Alegerea ușii de balcon dreapta

O ușă de balcon separă spațiul de locuit de unul nerezidențial - un balcon sau o loggie. Într-o astfel de extensie, gospodinele își păstrează temele sau obiectele sezoniere - schiuri, biciclete și role. Uneori, aparatele de uz casnic vechi sunt ținute pe balcon sau pe toate odată.

Indiferent dacă balconul este glazurat sau deschis, are nevoie de o ușă. Trebuie să fie de înaltă calitate și să îndeplinească anumite funcții: nu numai să împartă spațiul, ci și să mențină cald, să izoleze zgomotul, să fie fiabil și sigur.

tipuri

Poate fi o parte separată (unică) sau o parte a unui bloc de ferestre - o structură din plastic sau lemn cu o cană și fereastră mobilă. Dacă balconul are o fereastră, va trebui să comandați un bloc întreg.: uși și ferestre din plastic sau lemn.

O ușă de balcon nu doar împarte spațiul, ci servește și ca sursă de lumină naturală dacă nu există fereastră în cameră.

Usile de balcon sunt împărțite în funcție de tipul de deschidere:

 • Swing sau întoarcere.
 • Swing-out.
 • Leaved.
 • Alunecare.
 • Usi acordeon.

Modelul Swing se deschide ca o cameră interurbană obișnuită - Leagane deschise spre sau de la sine. Aceasta este cea mai frecventă opțiune, nu numai în design, ci și în cost - este cea mai accesibilă.

Ușa turnantă seamănă cu o ușă articulată. - se deschide pe același principiu. De asemenea, puteți să-l "dați jos" - fixați-l în punctul inferior pentru a ventila camera.

Usa Shtulpovaya - design PVC cu doua usi swing. Dacă lățimea ușii este de 900 mm și mai mult, atunci ar trebui să vă gândiți la asta. Usa shtulpovy este întotdeauna două obloane, în același timp una dintre ele cu siguranță mobilă. Al doilea poate fi orice: mobil sau nemișcat (surd). Lățimea supapelor poate varia sau poate fi aceeași.

De exemplu, lățimea balconului este de 1200 mm. Instalarea unei uși în ea este nerealistă, deci va trebui să alegeți un design shtulpovuyu.Lățimea supapelor poate fi aceeași - câte 600 mm. O altă opțiune este alegerea diferitelor lățimi de caneluri: 700x500 mm, 800x400 mm sau 900x300 mm. Srestă îngustă este, de obicei, fixată și se bucură larg.

Ușile franceze sunt cadre din lemn cu geam termopan.. Bucătărie mică care se extinde vizual datorită cantității mari de lumină solară. Fără asta, o bucătărie mare sau o altă cameră este aprinsă și plină de viață, creând un confort și diluat cu o abordare originală a designului deschiderii.

Ușile franceze cu ușă dublă sunt leagăn sau portal. Portulele de tip "Gantry" sunt aceleași structuri glisante care "se retrag" într-o nișă pregătită. Orice ușă din sticlă plină se numește panoramică.

Glisante tip coupe de tip deschis - se deplasează într-o nișă pregătită sau de-a lungul pereților. Când sunt instalate, radiatoarele trebuie adesea îndepărtate complet sau mutate într-un loc nou. Și acesta este, probabil, singurul dezavantaj al modelelor de alunecare a balconului.

Ușile Coupe economisesc spațiu și dau un aspect estetic. Pe tip, ele pot fi clasice și pliabile - cu capacitatea de a "pune" ușa pe aerisire și ușor înclinat.

Ușile glisante din sticlă permit razele soarelui să funcționeze bine și să acționeze ca o sursă suplimentară de lumină. Ei lasă un pas mai larg decât leagănul clasic, deoarece se deplasează cât mai mult posibil. Ușile glisante sunt celebre pentru siguranța lor: nu pot lovi pe cineva accidental când se deschid.

Acordeonul de ușă economisește spațiu în cameră datorită sistemului de deschidere - se îndoaie. "Acordeoanele" mai rău păstrează căldura și izolează zgomotul, prin urmare, ele sunt folosite rar ca o structură de balcon.

Selectarea materialelor

Pentru fabricarea ușilor balconului se utilizează cel mai adesea PVC, lemn și aluminiu:

 • Ușă de balcon din plastic - cele mai populare. Construcția din PVC protejează perfect de vreme rece și păstrează căldura de acasă. Izolează zgomotul de pe stradă și va atrage în special locuitorii din megacities, ale căror case sau apartamente sunt situate de-a lungul străzilor aglomerate sau la etajele întâi.

Ușa din plastic "trăiește" mai mult decât celelalte - durata medie de viață este determinată de 40 de ani (și mai mult, în funcție de plastic, climatul din regiune, cum este tratat).

 • Uși din PVC ușurință și versatilitate diferite.Dar nu uitați că ușile din plastic nu sunt făcute din plastic pur - un astfel de design ar fi nesigur. Se bazează pe un cadru metalic, adesea din aluminiu. Sunt create panouri sandwich din plastic (carcasa exterioară a ușii).
 • Pânză de lemn din lemn - clase bune vechi, dar a fost apăsat în mod considerabil de modelele din plastic. Avantajele modelelor de lemn constau în prietenia lor ecologică și origine naturală. Ei "respira" - ei lasa aerul sa treaca si nu permit camerei sa se "sufle".

Dezavantajele ușilor din lemn pentru balcon sunt mai mari decât cele pentru aceeași construcție din plastic. Ei își pierd repede forma și funcționalitatea, deoarece copacul își poate schimba forma sub acțiunea unui salt de temperatură și umiditate - se usucă sau se umflă.

 • Construcție de aluminiu mai puțin obișnuită, lumină în greutate și aspect elegant. Astfel de uși sunt instalate în încăperi cu tavane înalte sau deschideri largi. Modelele din aluminiu sunt adesea găsite în centre comerciale, birouri, cel puțin - în apartamente tipice. Nu sunt practice din punctul de vedere al izolării slabe a zgomotului și al menținerii căldurii.Prin urmare, pentru clădiri rezidențiale spațioase și apartamente situate de-a lungul unei autostrăzi aglomerate, nu sunt potrivite.

Există avantaje pentru ușa de balcon din aluminiu - este elegantă, ușoară, fiabilă. Rezistent la incendii și schimbări de temperatură, rezistă unui ciclu mai mare de deschideri.

dimensiuni

GOST este un standard de stat care definește cerințele privind calitatea bunurilor, serviciilor sau lucrărilor, un anumit standard. Deschiderile ușilor și ferestrelor din orice apartament sau casă trebuie să respecte GOST sau să aibă anumiți parametri: înălțime și lățime.

Dimensiunile standard pentru o ușă de balcon sunt definite astfel:

 • Lățime: 600 - 900 mm.
 • Înălțime: de la 1900 mm la 2200 mm.

Nu există un standard de dimensiuni exacte pentru ușă, fie că este vorba de un balcon, de interior sau de intrare. Înălțimea și lățimea ușii pot varia în case și apartamente - într-o casă privată, ele sunt de obicei mai largi decât într-un apartament. În casele noi, ușa balconului poate fi, de asemenea, mai largă în funcție de proiect. Chiar și tipul de clădire afectează dimensiunea deschiderii: în "Stalin" ei sunt mai largi și mai înalți decât în ​​"Hrușciov".

Lățimea și dimensiunea viitoare a pânzei afectează materialul din care este construită casa. Pereții groși din cărămidă, de exemplu, vor putea suporta o greutate mai mare a ușii decât betonul sau panoul subțire.Modelele non-standard au, de asemenea, dreptul de a exista, inclusiv în cazul în care proprietarul decide să mărească lățimea deschiderii. În acest caz, unitatea de pânză sau fereastră este creată de dimensiuni individuale.

Dimensiunile următoare sunt numite non-standard:

 • Înălțime: 1600, 1700, 1800, 1850 mm și oricare alta până la 1900 mm și mai mult de 2200 mm.
 • Lățime: 400, 500, 950, 1000 mm sau oricare altul până la 600 și mai mult de 900 mm.

Pentru a face și a instala o ușă de balcon standard este mai ieftin decât non-standard. Din moment ce producția consumă mai puține materiale. Și nu toate plantele își pot permite să facă un model prea mare sau prea mic, pur și simplu nu au un astfel de echipament.

Cum sa alegi?

Alegerea unei uși de balcon este influențată de aspectul apartamentului sau de casă și de funcționalitatea pe care ar trebui să o aibă. Și, de asemenea:

siguranță

Dacă în casă există mici copii sau animale, accesul la balcon ar trebui să fie cât se poate de confortabil pentru ei sau, dimpotrivă, să poată să le restricționeze accesul la loggia. Accesul gratuit la balcon este absența unui prag ridicat sau abrupt de la care copiii pot cădea.

Cele mai sigure sunt ușile care pot fi blocate în poziția deschisă.

Restricționați accesul la balcon se poate ocupa cu o cheie, o plasă de țânțari pe ușă sau o încuietoare specială.Ușa de la balcon este protejată împotriva șocurilor, chiar dacă este complet transparentă și constă dintr-un profil și o fereastră cu geam dublu. Este greșit să credem că pentru o familie o ușă de sticlă complet nu va funcționa din cauza pericolului și a impracticității sale. Dacă unitatea de sticlă are 2 sau 3 camere și este fabricată din sticlă călită, producătorul său are o bună reputație, astfel de uși la pardoseală pot fi sigure. Accesoriile anti-efracție vor fi utile pentru ușa de balcon a unei clădiri rezidențiale sau a unei loggii la etajul 1 sau 2.

funcțional

Acest concept este chiar mai amplu decât securitatea. Astăzi, ușa standard din plastic funcționează în două moduri - deschidere și ventilație. Pentru a alege o ușă standard la balcon, fără posibilitatea de a reclina și aerisire cameră este pur și simplu înțelept.

Dacă ușa este prea mare sau lată, nu este standard sau simplă, atunci este posibil să nu existe un sistem pliabil în ea. Un blocant vine la salvare - o duză de plastic pe cutie cu "pași".

Minusul acestor accesorii este acela că menține ușa deschisă, iar frigul "merge" pe podea - se răcește.

material

Principalul material este din material plastic (PVC) sau din lemn.Există uși cu un corp din aluminiu - metal-plastic, dar rareori sunt instalate în case și apartamente. Este scump și nepractic în comparație cu primele două tipuri.

Construcția din PVC este cea mai populară pe piață.. Izolarea termică chiar și a celor mai ieftine uși din plastic va fi mai bună decât cea a celor din lemn din segmentul de mijloc, datorită etanșeității fiecărei ferestre cu geam dublu și a sistemului de etanșare fiabil. Modelele din plastic izolează bine zgomotul de pe stradă. Sunt durabile: modelul plastic standard nu-și va pierde atractivitatea nici după 45 de ani - se dovedesc numeroase teste.

Design exterior

Preferințele gustului fiecărei familii sunt diferite: cineva alege o ușă transparentă pe podea, altele preferă un model cu un panou sandwich. Unii oameni preferă textura naturală și nuanțele cum ar fi lemnul, alții - clasic: alb, gri și nu plastic.

Nu există o opinie exactă cu privire la ușile care sunt mai bune - din sticlă sau împărțite de un panou de plastic. Fiecare dintre ele este bun și diferit în ceea ce privește costul: uși de sticlă la podea mai scumpe. Modelele culisante arată elegant, prețul acestora fiind de 2 sau mai multe ori mai mare decât ușile oblice obișnuite pentru un balcon.

Caracteristici și alte caracteristici

Nu este întotdeauna posibilă plasarea unei uși glisante pe balcon - numai dacă există un perete liber pe care ușa va fi plasată în poziție deschisă. Dacă există un prag în bucătărie sau cameră cu un balcon, atunci această caracteristică ar trebui să fie, de asemenea, luată în considerare la comandarea lenjeriei. Înainte de a instala pragul ușii glisante va trebui să fie scos.

accesorii

Ușa de balcon din plastic constă din părți separate: cadrul, panoul de tip sandwich, fereastra cu geam dublu, cutia, fitingurile. Împreună, ele determină cât costă ușa și cât de bune proprietăți de performanță va avea. Rama de ușă din PVC este un profil din aluminiu sau plastic, baza fiecărei frunze.

Dacă vorbim despre modele de lemn, atunci în ele cadrul este creat din bare de lemn și este umplut cu un alt material din lemn - panouri MDF, izolație.

Panoul de tip sandwich este un panou de ușă cu balcon din plastic, situat de obicei în partea de jos. Se compune din două straturi de plastic, între care se află izolația. Panourile sandwich nu diferă în ceea ce privește designul. Calitatea și capacitatea lor de a reține căldura mai bine și mai rău și de a izola zgomotul sunt influențate de materialul însuși - plastic.Grosimea plasticului pentru "sandwich" poate fi de la 8 la 32 mm: panoul de până la 24 mm este utilizat în ușile din clasa economică, 28-32 mm în segmentul mediu și premium.

Ușa de balcon din plastic nu poate avea un panou de tip sandwich, apoi este alcătuită în întregime din geamuri cu geam dublu.

Avantajele unui panou sandwich constau în faptul că:

 • "Ascunde" mizeria de pe balcon sau ascunde o vedere inofensivă a acestei camere.
 • Mai bine păstrează căldura în cameră datorită izolației.
 • Izolează mai bine zgomotul de pe stradă datorită aceleiași izolații.
 • Mai sigur decât o fereastră cu plin, dacă sunt copii în casă.
 • Face ușă și nu împovărează deschiderea, mai ales dacă este slabă.
 • Ușă balcon mai ieftină - 1 pătrat. m este de 3-4 ori mai ieftin decât sticla.

Geamul cu geam dublu din ușa balconului este o sursă suplimentară sau unică de lumină pentru cameră.

Poate fi una sau două camere:

 • Cameră unică O unitate de sticlă constă din 2 foi de sticlă care formează un spațiu liber între ele - o cameră.
 • bicameral Pachetul are 3 foi de sticlă și 2 camere - 2 spații libere între ele.
 • trilocular Fereastra cu geam dublu are 4 foi de sticlă și este considerată cea mai scumpă din aceste structuri.

Ce sticlă este mai bună - nu există un răspuns clar la această întrebare.Al treilea sticlă din ușa balconului izolează mai bine zgomotul și menține căldura: aproximativ 10% mărește izolația țesăturii și până la 50% izolație termică. Geamurile triple protejează mai bine de radiațiile UV. Cu toate acestea, lumina soarelui trece mai rău: devine mai puțin cu aproximativ 10%. Sticla suplimentară mărește greutatea finală a ușii și mărește valoarea acesteia cu 30% sau mai mult.

Accesorii: balamale, mâner, încuietoare, blocare, grila de ventilație și alte elemente. Buclele de calitate sunt capabile să reziste la o greutate mai mare a pânzei și această calitate este determinată de capacitatea de a rezista la greutatea de până la 100 kg, 120 kg și mai mult.

Mânerul este situat, de obicei, în interiorul camerei, dar îl puteți instala și de pe marginea balconului - un astfel de mâner este numit "mânerul fumătorului". Se recomandă instalarea încuietorii în cazul "mânerului fumătorului", astfel încât nici un outsider să nu poată deschide ușa din exterior.

Blocul este plasat dacă balconul este situat la primul sau al doilea etaj, iar riscul de a fi jefuit este puțin mai mare decât de obicei.

Mecanism de închidere

Mecanismul de închidere al ușii din plastic poate fi:

 • rotativ - oferă o deschidere swing.
 • Înclinați și rotiți-vă - vă permite să pliați pânza în modul de ventilație. Acest tip de mecanism este plasat pe ușă cu un panou sandwich. Ușile grele ne-standard deschise pentru ventilație cu blocare.
 • telescopic - este mai puțin comun anterior. Esența sa este de a împinge ușa de la deschidere spre lateral. Pentru a face acest lucru, unul sau doi ziduri trebuie să fie liberi să-și mute pânza.

Cum să vă încălzi mâinile?

Dacă ușa de lemn cu timpul a început să "explodeze", această problemă poate și ar trebui rezolvată. Este posibil să se încălzească:

 • Articulațiilor.
 • Pârtii.
 • Pânza în sine.

Materiale care pot fi solicitate:

 • Izolație: foaie de ușă izolată din cauciuc spongios, spumă de polistiren sau vată minerală - versanții, oricare dintre ele sau materiale de etanșare pot fi finisate în pante.
 • Putty și spatule.
 • Tapițerie ușă - piele autentică sau artificială, panouri din lemn.
 • Amestecuri de constructii.
 • Instrumente: nivel, banda, șurubelniță.

Pentru a încălzi ușa pentru iarnă înseamnă să găsești cauza penetrării aerului rece și să o elimini. Pentru a încălzi pânza, aveți nevoie de:

 • Scoateți-o din balamale și așezați-o pe o suprafață plană.
 • Îndepărtați vopseaua veche și nivelul acesteia.
 • Sigilați fisurile cu chit.
 • Împingeți izolația pe pânză și unghie-l cu o pălărie largă.
 • Puneți tapițeria deasupra și fixați-o cu cuie.

Pentru a închide golurile dintre ușă și cutie, trebuie să faceți 3 benzi de cauciuc spumos și piele folosind aceeași tehnologie - 2 de-a lungul lățimii panzei și 1 de-a lungul lungimii sale. Cilindrii recoltați au nevoie de unghii la ușă. Pentru izolarea geamului cu o unitate de sticlă, aveți nevoie de un chit pentru ferestre: are nevoie să proceseze lacunele la îmbinările ferestrei și pânzei.

Pentru a izola ieșirea din plastic la balcon, utilizați un material tubular pe bază de cauciuc siliconic. Esența acestei tehnologii suedeze este lipirea profilului tubular în canelurile pre-tăiate de pe ușă. Încălzirea unei ferestre cu geam dublu este redusă la lipirea pe ea a unui film special - un material pe bază de poliester. Un astfel de film trece bine lumina și nu lasă să treacă prin frig.

Pentru a izola geamul balconului, puteți utiliza etanșantul siliconic. Compoziția este turnată într-o pistol specială și aplicată articulațiilor ușii. Dacă în pânză există sticlă, trebuie mai întâi să o scoateți și să aplicați compoziția pe panouri, apoi "așezați" unitatea de sticlă în poziție.

Cum se schimba?

Aveți posibilitatea să schimbați ușa vechiului balcon cu una nouă:

 • Scoateți-o cu cutia.
 • Curățați deschiderea din resturile panzei, murdăriei și prafului. Puteți folosi produse de curățare și detergenți - deschiderea trebuie să "strălucească".
 • Instalați o cutie nouă în locul celei anterioare - deschiderea trebuie să fie uscată.
 • Golurile și fantele se apropie de spumă polimerică sau de orice izolare.
 • Montați ușa - "așezați-o" pe balamale și reglați ușa. Panza trebuie să se potrivească perfect cu cutia, ușor de deschis și închisă.

Înlocuirea sticlei este după cum urmează:

 1. Demontați unitatea de sticlă deteriorată: separați perlele de sticlă de-a lungul părții lungi și scurte a ramei cu o spatulă de plastic și un ciocan.
 2. Scoateți unitatea de sticlă spartă din cadru: utilizați cutii speciale de aspirație din cauciuc sau un ziar aliniat pentru a ține margini ascuțite.

Paharul se poate sparge sau se poate desprinde în timpul dezmembrării, așa că lucrează cu mănuși și haine de lucru groase, ceea ce nu va fi păcat:

 1. Curățați și curățați cadrul cu murdărie și murdărie.
 2. Puneți plăcuțele de plastic în rame - poduri.
 3. Instalați o nouă unitate de sticlă: introduceți mai întâi partea inferioară a acesteia, apoi marginea superioară.

Cum să instalați o ușă de balcon, vedeți următorul videoclip.

desen

Forma ușii de balcon poate fi diferită: de la obișnuit dreptunghiular la oval și semicircular. Acest design este numit bloc arcuit. Aceasta este o idee minunată de a proiecta o deschidere îngustă cu ferestre pe două laturi.

Dacă o ușă din plastic dreptunghiulară cu un panou de tip sandwich la bază este o soluție clasică, atunci construcția din sticlă pare proaspătă. În plus față de designul elegant exterior, acesta permite și lumina soarelui să treacă și promite o vedere panoramică din fereastră.

Culoarea în designul ușii de la balcon joacă un rol important: albul este cea mai familiară umbră. Brown și gri - o soluție elegantă pentru un interior modern.care creează o atmosferă deosebit de caldă. Ușa vitraliu spre balcon este un produs cu un model pe geamul din sticlă.

Vitraliile lăsăm soarele să se înrăutățească, deci este recomandabil să le alegeți într-o cameră cu lumină naturală bună din fereastră.

Ușile franceze pe balcon au primit numele lor datorită climatului cald din Provence. Ele sunt complet de sticlă și au două uși basculante. Indiferent de ceea ce este folosit pentru producția lor - lemn sau plastic, modelele duble franțuzești de balcon captivate cu ușurință și cu faptul că ele fac din punct de vedere vizual o cameră mai spațioasă.

Exemple frumoase și opțiuni

Ușile moderne din plastic arată elegant în orice apartament cu un interior de la mansardă până la modern, în direcția scandinavă și de înaltă tehnologie. Într-o casă de panouri, este mai bine să preferați produsele din PVC - acestea sunt ușoare în greutate și design vizual, nu supraîncărcați interiorul și sunt potrivite pentru orice stil.

Ușile arcuite la loggia arată original într-un apartament sau casă spațioasă. Proiectările culisante se disting prin faptul că planificarea acestora va necesita 1 sau 2 pereți pentru deschiderea liberă a pânzei.

Producători renumiți și recenzii

Prețul unei uși de plastic depinde de profil, iar toți producătorii ruși aleg unul sau mai multe profiluri europene ca bază:

 • REHAU;
 • KBE;
 • veka;
 • Novotex;
 • Salamander;
 • Schuko;
 • Kommerling.

Primii trei producători germani care s-au dovedit mai buni decât alții. Alți producători europeni, care uneori sunt mai ieftini decât "giganții" de renume mondial, sunt de asemenea credibili. Cunoscutul producător de uși din lemn pentru balcon - Veko Pro.

Există sute de alte companii, de exemplu, Windows BMS din St. Petersburg sau Windows Peresvet de la Moscova. Usi de lemn pentru un balcon sunt, de obicei, la comanda.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor