Proiectați un balcon în "Hrușciov": idei interesante

 Design de balcon în Hrușciov: idei interesante

O caracteristică distinctivă a apartamentelor "Hrușciov" sunt mărimea lor compactă. Dimensiunile acestor încăperi sunt atât de modeste, încât trebuie să vă distrugeți capul pentru a decora interiorul în stilul dorit. În astfel de apartamente, fiecare centimetru de spațiu își merită greutatea în aur, adesea balconul este o continuare a spațiului de locuit. Și cât de frumos, elegant și convenabil pentru a dota balcon în "Hrușciov" - articolul nostru va spune.

Caracteristici speciale

Balcon standard în apartament "Hrușciov" poate avea o lungime de 2,4 m, 2,7 m, 3,2 m. Lățimea balconului este mai mică de 1 metru.

Balconul poate fi glazurat și deschis. Pentru glazura se utilizează profile din aluminiu "rece".

Pentru "cald" - un cadru din lemn natural, clorură de polivinil sau aluminiu cu inserție termică poliuretanică. Această opțiune este ideală pentru utilizarea activă a spațiului balconului în timpul iernii, de exemplu, o seră, o grădină de flori, un studiu sau o zonă de agrement.

Glazura poate fi clasică (în acest caz, partea inferioară a parapetului rămâne închisă) sau panoramică (cu geam din podea până în tavan).

Pentru a utiliza spațiul pe tot parcursul anului este necesar să rezolvăm problema cu încălzirea acesteia. De obicei, pentru acest scop sunt utilizate vată minerală, spumă plastică, izolație extrudată, penofol, "podea caldă" și alte materiale.

Balcoanele "Hrușciov" au o lățime foarte mică. Prin urmare, principala sarcină în proiectare este extinderea vizuală a spațiului.

Balconul poate fi folosit ca o varietate de camere destinate. Cu toate acestea, unele opțiuni pot necesita o armare suplimentară, deoarece designul original al balconului a fost calculat pentru alte sarcini.

Balconul poate fi folosit în următoarele camere:

 • Birou. Un mic colț personal pentru lucrul la calculator, cu un telefon, ziare. De obicei, pentru acest scop este suficient un birou, un scaun, un echipament de birou și rafturi pentru documente.
 • Atelier. Atelierul de acasă pentru hobby-ul sau munca preferată oferă un loc pentru a găzdui echipamentele și instrumentele necesare.
 • Gradina de iarna. Paradisul, decorat cu tot felul de flori și plante verzi - un loc în care doriți să vă relaxați, să stați în tăcere și să vă bucurați de sera acasă.
 • Zona de joc. Balcon spațiu este o idee minunată de a crea o mică zonă pentru jocuri pentru copii. Principalul lucru este să vă asigurați siguranța copiilor (puneți grilaje sau garduri de protecție pe ferestre, încălziți podeaua și faceți parchetul cât mai moale și confortabil).
 • Sala de mese. Spațiul de balcon poate fi destul de folosit ca parte din zona de luat masa, de exemplu, pentru o masă de familie sau un ceai cu prietenii.
 • Minibar. În acest caz, un prag de ferestre larg poate fi folosit ca o blată.
 • Dulap. Planificarea executată cu intenție va ajuta la eliberarea unei părți din locuință și la mutarea hainelor în dulapul de pe balcon.
 • Spațiul sportiv. Chiar și un balcon foarte mic poate servi drept loc de depozitare pentru echipamente sportive sau poate fi un loc pentru yoga, fitness și alte sporturi.

Următorul punct important în dezvoltarea designului este definirea direcției stilistice în care va fi proiectată.

 • Clasic. Soluție universală pentru orice interior. Un design clar, intuitiv, pereți și tavane ușoare, parchet laminat sau parchet, flori, perdele, candelabru - soluția tradițională care este relevantă în orice moment.
 • Stil francez. Această direcție se caracterizează printr-un design mai original, culori deschise în design, țesături sau tencuieli decorative ca materiale pentru decorarea pereților, plăcilor și a lemnului natural pentru podea.
 • Provence. Acest stil este caracterizat de o cantitate mare de verdeata - viu sau uscat. Aranjamente florale pot decora pragul de fereastră, pot fi așezate în podele și vase suspendate, stau pe masa de cafea.
 • Stilul englezesc. Designul auster cu mobilierul și decorurile în stil victorian - mese și scaune cu picioare curbe, candelabre elegante, lămpi sau lămpi de perete.
 • Chalet. Decizia fină pentru judecători de toate naturale și naturale. Lemn natural, piatră, caramida, pânză textilă și alte materiale sunt folosite pentru designul interior în acest stil.
 • Țară. Interiorul într-un stil rustic include obiecte drăguțe, decorațiuni interioare: perdele cu bibelouri sau volane, ghivece de flori, tapet cu ornamente florale, pardoseli din lemn, vase din ceramică, vase de sticlă, figurine pe rafturi.

Materiale pentru decorare, argumente pro și contra lor

Decorarea interioară a balconului implică alegerea materialelor pentru pereți, tavan și podea. Toate acestea trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • să fie suficient de rezistent la umiditate;
 • nu necesită îngrijiri speciale;
 • să fie durabile, puternice și durabile;
 • au caracteristici ridicate de zgomot și izolare termică;
 • pentru a rezista la o gamă largă de fluctuații de temperatură și pentru a fi rezistent la lumina directă a soarelui.

Pentru ziduri

Printre materialele cele mai populare și utilizate pentru placarea pereților sunt mai multe opțiuni:

 • Căptușeală din lemn. Metoda clasică de proiectare, material ecologic și inofensiv, ușor de instalat. Destul de potrivite pentru balcoane decorate ca o zonă de relaxare.Printre minusuri se poate distinge nevoia obișnuită de îngrijire: copacul trebuie tratat cu lac și cu alți agenți decorativi și de protecție.
 • Panouri din PVC. Material practic, ieftin, ușor de instalat și ușor de utilizat. Printre minusuri se poate observa o scădere a suprafeței totale, estomparea în soare și rezistența insuficientă la stresul mecanic.
 • Panouri din PVC. Material practic, ieftin, ușor de instalat și ușor de utilizat. Printre minusuri se poate observa o scădere a suprafeței totale, estomparea în soare și rezistența insuficientă la stresul mecanic.
 • casă de lemn. Versiunea originală, care este o acoperire din lemn. Materialul ecologic, rezistent, frumos este rezistent la temperaturi extreme.
 • Plăci de gips-carton ajuta la nivelul suprafeței peretelui. Materialul este ușor de instalat, rezistent la zgomot, ecologic. De obicei folosit ca bază pentru finisare.
 • Tencuiala decorativa. Pro: un bogat sortiment, preț scăzut, ecologic, practic în aplicație și utilizare.Printre minusuri se poate menționa un cost destul de ridicat, fragilitatea, necesitatea pregătirii preliminare a suprafeței.
 • Wallpaper. Una dintre cele mai usor de instalat materiale. Imaginile de fundal sunt prezentate într-o gamă largă și sunt concepute pentru diferite nivele ale veniturilor consumatorilor. Dezavantaje: acest material nu va funcționa dacă se folosește versiunea "rece" a geamurilor;
 • Materiale de vopsit. Opțiunea cea mai puțin populară astăzi.
 • Blocaje de trafic. Materiale ecologice și sigure. Avantaje - aspectul original, greutatea redusa, izolatia fonica si termica ridicata. Dezavantaje - costul, pregătirea preliminară a suprafeței.
 • țiglă rezistente la apă, temperaturi joase și ridicate, durabile și durabile, prezentate într-o gamă largă. Dezavantaje: reducerea suprafeței, necesitatea pregătirii suprafeței.

Pentru tavan

Pentru alinierea plafonului pentru căptușeală suplimentară, folosiți de obicei foi de gips-carton. Această opțiune este acceptată numai pentru balcoane cu o înălțime suficientă. Deoarece cadrul metalic, stratul de izolație, gips-carton și materialul de finisare în mare parte "mănâncă" spațiul.

În unele cazuri, plafoanele întinse sunt folosite pentru decorare. Avantajele lor includ o suprafață perfect plată, o gamă largă (aceasta poate fi o acoperire lucioasă sau mată, "cerul înstelat" sau "norii" pe tavan). Dezavantaje: costuri ridicate și posibilitatea instalării numai pe balcoane închise.

Uneori, pentru a mări suprafața utilizată și structura de cadru exterioară. Ca izolație folosită vată minerală, spumă de polistiren și alte materiale care sunt atașate cu adeziv, nituire și alte metode.

Pentru podea

Pardoseala trebuie să fie suficient de durabilă, rezistentă la uzură și caldă. Toate aceste calități îndeplinesc pe deplin lemnul sau laminatul din lemn. Aceste materiale au proprietăți decorative înalte, în plus, șina, așezată de-a lungul balconului, îl face vizual mai larg.

Printre alte materiale pentru pardoseli se numără covorul, linoleumul, parchetul, granitul. Ultimele două opțiuni necesită o consolidare suplimentară a bazei.

Soluții de culoare

Un spațiu mic necesită cel puțin o extindere vizuală, prin urmare, atunci când faceți un balcon, sunt utilizate în principal culori pastelate.

Alb, albastru pal, verde pal, nisip, lavanda, roz, liliac, otel, bej, lămâie, var, mentă și alte nuanțe vor ajuta la mărirea vizuală a camerei, făcând-o mai ușoară, mai aerisită și mai deschisă.

De obicei, în culori luminoase sunt tavanul și pereții. Podeaua este cel mai bine aleasă în culori mai practice și mai închise.

Tapetările pot fi monocrome sau imprimate. Opțiunea unei combinații de materiale de diferite texturi și culori, de exemplu, tapet de lumină și panouri din plastic de o culoare ușor mai închisă, arată de asemenea frumos.

Pentru a face ca designul de lumină să nu pară prea plictisitor, puteți adăuga câteva accente luminoase: vase de flori, picturi decorative sau fotografii în rame luminoase, lămpi originale.

Cum să vă împachetați propriile mâini?

Captuseala părții interioare a balconului este formată din mai multe etape principale:

 1. Producerea unei obreshetka dintr-o bară de lemn cu o secțiune de 40 * 40 mm sau 50 * 50 mm. Cadrul este atașat la diblu cu un pistol de perforare sau de construcție.
 2. Încălzirea. Foi de plastic spongios, vată minerală, extrudare sau altă izolație sunt așezate între lamele de lava și lipite pe o bază de beton.Pentru a preveni umezirea și umezirea, izolația este protejată suplimentar cu film de aburi și impermeabilizare.
 3. Astereală. Căptușeala și blocul sunt atașate la unghii speciale cu un capac mic, panouri MDF - cu clemă sau capsator de construcție. Panourile din plastic sunt fixate pe "unghiile lichide" sau pe brațele de construcție.
 4. Etapa finală este instalarea de plăci, panouri de colț, praguri și alte detalii decorative.

Idei de design interesante

Ideea ideală de a folosi spațiul balconului pentru a crea un birou mic. Are tot ce aveți nevoie pentru o muncă liniștită și confortabilă - un minim de decor și detalii suplimentare, o cameră destul de liberă și spațioasă, capacitatea de a folosi lumina naturală. Seara, va fi înlocuită cu spoturi.

Chiar și cel mai mic balcon poate deveni cu ușurință o zonă confortabilă pentru copiii mici de a juca. Spațiul este gândit la cel mai mic detaliu: nu există colțuri ascuțite și lucruri periculoase pentru copii mici, jucăriile fiind așezate compact într-un suport mic, cu uși încuiabile în partea de jos.Culoarea albă este diluată cu culori strălucitoare și pline de bucurie de perdele, păpuși și jucării pentru copii.

Pentru a vă ascunde de treburile de uz casnic și faceți lucrurile preferate bine într-un astfel de colț, echipat și echipat pentru coaserea hobby-urilor. Rack-ul și rafturile se vor descurca perfect cu depozitarea și așezarea tuturor sculelor, materialelor, accesoriilor de cusut necesare. Pentru a face față lipsa de iluminare naturală va ajuta lămpi decorative.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor