Alegerea mobilierului pe balcon

 Alegerea mobilierului pe balcon

Aproape toate apartamentele de tip modern au un balcon. Un spațiu de câțiva metri pătrați va ajuta la personalizarea diferitelor dorințe de design. Din această zonă mică puteți face un loc confortabil pentru locuitorii apartamentului.

În funcție de dimensiunea de balcon poate fi transformat într-un pat suplimentar, un studiu, o terasă de vară sau combinate cu o cameră. Mobilierul selectat corespunzător pentru balcon va ajuta la obținerea confortului și nu va pierde practicabilitatea.

Mobilierul regulat al apartamentelor și mobilierul de balcon variază. O caracteristică deosebită a acesteia din urmă a fost aspectul, compactitatea și funcționalitatea. Accesorii de balcon, confecționate special pentru această cameră, nu mănâncă spațiul. În același timp, astfel de mobilier folosește camera în întregime.

Funcții de selecție

Există mai multe reguli pentru alegerea cu succes a mobilierului.

materiale

Merită să respingem din prezența sau absența geamurilor, alegerea materialului pentru fabricarea mobilierului depinde de aceasta. În încăperea neagră se formează un grad ridicat de umiditate datorită precipitațiilor. În acest caz, merită să alegeți mobilier din metal și plastic sau dintr-un material cu o acoperire rezistentă la umiditate.

Dacă există o perturbare a faptului că mobilierul se poate deteriora din cauza precipitațiilor, vă puteți gândi la mobilierul pliabil. Astfel de dispozitive nu necesită mult efort: trebuie doar să le puneți și să le puneți pe balcon atunci când doriți.

dimensiune

Dimensiunea balconului joacă un rol semnificativ atunci când spațiul este umplut. Tot ce va fi în cameră trebuie să corespundă lungimii și lățimii, luând în considerare deschiderea ușii și a ferestrelor, să intre în ușă.

Dacă aveți un balcon mic, mobilierul pliabil va fi o soluție extraordinară. Masa și scaunele pliante vor economisi spațiu și nu vor interfera cu libera circulație pe balcon. Dacă este necesar, ele pot fi pliate sau desfăcute. O soluție bună de stocare este de a le monta pe perete.

Este necesar să ne gândim nu numai la spațiul conservat, la interior, la funcționalitate, atunci când alegeți, trebuie să țineți cont de confortul personal. Nimic nu trebuie să interfereze cu odihna și confortul.

tipuri

Gama de amenajări pentru balcon este, de asemenea, largă, precum și mobilier de cameră. Totul depinde de stil și design.

Pentru un sejur confortabil pe balcon a creat un număr mare de opțiuni de canapele cu funcționalități diferite:

 • mici;
 • Cu o cutie;
 • îngust;
 • Cu dana.

O canapea mică este cea mai bună pentru relaxare după o zi grea de muncă. Aici poți citi o carte, poți viziona un film - tot ceea ce îți dorește inima. Dimensiunea acestei canapele este prea mică în lățime, o puteți pune în orice loc mic. Dimensiunile sale modeste vă permit să plasați o masă mică sau alte obiecte în apropiere.

Pentru un model cu un pat pliabil, alegeți un aranjament care vă va permite să împingeți structura înainte.Balconul ar trebui să fie suficient de lung sau de larg, astfel încât atunci când este așezată canapeaua, celelalte elemente de care aveți nevoie.

Modelul cu sertar servește ca un dispozitiv convenabil de stocare.

Există un model care nu trebuie să împingă cadrul pentru a crea un pat - aceasta este o canapea extensibilă. Această opțiune în majoritatea cazurilor "mănâncă" întregul spațiu al balconului, dar în schimb veți primi o zonă confortabilă de ședere.

Un pat pliabil este o altă soluție pentru un balcon mic. Singurul dezavantaj al unui astfel de dispozitiv este că este necesar un loc separat pentru depozitarea lenjeriei de pat (saltele, lenjerie de pat, perne și pături).

Metoda cea mai versatilă de a salva o cantitate mare de spațiu pe un balcon destul de spațios este un pat de garderobă. Această opțiune este ideală pentru spații mici, deoarece combină două funcții: un dulap și un loc de dormit. Printre avantajele notabile se numără ușurința de utilizare și dimensiunile reduse.

Mobilier tapițat este reprezentat nu numai de canapele, dar și fotolii. Scaunele de transformare sunt universale și pot fi folosite atât ca scaun cât și ca pat.Dimensiunea redusă a transformatorului ajută la crearea interiorului dorit confortabil și unic. Adevărat și în acest loc de odihnă are neajunsurile sale.

Alegerea locurilor pe o singură versiune nu este limitată. Pentru a evita masivitatea, permiteți împletirea sau modelul unui cadru metalic.

Produsele metalice creează ușurință și romantism al spațiului.

Confortul conferă modele de scaune împletite. Astfel de modele amintesc de vacanța de vară, de mare. Dacă instalați un astfel de scaun pe balcon, puteți crea iluzia recreării și relaxării marine.

Există numeroase variante de scaune din răchită, chiar și pentru cel mai mic balcon, puteți ridica un mini-scaun, deoarece unul dintre avantajele acestor produse este compactitatea.

Un plus extraordinar este faptul că designerii oferă o varietate de forme originale. De exemplu, versiunea rotundă a scaunului Pappan sau coala de braț cu suportul sub picioare.

Mobilitatea și spațiul neobișnuit oferă scaune suspendate. Astfel de modele au o serie de caracteristici:

 • Design-urile originale luminoase fac balconul mult mai interesant.
 • Păstrați spațiu liber pe podea.
 • Există versiuni mobile de scaune suspendate care au propriul cadru.Pentru ei, nu este necesar să forați peretele pentru instalare, este suficient să agățați scaunul de la rama lui. Aceasta vă permite să le transferați în alte încăperi și spații.

Un mare ajutor în economisirea spațiului orizontal și prin utilizarea verticală este mobila încorporată. Principalele componente pentru fixare sunt sculele pentru podea, pereți și tavan. Astfel de structuri sunt ideale pentru balcoane mici, deoarece aici multifuncționalitatea lor se manifestă maxim.

Mobilierul încorporat cu balcon este un accesoriu convenabil și practic.

Material și culoare

Este necesar să aveți grijă de material și să alegeți cu atenție specială. Pe balcon este adesea o umiditate ridicată. Modificările constante ale temperaturii pot afecta negativ materialul produselor.

Se recomandă utilizarea obiectelor rezistente la umiditate din aluminiu și din plăci metalice laminate din plastic și metal. Aceste produse se caracterizează prin durabilitate, durabilitate, rezistență absolută la umiditate, capacitatea de a tolera temperaturi diferite.

Deciziile de culoare se bazează pe preferințele individuale.Printre cele mai populare culori pentru balcon emit alb, umbra de lemn natural, smântână.

Cerințe pentru mobilă

Există cereri mari pentru mobilierul de balcon:

 1. Cu o rigoare deosebită este necesar să se abordeze alegerea materialului din care este fabricat produsul. Materialul de calitate va fi cel care este rezistent la umiditate și temperaturi extreme.
 2. Pentru spațiile mici, merită oprită alegerea pentru transformarea modelelor., care sunt multifuncționale și ajută la economisirea spațiului.

Cu cât e mai ușor, cu atât mai ușor va fi să o scoți și să o muți în balcon. Greutatea redusa este un criteriu important pentru mobila plianta.

7 fotografie

Opțiuni pentru balcon deschis și rece

Este mai plăcut să petreceți serile calde de vară nu într-o cameră înfundată, ci pe un balcon deschis, confortabil, cu o ceașcă de ceai sau un pahar de vin.

Atunci când organizați un loc de agrement, ar trebui să fiți ghidați de preferințele personale, totuși, designerii oferă propriile sfaturi pentru organizarea interiorului balconului.

 • Pentru ca spațiul să fie confortabil și plăcut, trebuie să eliminați toate lucrurile inutile pentru a începe cu scopul de a elimina iluzia "dulapului". Dacă aveți nevoie să stocați câteva lucruri pe balconul deschis sau rece, cum ar fi borcanele și muraturile, puteți face nișe speciale deschise sau închise care se potrivesc perfect în interior.
 • Băncile simple vor servi drept o opțiune bună pentru organizarea unui spațiu în balcon.
 • Pentru a vă face mai confortabile adunările de seară, puteți decora balconul cu lumanari și aduceți pături cu dumneavoastră în caz de răcoare. Obțineți atmosfera perfectă romantică. Perne, covoare, flori vă vor ajuta să adăugați o dispoziție ușoară.
 • Unii oameni preferă să organizeze o plantă de legume întregi pe balcon, iar unii - doar o oală. Principalul lucru este că totul arată organic și nu interferează cu mișcarea.
7 fotografie

Mobilier pentru loggii încălzite

Spre deosebire de loggii deschise, mobilierul tapitat bun poate fi folosit pentru o versiune izolată închisă, chiar și o canapea sau un pat va face: nu există restricții.

Piele tapițată de mobilier va adăuga un stil de interior și showiness.

Spațiul poate fi folosit ca un birou de acasă, unde se află un scaun și o masă confortabile.

Cum sa faci o canapea cu mainile tale?

Poți să faci o canapea cu mâinile tale. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți cel puțin minim competențele necesare pentru a lucra cu materiale de construcție.

Pentru lucrare vor fi necesare următoarele materiale:

 • Nivelul construcției și măsurarea benzii;
 • Jigsaw și ferăstrău cu ferăstrău;
 • șurubelniță;
 • Masini de slefuit;
 • Ciocan cu clești;
 • Pistol de lipire.

Din materialele de care ai nevoie:

 • particleboard;
 • Baruri din lemn;
 • Șuruburi, cuie de clei;
 • Spumă de tapițerie;
 • Mijloace pentru a proteja lemnul de umezeală;
 • Acoperiți țesătura.
 1. Faceți un proiect de canapea. Desenul nu ar trebui să fie conceput profesional, mai degrabă schematic. Dimensiunea canapelei este importantă.
 2. Începeți cu cadrul. Pentru fabricarea sa vor fi necesare bare. Pentru a face spatele, scaunele, părțile laterale, este nevoie de PAL. Apoi, mergeți la spații libere. Toate sunt tăiate și tăiate la dimensiuni și încercați pe balcon.
 3. Prin intermediul procesului de prelucrare a mașinii de rectificat, se realizează elemente finite. După procesare, totul este tratat cu o soluție specială care protejează de umiditate. După aceea puteți picta și vopsi detaliile.
 4. Continuați cu asamblarea cadrului. Acestea fixează barele cu ajutorul șuruburilor de autoizolare și leagă cusăturile pentru rezistență.
 5. Începeți să creați scaunul și spătarul. Pentru aceasta trebuie să atașați spuma la forma principală cu un capsator. După aceea, atașați cârpa cu pistolul de lipire (este atașat de partea superioară a cauciucului spumant). Pentru a ușura înclinarea, partea din spate trebuie fixată într-un unghi.

O versiune simplă a canapelei de balcon este gata.

Cum sa faci o canapea pe balcon cu mainile tale, vezi urmatorul clip video.

Idei în interior

Balconul ar trebui să fie spațiul în care doriți să veniți să vă relaxați singuri sau să petreceți timp cu familia sau prietenii. Interiorul ar trebui să-l cheme și să tragă astfel încât ar fi de dorit să se întoarcă din nou la balcon.

De exemplu, pentru iubitorii de flori puteți crea un conservator de flori. La elaborarea unui astfel de proiect, începeți din aranjamentul culorilor. Cu toate acestea, amintiți-vă că sera ar trebui să fie confortabil pentru a vă deplasa și de odihnă, așa că nu gramada spațiu cu plante.

Vasele de flori sunt cele mai bune pentru a alege într-o singură schemă de culori și în același stil.

Pereții albi sunt perfecți pentru un balcon mic. Lemnul poate servi ca furnitură care va da spațiului natural. Un astfel de balcon este bine completat de scaune mici și de o masă din metal sau împletituri. Mobilierul de culoare închisă va arăta spectaculos împotriva zidurilor albe.

În condițiile de lipsă de spațiu pentru organizarea zonei de lucru în biroul apartament se poate face pe balcon.

În cazul în care spațiul este dat complet în cadrul unui studiu, atunci camera nu ar trebui să fie îngroșată. Nuanțele neutre monocromatice ale pereților contribuie cel mai mult la concentrare. În principal pentru acest interior folosiți culori gri, albe și metalice.

În birou nu ar trebui să fie nimic extra. Totul este ceea ce este necesar pentru a crea un mediu de lucru confortabil: un birou, un calculator, materialele necesare pentru lucru.

Pe pereți puteți instala rafturi mici.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor