Uscător de haine pe perete la balcon

 Uscător de haine pe perete la balcon

După spălarea într-o mașină de scris, rufele devin aproape uscate. Funcțiile atârnate în baie, pe balcoane, loggii și chiar în bucătărie, sunt un lucru din trecut. Acum puteți restrânge un uscător pe balcon. Există multe varietăți de accesorii pentru a usca hainele care nu ocupă mult spațiu și nu strică interiorul. Unul dintre acestea este un uscător montat pe perete.

avantaje

Uscătorul pe perete este un dispozitiv universal pentru uscarea hainelor în cameră. Producătorii oferă multe modele care diferă în ceea ce privește aspectul și metoda de atașare. Orice familie poate ridica echipamentul necesar pe baza caracteristicilor interioare și a cantității de îmbrăcăminte care este de obicei uscată la domiciliu.

Mai întâi, avantajul uscătorului montat pe perete este economisirea spațiului. Modelele pliere și spațiul complet liber de la obiectul scopurilor economice.

Acestea sunt ușor de instalat, astfel încât nu este nevoie să contactați maeștrii și să căutați echipamente de construcții specializate.

tipuri

Uscătoarele de rufe pe perete au variații diferite. Puteți alege un model potrivit în funcție de caracteristicile camerei.

staționar

În cazul în care casa are un balcon sau loggie, în care spațiul este alocat special pentru agățarea de haine, atunci în acest caz, un uscător staționar este perfect. De fapt, acestea sunt aceleași frânghii care au fost întinse de-a lungul sediului. Numai designul modern arată mult mai curat.

Majoritatea proprietarilor preferă să le fixeze pe exteriorul balconului. Această locație are argumentele sale pro și contra.

avantaje:

 • ușor de instalat;
 • nu încalcă stilul interior;
 • lenjeria de corp nu interferează în casă;
 • se usuca repede daca vremea este buna.

dezavantaje:

 • curățați hainele de pe stradă;
 • în vremea ploioasă nu o veți folosi;
 • în sezonul rece se usucă încet;
 • strică exteriorul casei de pe stradă.

Unele uscătoare pe perete sunt căptușite în jurul marginilor. Acest lucru este valabil pentru loggii mari, unde este imposibil să se utilizeze întreaga lungime a dispozitivului. Datorită rolelor, puteți trage pur și simplu partea superioară sau inferioară a coardei și puteți obține cu ușurință lucru greu de atins.

alunecare

Uscătorul de haine retractabil cu balamale este o serie de tuburi metalice conectate printr-un mecanism asemănător acordeonului. Dacă este necesar, este avansat. Acestea sunt instalate în orice loc convenabil: în exterior, pe balcon sau în baie.

Principalul avantaj al acestui dispozitiv este compactitatea.

Cel mai adesea acestea sunt mici în lățime (de la o jumătate de metru până la 1,2 m), astfel încât acestea sunt mai potrivite pentru uscarea hainelor casual, iar lenjeria de pat nu le va potrivi.

pliere

Designul lor constă din două părți:

 • Staționare. Este strâns atașat de perete. Are un tambur pe care sunt înfășurate frânghiile.
 • Mobile. Atașat la capetele frânghiei, întins și fixat pe peretele opus. După ce hainele sunt uscate, ele pot fi îndepărtate, iar cablurile se înfășoară din nou pe tambur.

Ușă pliabilă poate fi făcută singură sau achiziționată la magazin.Avantajul modelelor achiziționate este acela că acestea sunt echipate cu înfășurare automată a cablurilor. Acest model este ales pentru faptul că:

 • când pliata nu ocupă mult spațiu;
 • are o structură simplă;
 • mare pentru camere în care fiecare centimetru de spațiu este apreciat;
 • cost redus.

Totuși, uscătoarele glisante au mai multe dezavantaje:

 • nu mai mult de șapte kilograme;
 • frânghiile vor cădea în curând;
 • Piesele principale sunt realizate din plastic de scurtă durată.

Aparatele de uscare Wallfix nu au dezavantajele de mai sus. Acesta este un design robust compus din tuburi metalice care se extind din diagonală dintr-o cutie staționară. Rufele sunt atârnate pe frânghii întinse între tuburi.

Acest dispozitiv este mai scump decât omologii săi de plastic. Principalul său dezavantaj este că uscătorul în poziția desfăcută necesită destul spațiu. Prin urmare, este mai convenabil să-l utilizați în case particulare în care Wallfix poate fi atașat la perete în curte.

balamale

Un alt tip de uscătoare de perete - pliere. Se compune dintr-o bază staționară mare dreptunghiulară și o parte mobilă sub forma unui cadru cu lamele.Atunci când nu sunt utilizate, acestea sunt conectate și, dacă este necesar, cadrul se înclină sub un unghi de 45 sau 90 de grade și puteți atârna hainele pe lamele.

Acest model ocupă o mulțime de spațiu pe perete, dar în acest caz uscătorul răsturnat realizează o funcție decorativă. Există multe modele de culori diferite și cu designul original.

„Lift“

Acest model poate fi atribuit simultan atât uscătoarelor de pereți, cât și celor de tavan, datorită faptului că necesită două planuri pentru fixare. Se compune din tuburi metalice orizontale, înălțimea cărora este reglată de un mecanism special. Un astfel de uscător este destul de durabil și poate rezista la o greutate de până la 20 kg.

Înainte de a atârna țevile de metal de in-cins se încadrează la înălțimea necesară, și ca inutile - din nou, a revenit la tavan. În orice poziție, uscătorul ocupă puțin spațiu, deci este potrivit pentru spații mici.

Uscător electric

În bai, de multe ori au început să instaleze uscătoare cu un element de încălzire - uscătoare de prosoape sub forma unei scări. Poate fi folosit și pentru a usca o mică cantitate de lucruri. Mai ales ajutați uscătoarele electrice în apartamente în timpul iernii.Ele creează o temperatură confortabilă în baie și salvează camera de umiditate excesivă.

La instalarea și operarea acestui tip de echipament este necesar să se respecte toate măsurile de siguranță necesare. Pentru a conecta mai bine uscătoarele electrice pentru a invita un specialist.

material

Cel mai popular material pentru uscătoare este plasticul. Are un mare număr de avantaje:

 • nu corodează și nu-și pierde aspectul original;
 • cost redus;
 • nu necesită îngrijiri speciale;
 • nu lasa petele pe haine curate;
 • plăcile din plastic nu înfășoară lenjerie;
 • se exclude situația în care îmbrăcămintea se lipeste de structurile proeminente ale uscătorului și se rupe.

Uscătoarele de aluminiu sunt ușoare și necostisitoare. Poate că aici se termină plusesul. Părțile din aluminiu sunt rapid oxidate de umezeală - nu cea mai bună proprietate a materialului pentru uscător. Ele sunt de scurtă durată și, în cele din urmă, încep să strică hainele.

Structurile din oțel sunt mai bune decât aluminiul, dar în timp se oxidează în același mod. Acoperirile diferite pot prelungi durata de viață doar pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă cumpărați un dispozitiv metalic, este mai bine să vă opriți alegerea pe oțel inoxidabil. La costuri, va fi mult mai scump, dar va dura mulți ani.

Merită să evităm mecanismele cu o acoperire cu pulberi polimerice. Umiditatea se fisureaza, isi pierde aparitia si va strica hainele.

dispozitiv

Înainte de a repara dispozitivul, trebuie să vă gândiți la un loc pentru el. La lenjerie trebuie să li se ofere o abordare liberă.

Uscătorul de haine de perete este important să se instaleze corect. Trebuie fixată pe peretele rulmentului, deoarece structurile vor trebui să reziste la câteva kilograme de rufe umede. Nu ar trebui să distrugă tencuiala sau alte finisaje.

Cum sa alegi?

Pentru a nu fi dezamăgit de achiziție, este mai bine să acordați atenție mai multor recomandări.

 • Uscătorul nu ar trebui să ia mult spațiu. Înainte de a merge la magazin, trebuie să efectuați măsurători și să prefigurați site-ul de instalare.
 • Dacă balconul este un loc pentru recreere în familie, este mai bine să acordați prioritate mecanismelor de pliere.
 • Atenția trebuie acordată nu numai costului, ci și materialului produsului. Oțel inoxidabil va fi mult mai scump decât aluminiu, dar în acest caz este mai bine să nu economisiți.
 • Pentru uscător, distanța dintre bare este foarte importantă. Nu trebuie să fie îngustă, în caz contrar, rufele se vor usca mult timp și petele ar putea rămâne pe ea.
 • Aparatele de uscat pliabile pe perete nu sunt proiectate pentru un număr mare de obiecte și lenjerie de pat. În această privință, acestea sunt semnificativ inferioare cablurilor tradiționale.

Cum să o faceți singur?

Efectuarea unui uscător cu mâinile tale este o lovitură. Mai ales dacă nu aveți nevoie să îl montați în hard rock.

 1. Pregătiți două blocuri de lemn sau alte părți care pot fi folosite ca ancoraj.
 2. Înșurubați mai multe găuri simetric pentru șuruburi.
 3. Trageți trei găuri în perete, apoi agățăți elementele de fixare cu ajutorul diblurilor.
 4. Rămâne să întindeți linia de îmbrăcăminte și să fixați șuruburile.

Cum de a face un uscător de haine de perete cu propriile mâini, a se vedea următorul video.

Idei interesante în interior

Pentru cineva, un uscător de haine este doar un dispozitiv pentru scopuri casnice, fără brioșe, dar pentru unii este important să se păstreze stilul interior și să alegeți un design care să arate armonios în cameră. Există multe modele originale de uscătoare de perete.

Un tip foarte frumos de uscător pe perete este o structură din lemn, care pe lângă partea mobilă are un raft și cârlige.

Ar trebui remarcat faptul că arborele arata mai estetic și nu numai că nu strică interiorul, ci, de asemenea, îl completează perfect. Unele modele pot fi folosite chiar și în alte încăperi, de exemplu, în săli de întâlnire sau în hol.

Dacă funcția de uscător nu este numai funcțională, ci și decorativă, atunci cea mai bună opțiune ar fi un uscător pliabil. Se va potrivi perfect în interiorul, unde partea principală a structurii va arăta ca un panou.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor