Cum de a face o cameră de pe un balcon?

 Cum de a face o cameră de pe un balcon?

Balconul pentru mulți este un loc, mai exact un depozit de lucruri vechi. Nimeni nu folosește aceste lucruri pentru scopul propus, dar ei încă le păstrează, temându-se să fie aruncați. Ar trebui să fie mai îndrăzneț, pentru că de pe balcon puteți face o cameră, deci reprogramați apartamentul, mărind suprafața acestuia.

Caracteristici și beneficii

Orice redezvoltare este un lucru consumator de timp și financiar. Dar, în cele din urmă, se dovedește ceva interesant și original. De exemplu, un living de pe un balcon. Particularitatea transferului unui balcon într-o cameră - aceste acțiuni sunt reamenajare și sunt reglementate de legislația privind locuințele. Este interzisă fără aprobarea guvernului local să refacă balconul în cameră.

Principalul avantaj al acestei modificări este extinderea spațiului de locuit al apartamentului, care lipsește în casele vechilor clădiri, "casele lui Hrușciov".

Opțiuni pentru reamenajarea în camera de zi

Refacerea balconului în fantezie de designer loggia - spațiu. Există multe idei despre modul în care un balcon poate deveni o cameră independentă cu propriul său spațiu funcțional. Luați în considerare opțiunile populare:

 • Birou. Balconul este ușor transformat într-un birou, sunt amplasate o masă, scaun, rafturi și dulapuri.
 • Atelier. Oameni creativi adora atunci când un loc privat pentru a crea picturi, sculpturi, ceramică. Va rămâne acolo pentru a pune o masă, un dulap și obiecte de artă.
 • Pentru iubitorii de gradina si gradina - sera. Principalul lucru - pentru a oferi iluminarea corectă și încălzire. Apoi puteți recolta pe tot parcursul anului.
 • Gradina de iarna este un vis al florarilor si iubitorilor de plante. El este mulțumit de vederea în vremea înnorată și rece a iernii. Pentru a face ca grădina să arate chiar mai spectaculoasă, oglinzile sunt montate pe balcon, peretele adiacent cu camera fiind din sticlă.
 • Camera copiilor. Există tobogane, bare orizontale, inele, rafturi și dulapuri pentru depozitarea jucăriilor, iar vara - o piscină gonflabilă.
 • Sala de recreere. Pe balcon, este ușor să creați o zonă pentru relaxare - puneți scaune de răchită, o masă, accesorii pentru ceremonia ceaiului, un scaun balansoar. Pentru femei, opțiunea ideală ar fi un balcon sub forma unei săli de spa - o canapea mică și o masă cu accesorii pentru îngrijirea pielii și a părului.
 • Sala de mese. În cazul în care dimensiunile balconului permit, este permisă dotarea unei săli de mese - pentru a pune o masă, scaune și un mic picnic pentru feluri de mâncare.

Lucrări pregătitoare

Fac totul de la balcon, de la sala de mese la studiu. Experții au elaborat un plan de acțiune care va ajuta la realizarea rapidă a reamenajării planificate.

 • Coordonarea reamenajării. Aici trebuie să te uiți în codul locuințelor. În conformitate cu cerințele sale, în stadiul inițial este necesar să se viziteze mai multe instanțe. Transferul unui balcon într-o locuință este coordonat cu organul administrației locale (administrația municipală) după furnizarea unui număr de documente, dintre care cele mai semnificative sunt documentația de proiect emisă de o organizație specializată.

Această documentație oferă o opinie cu privire la posibilitatea (incapacității) de a face reamenajarea înconform specificațiilor tehnice ale casei.

 • Acordul a fost primit și acum trebuie să glazurăm camera viitoare. Sticla și ramele de înaltă calitate vă vor ajuta să faceți camera caldă și rezistentă la zgomot. Pe piață sunt diferite tipuri de ferestre: lemn, plastic, euro, fără ramă. Ochelarii au, de asemenea, o diversitate de specii: obișnuite, vitralii colorate.

Pentru a folosi balconul camerei pe tot parcursul anului și pentru a nu recurge la instalarea încălzitoarelor, este mai bine să alegeți cadre care să nu permită aerul rece - ferestre cu 3 camere cu geam dublu, a căror lățime începe de la 48 mm sau geamuri cu geam termopan cu oglinzi termice încorporate.

 • Încălzirea. Cusăturile de pe balcon sunt tratate cu agenți de etanșare, vechea izolație este dezasamblată. Dacă există fisuri, acestea sunt umplute cu spumă. Spuma ar trebui să cumpere scump, deoarece produsul de calitate slabă se poate destrăma datorită schimbărilor de temperatură și umidității. Se încălzesc balcoanele cu spumă sau vată minerală, sunt accesibile și durabile.

Pereți calzi, tavan și podea. Astfel, pe balcon va rămâne o temperatură confortabilă. Grosimea de linoleum sau covor ca încălzitor va fi complet ineficientă.

 • De iluminat.Problema electricității este gândită în prealabil - cum să scoateți cablajul, unde să amplasați întrerupătoarele și prizele. Cablajul este scos din camera adiacentă, făcându-l deschis.
 • După terminarea lucrărilor pregătitoare, se cheamă specialiștii biroului tehnic de inventariere. Ei inspectează aspectul modificat al carcasei și, pe baza măsurătorilor, eliberează un nou pașaport tehnic. Această acțiune în viitor va contribui la evitarea problemelor cu posibila vânzare a unui apartament.

Amenajarea spațiilor finisate

Camera de zi - o cameră confortabilă și confortabilă unde este plăcut să fii. Acum, sarcina este de a face o cameră reală de la fostul balcon. Decorarea și decorarea camerei vor ajuta la obținerea efectului dorit. Designul este gândit independent sau creat de experți.

Reparațiile se efectuează în același mod ca în alte încăperi. Tavanul este ales (panta, stretch, panouri din plastic, gresie), peretii pot fi vopsiti, putina, acoperita cu tapet, este mai bine sa asezi podeaua cu placi de lemn, sa le puneti laminat, placi, linoleum sau covor.

În plus, camera este mobilată cu mobilierul necesar în funcție de scopul său funcțional.Se adaugă elemente decorative - perdele, jaluzele, lămpi.

Idei de design interesante

Companiile moderne de design oferă numeroase idei despre cum să dota un living pe un balcon. De exemplu, într-o astfel de cotație între pernele moi, este plăcută și relaxantă după o zi grea de a bea ceai și să privească pe fereastră sau să stea împreună cu prietenii, sorbând o narghilea.

O altă opțiune este o cameră pentru un student. Balconul este împărțit în două zone - de lucru (scaun, masă, rafturi) și sală de joacă. Într-o cameră atât de luminoasă și confortabilă nu este doar plăcut să fii, ci și mai distractiv și mai ușor de învățat lecțiile.

Birou pentru un adult - un succes, ocupat, apreciind confortul și concisitatea. Aici, nimic nu va distrage atenția, vă puteți scufunda în rezolvarea problemelor de muncă sau pur și simplu lăsați-vă singur cu voi înșivă.

Grădina de iarnă de pe balcon arată superb. Este bine să mergeți printr-o astfel de seră, să priviți pe fereastră, să vă bucurați de frumusețea florilor.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor