Franceză balcon geamuri

Ferestrele de balcon din Franța devin o opțiune din ce în ce mai atractivă pentru majoritatea proprietarilor de apartamente. Un alt nume - ușa ferestrei. Pentru această tehnologie, se utilizează modele de ferestre din metal-plastic sau din aluminiu de la podea la tavan.

Vitrarea pe tehnologia franceză transformă balconul urban obișnuit într-o terasă confortabilă pe care doriți să vă bucurați de priveliștea frumoasă, să petreceți serile și să vă întâlniți cu răsăritul. În același timp, un balcon atrăgător devine nu numai din interior, ci și din partea stradală.

Caracteristici, avantaje și dezavantaje

Geamurile panoramice franceze implică instalarea unei podele în locul unui bloc de balcon.

Având în vedere acest aspect, partea inferioară a structurii poate fi făcută din panouri sandwich din sticlă colorată sau transparentă sau din plastic.

Principalele avantaje ale geamurilor franceze includ:

 • umple apartamentul cu lumina naturala, care economisește bani pe energie electrică;
 • în acest caz, nu este utilizat, iar finisajul are o șansă de a împinge geamul la o distanță, astfel încât zona de balcon se extinde nu numai vizual, dar, de asemenea, crește de fapt suprafața utilă;
 • economii la interior și exterior;
 • ferestre de calitate la etaj au căldură excelente și proprietăți de izolare a sunetului;
 • balcon frumos, cu ochelari transparente nu doresc să se transforme într-un depozit de lucruri inutile.

Dezavantajele geamurilor franceze includ:

 • costul acestei opțiuni mult mai scumpe decât geamurile standard. Pretul este afectat nu numai desființarea structurilor existente, dar, de asemenea, opțiuni suplimentare: căldură reflectorizante folie, profile PVC laminate și sticlă colorată;
 • sub lumina directă a soarelui într-o zi fierbinte balcon supraîncălzește și se răcește rapid în timpul iernii. Prin urmare, este necesar să se utilizeze sticlă de înaltă calitate, care nu transmite lumină ultravioletă și păstrează căldura. Și, de asemenea, să aibă grijă de instalarea unui sistem de ventilare forțată de vară și de iarnă pentru încălzire;
 • pentru a menține un aspect atractiv aceste ferestre necesită o îngrijire și o curățare mai amănunțită. În același timp, suprafața ferestrei este cel puțin dublată;
 • nici o intimitate - trecătorii de pe stradă și vecinii din casa opusă pot privi ce se întâmplă pe balcon;

Instalarea ferestrelor în loc de un bloc de balcon pe podea nu este posibilă pentru fiecare balcon.

Există multe dezavantaje, dar avantajele au greutatea lor. Și dacă decizia de a schimba balconul este făcută - atunci este timpul să acționăm. Pentru început, este necesar să studiem punctele slabe ale problemei - soba cu balcon, să alegeți designul și apoi să treceți la etapa de colectare a documentelor necesare.

Tipuri de sticlă și structuri

Vederea panoramică este creată folosind structuri holistice. În același timp, o vedere destul de atractivă se deschide cu un bloc de ferestre împărțit.

Geamurile panoramice sunt împărțite în două tipuri:

 • bloc solid fără cadre;
 • construcție secțională cu profil de aluminiu sau fitinguri din plastic.

Unitățile de ferestre trebuie să aibă o fiabilitate specială cu o grosime de cel puțin 7 mm și să reziste vibrațiilor și șocurilor. Construcțiile de ferestre din profil de policlorură de vinil fac o treabă excelentă în această funcție.Ferestrele din plastic trebuie să aibă caracteristici excelente de izolare fonică. În plus, desenele cu mai multe camere reduc cantitatea de căldură cu aproximativ 3 ori. Dar, având o mulțime de greutate, cu alegerea greșită de design, poate duce la prăbușirea balconului.

În mod alternativ, poate fi utilizată o unitate de sticlă cu o singură cameră cu gaz inert sub formă de argon între ochelari și cu o peliculă de economisire a energiei pentru a reduce pierderile de căldură.

Există două tipuri de modele:

 • Sticla rece - Aceasta este o opțiune bugetară și este realizată din profile de aluminiu. Protejează de ploaie, vânt, praf și oferă o izolare fonică. În timpul iernii, camera va rămâne rece.
 • Geamuri calde - realizate cu ajutorul geamurilor cu geam termopan și profilelor din PVC. Pentru această opțiune, este necesar să se întărească placa de balcon, pentru a izola partea din față și podeaua. Costul geamurilor calde este semnificativ diferit de cel rece. Dar avantajul fără îndoială este posibilitatea de a combina balconul cu spațiul de locuit.

În cazul în care loggia este separată de o singură construcție a balconului, sunt posibile două opțiuni: geamuri fără rame sau instalarea unui profil de aluminiu cufixarea ulterioară a sticlei. Ferestrele de pe "balconul francez" pot fi alunecoase, înclinate și întoarse.

O altă caracteristică a vitrajului este că atunci când deschideți două uși pe laturi, deschiderea este complet eliberată și nu există nici o rigidizare verticală. Astfel, construcția este montată pe cadru și fixează cele două ferestre împreună. Partea laterală a balconului poate fi făcută din sticlă mată sau panouri din plastic.

Pe partea laterală cu un panou de tip sandwich, puteți plasa sistemul de stocare.

material

Structura cadrului suport este realizată din metal, de exemplu din aluminiu. Tipul de profil este selectat în funcție de climă. Pentru regiunile cu ierni calde și rafale blânde de vânt, se utilizează un cadru de aluminiu, iar pentru teritoriile de nord cu un climat continental ascuțit, o pungă din plastic-plastic.

Pentru un geam cald al unui balcon, este necesar să se încălzească podeaua în conformitate cu principiul unei plăci de încălzire. Un cablu este așezat pe folie de aluminiu cu un înveliș sintetic sau natural și un cuplor este turnat de sus. După uscare completă, se aplică o "podea lichidă" și este instalată o placă de pardoseală (plăci, plăci sau altă opțiune).

Încălzirea în pardoseală va menține o temperatură confortabilă în perioada rece. Și nu va exista condens pe ferestre.

Ce balcon puteți folosi?

Glazura prin tehnologia franceză este valabilă pentru cabane și clădiri înalte. În acest caz, punctul crucial este starea plăcii. În stadiul inițial se efectuează o serie de calcule și se determină separat toate sarcinile tipice și atipice pentru fiecare element structural.

Proiectarea geamurilor nu trebuie să încalce comunicațiile de incendiu.

În același timp, un balcon pentru geamurile franceze poate avea diferite forme:

 • standard dreptunghiular;
 • semicirculară;
 • fără o platformă - un balcon în miniatură.

Aspecte juridice ale geamurilor din apartament

Pentru a glaza un balcon folosind tehnologia franceză într-un bloc de apartamente, trebuie să aveți permisiunea unor autorități. Dacă dezmembrarea structurii balconului nu afectează rezistența structurilor de susținere și fiabilitatea clădirii, atunci nu va fi dificil să obțineți un permis de reparație.

Lista documentelor:

 1. ITU pasaport și certificatul de proprietate.
 2. Consimțământul proprietarului clădirii sau al operațiunii de servicii în scris.
 3. Concluzia serviciului tehnic cu privire la posibilitatea de a efectua modificări în aspect.
 4. Proiect de geam pentru balcoane - elaborat de o organizație de proiect licențiată.
 5. Dacă clădirea aparține unor monumente de arhitectură sau este inclusă în lista clădirilor istorice, este necesar să se obțină consimțământul scris al organului de conducere corespunzător.
 6. Notă de consimțământ a tuturor chiriașilor și proprietarilor de apartamente.

Un pachet complet de documente trebuie depus la comisia municipală pentru examinare. Înlocuirea structurilor fără permisiune implică opțiuni pentru litigii.

Proiectare instalare

La instalarea unei ferestre nu exista parapet obisnuit de beton sau metal, se inlocuieste cu sticla sau plastic. Ferestrele artistice forjate verticale forme convexe pot adăuga eleganță la balcon.

Astfel de geamuri sunt absolut sigure pentru copii și animale și protejează în mod fiabil apartamentul de a nu cere oaspeților săi.

Înainte de instalarea structurii, este necesar să se asigure rezistența plăcii de podea și, dacă este necesar, să se dezvolte metode de armare.De asemenea, se calculează sarcina vântului pentru structură și se selectează cea mai bună opțiune și numărul necesar de geamuri cu geam dublu.

Placile de fereastră sunt foarte grele, astfel încât geamurile panoramice nu pot fi executate pe unele balcoane cu plăci de podea care se prăbușesc. Pentru vechii "Hrușciov" și "Stalinok", în care este imposibilă întărirea plăcii la valoarea dorită, pot fi utilizate geamuri cu profil de aluminiu, care au o greutate mai mică.

Glazurarea unui balcon cu efectuarea la distanță și creșterea în zona mai probabil nevoie, decât un capriciu. Mai ales pentru proprietarii de loggii înguste, pentru că izolarea din partea din față va "mânca" zona existentă. Și în timp ce se întărește placa, este posibil să se mărească capacitatea portantă a întregii structuri. Iar geamurile se execută de-a lungul marginii și extinde zona balconului cu câțiva centimetri.

Secretele alegerii unui geam francez pe balcon vor dezvălui următorul videoclip.

Variante de ferestre

Balconul poate completa interiorul camerei sau poate fi o cameră separată separată, cu caracter propriu. O varietate de culori, materiale și texturi vor ajuta la îndeplinirea oricărei sarcini. Desenele plastice pot fi atât alb, cât și cu nuanțe naturale. În acest caz, sticla poate fi complet transparentă sau acoperită cu o peliculă oglindă colorată cu cadre de aur, bronz, albastru, verde sau roșu.

Următoarele metode vă vor ajuta să ascundeți spațiul balconului de ochii curioși:

 • Film reflexiv care posedă o excelentă capacitate de transmisie a luminii, va scuti un balcon de privirile curioase din stradă.
 • Panourile de tip sandwich vor economisi în mod semnificativ bani pe geamurile balconului, în timp ce acest design pare mai sigur. Structurile din plastic ascund viața proprietarilor de apartamente de ochii curioși. Dezavantajele pot fi atribuite numai faptului că plasticul previne crearea unei imagini panoramice.
 • Vitraliu pe sticlă - una dintre opțiunile cele mai scumpe pentru geamuri. Pentru confort și siguranță lângă partea de jos a designului, setați tramvaiul.
 • Filmul cu vizibilitate unilaterală în timpul zilei nu va permite să vizualizați camera din afară și totul va fi vizibil din apartament. Sticla spartă nu se va sparge în fragmente, dar va rămâne fixată pe suprafața adezivă.

Utilizarea unui astfel de film va fi relevantă:

 1. pentru locuitorii din primele etaje;
 2. dacă există un bloc de apartamente situat la câțiva metri distanță;
 3. balcon cu vedere spre partea însorită.

În plus, este posibil să se utilizeze diferite tipuri de întreruperi cu lățime de bandă reglabilă a radiației infraroșii.. Sau geamuri duble cu jaluzele - o opțiune excelentă care nu necesită îngrijire suplimentară. Elementele mobile dintre ochelari sunt bine închise și nu se murdăresc și sunt acoperite cu un strat de praf. Jaluzelele sau perdelele verticale oferă, de asemenea, intimitate.

Balcoanele franceze vor adăuga mai multă lumină și spațiu, ascunzând intimitatea de vederile inutile, ceea ce este deosebit de important pentru locuitorii metropolei moderne. Un mic balcon obișnuit într-o clădire de apartamente poate fi transformat într-o terasă cu sere înflorite, o mini-sală de gimnastică sau doar un colț pentru a vă relaxa și a vă bucura de vedere.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor