Cum de a izola podeaua pe balcon?

 Cum de a izola podeaua pe balcon?

Balcoanele sunt o mică zonă deschisă pentru relaxare în timpul verii. Din spațiul mic puteți face un colț minunat pentru relaxare. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că nu va avea rost să încălzi podeaua dacă balconul rămâne deschis spre exterior. Prin urmare, înainte de încălzirea podelei, trebuie să închideți balconul. Podea încălzită pe balcon - este ușor și ieftină.

Dispozitivul "podea caldă"

Dacă doriți să faceți încălzirea podelei, nu puteți face fără trucuri și tehnologie speciale. Există mai multe moduri de încălzire a podelei pe balcon, dar unul dintre cele mai eficiente este cu ajutorul sistemului "podea caldă". Caracteristica principală a acestei invenții este că funcționează pe principiul așa-numitului încălzitor. Aceasta este o invenție foarte utilă, deoarece este interzisă instalarea unui sistem de încălzire pe balcoane, care funcționează prin pomparea apei. Toate acestea pentru siguranța clădirii.

Această metodă de încălzire a unui balcon a găsit o aplicare largă în rândul clienților care au un obicei de a adăposti deseori frigul. De asemenea, este extrem de eficient pentru persoanele cu alergii și astm bronșic. Faptul este că podeaua, deși ridică temperatura aerului în jurul acesteia, totuși, umiditatea acesteia din urmă este practic neafectată de faptul că are o temperatură a suprafeței relativ scăzută. De asemenea, atunci când se utilizează astfel de pardoseli, cantitatea de praf din camera izolată este redusă semnificativ. Caracteristica extrem de utilă pentru alergii și astmatici.

Caracteristici speciale

Transferul de căldură de-a lungul podelei se realizează cu ajutorul unui cablu electric, care este, de asemenea, un element de încălzire. Apoi, izolați întregul dispozitiv din interior cu o cravată de beton în limitele a 3-8 cm. Este important să rețineți că atunci când montați un element de încălzire, distanța dintre cabluri trebuie să fie uniformă. Acest lucru va ajuta la asigurarea unei distribuții uniforme a căldurii și, de asemenea, va crește garanția că cablul nu se va supraîncălzi.

Cel mai important lucru în acest ansamblu este că atunci când încălzim podeaua, cablul nu trebuie pus imediat, ci pe un tip de izolator termic. Ca izolator termic în Hrușciov, puteți folosi o folie de aluminiu simplă, atașată de un material artificial. Acest lucru se face pentru a se asigura că fluxul de aer cald se extinde numai în sus, adică pe balconul izolat. Dacă ignorați acest sfat, în cele din urmă va veni că o parte din căldură va încălzi plafonul către vecinii de mai jos.

Elementele de incalzire sunt de doua tipuri - cabluri cu un singur si doua fire. Ele diferă în ceea ce privește caracteristicile fizice și conductivitatea electromagnetică.

Pentru a realiza o izolație de înaltă calitate a podelei pe balcon, trebuie să utilizați cabluri de lungime fixă. Secretul principal este că puterea de eliberare a căldurii depinde de lungimea elementului de încălzire propriu-zis. Prin urmare, dacă așezați cablul sub placă, trebuie să țineți cont de capacitatea de păstrare a căldurii. Un alt element important în calculul cablului sunt grosimea pereților, suprafața încăperii, precum și prezența sau absența unui plafon cu o trapă.

Iată câteva sfaturi tehnice care vă vor ajuta să vă rezolvați calculele:

 • Dacă aveți planuri de a încălzi balconul cu alte dispozitive de încălzire, atunci puterea medie ar trebui să fie suficientă dacă este în limitele a 140-180 W pe metru într-un pătrat;
 • La instalarea altor încălzitoare, ar trebui să fie suficient 80-150 W;
 • În prezența podelelor din lemn va fi suficientă putere în 80-100 wați.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să economisiți energie suplimentară și să preveniți supraîncălzirea elementului de încălzire.

Tipuri de acoperiri

Pentru a răspunde la întrebarea cu privire la modul de izolare a podelei pe balcon, trebuie să știți de asemenea ce podea va păstra mai multă căldură. Nimeni nu vrea cu adevărat jumătate din energia electrică să fie cheltuită în gol, și aș dori, de asemenea, ca acoperirea să servească cât mai mult timp posibil.

Liderii în transferul de căldură sunt considerați podele acoperite cu plăci ceramice. Este bine cunoscut faptul că plăcile ceramice, cum ar fi cărămizile, pot păstra și menține căldura pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, ceramica este un material destul de durabil.

După ce plăcile ceramice ar trebui să fie linoleum sau covor. Aceste două materiale păstrează căldura ceva mai rău, însă schimbarea lor în cazul deformării este mult mai ușoară decât materialele ceramice, cum ar fi plăcile.

Podeaua din lemn este pe ultimul loc pe lista de transfer de căldură. Aceste acoperiri nu păstrează căldura în cel mai bun mod posibil, mai mult decât atât, acestea sunt extrem de scurte. Cu încălzire constantă, lemnul este uscat și, în curând, acoperirea de lemn vă va dezamăgi. Există o astfel de acoperire și un mic avantaj - este o schimbare rapidă a temperaturii. Asta este, pentru a încălzi podeaua din lemn "de la zero" va fi mult mai rapid decât omologii săi, sub formă de plăci ceramice și linoleum.

Caracteristici de construcție

Este necesar să se plaseze folia pe podea, dar în același timp este extrem de important să se lipească toate golurile dintre podea și peretele adiacent cu un chit. Există o altă regulă importantă care trebuie amintită atunci când vă veți izola pe podea pe balcon. Nu așezați elementul de încălzire direct peste folie. Trebuie să existe un strat subțire de ciment între folie și cablu. Acest moment trebuie să fie îndeplinit și, în niciun caz, să nu fie ignorat, deoarece face parte din măsurile de siguranță.

Dacă doriți să faceți o șapă de beton pe cât posibil, atunci folosiți un nivel mai bun. Trageți pe perete, cu ajutorul acestui dispozitiv, o linie uniformă - un limitator, conform căruia veți fi ghidat când vărsați beton. Apoi, umpleți podeaua, lăsați o rezervă de 0,5 cm și aliniați-o.Această distanță este necesară pentru a folosi așa-numita "podea lichidă". O mare invenție care, atunci când este uscată, va da o podea complet plat și vă va economisi mult timp și nervi.

Ce se poate izola?

Nu este suficient să țineți elementul de încălzire pe podea. De asemenea, este necesar să se ia în considerare materialele care vor păstra cel mai bine căldura. Până în prezent, aceste materiale sunt vaste. Există, atât scumpe și frumoase, cât și destul de ieftine și inconspicuoase.

Acest tip de izolație este numit pasiv, deoarece nu folosește nici un dispozitiv dificil și este mai degrabă primitiv. Principiul de bază este că materialul însuși este instalat în locurile pe care doriți să îl încălziți. Datorită proprietăților sale de a menține cald și de a nu lăsa frigul din afară, această opțiune este minunată pentru persoanele cu venituri medii.

Iată o listă cu cele mai populare și mai accesibile izolatoare de clădiri:

 • Penofol;
 • spuma de plastic;
 • polistiren spumat;
 • vata minerala.

Cel mai avansat și mai inovativ material este penofol. Acest material este un polietilen spumat, care este acoperit cu un strat de protecție din aluminiu.Această substanță este destul de flexibilă, deci lucrul cu o astfel de acoperire este extrem de convenabil. Există două tipuri de penofola - cu înveliș unilateral de aluminiu și față-verso.

În mod natural, penofolul pe două fețe are o gamă mai largă de calități utile. Una dintre ele este o protecție împotriva condensării. Producția materialului și depozitarea acestuia se efectuează în rulouri, astfel încât un strat special de aluminiu este utilizat pentru a elimina articulațiile. Nu vă puteți teama că în cazul unei inflexiuni va fi deformată, prin urmare, această invenție se află în fruntea listei de conservare a căldurii și a confortului la locul de muncă.

Dacă doriți să obțineți rezultate maxime în încălzirea pardoselii cu un minim de costuri, atunci printre materialele spuma este cea mai potrivită. Este considerat cel mai ieftin și cel mai comun, ca încălzitor, împreună cu penoplex. În plus, este ușor accesibil și este extrem de ușor de transportat din cauza ușurinței sale extraordinare. Plus spuma este că puteți obține această substanță de orice dimensiune și grosime. Cu toate acestea, printre minusuri este faptul că este destul de dur și fragil. Când lucrați cu el este necesar să se ia în considerare.În caz contrar, costul cumpărării unui izolator termic va depăși costurile estimate.

Polistirenul extrudat este un alt analog al plasticului din spumă. Acest material are aproape aceeași valoare ca și spuma obișnuită. Inițial, a fost creat doar pentru încălzire și a devenit larg răspândită datorită disponibilității sale și costului redus. Spre deosebire de spuma pură, polistirenul extrudat este mai flexibil și ușor. Principalele sale avantaje sunt că nu putrezesc, nu este susceptibil la aprindere și, de asemenea, nu pornește ciuperca și mucegaiul.

Unul dintre cele mai vechi, mai fiabile și mai recunoscute materiale din această listă este vata minerală. Practic, este fabricat din fibră de sticlă, deși uneori se întâmplă să o facă din fire de bazalt. Principala diferență și avantaje incontestabile pot fi considerate că vata minerală nu absoarbe umezeala, nu este supusă arderii, în general, nu reacționează la aproape orice chimie și nu este un recipient pentru mucegai și alte organisme vii. Un plus imens este ca, ca materialul, este moale si poate fi folosit in orice loc.Chiar și în ciuda faptului că acoperirea este strânsă, vata minerală se va descurca perfect cu ea.

Este important ca, datorită structurii speciale a materialului, este necesar să lucrați în mănuși, pentru a evita senzațiile neplăcute. Faptul este că substanța din care se face bumbacul constă din fibre, fragile și ascuțite. În contact cu pielea, se rupe imediat, provocând mâncărime și disconfort. Prin urmare, este imperativ să luați măsuri de precauție și să purtați mănuși.

pregătire

Trebuie să începeți cu pregătirea podelei. Pentru a face izolarea în mod corespunzător și pentru a nu-și petrece toate eforturile în zadar, este important să se considere că podeaua ar trebui să fie cât mai aproape posibil și să nu conțină fisuri.

Expertii recomanda inainte de a incepe lucrul la izolatie pentru a face o sapa de podea. Cu toate acestea, înainte de a începe această etapă pregătitoare, administrația casei ar trebui să clarifice dacă va fi în siguranță pentru a face balconul mai greu. Dacă își dau consimțământul pentru reparații, va fi posibil să se procedeze la caz fără teamă. În caz contrar, va trebui să aliniați podeaua și să acoperiți fisurile într-un alt mod.

Cum să vă încălzi mâinile?

Pentru izolație avem unele opțiuni cu ajutorul lianei expandate. Aici este important să afli că, în ciuda puterii casei, nu ar trebui să o exagerați cu o șapă. Trebuie să o faceți cât mai subțire posibil. Astfel, stratul de acoperire ar trebui să fie suficient de subțire, astfel încât să nu creeze fisuri și era destul de durabil. În general, utilizatorii de reparații utilizează în arsenalul lor lut expandat și perlit pentru efectuarea acestui tip de muncă. Cu toate acestea, perlitul nu este întotdeauna convenabil de utilizat în prezența unui spațiu limitat. Acest lucru se datorează faptului că perlitul trebuie să fie frământat într-un mixer de beton. Din acest motiv, cel mai adesea lut expandat este folosit într-un spațiu limitat.

Aici sunt instrucțiuni pas cu pas care vă vor ajuta să vă pregătiți singuri soluția:

 • Trei părți de nisip purificat, deoarece soluția ar trebui să dureze mai mult de un an, deci este recomandat să se folosească doar nisipul de construcție și nu recrutat "în natură";
 • O parte din argilă și o parte din ciment. În cazul în care este necesar să se reducă gravitatea specifică a soluției, atunci o parte din argila expandată este redusă;
 • O zecime din var.

Greseli tipice

Majoritatea oamenilor fac greșelile tipice atunci când încălzesc podeaua. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să le evitați:

 • Toate materialele primite trebuie amestecate într-un recipient convenabil. După ce amestecul devine omogen, va trebui să turnați treptat în apă și să continuați să amestecați soluția. Amestecul va fi gata când este în densitate seamănă cu o cremă groasă. Este important să nu exagerați cu adăugarea de apă, deoarece dacă este prea mult, soluția nu se va usca doar o perioadă lungă de timp, dar calitatea șapei poate suferi din cauza aceasta și nu va dura atât timp cât este planificată.

Când autostopul este important să urmați reguli simple. Este important să izolați balconul în jurul perimetrului. Acest lucru se face folosind spuma de montaj sau o bandă autocolantă specială.

 • De asemenea, trebuie să începeți nu din mijloc, ci din colțurile îndepărtate ale balconului. În timpul lucrului, este necesar să se monitorizeze constant nivelul podelei cu ajutorul unui nivel al clădirii, pentru a evita neuniformitatea podelei. După terminarea lucrărilor, este necesar să așteptați până când suprafața este complet uscată. De obicei, podeaua se usucă în două sau trei zile, dar dacă doriți să obțineți o rezistență maximă la șapă,acesta este un truc. În decurs de 10-12 zile trebuie să umezi podeaua de două ori pe zi, acoperind-o cu un film. Astfel, podeaua va dobândi cea mai mare putere.

recomandări

Cel mai bine este să încălziți podeaua pe balcon în timpul verii, mai degrabă decât în ​​timpul iernii, deoarece în timpul construcției este necesar ca umezeala să se evaporeze mai repede pentru ca soluția să "îmbinată" mai bine.

Cel mai bine este să încălzi sistemul "podea caldă". Acest lucru este foarte convenabil, deoarece vă puteți ajusta temperatura podelei pe balcon. Acum este ușor să ajungeți la temperatura camerei pe balcon!

În concluzie, oferim un tutorial video vizuale pe această temă.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor