Aranjament de balcoane

 Aranjament de balcoane

Din vremurile sovietice, oamenii au folosit balconul ca depozit pentru lucruri inutile sau blancuri de iarnă - din cauza lipsei unei alternative. Astăzi, acest stereotip este rupt, iar balconul devine o parte foarte importantă a unui apartament sau a unei case, unde beau fericit ceai de o companie prietenoasă sau pur și simplu admira vederea frumoasă. Aranjarea balcoanelor este o chestiune care trebuie abordată cât mai serios posibil. În acest caz, rezultatul nu te va dezamăgi, balconul va fi punctul culminant al casei tale.

12 fotografie

Caracteristici și beneficii

Dacă vă întoarceți la dicționar, balconul este definit ca o cameră întărită pe grinzi, care iese din peretele fațadei casei,unde nu există aparate pentru încălzire. Poate fi glazurat sau are o zonă simplă deschisă cu un gard. Adâncimea medie a balconului este de 1-1,5 m.

În prezent, aproape toate casele și apartamentele au un balcon. Acesta este un mare plus pentru proprietarii de spațiu de locuit, deoarece loggia este un loc suplimentar care poate fi folosit. Foarte des se face parte din camera în care se află. Uneori balconul devine o cameră separată pentru odihnă sau un magazin bine aprovizionat pentru proviziile de iarnă.

8 fotografie

În cazul în care vederea de la balcon nu vă place cu magnifica lui, atunci puteți face o grădină mică, iar gospodinele moderne reușesc să recolteze castraveți, roșii și mai multe tipuri de verdeață. Loggia este convenabil de folosit ca un birou de lucru sau ca un loc minunat pentru lucrări de mătase și creativitate.

Cu toate acestea, trebuie să se înțeleagă că orice intervenție în proiectarea balconului, partițiile în mișcare, izolarea sau geamurile balconului este o redezvoltare, care are propriile reguli și caracteristici. Acest lucru trebuie luat în considerare.

Tipuri de balcoane

Toate prelungirile sunt împărțite în două tipuri: loggii și balcoane.Nu toată lumea știe care este diferența fundamentală. Faptul este că loggia este înconjurată pe trei laturi de pereți și încorporată în clădirea însăși. Balconul este o parte care iese din fațadă, înconjurată de un gard de grădină.

Balconurile și loggiile sunt deschise și închise. Deschise sunt cele care nu sunt glazurate și au un spațiu deschis cu un gard. Balcoanele închise sunt, de asemenea, împărțite în două categorii. Există geamuri reci și calde:

 • Geamurile normale implică prezența cadrelor simple de ferestre, fără încălzitoare speciale. Pe un astfel de balcon, având un timp bun în sezonul cald, dar în timpul iernii, va trebui să luați lucruri calde cu dumneavoastră.
 • Geamuri calde implică desfășurarea lucrărilor paralele asupra izolației corpului balconului și a ferestrelor. Aici, frigul nu este îngrozitor, în orice vreme puteți petrece timpul fără teamă de îngheț.

Astăzi, mulți aleg ferestre vitrate. Diferă în deschiderile ferestrei care ocupă întregul spațiu al balconului - cu excepția podelei. Ochelarii sunt introduși în caneluri speciale de aceeași dimensiune, creând un aspect mozaic. Acest balcon are argumente pro și contra, care ar trebui să înțeleagă.De regulă, acest design este destul de ușor, poate fi instalat pe balcoane vechi. Mai multă lumină soarelui intră în casă, care va economisi puțin pe iluminat. Dar, în același timp, astfel de ferestre sunt greu de spălat și, de asemenea, trebuie să fie înnegrite sau închise cu perdele groase, deoarece tot spațiul va fi clar vizibil de pe stradă.

Spațiile de balcon variază în configurație și formă. Există următoarele tipuri:

 • unghi;
 • rotunjite;
 • combinate.

Formele unghiulare sunt în formă de G și P. Balconul în forma literei G are un perete interior lung, cu o latură mică. Restul este glazurat sau are spațiu deschis. Dacă peretele din spate este mai lung decât două pereți laterali, atunci acesta este un balcon în formă de U. Există un aspect triunghiular, când un unghi ascuțit este format din două pereți adiacenți.

Cel de-al doilea tip poate fi atribuit balconului rotund și opțiunii de fereastră. Acestea au o formă neobișnuită și diferă de loggii și balcoane standard. La balconul rotund dintre cele două pereți există o bază semicirculară cu aceeași incintă. Balconul de golf are, de asemenea, o formă semicirculară, dar caracteristica sa este că acesta face parte din casă sau de apartament inițial.

Prin combinație se află un balcon sub forma unui trapez. Are o formă semicirculară, cu colțuri teșite pe laturi. Există forme non-standard care seamănă cu o cochilie sau cu un val - totul depinde de zborul fanteziei și mijloacele de a transpune ideea în realitate.

Unul dintre cele mai interesante tipuri de balcoane este mansarda. De obicei se întâmplă numai în case particulare. Mansarda este o cameră de mansardă cu pereți înclinate (sub forma unei piramide). Poate fi mărită dacă atașați un spațiu de balcon. Va fi un loc minunat pentru a vă relaxa sau a lucra în spațiu. Foarte multe gospodine sparg o gradina acolo.

Tipuri de modele

Astăzi, există mai multe tipuri de structuri de balcon, care diferă în ceea ce privește designul:

 • Balconuri pe grinzile consolei. Particularitatea acestui tip este că placa principală, care este baza balconului, se sprijină pe grinzi din beton armat. Potrivit standardului, acestea ar trebui să fie aduse în perete la 1,5-2 m. Acest tip este adesea găsit în case vechi sau în clădiri înalte.
 • Consolă pe o placă de beton armat. Diferența față de opțiunea de mai sus este în tipul suportului bazei, aici este susținută de o placă de beton armat.Acest tip de construcție este utilizat în casele din cărămidă de apartament, deoarece greutatea plăcii este destul de semnificativă.
 • Fixare cu suport extern. Aceste balcoane sunt întotdeauna diferite în mărimea lor, ele sunt de obicei mari și spațioase. Suportul lor este coloane sau suporturi speciale. Astfel de balcoane pot fi plasate nu mai mult de etajul 1.
 • Tipul adăugat. Instalarea zonei de balcon se face pe baza suporturilor situate pe lateral. Sub ele trebuie construit fundația. Pe tip de construcție și elemente de fixare, acest tip de balcon poate fi atribuit moderne.
 • Atașat. Acest design a apărut relativ recent. Fixamentul se sprijină pe grinzile orizontale care sunt atașate la peretele portant sau la clădire. Este una dintre opțiunile necostisitoare.
 • Suspendat (suspendat). Sistemul de montare de pe balconul suspendat este destul de simplu, este "închis" pe pinii sau ancorele montate pe fațada casei.
 • Transformer. Acest tip de design este foarte interesant, a apărut recent pe piață. Un arhitect din Olanda a propus ideea ferestrelor glisante care formează un balcon obișnuit. Ele sunt transformate într-o cameră mică de balcon.Nu are nevoie de încălzire și se întoarce cu ușurință într-o fereastră obișnuită.

dimensiuni

Dimensiunile camerei de balcon depind de clădirea în care se află, deoarece fiecare clădire are o zonă specifică specifică și o sarcină admisă pe fațada clădirii. Indiferent de locul în care este construit balconul, acesta ar trebui să aibă o înălțime standard conform GOST - 2,6 m.

În timpul construcțiilor din Hrușciov, lungimea balconului a variat de la 2,8 la 3 m, în timp ce lățimea a fost de 0,6-0,8 m. Rezultatul a fost un balcon mic și îngust, de aproximativ 1,8 metri pătrați. m. În zilele lui Brejnev, standardele nu s-au schimbat, iar suprafața totală a fost de 1,7-1,8 metri pătrați. m.

Cu timpul, au început să apară loggii și balcoane mari. Lungimea acestora ar putea varia de la 3 la 6 metri, iar lățimea a fost de 1,3-1,2 m. În total, spațiul rezultat a fost de 3 metri pătrați. m sau mai mult.

În casele prefabricate, suprafața este de aproximativ 2,5 metri pătrați. m, în timp ce în blocuri de case balcoanele pot ajunge până la 4 metri pătrați. m.

Aprobarea reconcilierii

Efectuând reparații în casă, doriți mereu ca toate colțurile și camerele să fie aduse la concluzia sa logică. Balconul nu este de asemenea o excepție. Cu toate acestea, trebuie să știți că orice intervenție trebuie să fie coordonată cu autoritățile competente (ITO).

De obicei, în clădirile cu apartamente nu este prevăzut un balcon pentru primul etaj. Mulți proprietari de apartamente de la primul etaj atașează un balcon pe cont propriu. Pentru a obține permisiunea, trebuie să țineți cont de o serie de cerințe. Dacă regulile sunt încălcate, clădirea poate fi considerată ilegală și demolată. Rețineți următoarele reguli:

 1. Unul dintre punctele importante ale cerințelor este obținerea permisiunii de a construi un balcon de la vecini. Este necesar să se ia în scris permisiunea din partea vecinilor (de sus, din dreapta și din stânga) că nu sunt împotriva acestor lucrări. Dacă cel puțin unul dintre aceștia refuză și consideră că această prelungire va interfera cu ea, atunci lucrările de construcție vor trebui anulate.
 2. Apoi, trebuie să faceți fotografii de înaltă calitate ale fațadei casei, care va fi atașat la cererea de modificare a structurii.
 3. Următorul pas este obținerea unui permis de construcție din sectorul locuințelor și utilităților. De asemenea, este necesar să se depună documente care confirmă dreptul de proprietate asupra acestui spațiu de locuit, certificatul de înregistrare al apartamentului, planul de construcție al primului etaj, precum și proiectarea viitorului balcon. Cel mai bine este să contactați un specialist pentru un proiect tehnic (în departamentul de arhitectură), deoarece o persoană obișnuită nu înțelege toate aspectele juridice.
 4. Trebuie, de asemenea, să aflați despre starea actuală a casei. Când este dărăpănat și are defecte, este puțin probabil ca construcția să primească permisiunea. În cazul în care casa este un monument istoric de arhitectură, atunci nu li se va permite să interfereze cu aspectul casei.

Permisiunea de a construi un balcon nu va fi dată în următoarele cazuri:

 • O prelungire va degrada aspectul casei. Mai ales acest lucru este monitorizat în casele situate aproape de centrul orașului sau în apropierea atracțiilor turistice.
 • Dacă noua structură va încălca structurile și dispozitivele de susținere.
 • Rețeaua de inginerie se află la o distanță apropiată (2-2,5 m) de locul viitorului balcon.
 • În cazul în care construcția va fi utilizat materiale de slabă calitate.

Dacă pentru unele puncte a fost refuzat, dar persoana a continuat să acționeze diferit, acest lucru ar putea duce la o serie de probleme. În primul rând, dacă vindeți acest apartament, va exista o serie de dificultăți și, în al doilea rând, va trebui să plătiți o pedeapsă pentru construcția ilegală.

După obținerea tuturor permiselor, puteți construi un balcon. Este permis să se construiască atât la etajul doi cât și la etajul cinci, dar acest lucru nu este întotdeauna ușor.

Orice proprietar are dreptul la reamenajare, însă toate modificările trebuie să fie coordonate cu autoritățile competente și cu codul locativ. Atașarea unei zone de balcon într-o zonă a unei încăperi este o modalitate foarte accesibilă de a spori spațiul, însă nu este destul de simplă. Conform legii privind dreptul imobiliar, legătura între localuri este una inacceptabilă Există anumite standarde care explică de ce nu se poate face acest lucru.

Camera de zi se referă la o cameră caldă, iar balconul - la frig. Sistemul de încălzire al casei nu este proiectat pentru încălzirea spațiului balconului. Dacă majoritatea proprietarilor de apartamente doresc să combine o cameră și un balcon într-un spațiu, acest lucru poate afecta funcționarea sistemului de încălzire la domiciliu. Nu este proiectat pentru aer rece, astfel încât nivelul de temperatură în casă nu va corespunde standardului.

Deoarece temperatura medie a casei va fi prea scăzută, va trebui să încălziți mai mult apa în conducte pentru a încălzi aerul. Aceste acțiuni pot pune o sarcină semnificativă asupra sistemului de încălzire și pot provoca o situație de urgență (o țeavă, mai ales una veche, poate exploda datorită temperaturilor ridicate. Există o interdicție care obligă separarea camerelor calde și reci.

Deci, putem concluziona că orice asociație este ilegală, dar există o metodă care permite integrarea parțială a spațiului balconului cu camera.

Este permisă așezarea ușilor glisante din sticlă între încăperi la înălțimea totală. Când ușile se deschid, balconul face parte din cameră. Este foarte important să se încălzească în mod corespunzător camera de balcon, deoarece este strict interzis să se ia sistemul de încălzire la balcon. În timpul iernii (cu un dezechilibru al temperaturilor), ferestrele se vor înclina și balconul va deveni umed. Acest lucru poate cauza mucegai. Din acest motiv, este necesar să abordăm această problemă cât mai competent posibil.

Blocul de perete care separă balconul și camera poate fi demonstrat în majoritatea construcțiilor standard, deoarece nu face parte din peretele portant. Curățarea sau mutarea pragului este strict interzisă. Acesta servește ca o contragreutate pentru patul de beton sau închide articulațiile dintre plăci, împiedicând umezeala să ajungă acolo.

Opțiuni de redirecționare

Dacă camera are un balcon, atunci acesta este un plus mare. Camera de balcon este de obicei folosită pentru lucruri inutile și gunoi, dar poate și ar trebui să fie folosită practic.

Inițial, o loggie sau un balcon trebuie să se relaxeze și să contemple frumosul. Acolo veți obține o zonă minunată de recreere, o zonă de lounge.

Din acest spațiu obțineți o cameră frumoasă, principalul lucru este acela de a determina care dintre ele:

 • În cameră puteți pune perne moi, pune o masuta de cafea, pune o canapea mică colț. Lumina slabă vă va ajuta să dați o atmosferă romantică și o lipsă de confort. Puteți adăuga un balcon cu narghilea. Fumatul plăcut și confortabil vă va permite să vă relaxați cât mai mult posibil, iar fumul va ieși cu ușurință prin fereastră sau crea un fum frumos.

Este important să știți: dacă țigările sau narghilea sunt adesea fumate pe balcon, este mai bine să instalați o capotă suplimentară, deoarece există riscul ca fumul să intre în casă. Nu uitați de siguranță, deoarece o țigară sau o țesătură poate fi ușor capturată de țigări. Prin urmare, pentru balcon, rezervat pentru narghilea, jaluzele și plăci adecvate.

 • Balconul este, de asemenea, un loc ideal pentru un birou. Puteți plasa pur și simplu un birou confortabil și un scaun de birou. Pentru a crea o atmosferă de lucru, este mai bine să reparați pereții în nuanțe de albastru. Puteți atârna perdelele de această culoare.
 • De foarte multe ori bucătăria are un balcon. Gospodinele practice încearcă să combine aceste spații pentru a transforma partea balconului în zona de luat masa. Intrarea la balcon poate fi amenajată arc sau coloane. Când gătiți în bucătărie, puteți seta foarte repede și ușor masa în camera următoare. Dacă spațiul permite, atunci se va potrivi o canapea unghiulară sau în formă de U, precum și o masă rotundă pentru mese.
 • Balcon, combinat cu sala, astăzi - cel mai comun mod de a extinde camera. Principalul lucru este să vă asigurați că sloturile și pereții despărțitori de pe balconul cu geam sunt bine prelucrate, deoarece iarna, din cauza diferenței de temperatură, va apărea condensarea pe ferestre și se va scurge la podea.
 • Iubitorii de a se bucura în saună sau în baie în fiecare an devin din ce în ce mai mult. Atunci când nu există o casă privată cu o baie sau nu este posibilă accesul la sauna plătită, există o soluție neobișnuită a acestei probleme - de a re-echipa balconul sau loggia sub camera de aburi. Acest lucru pare a fi o sarcină imposibilă, dar în epoca înaltei tehnologii nimic nu este imposibil.

Cel mai important lucru în plasarea unei saune pe balcon nu este de a folosi cărămidă și beton în decor, deoarece acestea vor face balconul mai greu și se poate prăbuși. De asemenea, este necesar să se asigure o hidroizolare de înaltă calitate a podelei.O astfel de cameră mică de aburi este proiectată pentru a fi utilizată de o singură familie.

 • Plasarea pe balconul sala de sport este una din modalitățile raționale de a folosi spațiul. Dacă o persoană este jenată să meargă în locuri speciale pentru sport, atunci opțiunea de izolare pe balcon este bine. Dacă dimensiunile camerei permit, atunci se va potrivi un mic treadmill sau o bicicletă de exerciții. Sala de gimnastică este, de asemenea, un loc minunat pentru a practica yoga.
 • Dacă există suficient spațiu de locuit într-o casă sau un apartament, atunci un balcon sau loggia poate fi modificat ca o cameră de depozitare. Este convenabil să stocați recoltarea pentru iarnă și recoltare. Pentru aceasta, după cum sfătuiește maestrul, este mai bine să faceți rafturi sau paleți de lemn. Pentru cartofi, morcovi, ceapa, este mai bine să faceți un termogun, astfel încât să nu apară mucegai.
 • Pentru iubitorii de balcon frumos poate fi transformat sub sera. Începând din timpuri străvechi (începând cu egipteni) au fost înființate grădini pe loggii. Dacă doriți să dotați spațiul, trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte: sigilarea de înaltă calitate (altfel vântul va rupe microclimatul florilor și plantelor), stratul rezistent la umiditate (țiglă sau linoleum).

Veți avea nevoie să vă gândiți la încălzire (poate fi o podea încălzită), precum și la întunecarea ferestrelor, în funcție de direcția în care se află lumea (în cazul în care balconul se îndreaptă spre est sau spre sud, o bună nuanță va ajuta plantele să nu sufere de soarele incins).

 • Paletele cu diferite soiuri de petunias vor arăta foarte bine pe perimetrul balconului. Ei sunt nerăbdători să plece, iar paleta de culori va plăcea în fiecare zi. Pe pereți puteți începe ipomeyu. Deoarece această plantă arată ca o viță de vie, ea va decora pereții frumos. Ei bine, se va simți pe balcon și alissum. În lunile mai calde, poate fi atârnat pe fațada balconului. Un spray crescut în vase va completa, de asemenea, interiorul cu frumusețea sa. Dacă doriți să aveți o mare varietate de flori pe balcon, atunci puteți planta diferite amestecuri de anuale în fiecare an.

Nu uitati ca pe balcon puteti creste cateva tipuri de legume si ierburi. Poate fi roșii de cireșe sau castraveți. Nu au nevoie de mult spațiu. Ca o salată verde este ușor să crească busuioc, marar, patrunjel.

Aranjament fațadă în exterior

Terasa exterioară a balconului - una dintre etapele finale ale reparației.Suprafața frumoasă cu care se confruntă va aduce frumusețea estetică balconului și casei în ansamblu.

Dacă casa și balconul sunt făcute din cărămidă, atunci una dintre opțiunile cele mai simple și ieftine costă zugrăvirea unui zid de cărămidă. Înainte de a picta, este necesar să curățați suprafața de mușchi, ciuperci sau alți contaminanți, procesați-o cu alcaline. După aceea, zidul de cărămidă este așezat cu un mortar special. Este foarte important ca vremea să fie clară în ziua vopsirii, altfel vopseaua va cădea prost.

Vopsea acrilică sau pe bază de apă este adecvată pentru utilizare. Este recomandabil să nu alegeți nuante atractive, în cazul în care apartamentul este situat într-o clădire în creștere.

Foarte adesea se face placă de placare. Pentru a face acest lucru destul de ușor, cu ajutorul instrumentelor potrivite, puteți să vă faceți singur lucrarea. Mai întâi vine instalarea cutiilor. Poate fi făcut din lemn și din metal (maeștrii preferă să fie numiți). După aceea, cu ajutorul șuruburilor se montează căptușeala.

Panourile din plastic sau PVC sunt montate în același mod ca și panoul obișnuit de perete. Un astfel de material este durabil, este frumos și rapid atașat.

La primul, al doilea și ultima etaj, pentru siguranță, este mai bine să instalați grătare pe fațadă pentru a preveni cățuitorii să treacă prin balcon către casă.Gardul cu forjarea artei arată foarte frumos. Aceasta este o opțiune foarte costisitoare, dar din motive de siguranță și de frumusețe exterioară, puteți petrece ceva mai mult.

În cazul în care loggia sau balconul este situat într-o casă privată sau la ultimul etaj al unei clădiri înalte, atunci nu trebuie să uitați de acoperiș. Cel mai comun tip de acoperiș pentru acoperiș - profilate. Acestea sunt foi de oțel acoperite cu un strat de zinc.

Acest material de acoperiș este ușor de instalat și are multe nuanțe. Singurul său dezavantaj este că, în timpul ploii, fiecare picătură va bate ca un băț pe un tambur. Din acest motiv, este necesar să se facă un strat de izolare fonică.

PVC poate fi utilizat pentru acoperișuri. Cadrul va servi drept cadru de fereastră. Panourile sandwich din plastic sunt introduse într-o carcasă metalică specială. Un astfel de acoperiș este complicat în execuție și are un preț considerabil.

Dacă nu aveți destui bani pentru a instala un acoperiș complet (sau doriți doar să aveți un balcon frumos deschis), atunci puteți face un carport. Există mai multe forme de viziere:

 • Shed. Această vedere este potrivită pentru orice balcoane. Este foarte ușor de instalat și va fi un bun protector împotriva precipitațiilor.
 • Gable. Acest vârf este potrivit pentru loggii mari sau balcoane, deoarece necesită mult spațiu. De cele mai multe ori au pus placi pe un astfel de acoperiș, creând un aspect foarte original și "bogat".
 • Arch. Este de obicei realizat din materiale elastice - de exemplu, policarbonat. Poate fi de diferite culori, are o lățime de bandă bună.
 • Dome. De regulă, o astfel de vestiar este făcut pentru balcoane mari, pentru a crea o grădină sau o seră frumoasă. Este complex în construcția sa și este de asemenea din policarbonat.

Mecanicii cu experiență sfătuiesc să facă imediat acoperișul și geamurile ferestrelor pe balcon, deoarece designul holistic va fi mult mai puternic.

Când lucrați împreună, se realizează un singur cadru metalic (durabil, dar în același timp ușor), pe care acoperișul este ușor de așezat. Nu uita de parapet. În cazul în care este vechi, atunci este urgent necesar să-l schimbați - și în nici un caz să începeți să glazură balcon. Parapetul normal durabil este realizat din cărămidă sau beton.

Când finalizați simultan balconul din exterior și din interior, trebuie să vă gândiți la ce se va face intrarea, și anume la ușă. De obicei, este fabricat din același material ca și fereastra.Dacă este ferestre din plastic, atunci ușa ar trebui să fie aceeași. În ceea ce privește mânerele ușilor și ferestrelor, atunci alegerea acestora ar trebui abordată cât mai serios posibil. Mânerele sunt una față-verso, cu o încuietoare, există un mâner de coajă, opțiuni bidirecționale.

materiale

Rafinând un balcon, este necesar să se acorde atenția cuvenită alegerii materialelor pentru finisare, urmând ce funcții va efectua. Există mai multe materiale pentru camera de balcon.

sticlă

Pentru iubitorii de vederi frumoase de pe balcon există o opțiune neobișnuită de a face un balcon panoramic de sticlă de la podea la tavan. Este demn de remarcat faptul că această versiune a pielii va fi destul de scumpă. Balconul de sticlă are avantajele și dezavantajele sale.

 • avantaje: nivelul iluminării naturale în casă crește, posibilitatea de a privi tot ce se întâmplă în exterior este deschisă. Acest lucru va ajuta la creșterea spațiului.
 • deficiențe: este necesar sa se spala ferestrele foarte des pentru a pastra vederea frumoasa; cu izolație necorespunzătoare în timpul iernii, pe ferestre va exista o crustă de gheață; oamenii vor vedea tot ce se întâmplă pe balcon.

turnate

Acoperirea unui balcon cu căptușeală din lemn este una dintre căile cele mai răspândite și mai vechi. Există 2 tipuri: panouri de tip euro (table uscate) și panouri regulate fără impregnare. Maeștrii sunt sfătuiți să aleagă barele uscate, impregnate cu o soluție de mucegai. Avantajele unui strat de acoperire din lemn sunt evidente: prietenia cu mediul înconjurător a materialului, ușurința în utilizare, preț rezonabil și aspectul estetic.

Un fel de clapboard este o cămăruță care acoperă casa. Acestea sunt plăci care au o suprafață plană pe una dintre fețe și una convexă pe cealaltă. Ele sunt, de asemenea, convenabile de a utiliza și de a crea o textura de relief frumos.

siding

În prezent există panouri din lemn, vinil, fibră de ciment și panouri metalice. Acoperirea pereților de siding este potrivită pentru decorarea interioară și exterioară. Acest tip are multe calități pozitive: o selecție largă de texturi, ecologicitate și rezistență la temperaturi extreme. Acest material este ușor de utilizat, are un preț mic.

încălzire

Pentru a fi la fel de confortabil pe balcon în timpul iernii, este necesar să-l încălziți. Acest proces are mai multe etape și necesită claritate în execuție:

 1. este necesar să lubrifiați toate golurile și îmbinările plăcilor de pe balcon cu un mortar special sau de tencuială. Acest lucru va permite un minim de 14% pentru a reduce suflarea și răcirea balconului în sezonul rece.
 2. izolație. Pentru izolarea interioară folosind 2 straturi de polistiren spumant. 1 strat - panouri de 5 cm, 2 straturi - 2 cm Acest material are o margine specială pentru o îmbinare strânsă, dar este necesar să acoperiți suprafețele de contact cu o unealtă specială.
 3. utilizarea penofolului. Acesta este un încălzitor care are un element de reflecție de aluminiu. De obicei este de 2, 3, 5 și 10 mm. Utilizați de obicei 2 sau 3 mm. Funcția sa principală este de a reflecta energia radiantă.
 4. montați bara "dur". Acesta este atașat prin izolație, direct în beton.
 5. (acoperișul de perete, siding, gips-carton).

Dacă totul se face corect, în sezonul rece, balconul va fi mulțumit de căldură și confort și nu va exista nici un risc de mucegai.

Aranjament interior

Dotând spațiul interior al balconului, trebuie să faceți toate lucrările într-o secvență strictă, în caz contrar va trebui să refaceți. Este necesar să se decidă cu privire la gama de culori a materialelor pentru acoperirea pereților, tavanului și podelei înainte de reparații, și nu în timpul acesteia. Ca o regulă, după geamul un balcon, puteți începe să termine plafonul.

plafon

Înainte de alinierea suprafeței tavanului și a instalării ulterioare, trebuie să scoateți toate firele pentru candelabru sau iluminare. În cazul în care alegerea a căzut pe vopsea, suprafața trebuie să fie nivelat, după care puteți aplica vopsea. Poate fi vopsea acrilică sau pe bază de apă. Ar trebui să se acorde prioritate tonurilor ușoare, astfel încât să crească vizibil înălțimea.

Recent, plafoanele întinse au fost instalate pe balcoane. Ele arata grozav in orice camera si le servesc pe proprietari pentru o lunga perioada de timp. Acesta va arata o acoperire frumoasa a casetei, unde panourile sunt introduse in carcasa metalica. În spatele lor puteți ascunde cablajul, puteți pune un router Wi-Fi, dacă există suficient spațiu liber.

De multe ori plafoanele sunt acoperite cu foi de gips carton, care la final este vopsit în orice culoare dorită. Dacă învelișul de perete este realizat din panouri din lemn sau din PVC, atunci plafonul poate fi suprapus cu un astfel de strat.

pereți

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să izolați pereții. În cazul în care există o partiție de la vecinii dintre balcon la 2 apartamente, atunci este mai bine să ia în considerare izolarea sa de sunet. Nu uitați că în unele case este imposibil să puneți partiții pe o loggie comună, deoarece există o ieșire de urgență. În acest caz, puteți pune ușa.Merită să vă gândiți în prealabil în cazul în care deschiderea pentru capota va fi - dacă există o narghilea pe balcon sau în cazul în care țigările sunt adesea fumat acolo.

Înainte de a acoperi pereții, este necesar să efectuați toate cablajele. Dacă există vreun fel de iluminare, atunci trebuie să decideți în prealabil amplasarea lămpilor sau a pereților de perete.

Pe un perete plat va arata tapet grozav. Pot fi diferite imagini de fundal care pot contribui la creșterea spațiului și la crearea atmosferei potrivite. Recent, o noutate - tapet lichid. Acestea sunt foarte ușor și rapid aplicate pe perete, nu există nici un miros toxic de la ei.

Pentru a menține tema generală a balconului pe pereți, puteți atașa panoul de perete, va oferi un model frumos embosat pe perete. Principalul lucru este impregnarea tuturor suprafețelor din lemn cu o soluție specială, astfel încât să nu se putrezească și să fie acoperită cu mucegai.

La sfârșitul lucrării de finisare, puteți începe să atașați șina de cortină. Ele pot fi forme și dimensiuni complet diferite, dar mulți preferă blind-urile - datorită practicității și ușurinței utilizării lor.

În nici un caz nu trebuie să cântăriți bateria pe unul din pereții de pe balcon din camera principală, deoarece aceasta este ilegală și poate provoca unele probleme.

Nu uitați de ușă între cameră și balcon.Dacă este posibil, este mai bine să o faceți mai largă - pentru confort. Poate fi făcut înclinat sau în formă de arc.

Paul

Dacă doriți să puneți podeaua, nivelul podelei. Dacă intenționați să încălziți balconul, puteți pune izolații sau puteți crea podele încălzite electric. În ceea ce privește materialele pentru acoperirea - există mai multe opțiuni: țiglă, laminat, podele autonivelante, covor. Un număr mare de oameni preferă țiglă, deoarece este ușor de utilizat, durabil, ușor de întreținut, are multe nuanțe și tipuri. Acest material nu încetează să mai fie popular.

Selecția mobilierului

Atunci când izolația balconului, geamurile sale și toate lucrările de finisare sunt terminate, este timpul să umpleți spațiul cu mobilier pentru viață. Armăturile trebuie selectate în scopul principal al loggiei sau al balconului. Foarte bine, dacă este funcțională.

Pentru a organiza spațiul de balcon sub sistemul de depozitare, puteți face un design convenabil al rafturilor cu sertare. În cazul în care nu există pereți portanți și balcoane adiacente pe loji, sertarele pot fi construite în perete. O soluție simplă este să instalați o pereche de nopți robuste.Ele pot fi utilizate ca spațiu de depozitare, ca loc de ședere, pe care puteți pune doar o pernă moale pentru confort.

Un loc pentru a stoca roți mașină, biciclete, scutere și alte lucruri pe care le puteți face agățat rafturi sau rafturi. Deci, lucrurile nu vor strica aspectul balconului, va rămâne spațiu liber.

Deoarece în majoritatea cazurilor, camera de balcon este mică, atunci trebuie să fie selectate mobilier proporțional:

 • Dacă acest spațiu este selectat ca zonă de lounge, atunci soluția ideală ar fi să punem câteva otomani moi și confortabili în jurul unei mese compacte pentru lucruri mici. De regulă, acestea au un capac detașabil, iar în interiorul lor există un departament pentru stocarea de reviste sau cărți.
 • Canapea frumoasă și de înaltă calitate de asemenea, se potrivește perfect în interiorul loggiei sau balconului. El poate înlocui canapeaua sau patul. Paturile moderne sunt prevăzute cu sertare, care vă vor permite să le păstrați ca lucruri obișnuite (pături, lenjerie de pat, haine de iarnă) și blănuri pentru iarnă. De sus puteți pune perne decorative de flori frumoase.
 • Dacă este un balcon tip deschis, este mai bine să instalați o banchetă obișnuită din lemn din mobilier. În sezonul rece se poate pune o pătură caldă și moale pe ea. De asemenea, puteți acoperi suprafața cu o cârpă care este ușor de curățat de praf și murdărie de pe stradă. Este foarte convenabil pentru hostess moderne.
 • Când balconul este combinat cu dormitorul, atunci soluția ideală ar fi să pună un cheson de sertare pentru lucruri. În cazul în care ferestrele sunt destul de groase perdele, spațiul balcon este perfect pentru un dressing.
 • Combinând balconul cu bucătăria, trebuie să vă gândiți la amplasarea zonei de luat masa. Pentru balcoane mici, canapele-colț adecvate cu blatul de lucru încorporat. Scaunele, de regulă, se ridică. Vasele de bucătărie pot fi depozitate acolo (vase, tigăi, mașină de tocat carne și multe altele).

Elemente de interior

Indiferent de modul în care spațiul balconului este reorientat, puteți întotdeauna să-l decorați sau să faceți un punct culminant al casei dvs.

Pe fațada exterioară puteți săturați oale cu flori frumoase și, în fiecare dimineață, deschizând fereastra, vă puteți bucura de înflorirea și aroma lor. Decorul frumos poate fi un alimentator de păsări decorativ.

Dacă aceasta este o zonă de agrement, atunci un hamac se va potrivi perfect pe balcon, pe care puteți să vă bucurați fericit, să citiți o carte sau pur și simplu să vă odihniți de la o muncă dificilă.O soluție interesantă ar fi înființarea unui mic bar, unde seara poate să-i tratezi prietenii și rudele cu cocktail-uri delicioase și să te distrezi. Pentru divertisment suplimentar, este mai bine să puneți un computer staționar unde puteți viziona filme cu întreaga familie.

În cazul în care balconul este deschis, în timpul verii va fi foarte convenabil să faceți plajă pe covor sau pe șezlong.

Din balcon primiți o spălătorie bună. Pentru a face acest lucru, trebuie să instalați o mașină de spălat. Dacă nu există spațiu suficient pentru a usca hainele, atunci în afara balconului puteți închide paranteze pentru rufe.

Dacă nu aveți timp și bani pentru a face o sală de gimnastică plină, plasați un panou de perete pe balcon. Nu ocupă mult spațiu și va contribui la îmbunătățirea sănătății.

Proprietarii de balcoane la primul etaj au o bună oportunitate de a face o intrare suplimentară la apartament sau casă prin balcon. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să instalați o scară, o ușă fiabilă și, de asemenea, laturi pe ferestre - pentru securitate.

Opțiunile pot fi foarte diferite. Principalul lucru este să țineți cont de toate nuanțele, atunci rezultatul va depăși toate așteptările.

iluminat

Lumina de pe balcon poate fi complet diferită.Poate fi lămpi de perete, lămpi de podea cu frumoase abajururi, doar o bandă LED, așezată în jurul perimetrului balconului. Cel mai important lucru este evitarea precipitațiilor. Dacă balconul nu este încălzit sau este deschis, atunci ar trebui să acordați prioritate corpurilor de iluminat rezistente la îngheț și în plus protejate.

Dacă balconul este orientat spre seră, atunci pot exista lămpi UF speciale, deoarece în timpul iernii este posibil să nu fie suficientă lumină în flori.

În cazul în care balconul este dat sub birou, pe desktop trebuie să existe o lampă pentru iluminarea spotului seara.

Pentru informații despre cum să încălziți și să terminați balconul, consultați următorul videoclip.

Soluții de design interesante

Așa cum se poate observa în imagini, nu există prea mult spațiu pe balcon, dar sa dovedit a fi o zonă minunată de ședere.

Balconul este, de asemenea, ideal pentru o grădină mică.

O soluție foarte interesantă pentru proiectarea spațiilor de birouri pe balcon.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor