Balconul francez

 Balconul francez

Balconul francez este decorarea cea mai la modă, elegantă și elegantă a fațadelor caselor private și multi-familiare din ultimii ani. Se găsește în multe țări europene. Ea intruchipeaza designul rafinat, pret rezonabil si manopera impecabila. În ciuda tuturor meritelor sale incontestabile, mulți oameni încă nu au auzit și nu știu despre acest element arhitectural uimitor de frumos. Despre el și despre tot ceea ce îl privește, vor fi discutate în articolul nostru.

Ce este și ce avantaje are?

Cu siguranță, oamenii care nu au auzit niciodată de un astfel de balcon încă îl vedeau. Acest tip de vitraj francez în traducere înseamnă - ușa spre fereastră. De fapt, acest lucru nu este un balcon în sensul obișnuit al conceptului, ci un gard frumos fereastră.

Inițial, această platformă mică, care iese din fereastră, pe care se putea potrivi o singură persoană, a fost folosită ca ventilație. Astăzi, sub acest nume înțeleg o platformă miniaturală cu un gard (cel mai adesea din metal forjat) pentru ferestre panoramice.

Gardurile forjate pot avea diferite forme, cel mai adesea sunt realizate sub forma unui coș curbat, convex.

Sarcina funcțională pe care o realizează un astfel de balcon este minimă și nu poate fi numită nici sursa principală de ventilație. Acum, acesta este un decor magnific, neobișnuit de frumusețe pentru fațadă.

În plus, o astfel de platformă, gard și balustrade pot fi folosite pentru a crea o grădină de iarnă sau o seră mică. Casa, decorată cu balcoane franceze cu aranjamente florale, arată foarte rafinată și elegantă.

Astăzi există două tipuri principale de astfel de balcoane: tradiționale și moderne. Prima opțiune este caracterizată de absența completă a unei platforme de vizionare, iar gardul este situat în jurul ușii.Unele modele permit o dimensiune minimă de tampon de aproximativ un pas.

Versiunea modernă este diferită de lipsa clasică de parapet. În schimb, există un geam plin de spațiu balcon din tavan pe podea.

avantaje:

 1. Economii semnificative de costuri privind instalarea, armarea suplimentară și finisarea gardului.
 2. Lipsa necesității de finisare a balconului exterior (o podea profesionistă, o fereastră de metal sau de vinil).
 3. Economii la căptușeala interioară și izolație.
 4. Bună sursă de lumină naturală.
 5. Lipsa izolației și a căptușelii interioare nu reduce suprafața efectivă de construcție.
 6. Vedere panoramică luxoasă, inaccesibilă pentru modelele obișnuite de balcoane.
 7. Instalare rapidă și curată.
 8. Minunate proprietati decorative.

dezavantaje:

 1. Lipsa pervazului.
 2. Nevoia de cadru suplimentar de armare.
 3. În sezonul rece, un astfel de balcon are nevoie de încălzire, iar vara - în ventilație suplimentară.
 4. Excelent cost de instalare ridicat.
 5. Impracticabilitatea (ferestrele panoramice necesită spălare frecventă și amănunțită).

Balconul francez poate fi echipat cu accesorii suplimentare, cum ar fi plasele de țânțari. Pentru producția sa sunt folosite diferite materiale, costul acesteia depinzând direct de acesta. Banda poate fi surdă, deschisă parțial sau complet. Forjare pot fi folosite metale forjate, vitralii, sticlă mată, o peliculă oglindă sau o combinație de mai multe materiale.

tipuri

Un balcon fără platformă este un design foarte simplu, dar elegant, cu o ușă de balcon de sticlă și un gard metalic pe exterior. O opțiune ideală pentru a deschide fereastra, respirați aerul proaspăt sau bucurați-vă de priveliștea frumoasă.

Un balcon cu o platformă mică este o opțiune constructivă mai complexă. Aceasta implică un element de beton proeminent. Acest balcon vă permite să parcurgeți cu adevărat un pas în afara camerei și să vă bucurați de cafea de dimineață în aer liber.

Acestea sunt principalele tipuri ale acestei structuri arhitecturale. Ele diferă una de alta nu numai în ceea ce privește caracteristicile și designul lor, ci și metoda de atașament la clădire. Suportul poate fi asemănător punctului folosind o cantitate mică de elemente metalice.folosind țevi sau profile metalice.

Alegerea tipului de balcon francez depinde de dorințele clientului. Cineva vrea doar să decoreze deschiderea ferestrei într-un mod original, cineva ar prefera o construcție completă cu ușile, garduri și balustrade.

Materialele din care este realizată fereastra au o influență semnificativă asupra aspectului produsului finit. Profilul ferestrei poate fi confecționat din lemn, metal sau plastic, iar geamul poate fi selectat transparent, mat, vopsit sau colorat.

Designul balconului poate fi, de asemenea, foarte diferit. Cui îi plac liniile geometrice stricte și clare, cineva ca grilele de fier forjat cu petale, bucle și cochilii. Îmbrăcămintea și balustradele pot avea o formă geometrică foarte diferită, grosime, dimensiune, decor. Pentru fabricarea lor, puteți utiliza opțiunile standard sau puteți folosi o schiță individuală a clientului.

Balcon forjat - cel mai popular tip de acest tip de structuri arhitecturale. Elementele metalice forjate vă permit să creați compoziții fragile și delicate, care evidențiază perfect frumusețea balconului și evidențiază aspectul său imaculat.Metal - materialul este foarte plastic și docile. Această proprietate se datorează unei game largi de produse forjate: de la cele mai simple elemente geometrice până la compoziții complexe.

Un balcon din fier forjat poate avea o formă pătrată, dreptunghiulară, rotundă, convexă sau concavă, are balustrade și garduri, poate fi decorat cu decor sau rămâne strict și concis.

Ca ornament pentru crearea elementelor metalice decorative, modelele de plante, florile și fructele sunt cel mai adesea folosite. Chiar și balcoane cu aspect mai spectaculos și spectaculos, cu șanțuri învechite artificial sau cu frunze de aur. Asemenea modele se aseamănă cu balcoanele castelelor antice și palate.

Decor și aranjament

Forma elegantă și sofisticată a balcoanelor franceze în sine este un plus minunat decorativ pentru orice fațadă. Cu toate acestea, cu ajutorul unor elemente suplimentare și decorațiuni, acesta poate fi îmbunătățit și rafinat. De exemplu, folosind grilaje spirale - decorative sau constructive. Argintul negru, de aur, argintiu, de culoare albă de zăpadă poate împărți fereastra în forme geometrice obișnuite (diamante, pătrate,dreptunghiuri) sau să creați compoziții mai complexe și neobișnuite folosind semicercuri, celule, faguri.

Folosirea sticlei multicolore este o altă modalitate minunată de a evidenția balconul. Sticla colorată va ajuta la oprirea luminii solare, geamul maturat va crea un efect frumos decorativ. Și sticla multi-colorată, așezată într-un ornament sau o imagine complicată, va da balconului un aspect bine păstrat și scump. Fără vitralii vitralii din cele mai vechi timpuri erau considerate una dintre cele mai frumoase și mai scumpe decorațiuni ale palatelor și bisericilor.

De mult timp sa știut că lucrurile mici dau imaginii o imagine fină și frumoasă. Aceasta se aplică mobilierului pentru proiectarea balconului. Poate fi din aur sau argint, să fie executat într-o formă elegantă, elegantă, decorată cu decor.

Articolele forjate - o victorie pentru un balcon de orice fel. Mici sau mari bucle, muguri de flori, fluturi, compoziții sculpturale invariabil atrage pentru ei înșiși vederile entuziaste ale altora.

O caracteristică constructivă a balconului francez este un geam panoramic, adică de la podea până la tavan.Firește, este necesar să ne gândim cum să ascundem camera de lumina excesivă, precum și ochii curioși. Cea mai bună opțiune pentru aceasta - perdele, draperii sau jaluzele.

Atunci când alegeți o variantă potrivită de perdele, trebuie să vă amintiți câteva nuanțe:

 • Unul dintre avantajele geamului panoramic este senzația de spațiu liber, astfel că perdelele sau perdelele ar trebui să sporească acest efect. Materialele pentru fabricarea lor ar trebui să fie ușoare, luminoase, transparente;
 • funcționalitate (jaluzelele sau draperiile trebuie să acopere și să deschidă rapid și ușor fereastra, dacă este necesar);
 • îngrijire practică (perdelele trebuie să fie ușor de spălat, curățate sau spălate);

Balconul francez implică un spațiu exterior foarte mic, care, nu mai puțin de structurile arhitecturale standard, necesită aranjament și decor. Elementele de lemn, forjare, plastic pot fi folosite ca decor interior și interior. Acestea pot fi felinare originale sau sfeșnice elegante. O umbrelă mică de vară sau altă construcție sub forma unui șorț va ajuta la protejarea spațiului balconului de ploaie sau de razele arzătoare ale soarelui.

Flori - cel mai bun decor de orice balcon. Aranjamentele de flori, plasate pe parapet, de-a lungul gardului sau alpinismului, care împodobesc întregul balcon, creează un adevărat "gard viu" care îi va face pe ochii proprietarilor și celor care le înconjoară câteva luni pe an.

Pentru a-ți îmbunătăți balconul și pentru a da un aspect bine îngrijit cu flori proaspete, poți folosi regulile simple ale unei grădini de flori:

 • plantarea orizontală (multi-strat) a culorilor compacte și luminoase (pansamente, nasturi, petuni);
 • plantarea pe verticală a plantelor de tip ascendent (fuchsie ampelă, mazare dulce, ipomoea);
 • plafonul de aterizare (plante frumos cadru partea de sus).

Modelele moderne de balcoane franceze permit să fie interesant și neobișnuit să învingă spațiul mic existent. De exemplu, așezați mobilierul compact (masa și scaunul pliabil, decorate cu lenjerie de corp lustruită, fețe de masă, coperți) sau chiar puneți un balcon compact.

Cum să o faceți singur?

Balconul francez are, mai presus de toate, o funcție decorativă, deci este foarte posibil să-l construiți singur. Acest lucru este fezabil când vine vorba de versiunea clasică - o latură decorativă în jurul ferestrei.Dacă preferința este dată modelelor moderne, poate fi nevoie de ajutor parțial de la profesioniști. Mai intai trebuie sa decideti asupra designului, tipului de sticla, sa alegeti materialele pentru cadru.

Este mai bine să încredințați specialiștilor toate lucrările legate de geamuri. Construcțiile pentru crearea geamurilor panoramice sunt foarte voluminoase. Ridicați-le până la etajele superioare ale casei fără a deteriora, este destul de greu și de consumatoare de timp.

Ce este important să știți înainte de a comanda balconul francez în următorul videoclip.

Instalarea balconului se desfășoară în etape. În primul rând, se efectuează măsurătorile necesare și se verifică elementele de finisare. Construcția de metal-plastic sau alt material din care sunt realizate geamurile cu geam termopan este întărit cu un profil și fixat în siguranță conform schemei de instalare special concepute pentru astfel de balcoane.

Un balcon vechi se poate transforma, de asemenea, într-un element arhitectural francez sau, mai degrabă, în asemănarea sa. Pentru a face acest lucru, este necesar să demontați balustrada, să scoateți gardul și să întăriți placa de bază din beton. Următorul pas va fi instalarea ferestrelor din aluminiu sau din sticlă de metal. Etapa finală este finisarea, decorarea și grădinăritul.

Idei de proiectare

Pentru un design interesant și original al unui astfel de balcon, puteți să vă folosiți ideile proprii sau să vă îndreptați spre evoluții de proiectare gata făcute. Balconul într-o casă privată, desigur, oferă mai multe oportunități pentru aplicarea ideilor creative și îndrăznețe. Realizarea unui balcon în Hrușciov necesită respectarea stilului general al fațadei. Iată câteva opțiuni interesante:

 • Geamurile franceze pentru apartamentul Hrușciov. Din balconul vechi există doar o bază de beton, iar în locul gardurilor din beton și metal sunt ferestre cu geamuri cu vedere panoramică. O latură elegantă forjată dă balconului o similitudine cu omologul francez.
 • Versiunea clasică este o fereastră din podea până în tavan + o balustradă din fier forjat. Fatada frumoasă, elegantă și modernă.
 • Chiar și cel mai mic și modest balcon poate fi transformat într-o decorare elegantă a fațadelor, cu ajutorul unor plante înfloritoare luminoase și abundente. Combinația de verdeață cu muguri de culoare bogate conferă balconului un aspect proaspăt, bine îngrijit și cu adevărat înfloritor.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor