Bucătărie pe balcon

 Bucătărie pe balcon

Balconul a încetat de mult să fie doar un depozit de schiuri, sanie, o varietate de obiecte de sezon și materiale de construcție neutilizate. În prezent, există tot mai multe proiecte de redezvoltare a loggilor și oferirea de noi funcții acestor zone. La urma urmei, după ce ați încetat să mai păstrați gunoi pe balcon, este posibil să eliberați acest spațiu mai ușor și cel mai apropiat de mediul înconjurător pentru ceva mai necesar și mai plăcut - de exemplu, pentru a aranja o bucătărie acolo.

Avantajele și dezavantajele conexiunii

Orice schimbare are propriile avantaje și dezavantaje, și o astfel de intervenție semnificativă în aspectul original, deoarece transferul bucătăriei pe balcon nu ar putea face fără ele. Este important să se calculeze dacă o astfel de acțiune pe scară largă a fondurilor investite în ea merită - poate că jocul nu merită lumânarea.

Punctele pozitive de combinare a acestor zone includ:

 • posibilitatea creării unei zone suplimentare de relaxare;
 • posibilitatea de a utiliza spațiul suplimentar format sub mobilier sau set de bucătărie (aveți posibilitatea să mutați un frigider, aragaz sau masă la loggia);
 • Spațiul extins și integrat vă permite să realizați cele mai îndrăznețe idei de design;
 • folosind materiale speciale de finisare, puteți obține o izolare fonică și termică îmbunătățită, ceea ce înseamnă că va fi mult mai plăcut să stați într-o bucătărie încălzită și liniștită;

Deficiențele semnificative care pot depăși aspectele pozitive ale reparării includ:

 • nevoia de a petrece un timp foarte mare pentru a obține toate permisele din partea instituțiilor statului;
 • costuri mari de numerar, deoarece, în afară de plata tuturor tipurilor de certificate, veți avea nevoie de geamuri, încălzire, o podea "caldă", o nouă decorare interioară;
 • Este important ca astfel de schimbări pe scară largă să aibă o mulțime de forță mentală și răbdare.

Astfel, este important să puteți evalua în timp dacă merită să faceți acest lucru, pentru că va fi imposibil să vă opriți sau să vă schimbați mintea în mijlocul procesului.

Determinați tipul de perete

Înainte de a efectua deformarea peretelui, este necesar să determinați ce tip aparține acestuia - peretele lagăr, peretele sau peretele despărțitor. Puteți afla din pașaportul tehnic al apartamentului sau trimiteți o cerere Biroului de inventariere tehnică. Dacă dintr-un motiv oarecare aceste acțiuni nu pot fi luate, puteți determina singur tipul de structură. Pentru a face acest lucru, ia în considerare zona de perete fără căptușeală.

Lățimea peretelui de lagăr în construcția panoului casei poate fi cuprinsă între 15 și 50 cm. Dacă, după măsurători, dimensiunile au fost incluse în acest interval, este necesar să se consulte cu un specialist.

Într-o casă de cărămidă, zidurile purtătoare sunt adesea cam trei cărămizi late sau cam patruzeci de centimetri. Partițiile de astfel de materiale pot fi de până la douăzeci, maximum douăzeci și șase centimetri.

Într-o clădire monolită, funcția de sprijin este purtată de construcții de la o lățime de douăzeci de centimetri. Este important să ne amintim că dacă clădirea este un cadru monolit, atunci nu există deloc ziduri în ea.

Permisiune de fuziune

Orice modificare a planificării trebuie să înceapă odată cu redactarea proiectului, care va indica dimensiunile reale ale camerei (înainte de reamenajare) și așteptările ulterioare. Este evident că orice modificare care afectează sistemele de inginerie sau structurile de sprijin ar trebui să se realizeze cu strictețe după obținerea permisiunii pentru astfel de intervenții din partea organizațiilor speciale.

Sub interdicția cea mai strictă se interferează cu peretele de lagăr, deoarece poate duce la deformarea structurilor comune de susținere a casei și la distrugerea clădirii.

În plus, toate modificările trebuie făcute în documentația apartamentului - pașaportul său tehnic. Pentru a face acest lucru, trebuie să obțineți opinia unui specialist că unificarea spațiilor nu a încălcat standardele tehnice actuale și legislația actuală în domeniul construcțiilor.

Pentru a realiza reamenajarea tuturor regulilor va trebui să treacă mai multe etape. În primul rând, trebuie să găsiți specialiști care nu numai că pot elabora un proiect în conformitate cu dorințele clientului, dar vor avea și o licență pentru îndeplinirea acestor sarcini.

Apoi, este necesar să se aprobe acest proiect în mai multe organizații urbane, cum ar fi: Biroul de inventar tehnic, Serviciul sanitar și epidemiologic, Ministerul Situațiilor de Urgență, Biroul Locuințelor și Operațiunilor, Serviciul de Supraveghere Tehnică. BTI specialiștii trebuie să fie numiți acasă, această operațiune este plătită și este înregistrată în chitanță.

După primirea unui verdict de aprobare în toate aceste cazuri, puteți aplica pentru decizia finală inspecției locuințelor. Numai după un răspuns pozitiv din partea acestei organizații poate începe repararea loggiei.

Absolut toate modificările făcute de instanță sunt introduse în pașaportul tehnic al apartamentului, acest lucru fiind necesar pentru a evita viitoarele probleme legate de drepturile de moștenire, de vânzări și de amenzi doar de la autoritățile de supraveghere și de cheltuielile financiare inutile. Este important să ne amintim că autoritățile judiciare vor avea nevoie, de asemenea, de următoarele documente pentru a ajunge la un verdict pozitiv:

 • certificatul de absență a oricărui obiect de valoare arhitecturală sau istorică;
 • un extras cu privire la compoziția cantitativă a familiei care locuiește în apartament;
 • aprobarea scrisă a tuturor rezidenților înregistrați;
 • o copie legalizată a documentelor care confirmă dreptul la locuință (acesta include un certificat al proprietarului, contractul de vânzare, contractul de închiriere);
 • o prezentare a modificărilor planificate, cu o listă a evenimentelor viitoare, a modului, orarului de lucru și a timpului de punere în aplicare a acestora;
 • contractul de supraveghere a autorului încheiat cu compania de proiect;
 • asigurarea persoanelor care efectuează lucrări de reparații pe parcursul întregului proces;
 • contract de eliminare a deșeurilor, extrase din managementul de reparații și operațiuni;
 • afirmații privind absența datoriilor la facturile de utilități, care, apropo, se recomandă să primească în ultimul moment, deoarece au o perioadă de valabilitate foarte limitată - doar o lună;
 • certificat din casa

În medie, aprobarea generală a lucrărilor de reamenajare durează de la una la două luni, în cazul în care nu se intenționează a afecta structurile de susținere, procesul poate dura trei până la patru luni. Ei bine, dacă deformarea structurilor de sprijin este necesară, coordonarea poate dura de la patru la șase luni.

După finalizarea reamenajării și finisării balconului, este necesar să se cheme din nou reprezentanții inspecției de locuințe, care vor emite Legea privind reamenajarea, cu condiția să nu existe încălcări, desigur. Pentru a obține aprobarea comisiei, este necesar să fie îndeplinite următoarele condiții:

 • respectarea deplină a activității desfășurate în cadrul proiectului;
 • controlul autorului asupra întregului proces;
 • reevaluarea în timp util a autorizațiilor în autoritățile competente.

Opțiuni combinate

Puteți combina bucătăria cu un balcon în mai multe moduri diferite. Astfel, spațiul de bucătărie poate fi mărit datorită deformării parțiale a peretelui. În acest caz, ușa este eliminată, geamul și pragul sunt demontate. Partea rămasă a peretelui servește ca un contor de bara sau partiție - datorită acestui fapt, se realizează separarea în zone funcționale, expansiunea vizuală a spațiului, dar în același timp, capacitatea portantă a peretelui nu se pierde.

Permisiunea pentru astfel de schimbări pentru a obține cea mai ușoară.

A doua opțiune implică distrugerea completă a pereților loggiei. Astfel se obține o expansiune semnificativă a spațiului și o creștere a spațiului de bucătărie cu câțiva metri pătrați. Dar această metodă este posibilă numai cu condiția ca structura de susținere să nu fie afectată.

O a treia variantă de transfer a bucătăriei pe balcon este de asemenea posibilă - totuși, pentru realizarea ei, camera trebuie să fie suficient de mare, deoarece se presupune că zona de lucru a bucătăriei va fi complet transferată acolo. În acest caz, în camera vacantă adiacentă, puteți aranja o sală de mese sau o cameră de zi. Cel mai dificil lucru dintr-un astfel de transfer este plasarea comunicațiilor inginerice..

Pentru a elibera spațiul din cameră, puteți amplasa aparate pe loggia (frigider, cuptor cu microunde, cuptor, mașină de cafea sau mașină de spălat vase) - fără să uitați să efectuați înainte de toate rețelele electrice necesare.

Pentru a face o bucătărie completă pe loggia, va trebui să faceți schimbări majore, de exemplu, pentru a așeza conducte suplimentare pentru sistemele de apă și canalizare - acestea pot fi instalate în podea sau acoperite cu o conductă specială.Sunt necesare și iluminări suplimentare.

Caracteristici de reamenajare

Este important să rețineți că există mai multe limitări majore atunci când reprogramați un balcon care nu poate fi bypassed, deoarece aceasta poate duce la o scădere a siguranței funcționării clădirii. Astfel, atunci când se combină o bucătărie și o loggie, este strict interzisă distrugerea sau deformarea structurilor de susținere. De asemenea, în nici un caz nu se poate afecta și schimba comunicațiile generale de inginerie de casă: gaz, canalizare. Instalarea unei conducte suplimentare de canalizare este posibilă numai dacă apartamentul este la primul etaj, în caz contrar trebuie să fie echipat cu o pompă specială.

În plus, nu puteți să mutați bateriile de încălzire în loggia sau să le atârnați pe pereți combinate cu apartamentele învecinate și să conectați sistemul "încălzire la cald" de sistemul de încălzire comun. Pentru a asigura o temperatură confortabilă pe loggia, puteți utiliza o podea caldă sau dispozitive electrice de încălzire.

Este important să se abordeze cu atenție și cu grijă alegerea materialelor de finisare - acestea nu ar trebui să exercite o presiune excesivă asupra plăcii de podea.La dispozitivul unui extras este necesar să se asigure supape de protecție.

Realizarea bucătăriei din balcon: instrucțiuni pas cu pas

După ce proiectul de reabilitare este aprobat de toate agențiile guvernamentale, puteți trece direct la modificările calitative din interior:

Lucrări pregătitoare la sediu

În primul rând, trebuie să luați măsuri pentru a proteja mobilierul existent de deteriorare - interiorul portabil ar trebui să fie scos în alte încăperi, unitățile de bucătărie pot fi acoperite cu un film de protecție special. Apoi, toate deșeurile sunt aruncate, care sunt adesea stocate pe balcon. După curățarea și eliberarea spațiilor schimbătoare, se efectuează o curățare generală umedă.

Glazura unei loji neglijate anterior sau înlocuirea unui geam cu unul nou

Se recomandă alegerea unor ferestre cu geam dublu sau cu trei camere cu vitraj dublu pentru a asigura cea mai bună izolare termică și izolare fonică. Apropo, ferestrele moderne cu trei camere cu geam termopan nu sunt acoperite de o crustă de gheață și nu formează condens.

Există chiar și structuri translucide speciale de protecție împotriva zgomotului, care sunt recomandate pentru instalarea în clădiri,situat aproape de autostrăzi majore sau de alte surse de zgomot crescut.

Demolarea ușilor

După efectuarea geamului balconului, puteți trece la eliminarea ferestrelor existente și a deschiderilor ușilor care conduc la bucătărie.. Mai întâi, ușa este scoasă din balamale, apoi este scoasă cadrul ferestrei.

Înainte este demolarea zidului. În cazul în care eliminarea peretelui nu este permisă sau nu este prevăzută în proiect, în acest stadiu, peretele este refăcut într-un contor sau un contor de bare.

Încălzire zonă balcon

Combinarea unor astfel de spații poate perturba echilibrul de temperatură al apartamentului, deci fără a pune un strat de izolație suplimentar nu se poate face. Se recomandă încălzirea nu numai a pereților, ci și a unui podea, a unui tavan. Este strict interzisă scoaterea radiatoarelor sau curbelor de încălzire de la centrala principală la barca, astfel încât, în această etapă, se pun comunicarea "podelei calde".

Un astfel de sistem este destul de ușor de instalat, nu din punct de vedere energetic și nu necesită alte permisiuni pentru instalarea acestuia. În plus, un astfel de podea asigură un nivel ridicat de confort pentru locuitori - mersul pe jos este desculț foarte frumos, în plus, nu vă puteți îngrijora de copiii mici care se târăsc și se joacă pe podea.

Pentru a asigura o bună izolare termică, penoplexul, penofolul, polistirenul spumos și polistirenul sunt cel mai adesea folosite - materiale inovatoare care nu absoarbă umezeala și fac o treabă bună de a menține o temperatură confortabilă în casă. De asemenea, puteți pune în plus un strat de polietilenă împrăștiat. Este important să nu uitați să realizați impermeabilizarea tuturor suprafețelor înainte de izolare, în acest scop există materiale de film speciale.

În plus, este necesar să se efectueze o etanșare foarte bună a tuturor articulațiilor și articulațiilor (acest lucru se poate face cu spumă și apoi acoperit cu bandă metalică), în caz contrar rezultatul rezultat din astfel de fante va anula toate lucrările de izolare termică. Dacă stratul de încălzire este așezat din exteriorul balconului, lucrarea trebuie efectuată de specialiști care au permisiunea de a lucra la altitudini mari - alpiniști industriali.

Cum de a izola izolat balconul, a se vedea mai multe în videoclipul de mai jos.

Transferul și extinderea comunicațiilor de proiectare

Înainte de a lucra la stabilirea comunicațiilor, se recomandă verificarea premiselor pentru absența fluxului de aer,locurile de acumulare a condensului și siturile potențiale de acumulare a fungilor. Apoi este tratat cu agenți antiseptici.

Toate autostrăzile necesare trebuie să fie extinse de-a lungul pereților. Dacă pe balcon este instalată o chiuvetă, conducta de canalizare se extinde la ea prin metoda secțiunilor crescând succesiv și nu trebuie să uităm să creăm o pantă mică pentru a asigura auto-scurgerea lichidelor. Conductele de apă sunt realizate din metal-plastic. Racordarea aragazului electric se face folosind materiale metaloplastice. Toate aceste conexiuni trebuie efectuate de către specialiști pentru a asigura o siguranță maximă a proceselor.

După epuizarea loggiei și amplasarea autostrăzilor industriale, se creează o cutie de profile metalice pe care se plasează materiale impermeabile pentru nivelarea suprafețelor.

În aceste scopuri, cele mai des folosite gips-carton, plăci de placaj, plăci aglomerate și plăci din fibre din rumeguș de fracțiuni mici (MDF).

Aranjamentul zonei de lucru

În acest stadiu, trebuie să verificați dacă au fost transferate și conectate toate comunicațiile necesare, a fost asigurată proiectarea corectă a capotei, sistemul de ventilație a fost gândit și au fost instalate tabletop-uri.Este, de asemenea, în valoare de pregătirea zidurilor - pentru a le prelucra cu ajutorul blocurilor de plăci din ipsos, a tapetului tapetat sau a folosi plăci din plastic sau plăci metalice.

Când toate lucrările de construcție sunt finalizate, puteți trece la etapa de finisare.

Această parte a reparației este cea mai plăcută, pentru că vă permite să vă plimbați imaginația și să realizați cele mai îndrăznețe idei de design. Materialele sunt alese la fel ca în bucătăria tradițională. Poate fi dale ceramice durabile și practice, laminate rezistente la umiditate, materiale din panouri din plastic. Aparatele și armăturile electrice sunt selectate cu un strat impermeabil.

Idei pentru ferestre și întreaga cameră

Proiectarea corectă a spațiului va contribui la crearea unei atmosfere confortabile, familiară, în care membrii familiei vor rămâne fericiți. Experții recomandă să aranjeze mobilierul pe balcon și în camera adiacentă, realizat în același stil - acest lucru va crea un sentiment al unui singur spațiu mare. În cazul în care zona de bucătărie va fi amplasată pe loggia, puteți să comandați mobilierul în funcție de propriile măsurători, astfel încât să se potrivească perfect dimensiunilor camerei.Dacă pe balcon există doar o zonă de luat masa, trebuie să dați prioritate mobilierului pliat.

Perdelele de pe ferestre sunt mai bune pentru a alege din țesături ușoare, translucide (pentru balcoanele care au vedere la tulul din partea de nord este perfectă), dacă ferestrele au vedere spre partea de sud luminată puternic, este mai bine să preferați jaluzelele sau jaluzelele. Este posibil să refuzați din perdele, în general, în favoarea spațiului deschis de sticlă, datorită căruia se va realiza un sentiment de fuziune cu mediul.

Cu ajutorul unui iluminat bine organizat se poate ajunge la iluzia creșterii spațiului. Luminile încorporate sau benzi LED, situate în jurul perimetrului camerei, vor contribui la realizarea unei zonări competente a spațiului, fără a le rupe în părți separate.

Opțiuni de design interior

Combinația parțială sau completă a unei bucătării cu un balcon vă permite să creați un design original și cu adevărat unic al camerei care rezultă.

În cazul în care proprietarii de apartamente iubesc stilul de înaltă tehnologie și minimalism, iar zona de bucătărie, chiar și atunci când este combinată cu un balcon, nu este mare, ar trebui să preferați culorile luminoase și liniile stricte - se potrivesc bineorice interior. Acesta va arata panouri de sticla bune, partitii transparente si podea reflectorizanta. O soluție excelentă de proiectare va fi crearea unui etaj comun pentru întregul spațiu al bucătăriei și balconului, ceea ce vă va permite să le combinați vizual.

Designerii profesioniști sfătuiesc să nu se aglomereze podeaua pentru a elibera spațiu, de exemplu, pentru a alege o masă cu un suport, și nu patru. În plus, este de dorit să se acorde prioritate tehnologiei încorporate.

Dacă suprafața noului sediu este mai mare de zece metri pătrați, puteți utiliza modele diferite pentru fiecare zonă funcțională și puteți introduce contraste de texturi și culori. Puteți, de asemenea, să amestecați stiluri - de exemplu, o combinație de design clasic și țară va arăta impresionantă, iar iubitorii de romantică din Provence se vor bucura de ideea de ao completa cu motive florale sau plante vii în ghivece. Tehnologia high-tech poate fi foarte originală, completată cu omeni confortabil în stil oriental.

Toate aceste idei pot fi folosite în cazul în care zona de bucătărie este mai mare de treisprezece metri. Dar în acest caz sunt disponibile și alte soluții de proiectare.Designul în stil industrial arată spectaculos în spații mari: lămpi geometrice transparente de diferite forme, ziduri de cărămidă brute, mobilier din piele.

opinii

Mutarea bucătăriei pe balcon este o sarcină extraordinar de necesară, necesită investiții financiare uriașe, precum și timp și efort care vor fi necesare pentru a obține toate permisele și certificatele necesare. Prin urmare, dorința oamenilor care reflectă asupra acestei chestiuni să cunoască opinia celor care au decis deja să ia acest pas este pe deplin justificată. Din fericire, acum este foarte ușor să găsiți recenzii ale unor oameni cu aceeași minte.

10 fotografie

Adesea, astfel de acțiuni sunt luate din cauza micului spațiu de bucătărie și dorința de a mări spațiul. Judecând după majoritatea răspunsurilor, această problemă este complet rezolvată și o familie sau prieteni mari care au venit să viziteze pot găzdui confortabil în camera renovată.

10 fotografie

Sunt dominante recenzii pozitive. Oamenii spun că spațiul sa schimbat în bine, arată mult mai avantajos. În plus, puteți dezvolta un design neobișnuit și interesant al noului sediu, care nu a fost atât de ușor cu aspectul standard al bucătăriei.Hostesses cu plăcere afirma că este mult mai plăcut să gătească, stând lângă fereastră pe podeaua caldă a fostului loggie, de asemenea, pentru că iluminarea naturală a zonei de lucru crește.

9 fotografie

Din deficiențele asociate cu o astfel de reamenajare, oamenii remarcă costul financiar ridicat al unui astfel de eveniment și necesitatea numeroaselor aprobări birocratice.

8 fotografie
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor