Cum de a izola un balcon?

 Cum de a izola un balcon?

Vara nu este încă la sfârșitul anului, dar timpul pentru încălzirea balcon și pentru a aborda alte probleme conexe nu este suficient. Dacă cineva a decis să-și îmbunătățească condițiile de viață, trebuie să începem să lucrăm.

Caracteristici speciale

Mulți dintre proprietarii de apartamente cu balcoane doresc să le conecteze cu o cameră sau cu o bucătărie. Acest lucru este destul de o problemă serioasă, dar este destul de posibil să se rezolve pe cont propriu sau cu ajutorul unor meșteri cu experiență. În al doilea caz, mai multe costuri financiare, dar în cele din urmă veți obține rezultatele perfecte.

Una dintre problemele centrale care trebuie rezolvate este modul de izolare a balconului. Este necesar să se ia în considerare multe probleme mari și mici, care vor apărea în mod inevitabil, în reabilitarea, chiar dacă acesta este mic.

Trebuie să ne imaginăm în mod clar cum se va transforma zona din balcon transformată într-o parte a unei încăperi sau bucătărie.

Unde să se încălzească?

Este necesar să se încălzească balcoanele și loggiile în aceste cazuri dacă este ales tipul cald de balcon din apartament, unde a fost decis să se alăture camerei sau bucătăriei. Diferențele dintre metodele de izolație dintr-o casă de panouri de orice număr de etaje sunt puține. În balcoanele în aer liber "Hrușciov" sunt mici și nu foarte confortabile pentru geamuri, dar problema este rezolvată, iar maeștrii pot "reînvia" vechiul balcon. Există dificultăți suplimentare în geamurile, izolarea și finisarea balcoanelor la ultimul etaj.

În casele de tip Stalin cu tavane înalte sau în apartamente de case prefabricate și "Hrușciov", situat la ultimul etaj, este necesar să se rezolve problema de geamuri și instalarea acoperișului. Ar trebui să protejeze în mod fiabil balconul de încărcarea zăpezii, ploaie și alte efecte nedorite.

Tipuri de balcoane

Balconurile în aspect, aspect interior, funcționalitate, izolație sunt la fel de diverse ca și casele de care aparțin. Balconul glazurat are și propriile soiuri.

Un balcon elegant în jurul perimetrului și înălțimea balconului se numește franceză. Astfel de balcoane sunt instalate în clădiri private sau clădiri speciale. De regulă, ele nu sunt încălzite, ele servesc ca o decorare excelentă a casei.

Balcoanele vitrate panoramice pot fi atribuite semi-calde, deoarece o suprafață mare a suprafeței vitrate nu este capabilă să rețină căldura. Astfel de balcoane, precum și vitralii, servesc mai mult estetică și design de casă. Un balcon cald menține temperatura camerei și adesea asemenea balcoane sunt conectate la o cameră sau la o bucătărie a unui apartament.

Ei au multe cerințe. Acestea trebuie să fie ținute calde, să fie camere pentru odihnă sau pentru muncă și să îndeplinească parțial sau pe deplin rolul sala de mese.

În exterior, un balcon rece arată de obicei ca unul cald, dar nu există căldură în interior și, prin urmare, aranjamentul său poate fi mult mai ieftin decât alte opțiuni. Există, de asemenea, balcoane de tip "bay window", dar ele mai des joacă un rol decorativ și pot spori iluminarea camerei la care sunt atașate.

Ce materiale trebuie folosite?

Finisarea balcoanelor cu încălzirea lor trebuie realizată cu ajutorul unor astfel de materiale pentru a rezista schimbărilor de temperatură și posibila penetrare și acumulare de umiditate pentru o perioadă lungă de timp.Rezistența acestor materiale la estomparea cauzată de razele soarelui este importantă (când acestea intră prin geamul unei ferestre de balcon).

Pentru a izola în mod corespunzător un balcon, trebuie să știm ce părți și din care material ar trebui să fie folosite în astfel de lucrări.

Iata o lista de piese pe un balcon bine izolat:

 • membrana de protecție împotriva umezelii de vânt;
 • decalaj sexual;
 • izolarea podelei;
 • scut termic;
 • diblu de pardoseală;
 • parchet laminat;
 • panou de finisare;
 • ieșirea de apă;
 • cadru și fereastră;
 • membrana barieră de vapori.

Pentru ca mai mulți ani să încălziți calitativ balconul, trebuie să alegeți izolația cea mai potrivită pentru o anumită categorie. Siguranța căldurii pe balcon și prețul depinde de proprietățile tehnologice, rezistența la căldură. Este posibil să alegeți materialul termoizolant dintr-un număr:

 • spumă de polistiren extrudat, polistiren spumant;
 • spuma de plastic;
 • penoplex;
 • spumă polietilenică spongioasă (penofol și ecofol);
 • fibra de sticla;
 • vata minerala.
7 fotografie

Materialele din rășini sintetice cu materiale de umplutură sunt considerate cele mai bune pentru izolarea termică a încăperilor cu profile și nivele diferite. Ca toate celelalte materiale de izolație, acestea trebuie să îndeplinească anumite cerințe:

 • conductivitate termică scăzută;
 • rezistența la bacterii;
 • hidrofobicitate ridicată;
 • izolație fonică;
 • ușurința de prelucrare.

Cele mai bune materiale care îndeplinesc aceste cerințe sunt spumă de polistiren extrudat și polistiren expandabil sub formă de plăci, convenabil pentru instalare. Grosimea materialului izolant depinde de condițiile climatice, de zona balconului, de opțiunea selectată pentru podea. Este necesar să reamintim că instalarea tuturor pieselor de izolare termică se realizează după instalarea cadrului și a bazelor ferestrelor.

Înainte de a începe lucrul la epuizarea unui balcon, ferestrele cu geam dublu sunt scoase și inserate înapoi după finisarea finisării tuturor suprafețelor. Pentru cadrele de bază și ferestre utilizați un profil de aluminiu diferit.

Cum să te faci?

Dacă proprietarul casei este într-o oarecare măsură familiarizat cu afacerea de construcție și reparație și a deținut deja setul minim de instrumente în mâinile sale, după ce sa familiarizat în general cu ordinea de lucru și a estimat capacitățile sale financiare, puteți începe să lucrați cu mâinile tale.

O opțiune bună ar fi să lucrezi cu un prieten sau cu un vecin experimentat - proprietarul unui balcon încălzit.

Cel mai bine, când toată munca va fi făcută de comandanți, dar aceasta nu este o opțiune bugetară foarte bună. În cele mai multe cazuri, munca este încă făcută independent. Dacă există o bună instruire pas cu pas, toate materialele sunt calculate și achiziționate, atunci rămâne doar să se efectueze corect toate etapele de reparare și izolare a balconului. Deci, trebuie să realizăm izolarea balconului, având în vedere că tocmai au terminat geamurile obiectului nostru. Despre geamurile cu geam dublu au fost deja spuse.

în

Este necesar să se determine materialul de bază pentru izolarea termică. Opțiune mai ieftină - vată minerală. Are multe calități pozitive, dar își atrage umiditatea. Este mai bine să cheltuiți niște bani și să cumpărați plăci de spumă sau spumă de polistiren extrudat (EPS). Să începem cu izolarea podelei:

 1. Pregătirea suprafețelor pentru lucrările de izolare a podelei. Este necesar să se sigileze golurile din beton, toate îmbinările cu plăcile și peretele cu spumă.
 2. Marcați podeaua pentru fixarea grătarului. Pasul din interiorul grila trebuie să fie cu aproximativ 10 mm mai lung decât lățimea plăcii de izolare.
 3. Așezați barele de 4 x 4 cm sau grosimea izolației.Barele exterioare se fixează, se retrag din perete la 50-100 mm.
 4. Așezați plăcile sau foile de izolație în cutii de carton, lipiți-le pe podea cu unghii lichide sau adeziv special.
 5. Folie pentru spumă pentru a pune penofol sau ecofol împrăștiate.
 6. Folosind șuruburi cu filet, atașați barele de placaj sau plăci din PAL (grosime de 20 mm).
 7. Acoperiți podeaua cu un finisaj (linoleum sau plăci ceramice conform unei tehnologii speciale).

Oferim să vă uităm la instrucțiunile video despre încălzirea unui etaj de balcoane de mai jos.

Pereții balconului trebuie izolați folosind aceeași tehnologie. Este necesar doar să se țină seama de tipurile de amplasare a pereților și a geamurilor. procedură:

 1. Începeți cu sigilarea tuturor fisurilor.
 2. Marcați punctele de atașare ale cutiilor.
 3. Am atașat blocuri de 4x4 (sau altele, în funcție de grosimea plăcilor de izolare) la perete la distanțe similare izolației podelei.
 4. Plăci de spumă de lipire cu unghii lichide.
 5. Turnați toate crăpăturile cu spumă și clei cu bandă de montare.
 6. Pe partea de sus a izolației se afla penofolul stropit, folia în balcon. Îmbinările sunt de asemenea înregistrate.
 7. Pe partea superioară a stratului de folie, montați o altă cutie pentru fixarea finisajului.
 8. Aplică un finisaj.

Vă oferim pentru vizionarea instrucțiunilor pas cu pas privind epuizarea profesională a balcoanelor.

Puteți realiza finisajul din interior folosind diverse materiale pentru a acoperi întreaga suprafață. Fiecare tip de material necesită lucrul la o anumită tehnologie. Puteți alege materialul dintr-un număr de:

 • diverse panouri din plastic;
 • ceramică, gresie lucioasă și gresie mată;
 • gips carton (ca bază pentru prelucrarea ulterioară);
 • tipuri decorative de pietre;
 • ipsos pentru pictura;
 • căptușeală din diferite grade ale unui copac.

Puțin despre decorul. Mai des decât altele, placa de lemn și panourile din plastic sunt folosite ca placare, prin urmare, suprafața interioară a balconului are un aspect plăcut, plăcut pentru ochi. Aceste materiale sunt rezistente la diferite influențe, sunt impermeabile.

Panourile din plastic nu se tem de temperaturile extreme, decaderea. Instalarea unor astfel de panouri este simplă, rezultă suprafața fără cusături, care este ușor de curățat și spălată. Căptușeală - cea mai ecologică placare, prin urmare, cerute de majoritatea proprietarilor de balcoane.

Cea mai bună căptușeală este din seria A, are o textura frumoasă și o suprafață lustruită.

Acum au început să folosească gips-carton pentru placare. Trebuie să spun că poate fi folosit numai în balcoane calde. Va trebui să ștergem și apoi vopsea sau lipiți tapet, dar apoi totul se plătește cu un design minunat.

Dacă aveți suficiente fonduri, atunci panourile de plută sunt perfecte pentru acoperire. Instalarea unor astfel de panouri este, de asemenea, simplă. Ele sunt rezistente la temperaturi extreme, nu se estompează la soare, rezistă la orice umiditate, nu se lasă în mirosuri, nu se tem de mucegai și ciuperci.

Când încălzirea trebuia să ridice puțin podeaua. Când plafonul este izolat, volumul total al balconului va scădea. Acest lucru nu ar trebui să deranjeze - dimpotrivă, va rămâne mai multă căldură. Dacă acesta nu este ultimul etaj, atunci tavanul dvs. este podeaua balconului unui vecin care locuiește deasupra dvs. și este important să întrebați dacă obiectul este izolat. Este posibil să trebuiască să limitați etanșarea golurilor și finisarea tavanului. În alte cazuri, ar trebui să începeți epuizarea prin urmărirea instrucțiunilor pas cu pas, care diferă puțin de cele anterioare.

O caracteristică specială poate fi montarea izolației numai cu piese speciale.O altă trăsătură a lucrării este instalarea unui parasol pe balconul ultimului etaj, pentru care trebuie să vă familiarizați cu tehnologia prezentată într-un articol special.

afară

Greseli tipice

 • Pentru a începe munca, fără a fi studiat până la sfârșit toate recomandările și sfaturile necesare ale meșteșugarilor cu experiență.
 • Trecerea la alte etape de lucru, fără a aștepta fixarea materialelor, a soluțiilor, a adezivilor.
 • Utilizarea de materiale de calitate scăzută și defecte, pierderea calității când este mai ieftină.
 • Munca fără un anumit stoc de materiale, o pierdere de timp pentru a dobândi cei dispăruți. Stocul de materiale ar trebui să fie cu 5-10% mai mare decât cel estimat.
 • Numărul și funcționalitatea instrumentului nu asigură performanța tuturor tipurilor de lucru.

Munca nu este recomandat să facă propriile mâini, în cazul în care balconul este situat deasupra primului etaj. O astfel de activitate este efectuată de echipe speciale - cu implementarea completă a măsurilor de siguranță. Numai ei pot repara și izola acoperișul și pereții din afară.

Evitând cu succes toate greșelile și câștigând o experiență bună, veți ajunge cu un balcon cald, frumos și confortabil.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor