Glasarea balconului face-o singură

 Glasarea balconului face-o singură

Balcon - un spațiu multifuncțional în apartament. De-a lungul ultimelor decenii, a evoluat dintr-o cămară pentru hainele de iarnă, compoturile bunicii și obiectele învechite, pe care mâna nu le-a ridicat pentru a le arunca, într-o parte cu drepturi depline a locuinței. Desigur, acest lucru se aplică numai la variantele de tip închis. În cazul în care este încă suflat de toate vânturile și este acoperit în mod regulat în timpul iernii, cu zăpezi de zăpadă adânc în genunchi, geamul balconului va salva situația cu propriile sale mâini.

tipuri

Balconul din sticlă vă permite să optimizați în mod inteligent suplimentare de metri pătrați în apartament, transformându-l într-un studiu, mini-dining, dressing, loc de joacă, atelier pentru membrii de familie creativi.Puteți sparge într-o grădină de iarnă sau puteți amenaja o zonă pentru iubitul dvs. de companie.

Este foarte posibil să realizați geamurile pe cont propriu, dar trebuie să țineți cont de unele nuanțe ale lucrării.

În primul rând, este important să înțelegem care este diferența dintre un balcon și o loggie. Mulți proprietari de apartamente confundă aceste concepte, dar totuși tipurile de geamuri ale unei loggii diferă de tipurile de geamuri ale unui balcon. Glazura loggiei este mai simplă, deoarece este limitată din două părți de pereți - este amplasată "în interiorul" spațiului de locuit. Un balcon este o construcție care iese din peretele fațadei clădirii. El "atârnă" deasupra solului și este scos din piața principală.

balcon
logie

În al doilea rând, trebuie să decideți asupra metodei de geam - rece sau cald.

Rece are un singur strat de sticlă și un cadru ușor. Această metodă asigură izolarea relativă a sunetului, protejează camera de praf, vânt și lumina soarelui, dacă geamul este acoperit cu un filtru UV, dar nu menține căldură. Este potrivit pentru amenajarea bucătăriei de vară pe balcon, dormitor temporar sau de studiu, iar iarna - pentru depozitarea alimentelor în frig.

Geamurile calde presupun un design mai dificil, greu și fiabil. Și mai scump.Este alcătuită din rame de ferestre cu garnituri duble și geamuri cu geam dublu, care oferă posibilitatea de a menține temperatura camerei pe balcon în orice moment al anului și să o folosească într-o calitate convenabilă.

Instalarea ferestrelor calde necesită mai mult timp și respectarea strictă a condițiilor:

 • Izolație termică bună și impermeabilizare. Condensul dintre ochelari este inacceptabil, se vor îngroșa și se va încălzi mai rău.
 • Abilitatea de a asigura ventilarea naturala a camerei.
 • Prezența sistemului de circulație a aerului între balcon și cameră.

În al treilea rând, este necesar să se studieze partea juridică a problemei, care intenționează să facă schimbări în proiectarea camerei. Placa balcon este proiectată pentru o sarcină specifică. Depășirea greutății admise poate duce la prăbușirea acesteia, iar acest lucru este cu consecințe negative.

În zilele noastre, este destul de ușor să obțineți sfaturi și permisiuni de experți pentru a îmbunătăți un astfel de plan, care nu a fost prevăzut în timpul construcției casei. Este mai ușor să petreceți ceva timp studiind Codul Locuințelor înainte de a începe să lucrați, decât să rezolvați problemele care au apărut ulterior.

Tipuri populare de geamuri

Cele mai frecvente moduri de a proteja balconul de ploaie, vânt, stratificarea prafului stradal, îngheț și vizitele oaspeților cu pene sunt: ​​geamurile glisante, panoramice, cu îndepărtarea acestora, pe cadrul transportatorului.

Fiecare tip de geam are avantajele și dezavantajele sale.

Geamurile simple (clasice) cu un cadru din lemn și geamuri unice se referă la metoda rece și sunt instalate în principal în apartamente de tip sovietic. Protejează împotriva umidității, a zgomotului și a murdăriei de pe stradă, dar nu diferă în ceea ce privește estetica specială și oportunitățile deosebite.

alunecare

Designul este echipat cu un mecanism special de role, care ușurează împingerea cercevelei și ocupă un spațiu minim. Mecanismul funcționează pe principiul căii de rulare: clapeta se deplasează una după alta.

Acest tip nu este potrivit pentru fiecare balcon, este nevoie de consiliere de specialitate, dar pentru balcoane mici aceasta este cea mai bună opțiune. Nu ocupă nici măcar o jumătate de centimetru în plus, economisește spațiu, protejează împotriva insectelor, murdăriei și precipitațiilor.

Aspectele negative includ faptul că mecanismele de role nu pot rezista condițiilor dure ale climatului rus în sezonul de iarnă.Dacă vor îngheța, va fi imposibil să deschideți ferestrele. Designul implică un singur geam, deci va fi rece la o temperatură minus la cameră.

panoramă

Acest tip de geam implică absența oricărui cadru. Pe partea superioară și inferioară se introduc ghidaje cu caneluri în care se introduce geamul (cu ajutorul unor unități speciale de fixare). Stratul de sticlă ocupă întreg spațiul de la podea la tavan, dezvăluind o frumoasă priveliște din balcon în orice moment al anului. În același timp, secțiunile sunt vitrate în diferite moduri: alunecare, balamale, pliere.

Pentru geamurile panoramice se utilizează sticlă cu rezistență specială, cu un strat special de neutralizare a radiației termice. Arată frumos și poate oferi o izolare fonică maximă. Are câteva dezavantaje:

 • La temperaturi ridicate, sticla se încălzește și încălzește camera. Jaluzele trebuie furnizate în timpul instalării. În sezonul rece reține căldura slab.
 • Suprafața necesită spălare frecventă, deoarece praful este vizibil în mod clar pe ea, după ce ploaia este vizibilă.
 • Designul ca întreg este mult mai greu și mai scump decât orice alt material.
 • Instalarea este riscantă și necesită un profesionalism ridicat, astfel încât nu poate fi efectuată independent.

Odată cu îndepărtarea

Esența metodei este aceea că profilele de oțel sunt sudate pe parapetul balconului, pe care este fixat un prag de ferestre larg. Este baza care deține structura din aluminiu sau plastic pentru geamurile balconului. Astfel de geamuri sunt potrivite pentru balcoane înguste și mici, cu parapet puternic.

Balcoanele modificate arată frumos (mai ales dacă conțin o seră), extinde spațiul practic și vizual și au un prag de ferestre funcțional.

Dezavantajele includ faptul că greutatea proprie a structurilor plastice este suficient de mare. Este necesar să se evalueze în mod corespunzător starea operațională actuală a plăcii și parapetei. Ramele din aluminiu au o greutate mai mică, dar mențin căldura mai rău. Pe un astfel de balcon va fi rece iarna.

Cu cadru de transport

Metoda cea mai dificilă, care implică schimbări majore în aspectul exterior al balconului și necesită mult timp și câteva perechi de lucrători. În același timp, este, de asemenea, cel mai bun, deoarece vă permite să glaze un balcon complet deschis,care nu are nici măcar o vizor și o transformă într-un spațiu cald de viață pentru următorii 15-20 de ani.

Această glazură tip sovietic este populară - în ciuda complexității și a greutății mari. Avantajele sale:

 • Rama sudată din oțel este mai ieftină decât alte materiale. În același timp, acesta diferă în ceea ce privește durabilitatea și rezistența la uzură.
 • Emaila obișnuită pentru baie este potrivită ca strat de colorare. Oferă o frumoasă culoare rezistentă, strălucire, protecție fiabilă împotriva coroziunii și costă mult mai puțin decât PVC.
 • Abilitatea de a instala vizor. Acest lucru nu numai că transformă balconul într-un spațiu de locuit, ci vă permite să distribuiți încărcătura deasupra etajului superior și să încărcați mai puțin placa de balcon.
 • Puteți înlocui parapetul de cadru. Este mai ușor de instalat cadrul, este mai ieftin și, în aparență, nu este inferior balconului panoramic dintr-o casă de elită.
 • Este ușor să încălziți cadrul cu gips-carton și plastic spumos.
 • Puteți introduce ferestre de orice tip - de la sticlă tradițională la solidă.
 • Datorită rezistenței cadrului, numai sarcina vântului este aplicată pe geam, astfel încât acestea pot fi făcute în orice lățime.
 • Problema vechiului parapet nu contează. Acesta poate fi eliminat, iar cadrul transportor poate fi făcut mai jos sau mai sus decât nivelul precedent.

materiale

Sistemul de geam pentru balcon este reprezentat de un set de blaturi pentru ferestre, prag de fereastră, material termoizolant (cel mai adesea este spumă), hale externe și decorațiuni interioare.

Alegerea materialului depinde de scopul camerei de balcon și determină costul final al modificărilor. Dacă balconul este folosit pentru a usca hainele și pentru a păstra conservanții, este logic să acordați prioritate materialelor bugetare: cadre din aluminiu ușoare sau duraluminiu și sticlă unică. Un astfel de balcon nu va fi încălzit, iar diferența cu temperaturile sub-zero din afara nu va fi mai mare de 6-7 grade.

Dacă intenționați să aranjați un birou pe balcon, o sală de joacă pentru copii sau un loc unde să primiți oaspeți, ar trebui să alegeți materiale mai fiabile și mai costisitoare. Va fi o vitrare "plină" sau "încălzită", care vă va permite să utilizați balconul ca o sufragerie în orice moment al anului sau să o combinați cu camera, dezmembrarea peretelui între ea și balcon.

Rame din plastic

Este convenabil pentru că nu necesită eforturi suplimentare pentru a încălzi balconul. În cazul unei reparații cu buget redus, vor fi realizate rame simple din PVC și geamuri simple, geamuri duble masive.Pentru o etanșeitate mai bună, puteți înlocui decalajul.

Alegerea tipului de geamuri cu geam termopan determină scopul final al reparației. Pentru orice specificații tehnice care îndeplinesc cerințele, baza acestui tip de fereastră va fi un cadru din profil PVC. Kitul include toate componentele hardware necesare, precum și sticla sigilată cu un strat sau multistrat.

Cadrul (elementul static) este montat în diafragma ferestrei și "umplutura" poate fi aleasă la discreția sa: în ce direcție se va deschide cerceveaua, va exista o fereastră cu impost (bare transversale de-a lungul liniei orizontale sau verticale), care vor fi benzile pe care este fixată unitatea de sticlă ce ferestre din sticlă vor fi făcute.

Cel mai obișnuit material pentru producția de sticlă este o sticlă cu patru, cinci sau șase milimetri. Într-un grup separat este necesar să alocați "triplex" - geam dublu cu un strat de bandă transparentă.

Fereastra cu geam dublu poate fi una sau două camere - în funcție de numărul și parametrii camerelor.

Rama PVC din interior, de asemenea, constă dintr-un număr de compartimente, jumperi (rigidizări). Scopul lor este de a crea segmente în cavitatea profilului care sunt umplute cu aer. Cu cât sunt mai multe compartimente, cu atât este mai mare rezistența la căldură.

Numărul, volumul și amplasarea segmentelor de aer în interiorul profilului sunt strict definite, deoarece unele dintre ele sunt necesare pentru a asigura rigiditatea, unele asigură evacuarea apei și unele sunt necesare pentru fixarea fitingurilor.

Nivelul de protecție termică depinde de grosimea sticlei și de distanța dintre ele. Cel mai cald va fi balconul, care este glazurat cu ferestre cu geam dublu de diferite grosimi și la diferite lățimi unul de celălalt. Un rol important îl joacă sigiliile, care sunt așezate de-a lungul marginii unității de sticlă.

În ceea ce privește sticla, proprietățile sale pot fi diferite:

 • reflectorul reflectă razele soarelui;
 • armat - rezistente la foc;
 • temperat - rezistent la impact;
 • culoarea absoarbe energia solară;
 • laminat asigură o izolare excelentă a sunetului (o altă caracteristică a "triplexului" este aceea că cu o lovitură puternică nu se rupe în fragmente, ci crăpături și rămâne în interiorul filmului).

Rame din lemn

Aspectul lor a suferit schimbări semnificative în ultimele decenii, dar tendința de instalare a cadrelor din lemn continuă să crească. Ele au un număr mic de avantaje, dacă le comparăm cu același profil din PVC: frumos, natural, ecologic.Cu toate acestea, dezavantajele sunt, de asemenea, nu foarte multe - acestea necesită instalare de înaltă calitate și o bună îngrijire. Lemnul trebuie tratat cu soluții speciale de protecție și vopsele, în caz contrar acesta își va pierde rapid aspectul, va începe să putrezească și să se prăbușească.

Sticla într-un cadru din lemn, puteți introduce orice. Un singur rece fara sigiliu va face balconul frumos, dar nepotrivit pentru utilizare in sezonul de iarna. Geamurile cu geam termopan cu un compactor vor rezolva două probleme simultan - atât din punct de vedere estetic, cât și practic.

Vitraliile sau pictogramele pseudo-vitrate arată frumos în cadrele din lemn. Puteți să o comandați de la comandant sau să o efectuați singuri. Acest lucru se poate face folosind un șablon imprimat pe imprimantă și vopsele acrilice obișnuite pe sticlă. Dacă nu există timp sau dorință de a se angaja în creativitate, puteți cumpăra în magazin o fereastră finisată din vitralii pe orice subiect.

Cadre din aluminiu

Profilul din aluminiu - versiunea cea mai recentă a geamului balconului. Acest lucru se datorează faptului că în cele mai multe case vechi starea balustradei și a parapetului lasă mult de dorit. Pentru a instala un cadru de oțel greu pe ele nu este foarte sigur, iar aluminiu este destul de ușoară și nu dă o astfel de sarcină pe podele slab.

Aluminiu profil confortabil pe balcoane mici.Vă permite să salvați sau chiar să extindeți spațiul cu câteva zeci de centimetri (datorită cadrului cu îndepărtarea). Ramele acestui material sunt plăcute din punct de vedere estetic, ele sunt destul de durabile. Dacă îi vopsiți cu smalt de protecție, durata de viață va crește semnificativ.

Cel mai important avantaj este că permite o mai mare luminozitate în cameră decât un profil din lemn sau plastic. Și acest lucru este deosebit de important dacă balconul este folosit ca spațiu de locuit suplimentar, și nu pentru a doua cameră de depozitare.

Măsuri de siguranță

Noțiuni de bază pentru a lucra, în primul rând trebuie să vă gândiți cum să minimalizați riscul de rănire, al lui și trecătorii de mai jos. O cafenea miniaturală în stil acasă, în spiritul Montmartre, este bineînțeles bună, dar siguranța este esențială. În primul rând, oferă o centură de siguranță. Este considerat cel mai de încredere în industrie, dar sporturile de înaltă calitate sunt potrivite pentru o singură dată.

Alegerea unei centuri, trebuie să acorde o atenție la lungimea șalului de siguranță (frânghie). Nu ar trebui să fie prea scurt pentru a nu împiedica munca, nici prea mult, pentru ca un jignitor traumatic să nu se întâmple în timpul căderii. Lungimea optimă este de 2,5 metri.

Este necesar să se țină seama de informațiile de pe certificatul de produs. Centura de siguranță și carabina trebuie să reziste la o încărcătură de până la 400 kg. Nu trebuie să achiziționați un produs fără a specifica aceste informații și produse necertificate.

Pe perioada lucrărilor de reparații, carcasa de siguranță este fixată cu un știft de ancorare cu o garnitură metalică. Colierul trebuie fixat ferm în peretele principal (cu o adâncime de cel puțin 15 centimetri), iar șurubul trebuie înșurubat până la capăt cu ajutorul unei șurubelnițe sau a unei șurubelnițe.

Cu mâinile tale nu înseamnă singur. Sticla este nu numai fragilă, dar și destul de grea, deci este recomandat să realizați o geam independentă a unui balcon cu cel puțin un partener.

Când siguranța ta este asigurată, e timpul să ai grijă de ceilalți. Este puțin probabil ca compensarea daunelor cauzate sănătății de pe muntele care a căzut pe capul vecinului să fie inclusă în estimarea costurilor pentru repararea balconului. Spațiul de mai jos trebuie protejat cu o bandă de construcție luminată. Merită avertizat despre munca planificată a vecinilor din etajele superioare și inferioare.

pregătire

Balconul de geam necesită o abordare atentă. Pregătirea lucrărilor de reparații se realizează în etape:

 • Curățarea.Mai întâi de toate, trebuie să scoateți lucrurile de pe balcon, să eliminați jaluzelele (dacă au fost instalate), să eliminați tot ce poate interfera în timpul lucrului.
 • Evaluarea statutului operațional. Atunci când balconul nu este așternut, acesta trebuie să fie examinat cu atenție din interior și din exterior - pentru deteriorare, dezintegrare, beton separat, fisuri, putregai. Dacă starea plăcii și parapetului este satisfăcătoare, puteți trece la etapa următoare.
 • Eliminarea defectelor. În timpul inspecție a balconului pot fi probleme care au fost făcute în timpul construirii casei. Înainte de instalarea profilului și a geamurilor, se recomandă alinierea tuturor neregularităților și teșiturilor care pot împiedica lucrarea.
 • de securitate.

Cum să glazură structura din lemn: instrucțiuni pas cu pas

Glazura independentă a unui balcon cu o structură din lemn implică o serie de pași:

 • Pregătirea suprafeței pentru lucru. Când balconul este curățat, inspectat și pus în ordine, este timpul să scapi de toate acoperirile interne și exterioare. Apoi, este necesar să se elimine acumulările de praf și alte poluări.
 • Măsurători. Precizia măsurătorilor deschiderilor ferestrelor determină cât de bine se potrivește cadrul cu baza, deci este important să fiți extrem de atenți și să verificați dublu valorile rezultate.
 • Instalarea unei cutii de lemn."Cutia" constă din bare de lemn care formează baza cadrului. Este fixat la nivelul balustradelor existente în balcon și al fasciculului superior. Barele laterale sunt montate pe suprafața stângă și dreaptă a peretelui. Toate barele sunt fixate cu suporturi din metal.
 • Instalarea de lustruire pentru balcoane interioare. Dacă această etapă este prevăzută pentru reparații, aceasta se realizează până la balustrada balconului. Atunci când suprafața pereților, podelei și tavanului este căptușită cu panouri sau bordură, puteți trece la instalarea ferestrelor.
 • Instalarea cadrelor Înainte de a porni geamul, geamul trebuie introdus în cadre și trebuie fixat. Sunt realizate la comandă (conform dimensiunilor individuale), achiziționate gata sau realizate independent - din bare profilate din lemn cu caneluri.

Ochelarii sunt introduși în aceste caneluri, presați cu lamele și fixați cu unghii pe trei laturi.

 • Procesarea lacurilor izolatoare. Chiar și cu pregătirea cea mai atentă, este imposibilă asamblarea cadrelor complet fără goluri, ca un bun designer. Asigurați-vă că rămân sloturile care trebuie tratate cu tractare sau spumă.
 • Instalarea plăcilor. Se efectuează după izolarea termică, în nici un caz înainte.
 • Prelucrarea cadrelor din lemn cu echipament de protecție. Acoperirea care protejează de umiditate se aplică în 5-6 straturi. Apoi, cadrul poate fi purtat, vopsit sau lăsat curat.

Instalarea de metal

Cel mai accesibil tip de geam fără ajutorul unui vrăjitor. În timpul procesului de instalare și instalare, veți avea nevoie de: un burghiu, șurubelnițe, un ciocan, o mistrie, un cuțit, șuruburi cu auto-filetare, spumă poliuretanică.

Algoritmul acțiunilor pas cu pas:

 • Lamele de lucru. 10-15 fragmente cu o suprafață de 4 până la 4 cm, care sunt necesare pentru alinierea liniei parapetului și alinierea corectă a ferestrelor de-a lungul orizontului.
 • Scoaterea geamului din cadru. Producătorul livrează o construcție dintr-o singură bucată din geamuri din PVC și geamuri duble, însă înainte de a instala cadrul, sticla trebuie îndepărtată, altfel cadrul va fi prea greu.

Îndepărtați ferestrele ar trebui să fie atent, punându-le într-un rând împotriva peretelui. Pentru fiabilitate, puteți schimba o cârpă moale sau o spumă subțire.

 • Înlăturarea ramelor de la balamalele ferestrei.
 • Instalarea profilului standului. Acesta este un element necesar al kitului, necesar pentru ușurarea instalării pervazului ferestrei. Înălțimea sa este de numai 20 mm, nu poate fi instalată fără profilul de susținere.

Pentru a instala profilul, trebuie să rotiți cadrul 180 de grade, introduceți-l în canelură, fixați-l pe partea inferioară a cadrului cu un ciocan din lemn (nu din oțel).

 • Instalarea suporturilor de cadru. Trecând înapoi de la fiecare margine a cadrului de 15 cm, fixați plăcile pe panoul superior - folosind un ciocan și șuruburi de 3 cm lungime.
 • Instalarea ferestrelor. Cel mai dificil moment din această etapă este fixarea cadrelor pe parapet. Este necesar să faceți acest lucru cu ajutorul asistenților, astfel încât cadrul să nu "privească" dincolo de perimetru. Este important să rețineți că șuruburile nu intră în diblu, ci se răsucesc.

Dupa fixarea nivelului superior, cadrul va ramane destul de fiabil. Apoi, puteți fixa celelalte laturi, conectându-le cu șuruburi la o distanță de aproximativ 6 cm.

Cadrele de interblocare sunt levelate folosind nivel și plumb.

 • Procesează lacune și goluri din exterior.
 • Instalarea unui prag de fereastră.
 • Instalarea de pante și pietre. În aceeași etapă, perimetrul ferestrei și îmbinările sunt prelucrate cu silicon.
 • Montați sticla conform instrucțiunilor.
 • Hanging cercei.

Cum să glazeze un balcon cu ferestre glisante, consultați următorul videoclip:

Mod fără rame

Este necesară alegerea geamurilor estetice fără rame atunci când este necesar să se lase în cameră cât mai multă lumină solară.Este un sistem de alunecare din sticlă rezistentă la șoc (transparent, colorat sau vitraliu). Nu există cadre și pereți despărțitori, iar geamurile din partea superioară și inferioară sunt atașate la profile metalice-șine.

Pe profilul inferior, sub clapa exterioară, este plasată o bandă de fixare, care este necesară pentru ca clapeta deschisă să nu se atingă una de cealaltă.

Un astfel de balcon poate fi cu greu cald, deoarece montarea geamului între ele fără goluri nu va funcționa. Singurul mod de a reduce diferența - sigiliile mezhstekolnye acrilice. Acestea sunt incluse în kit și sunt proiectate să le pună pe marginile ochelarilor, cum ar fi capacele.

Sistemul este echipat cu etanșări din cauciuc, care sunt așezate în exterior - între ușă și profilul de aluminiu. Ele sunt necesare în cazul ploii și a ploii.

Sistemul pare destul de ușor, dar în același timp este foarte durabil (datorită geamului gros) și protejează perfect de precipitații, vânt, zgomot. Grosimea geamului este aleasă în funcție de înălțimea balconului. Cu o înălțime de peste 200 cm, este necesară o grosime de cel puțin 8 mm, cu o înălțime mai mică de 2 m, este suficientă o grosime de 6 cm. Lățimea supapelor variază între 60-80 cm.

În concluzie, vă oferim un clip video, care descrie metodele de vitraj economic al unui balcon.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor