Vitrare balcoane cu cadre din lemn

 Vitrare balcoane cu cadre din lemn

Geamurile balconului ar trebui abordate foarte în serios. Astăzi există numeroase opțiuni de proiectare diferite pentru camerele de balcon și fiecare dintre ele are propriile sale avantaje și dezavantaje. Dintre o mare varietate de materiale este de a oferi un cadru de lemn.

Pro și contra

Astăzi puteți întâlni cadre frumoase din lemn pe multe balcoane. Ei atrag atenția asupra lor înșiși, pentru că cel mai adesea putem observa cadre din plastic alb.

 • Mulți proprietari aleg copacul deoarece este sigur și ecologic. Această materie primă este capabilă să creeze un microclimat interior favorabil.
 • Trebuie remarcat durabilitatea acestor cadre. Ei servesc mulți ani. Această proprietate se datorează faptului că pomul este în mod obișnuit supus unor tratamente cu impregnări speciale.
 • Aspectul frumos al cadrelor din lemn este fără îndoială.Arată foarte scump și nobil. Astfel de cadre pentru mult timp își păstrează recursul. Firmele moderne oferă modele de diferite culori și nuanțe, cu care puteți decora camera în orice stil.
 • Glazura cu rame din lemn este ușor de instalat. Instalarea unor astfel de structuri nu este mai dificilă decât cele din plastic.
 • Cu ajutorul acestor cadre puteți să vă mențineți cald pe teritoriul balconului. Din acest motiv, ei sunt cel mai adesea abordați de oameni care folosesc o cameră de balcon pe tot parcursul anului. Dacă instalați ferestre calde și echipați o zonă cu sistemul "pardoseli calde", atunci va fi confortabil să rămâneți în el chiar și în cele mai severe înghețuri.
 • Mulți proprietari de astfel de cadre de ferestre notează caracteristicile lor excelente de izolare fonică. Puteți uita de zgomotul stradal enervant cu asemenea geamuri.
 • Cel mai adesea, asemenea geamuri sunt mai ieftine decât plasticul sau aluminiu. Totul depinde de politica de preț a companiei în care ați comandat fereastra.

Cu toate acestea, cadrele din lemn nu sunt perfecte. Acestea au mai multe dezavantaje:

 • Astfel de structuri nu sunt foarte rezistente la condițiile adverse de mediu. Ploaia în timp va cauza umezeala lemnului, iar expunerea agresivă la lumina soarelui va duce la uscarea și fisurarea materialului.
 • Ramele din lemn trebuie tratate în mod regulat cu impregnări speciale. Își prelungesc durata de viață și vă permit să mențineți un aspect atractiv. Nu toți oamenii sunt dispuși să ofere în mod regulat o astfel de îngrijire, atât de mulți refuză la structuri de lemn.
 • În timp, lemnul din cadre va începe să îmbătrânească. Aceasta se manifestă sub formă de decolorare, uscare și crăpare.

Caracteristici speciale

Glazura cu rame din lemn poate fi instalata pe orice balcon sau loggie. O excepție poate fi numai acele spații care se află în stare de dispariție și necesită reparații serioase.

Elemente similare se vor potrivi perfect în multe stiluri de interior. Astăzi, proprietarii de apartamente își transformă din ce în ce mai mult balcoanele în camere funcționale, deci totul în ele ar trebui să fie frumos și confortabil.

De multe ori, balconul este combinat cu o bucătărie sau cameră de zi. Acesta este un spațiu foarte mare și liber care poate fi utilizat în mod productiv. Uneori, în camera balconului, proprietarii creează încăperi de lucru, săli de sport mici sau zone de agrement. Ferestrele din lemn se uită ușor în toate versiunile.

Nu este recomandat să instalați astfel de cadre de ferestre dacă locuiți într-o zonă uscată și fierbinte. Acești factori externi vor strica repede materialul și îl vor lipsi de atractivitatea sa anterioară. În timp, la deschidere / închidere, vor apărea zgomote străine și clicuri. Arborele se va sparge treptat și se va deteriora.

Tipuri de geamuri

Dacă decideți cu privire la un material cadru, atunci ar trebui să decideți ce tip de vitraj aveți nevoie. Totul depinde de cum și de ce veți folosi unitatea dvs. de balcon. Dacă aveți de gând să-l utilizați pe tot parcursul anului și doriți să-l dota cu o cameră completă, atunci este mai bine să alegeți un geam cald. Dacă aveți nevoie doar de ferestre pentru a proteja camera de vânt, zăpadă și ploaie, atunci puteți obține cu mai ieftin - geamuri reci.

Este necesar să dezasamblați totul în ordine.

Atunci când geamurile reci au instalat rame obișnuite din lemn cu un singur geam. Grosimea sa poate fi diferită - de la 4 la 6 mm. În locurile de îmbinare a barelor de sticlă și a cadrului sunt întotdeauna supuse unei etanșe fiabile. Acest tip de geam are scopul de a proteja camera de balcon de intrarea în praf de stradă, ploaie, zăpadă.Cu toate acestea, căldura în astfel de zone nu va fi salvată.

Pe teritoriul balcoanelor reci, puteți utiliza o varietate de încălzitoare. Ele pot fi completate cu pereți și podea. Cu toate acestea, este puțin probabil ca un astfel de echipament să încălzească camera în condiții de vreme rece.

Mulți proprietari iau pe astfel de balcoane diferite încălzitoare și încălzitoare portabile. Cu toate acestea, chiar și ele nu vor oferi condiții confortabile pentru o ședere lungă în timpul iernii sau toamnei.

Proprietățile excelente de izolare termică și fonică oferă un geam cald, care asigură geamul. Astfel de modele sunt mai practice, dar sunt mai scumpe. Cu un astfel de geam pe balcon va fi cald în orice moment al anului.

Adesea, proprietarii unor astfel de camere de balcon le transformă în zone de recreere confortabile, grădini de iarnă sau mici ateliere. Astfel de reîncarnări nu sunt posibile pentru o cameră cu vitraj rece.

Dacă pe teritoriul unui astfel de balcon există un sistem "pardoseli calde", există încălzitoare suplimentare, atunci este posibil să nu observați că există o temperatură minus în afara ferestrei și o vuietură de viscol.

Cu toate acestea, există un minus în astfel de geamuri.În condițiile sezonului de vară fierbinte, balconul se va încălzi foarte repede și va fi fierbinte și înfundat.

Sfaturi pentru alegere

Abordarea la alegerea de geamuri balcon ar trebui să fie foarte gravă și responsabilă. Pe aceasta depinde nu numai aspectul casei dvs., ci și funcționalitatea acesteia:

 • În primul rând trebuie să decideți cum veți folosi camera de balcon. Alegerea tipului de geam (rece sau cald) va depinde de aceasta.
 • Alegeți astfel de cadre care se vor potrivi armonios în interiorul general al apartamentului dvs. în culori și umbre.
 • Asigurați-vă calitatea materialelor. Lemnul nu trebuie să fie crăpat, ciopit, zgâriat și alte defecte. Dacă cadrele au o umbră decolorată și par a fi vechi, atunci nu ar trebui să fie instalate, deoarece acestea pot fi de proastă calitate.
 • Ordonați geamurile în firme bine cunoscute ale orașului dvs., ale căror servicii sunt în căutare.

Pregătirea balcoanelor

Chiar și o persoană neexperimentată, departe de construcții, poate instala construcții de ferestre din lemn. Pentru a face acest lucru, trebuie să cunoașteți elementele de bază ale montajului geamurilor și să pregătiți balconul, precum și structurile propriu-zise.

 • Mai întâi trebuie să scoateți din balcon ceea ce nu este necesar.Nimic nu ar trebui să interfereze cu dezmembrarea vechilor cadre și instalarea unor noi.
 • Asigurați-vă fiabilitatea unității de balcon. Inspectați-l pentru fisuri și alte defecte grave. Pentru a instala geamurile nu este recomandat să continuați până când rezolvați astfel de probleme.
 • Anterior, de la noile corturi, trebuie să luați paharul. Acest lucru este necesar pentru o instalare mai ușoară și mai sigură. Structurile cu sticlă sunt grele, iar în timpul procesului le puteți rupe sau le deteriora.
 • Cu ajutorul unui pulverizator convențional de unghii trebuie să demontați vechiul cadru. Experții recomandă lucrările de dezmembrare exclusiv în planul de construcție. Acest lucru se datorează faptului că efortul aplicat pe parapet poate distruge pur și simplu.
 • După îndepărtarea cadrelor vechi, este necesar să curățați suprafața monturilor de sus și de jos. Dacă este necesar, parapetul trebuie reparat. Acest lucru se poate face cu un mortar de ciment convențional. Există și un alt mod: instalați o bară de lemn peste vechea parapetă.
 • Pe părțile laterale puteți instala picioare de sprijin din colțuri metalice. Un astfel de detaliu poate face întreaga structură mai rigidă și mai durabilă.
 • Este necesar să efectuați toate măsurătorile pentru cadrele ferestrelor. Încercați să faceți acest lucru foarte atent pentru a evita greșelile. Astăzi, multe companii își oferă serviciile în măsurători. Este recomandat să îi contactați dacă nu sunteți sigur de corectitudinea acțiunilor dvs. sau vă este frică să faceți o greșeală.
 • După o astfel de pregătire simplă, puteți trece direct la instalarea geamurilor. Puteți să o faceți singur sau să încredințați munca profesioniștilor de la compania de ferestre.

Balustrade cu rame din lemn, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor