tem de vânturi puternice sau de grindină. Pentru a rupe acest pahar, trebuie să încercați și el.
 • Vedere panoramică. Un altul dintre principalele avantaje ale acestui sistem este o vedere frumoasă atât din fereastră, cât și din exterior.
 • Grijă ușoară. Sistemul nu are nevoie de îngrijire atentă. În timp ce spălați ferestrele, nu vă veți gândi cum să nu ieșiți din balcon pentru a spăla fereastra "surdă". În sistemul fără rame, toate ferestrele sunt rotite, prin urmare, după ce le-ați spălat cu o singură mână, veți începe să vă spălați cu celălalt fără dificultate.

Printre dezavantaje se numără:

 • Slabă strângere. Spre deosebire de ferestrele din PVC, geamurile fără rame nu vă pot plăcea proprietarii cu aceeași etanșeitate.În cazul în care ferestrele din plastic pot prinde până la 40 de decibeli, sistemul finlandez va reduce nivelul zgomotului cu maximum 10 decibeli. În plus, în ploaie torențială, ferestrele scurg puțin.
 • Profil slab. Datorită unei scăderi puternice a temperaturii (de exemplu, zăpada înlocuiește vremea însorită în toamnă), profilul de aluminiu poate fi deteriorat, ceea ce va afecta ulterior ușurința deschiderii sistemului.
 • Instalare dificilă. În timpul lucrărilor de instalare, chiar și o panta de 2 mm poate afecta serios întreaga structură. Pentru a evita această problemă, trebuie să alegeți o companie de încredere sau maeștri care vor lucra cu precizie extremă.
 • Lipsa plaselor de țânțari. Dacă nu locuiți într-o metropolă mare, atunci zboară, țânțarii și alte animale care vor zbura prin fereastră vor deveni oaspeți frecvenți în apartamentul dvs. Instalarea unei plasă de țânțari pe un geam fără cadru este nerealistă - pur și simplu nu există niciun loc pentru ao monta.
 • Izolare insuficientă. În ciuda faptului că acum există o unitate de sticlă fără rame, nu se poate lauda cu aceleași proprietăți ca și ferestrele din plastic. De fapt, sistemul finlandez vă protejează doar de vreme.
 • Preț.Unul dintre principalele dezavantaje ale designului este costul acestuia. Prețul minim pentru un metru pătrat de glazură fără chenar "la cheie" pornește de la 30 de mii de ruble de la companii străine, de la 15 mii la cele interne.

tipuri

Companiile de producție au instalat mai multe tipuri de sisteme de finisare finlandeze, care diferă sub formă de sticlă, locul instalării profilului de aluminiu, grosimea sticlei și alte caracteristici importante.

 • Metropol este cel mai potrivit pentru clădirile de birouri cu geamuri.. Acestea sunt ferestre dreptunghiulare cu un sistem ușor de alunecare datorită unui profil robust. Acest design este realizat dintr-un singur geam de siguranță de 8 mm grosime. Profilurile sunt în partea de jos și pe tavan.
 • Panorama este o clasă de afaceri și este considerată o opțiune cu performanțe îmbunătățite.. Folosit pentru balustrade de balcoane și loggii de toate formele și dimensiunile. Deschiderea ferestrei de rulment se intră în interior și poate ușura cu ușurință orice unghi. Fiecare cadru are rulmenti din otel care asigura fiabilitatea intregii structuri.
 • Una dintre primele modele - Lumon, care a apărut pe piața construcțiilor cu aproximativ 10 ani în urmă. Ferestrele pot trece prin colțuri, modelele au mânere, rolele mobile nu au fost dovedite de mult timp. Grosimea sticlei: 4, 6 sau 10 mm.
 • Butterfly - diferă prin faptul că clapeta se deschide atât pe stânga, cât și pe partea dreaptă. Acest sistem poate glaza un balcon de orice formă: de la un cerc până la un pătrat. Viteza maximă de vânt a sistemului Butterfly este de până la 220 kg / sq.
 • Sliding Slim este considerată o opțiune pentru terase și arbori. Acest sistem este comparabil cu ochelarii din dulapuri. Pentru instalațiile de supape folosiți un număr nelimitat de șine. Ca rezultat, puteți deschide până la 80% din întreaga suprafață a ferestrei.
 • Traseul glisant este un alt tip care se utilizează atunci când se montează un balcon sau o loggie. Designul are o etanșare îmbunătățită.

Din păcate, nu veți putea găsi o unitate de sticlă caldă fără cadru pentru izolarea unui balcon. Toate sistemele sunt ascuțite pentru a vă proteja de precipitații, dar nu mai mult decât atât. Potrivit diferitelor estimări, maximul de geam fără cadru menține temperatura de 3-5 grade deasupra străzii. Chiar și o podea caldă nu va salva balconul cu sticlă fără rame în timpul iernii.

Specificații de performanță

ventilație

La deschiderea sau aerisirea încăperii, toate ferestrele trebuie deschise în interiorul balconului.În primul rând trebuie să ridicați mânerul de pe primul braț, apoi - rotiți geamul în perete.

Este important de menționat că izolarea camerei în sezonul rece este interzisă. Este necesar să păstrați în mod constant balconul în modul de ventilație. În caz contrar, datorită încețoșării, elementele structurale se pot deteriora.

Structura poate fi fixată pe perete folosind o clemă de perete specială. Pe garnitura de jos va fi o bandă cu care puteți atașa ferestrele asamblate la perete.

siguranță

Puteți să comandați o încuietoare specială, cu ajutorul căreia ferestrele vor fi blocate pentru a fi deschise de către copii mici.

Tipuri de modele

 • „Carte“. Ferestrele ferestrelor sunt ghidat ușor de două profile. Când se deschide complet, toate ușile se îndoaie ca o carte pe perete. Acest design este reprezentat de companii străine cu viziunea Fluture.
 • Se deschide de-a lungul traverselor inferioare paralele. Acest sistem este foarte solicitat atunci când se instalează terase sau arbori. Ghidurile pot fi de la patru la 12. Pe fiecare este instalarea cercevelei.
 • Sistem de plafon sau tavan și-a luat numele de la ghidul puternic de pe tavan.
 • Una dintre cele mai populare sisteme străine este TodoCristal, care se distinge printr-o mare integritate și rezistență. producătorul spaniol a acordat atenție problemei unei permeabilitate la aer puternic. Profilul inferior al sistemului creat fără rulmenți precum și datorită conectarea a două profile de aluminiu, o etanșeitate ridicată.

Printre producătorii ruși sunt companii care oferă o gamă largă de geamuri fara rama. De exemplu, sistemul de calitate european ESTEL utilizate în construcții de peste 10 ani. De la omologii lor străini, acesta diferă ghiduri de proiectare, instalarea de supape. Producătorul promite să vă ofere un produs de înaltă calitate la prețuri mici.

De asemenea, puteți găsi în Rusia, producția companiei finlandeze „Lumon Oy“. În special, în compania St. Petersburg „stil OKO“ este reprezentantul oficial al companiei finlandeze.

Cum sa alegi?

Pentru a începe, trebuie să decidă: dacă balcon spațiul de locuit suplimentar într-un apartament sau un loc de relaxare cu adunări de vară. Când este vorba de primul exemplu de realizare, geamul frameless nu este pentru tine.Amintiți-vă că designul cald fără cadran nu există. Maximul pe care îl obțineți cu acest geam este temperatura aerului de până la 7 grade mai mare decât în ​​exterior.

Pentru a alege un producător intern sau străin, în primul rând, este, de asemenea, necesară pe baza caracteristicilor balconului. Dacă nu intenționați să vă descurcați adesea, atunci este mai bine să instalați ferestre ale companiilor rusești pentru a salva. Pentru o terasă de vară în apartament, utilizați mai bine produsele producătorilor străini.

Prin design, este mai bine să utilizați Butterfly sau Lumon. Majoritatea aleg ferestrele cu un sistem de pliere, care este colectat la capătul balconului. Cu toate acestea, acest design va fi cu aproximativ 30% mai scump decât atunci când se instalează un sistem de alunecare paralelă, ceea ce economisește spațiu datorită mișcării supapelor de-a lungul profilului.

îngrijire

Profilele împreună cu ghidajele sunt vopsite cu vopsea cu pulbere. Puteți îndepărta praful de pe stradă cu o substanță de curățare ușoară a săpunului, dar nu utilizați detergenți cu materiale abrazive. Evitați contactul cu acizi și solvenți.

Cel mai bine este să spălați geamul cu apă curată sau cu un agent special care nu conține alcool sau solvent. Se recomandă spălarea ferestrei cu o cârpă moale.

Este interzisă:

 • Utilizați șmirghel pentru a curăța profilul sau ghidajele;
 • Contactul cu un profil de solvenți, detergenți puternici cu acid;
 • Spălarea ferestrelor cu produse speciale care conțin acid, solvent sau alcool;
 • Utilizați atunci când spălați cârpele de ferestre cu componente abrazive.

opinii

Cei mai mulți utilizatori de geam fără rame sunt bucuroși că au folosit acest sistem pentru balconul lor. Printre avantajele acestui design se disting o frumoasă priveliște panoramică, care se deschide din balcon.

De asemenea, spre deosebire de ferestrele din PVC, sistemele nu emit miros neplăcut atunci când sunt încălzite. Ele sunt destul de puternice, în ciuda ușurinței de construcție.

Printre dezavantaje se numara faptul ca designul nu poate fi folosit iarna. Acest lucru este valabil mai ales pentru orașele din nord.

9 fotografie
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor