Cum să înveți un balcon?

Cum să înveți un balcon?

Orice balcon sau loggie necesită decorațiuni interioare și exterioare. Astăzi, producătorii oferă o varietate de materiale de construcție pentru a acoperi blocuri de balcoane. Ele au culori diferite, texturi și caracteristici de calitate.

Caracteristici și beneficii

Dacă doriți să vă transformați balconul într-o cameră de zi cu drepturi depline, atunci nu puteți face fără decor interior și exterior. Astăzi, în magazine puteți întâlni o mare varietate de materiale pentru placarea interioară și exterioară a balcoanelor și a loggilor.

Materialele cu aspect de calitate trebuie să aibă o serie de caracteristici foarte importante.

Ar trebui notat designul uimitor, care poate fi realizat cu ajutorul decorului interior și exterior. Materialele potrivite ale culorii potrivite vă vor permite să creați un interior foarte frumos și confortabil, potrivit pentru muncă, petrecere a timpului liber sau întâlniri cu prietenii la o ceașcă de ceai.

Cele mai multe materiale de finisaj sunt rezistente la umiditate - această caracteristică joacă un rol foarte important. În timp, balconul nu va deveni umed, iar pe teritoriul său nu va exista mucegai și un miros specific neplăcut.

O altă caracteristică a materialelor de finisare de înaltă calitate este rezistența la uzură. De exemplu, dacă vorbim de panouri din plastic sau de siding, atunci aceste plăci nu se tem de vreme rea și nici de alți factori de mediu negativi. Singurele excepții sunt atunci când panourile sunt vopsite în culori diferite.

De-a lungul timpului, ele pot dispărea și arde în lumina soarelui.

Decorarea exterioară și interioară necesită rareori îngrijire specială și regulată. Dacă ați plasat frumos unitatea balcon materiale cu care se confruntă, nu putem face griji cu privire la faptul că trebuie să efectueze periodic lucrările de reparații și cheltui bani pe o varietate de acoperire.

De regulă, acest lucru se aplică acoperirilor din lemn natural.

În calitate și căptușeală frumoasă are o mulțime de avantaje. Aceasta prelungește durata de viață a oricărei suprafețe a camerei de balcon și pentru o lungă perioadă de timp păstrează materialul principal pe care este instalat. Finisajul interior protejează camera de îngheț, vânturi, curenți și mulți alți factori negativi.

cerinţe

Puteți decora balconul folosind clapboard, siding, panouri din plastic, ondulat etc. Totul depinde de preferințele și bugetul dumneavoastră.

Dar toate materialele ar trebui să aibă o serie de proprietăți pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a le cumpăra:

 • Ar trebui să fie ușoare. Este necesară o mică greutate pentru a supune blocul de balcon la sarcini suplimentare. Acest lucru este deosebit de important în cazul în care apartamentul este situat într-o casă veche sau Hrușciov.
 • Fațetul trebuie să fie rezistent la umezeală și la umezeală. Acest lucru se datorează faptului că nu va fi protejat de ploaie și zăpadă (dacă vorbim despre decorarea exterioară), iar apariția unui condens pe el este complet inevitabilă.
 • Materialele de fațadă nu trebuie să se teamă de radiațiile ultraviolete. Altfel, în timp, își vor pierde atractivitatea și chiar vor deveni deformați.
 • Se recomandă alegerea numai a plăcilor de înaltă calitate. Nu ar trebui să economisiți bani, deoarece materiile prime prea ieftine nu vor dura destul de mult. Materialele bune sunt durabile.
 • Pielea trebuie să fie ecologică și ignifugă. Aceste calități sunt foarte importante, deoarece materialele toxice și nocive pot avea un efect negativ asupra sănătății tuturor locuitorilor apartamentului.

materiale

Parchet laminat

Mulți proprietari de apartamente se îndreaptă acum spre podele laminate. Aceste opțiuni ar trebui să fie abordate pentru interiorul balconului, deoarece acestea sunt realizate din lemn. Producătorii moderni oferă consumatorilor o gamă largă de produse laminate în diferite stiluri.

În exterior, acest material poate repeta lemn natural sau poate avea modele neobișnuite.

Această acoperire este utilizată atât pentru decorarea podelei, cât și pentru pereți. Nu se teme de schimbările de temperatură și expunerea la lumina soarelui.

Laminatul nu necesită o atenție deosebită. Este ușor de curățat și nu economisește praf pe sine. Este de remarcat faptul că astăzi o astfel de căptușeală poate fi aleasă pentru orice portofel.

lemn

Prelucrarea lemnului este foarte frecventă.Cele mai frecvente și mai populare materiale sunt căptușeala, eurolining, terassnaya bord sau panouri, imita lemnul și casa bloc. Ele diferă una de cealaltă nu numai în aparență, ci și în metoda de atașament.

turnate

Căptușeala diferă în timpul unei durate mari de utilizare. Dacă i se oferă dreptul de îngrijire, atunci vă va servi mai mult de un deceniu. Dar merită să ne amintim că aproximativ fiecare 3-5 ani va trebui să-și restaureze și să-și actualizeze suprafața.

Dacă nu faceți acest lucru, lemnul își va pierde aspectul atractiv și se va prăbuși.

Captuseala este un material practic. Această proprietate depinde în mod direct de tipul suprafeței. De exemplu, prezența unui film special de protecție împotriva namolului facilitează îngrijirea căptușelii. Cu panouri simple, murdăria nu este atât de ușor de curățat.

O astfel de placare este foarte ușor de instalat. Puteți să-l instalați singur.

Pentru placarea exterioara, lemnul trebuie folosit doar daca aranjati balconul unei case particulare din lemn.

Veți avea un ansamblu foarte frumos și armonios.

MDF panouri

Panourile MDF sunt fabricate din lemn.Ele sunt în multe feluri similare cu clapboard și sunt fibre de fibre mai avansate. O caracteristică distinctivă a panourilor MDF este prezența unui film special de laminare - face ca materialul să fie rezistent la umezeală.

Producătorii moderni oferă mai multe opțiuni pentru tablă. Ele sunt plate, cu un strat polimeric de protecție pe partea din față și panouri cu modele embosate.

Principalele avantaje ale panourilor MDF sunt costul lor scăzut și ușurința de instalare. Instalarea unui astfel de finisaj vă va duce la o cantitate minimă de timp și efort. Munca pregătitoare a acestui material nu este necesară.

Mulți oameni ascund cabluri, diverse comunicații de inginerie și chiar încălzitoare în spatele panourilor.

Blocul casei

Finisajul blocului de case arată scump și original. Acest material a apărut pe piața rusă nu cu mult timp în urmă, dar deja a reușit să câștige popularitate pe scară largă. Baza producției sale este lemnul. Blocul este considerat un alt tip de căptușeală clasică, dar are o formă ușor diferită.

O parte a unui astfel de panou este plat, iar cealaltă este cilindrică.Pe jumătatea plată există șanțuri speciale de montare și vârfuri. Prin intermediul acestor detalii se realizează instalarea materialului pentru fațadă. De asemenea, pe această parte sunt prevăzute fantele concepute pentru ventilație suplimentară și pentru eliminarea tensiunii primite de la încărcături inutile.

În exterior, această ornamentare este similară cu jurnalul natural al arborelui.

Pardoseala profesionala

Astăzi, pe străzile orașului puteți găsi un număr mare de balcoane, decorate cu pardoseală ondulată. Această opțiune este mai potrivită pentru placarea exterioară:

 • Are rezistență mare la uzură.
 • Pardoseala nu se teme de vreme rea și temperaturile extreme.
 • El este foarte ușor și nu creează sarcini suplimentare pentru balcon.
 • Instalarea unui astfel de material este simplă și rapidă. Pentru instalare nu veți avea nevoie de elemente de fixare suplimentare sau de unelte speciale. Adesea, sub izolarea cu fixare ondulată.

Foaia profesională poate fi diferită. Cele mai comune pardoseli galvanizate, acoperire cu aluzinc sau acoperire cu polimeri. Acest material nu este supus coroziunii. Astăzi puteți să ridicați foi de diferite culori. Vopselele sunt aplicate foilor profesionale la temperaturi ridicate și se mențincât mai mult posibil

plastic

Cel mai comun material pentru balcoanele cu care se confruntă este plasticul. Nu numai că are un preț accesibil, dar și un aspect atractiv.

Cel mai comun plastic tradițional este alb. Din punct de vedere vizual, această față poate face balconul mai spațios și mai luminos. Pe fundalul unui astfel de design, absolut orice geam pare minunat, de la panoramă la vitraliu.

Astăzi, în magazine puteți întâlni panoul de o varietate de culori. Dar este de remarcat faptul că acestea sunt supuse la decolorare sub influența soarelui.

Cum să înveți afară?

Pentru designul exterior se recomandă alegerea unor materiale durabile care nu necesită o atenție specială în timpul funcționării:

 • Puteți să vă referiți la materiale populare, cum ar fi siding. Poate fi metalic sau vinil. Oamenii aleg foarte des acest lucru cu care se confruntă datorită durabilității sale și rezistenței la condiții nefavorabile.

Siding nu este frică de temperaturi scăzute sau ridicate, precum și diferențele lor. El nu își pierde culoarea în timp și nu se teme de umiditate.

 • O opțiune bună ar fi profilate. Tabelele metalice subțiri (sau din material plastic) cu o suprafață ondulată sunt foarte durabile. De-a lungul timpului, ei nu își vor pierde apelul. Vopseaua pe ele nu se va prăbuși sau se va sparge.

Grosimea plăcilor nu trebuie să vă confunde, deoarece rezistența și fiabilitatea acestui material de finisare este asigurată de structura de relief.

 • Căptușeala din lemn va fi de asemenea potrivită. Dar având o piele similară, va trebui să o faceți din când în când cu impregnări speciale care asigură durabilitatea materialului. Dacă nu faceți acest lucru, se poate forma o matriță pe suprafața blocului de balcon și în partea sa interioară și poate apărea umezeală.
 • Deseori, panourile din plastic și căptușeala din PVC sunt utilizate pentru placarea exterioară a balconului. Principalul avantaj al acestor materiale este ușurința și ușurința de instalare a acestora. Puteți instala acest lucru cu fața la pământ. Dezavantajul acestor opțiuni este susceptibilitatea lor la daune mecanice.

Garnitură interioară

Puteți trece la căptușeala interioară numai după ce încălziți camera de balcon. Opțiunile pot fi după cum urmează:

 • Cel mai adesea, balcoanele sunt decorate cu panouri din plastic. Acest material este potrivit atât pentru decorarea interioară, cât și pentru cea exterioară. Este rezistent la umiditate sau umiditate. Recent, panouri decorative cu imitație de lemn natural de diferite tonuri sunt în mare nevoie. Aceste soluții arată foarte scump și elegant.
 • Deseori, panourile MDF sunt folosite pentru tunderea interioară. Ele nu numai că au un aspect frumos, dar și prietenos cu mediul. În multe privințe, aceste materiale sunt similare cu lemnul natural și diferă doar prin plasticitatea lor. Cu ajutorul panourilor din MDF, puteți chiar pereții de pe balcon, dar nu tolerează umezeală și umiditate.
 • O soluție bună ar fi siding. Este potrivit nu numai pentru placarea exterioară. Astăzi, mulți proprietari de apartamente se îndreaptă spre acest panou pentru decorarea interioară a balconului. Oricare dintre următoarele opțiuni va face: panouri din metal, vinil sau lemn.
 • Pentru placări interioare de gips-carton. Este rezistent la foc și nu este supus influenței negative a razelor soarelui, de aceea este potrivit pentru un balcon, atât pe partea umbroasă, cât și pe partea însorită.
 • O altă opțiune versatilă este blocarea casei. Este instalat foarte simplu și astfel soțiile pot fi din lemn, metal și vinil.
 • Materialul de placare ieftin este căptușeală. Instalarea unei astfel de placări se poate face manual, fără experiență în acest domeniu de activitate. Este de remarcat durabilitatea căptușelii de calitate.

Este necesar să se determine în avans plafonul. Nu trebuie ignorat, deoarece un plafon neformat va strica aspectul general al balconului:

 • Mulți oameni fac o placare cu plăci de ghips. Cu ajutorul acestui material simplu și accesibil, puteți realiza o suprafață perfect plană și puteți încorpora lămpi în ea.
 • Foarte adesea panourile din plastic sunt utilizate pentru placarea plafonului. Din punct de vedere vizual, ei pot face camera mai lungă și mai spațioasă. Într-un astfel de tavan se pot instala, de asemenea, corpuri de iluminat.
 • Deseori plafonul este finisat cu laminat. De asemenea, această opțiune este potrivită pentru decorarea pereților și podelelor. Recent, mulți proprietari au apelat la această decizie neobișnuită. O astfel de popularitate a materialului se datorează simplității instalării sale și lipsei de nevoie de îngrijire constantă.
 • Un alt material adecvat este căptușeala din lemn și garnitura tradițională din lemn. A doua opțiune este mai puțin convenabilă de a utiliza, deoarece necesită o întreținere regulată.

Cum să înveți un blat de balcon, poți învăța din următorul videoclip.

Idei frumoase

Selecția competentă a placării exterioare și interioare va permite formarea unei camere foarte frumoase și confortabile pe balcon. Să luăm în considerare în detaliu mai multe opțiuni de design interesante pentru un bloc de balcon:

 • Puteți aranja pereții cu panouri luminoase din plastic, așezați pe podea dale de culoare brună sau burgundă și ridicați rame de ferestre clasice albe cu clape. Veți obține o cameră simplă, dar foarte confortabilă, în care puteți amenaja o grădină de iarnă sau puteți organiza o mică zonă de agrement.
 • Panourile de siding sunt ideale pentru placare. Cu acest material de lămâie, puteți aranja o mică unitate de balcon cu uși glisante din material plastic.
 • Placă de placări exterioară. Arată armonios în tandem cu ferestrele din lemn de o umbră potrivită.
 • O solutie perfecta pentru interiorul balconului va fi o casa blocata, seamănă cu un bloc de cilindri Cu astfel de panouri frumoase va arăta podea din lemn mare și geamuri cu rame din lemn sau din plastic alb. Într-o astfel de cameră va fi foarte frumos și calm.
 • Pe fundalul unui bloc de balcoane acoperit cu folie albastră, Cadrele din plastic alb arata întotdeauna grozav. Glazura poate fi absolut orice.
 • Acesta va arata foarte frumos mic, elegant, cu panouri luminoase. Este acoperită din exterior cu PVC din plastic alb și completată de vase strălucitoare cu flori situate la margini.
 • Așezați un laminat întunecat pe podeaua balconului procesați pereții cu tencuială decorativă de culoare galbenă moale și tăiați tavanul cu panouri albe înguste. Pe un fundal atât de contrastat, puteți echipa un bar sau o zonă de odihnă cu o bibliotecă.
 • Balcoane mari cu aspect mare, acoperită cu profil metalic de culoare roșu sau roșu închis. Ele sunt izbitoare și scumpe. Acest efect se realizează datorită contrastului dintre placările exterioare și plăcile de geam alb.
 • Fișa profesională poate fi eliberată nu numai închisă, ci și balcoanele deschise. De exemplu, pentru a vă confrunta cu o mică zonă deschisă, puteți ridica coli negre, verde închis sau gri închis.
Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor