Finalizarea balconului cu panouri din plastic

 Finalizarea balconului cu panouri din plastic

Balconul a încetat de mult să fie folosit doar ca o încăpere utilă pentru depozitarea lucrurilor și uscarea hainelor. Astăzi este o parte integrantă a spațiului de locuit al unui apartament sau al unei case particulare. Prin urmare, proprietarii tratează design-ul său atent și atent ca și în cazul finisării restului apartamentului.

Reparații - nu este doar supărător, ci și costisitor. Pentru a decora interiorul într-un stil modern și a petrece un minim de fonduri pentru a ajuta la finisaje buget.Ele sunt prezentate într-un sortiment larg și au caracteristici operaționale ridicate. Panourile din plastic sunt un exemplu viu.

Pro și contra

Alegerea finisajelor pentru balcon este o chestiune de responsabilitate. Nu toate materialele pot face față schimbărilor de temperatură și expunerii constante la lumina soarelui. Panourile din plastic au un număr de avantaje incontestabile față de omologii lor.

Printre avantajele acestui material:

 1. Rezistenta la lumina UV (panourile nu isi pierd intensitatea de culoare chiar si dupa utilizare prelungita).
 2. Durabilitate (durată de viață de la 20 la 50 de ani).
 3. Forța de aderență.
 4. Rezistența la schimbări bruște de temperatură.
 5. Rezistent la apă.
 6. Rezistență la insecte și rozătoare.
 7. Caracteristici bune de izolare termică și fonică.
 8. Instalare ușoară și ușurință în întreținere.
 9. Posibilitatea de finisare a balconului pe cont propriu, fără implicarea unei echipe profesioniste.
 10. O gamă largă.
 11. Ecologic și sigur pentru alții.
 12. Costuri accesibile.

Panourile de plastic sunt utilizate în mod egal pentru proiectarea tavanului și a pereților, numai în prima variantă de realizare este selectat un material cu greutate mică.

Când cumpărați un material, trebuie să acordați atenție câtorva puncte:

 1. Spărturile din interiorul panoului își măresc rezistența. Cu cât sunt mai adesea coaste, cu atât va fi mai puternică și mai sigură suprafața finită.
 2. Partea interioară și cea frontală a panoului ar trebui să fie vopsite uniform. Culoarea trebuie să fie netedă, fără prezența impurităților sau incluziunilor străine. Un semn de calitate scăzută este nuanța cenușie a interiorului.
 3. Partea de margine a benzii de plastic trebuie să fie plană, netedă și lipsită de așchiere. Când instalați panoul trebuie să se potrivească unul cu celălalt până când atingeți un caracter caracteristic. Numai atunci conexiunea va fi sigilată.
 4. Panourile pot avea diferite lățimi. Strâns este cel mai potrivit pentru a face față unui balcon deschis. Acest material este mai bine să reziste fluctuațiilor de temperatură.

Avantajele incontestabile ale panourilor din plastic includ compatibilitatea lor excelentă cu alte tipuri de materiale: tencuială, lemn, metal, sticlă, textile, cărămizi.

Acest lucru extinde foarte mult posibilitățile de design interior.

Ca orice alt material, plasticul are o serie de caracteristici și dezavantaje:

 1. Cu un plastic puternic de căldură emite un miros neplăcut.
 2. Materialul este sensibil la stres mecanic puternic (se poate sparge dintr-o lovitură puternică).
 3. Posibilitatea de deformare a temperaturii (de exemplu, la temperaturi foarte scăzute).

În ciuda acestui fapt, panourile din plastic rămân unul dintre cele mai populare, ieftine și practice materiale pentru decorarea interioară și exterioară a balconului.

Pentru mai multe informații despre caracteristici, avantajele și dezavantajele panourilor din PVC din plastic pot fi găsite în următorul videoclip:

specie

Panourile din plastic sunt împărțite în mai multe grupe, în funcție de dimensiune, grosime, aspect, textură, prezența în compoziție a diverselor aditivi și alte caracteristici.

Panourile din PVC arată în exterior ca benzi vrac cu rigidizări interne. Ele pot fi fără sudură (apoi țesătura fină arata întreg și netedă) și sutura (acoperirea are mici decalaj). Ultima opțiune este adesea folosită pentru confecționarea verticală a spațiilor mici. Cusăturile longitudinale vizual "scoate" camera.

Dimensiune gamă

Panourile standard sunt prezentate într-o gamă largă de dimensiuni și au mai multe opțiuni pentru grosime. Pentru decorarea plafoanelor se utilizează căptușeală îngustă, pentru pereți - panouri din plastic de diferite lățimi.

După tipul de acoperire

În imprimarea termică, modelul este transferat pe panou folosind un film termic special. Avantajele acestei metode includ posibilitatea de a aplica modele și culori de diferite grade de complexitate și intensitate. Un strat de lac de protecție care acoperă filmul conferă panoului final o stralucire lucioasă.

Metoda de imprimare offset este aplicată folosind formularele tipografice. Imaginea poate fi foarte diferită, inclusiv fotografia. Imitarea pietrelor naturale este considerată cea mai solicitată: marmură, granit, malachit și alte minerale.

O altă opțiune pentru aplicarea foliei ornamentale - laminate. Se aplică pe un ornament diferit, care include un model care repetă textura pietrei naturale, textilelor, bambusului. Apoi, acest film este lipit pe panou.

Metoda de fabricare

Prima versiune de producție constă în presarea și ștanțarea clorurii de polivinil. A doua opțiune este un panou sandwich. Aceasta este o opțiune de design destul de nouă, dar a devenit deja foarte populară. Acest material constă din două straturi de clorură de polivinil și un strat de izolație. De obicei, vata minerala sau spuma de polistiren este folosita ca strat.

Un astfel de panou poate fi unilateral (utilizat de obicei pentru decorarea pereților sau versanților) și bilateral (decorarea partițiilor). Materialele din compoziția panourilor sandwich fac posibilă utilizarea unor straturi suplimentare de vapori sau hidroizolații pentru suprafețe. Materialul este disponibil în mai multe grosimi.

Dezavantajul acestor panouri este dimensiunile lor destul de mari (1,5 * 3 metri).

apariție

Panourile din plastic sunt prezentate astăzi într-o gamă foarte largă, deci alegerea stilului, dimensiunii și costului potrivit pentru finisarea balconului nu este dificilă. Panourile pot fi simple sau modelate, netede sau texturate.

Panourile transparente reprezintă o modalitate originală de a vă decora neobișnuit balconul, făcându-l mai deschis și luminos. Materialul transparent transparent trece perfect lumina soarelui și are toate caracteristicile operaționale și fizico-mecanice ale materialului obișnuit. Balconul, tăiat cu panouri transparente, poate fi utilizat, de exemplu, ca seră de origine.

Instrumente și materiale necesare

În procesul de lucru cu panouri din plastic pot fi necesare următoarele instrumente:

 • nivelul clădirii;
 • cuțit din carton (este excelent pentru tăierea plasticului);
 • capsator de construcții;
 • Șurubelniță cu șurub;
 • burghiu sau șurubelniță cu duza magnetică;
 • bomfaier.

Materiale necesare:

 • lamele din lemn sau profilul metalic pentru fabricarea cutiilor;
 • izolație;
 • benzi de finisare (start, finisare, bandă de legătură, colțuri interioare și exterioare din plastic);
 • panouri drepte de perete;
 • Panouri de colț cu două laturi pentru tăierea colțurilor unui balcon și trei pentru decorarea versanților.

Pentru fixarea panoului, panourilor și elementelor suplimentare, veți avea nevoie de dibluri de 6 mm grosime și 8 cm lungime, șuruburi, capse, cleme, cuie lichide, spumă (în funcție de tipul de fixare ales).

Calcularea materialelor

Pentru a calcula corect cantitatea necesară de material, este necesară măsurarea perimetrului camerei. Valoarea rezultată trebuie împărțită la lățimea panourilor selectate și să adăugați câteva piese de schimb pentru tăiere sau resturi.

Lucrări pregătitoare

Terapia de la balcon începe cu faza pregătitoare. Pe cât de atent va fi executat, rezultatul final depinde în mare măsură.

Lucrările pregătitoare includ:

 • îndepărtarea stratului vechi (vopsea, tapet, panouri, ipsos);
 • verificarea tuturor suprafețelor pentru fisuri, scobituri, chipsuri, umflături;
 • etanșarea crăpăturilor cu mortar de ciment-nisip, îndepărtarea protuberanțelor cu un perforator, protejarea elementelor interioare metalice cu un strat anticoroziv;
 • tratamentul de suprafață cu un antiseptic pentru a preveni mucegaiul și mucegaiul (această procedură este efectuată de 2 până la 3 ori la rând cu un interval de aproximativ 4 ore).

Dacă acest lucru este oferit de proiect, atunci balconul ar trebui să fie izolat și glazurat. Suprafețele care urmează să fie tratate trebuie așezate cu un strat de impermeabilizare.

Pentru placarea pereților și plafoanelor cu panouri din plastic expuse ladă de lemn sau metal. Acest lucru vă permite să creați spațiul de aer necesar între plastic și izolație. În funcție de materialul ales, cutia este setată într-un mod specific. Pentru panourile verticale - lăcustă orizontală și invers.

Metode de fixare

Panourile din plastic pot fi fixate pe pereți, tavan și podea în diferite moduri:

 • Opțiunea cea mai simplă și cu durată scurtă de viață - montarea pe unghiile lichide. Această metodă este folosită pentru tavane și pereți aliniate relativ recent. Panourile vor dura exact atâta timp cât adezivul se usucă, astfel încât durata de viață a acestuia trebuie verificată împreună cu vânzătorul.
 • Cea mai puternică și cea mai fiabilă metodă de montare este montarea pe o cutie metalică. Cel mai adesea, pentru acoperirea tavanului este folosit un cadru metalic, deoarece baza de plastic ar trebui să fie cât mai fiabilă și mai puternică posibil.
 • Uneori, pentru a crea cutii utilizate și benzi din PVC. Această metodă este cea mai puțin frecventă, deoarece este destul de complicată în execuție.
 • Cea mai populară opțiune pentru ziua de azi este cutia de lemn. Va necesita o șină de lemn de 50 * 20 mm și șuruburi cu diblu.

Pentru a fixa panourile pe cutie, în funcție de tipul acestora, veți avea nevoie de șuruburi, capse sau capse din lemn / metal.

Cum să vă înfășurați mâinile în interior: instrucțiuni pas cu pas

După faza pregătitoare, puteți trece direct la panourile de placare.

Cel mai bine este să începeți de la tavan. Întregul proces de lucru include mai multe etape:

 1. Marcarea suprafeței. Pentru aceasta, centrul tavanului este marcat și o linie longitudinală este trasă prin el folosind un nivel. Se marchează în continuare pe toate părțile laterale ale tavanului, care se retrag de la marginea peretelui cu 5 cm.
 2. Un profil galvanizat este aplicat de-a lungul perimetrului tavanului și la fiecare 25-30 cm în perete, găuri sunt perforate la o adâncime de 5 cm.
 3. Se introduce un șurub diblu în găurile obținute, iar profilul este fixat cu o șurubelniță.
 4. Apoi, în funcție de mărimea tavanului, sunt instalate 1-2 profile longitudinale.
 5. Benzile de pornire ale panourilor din plastic sunt atașate profilului longitudinal.
 6. Dacă proiectul de proiectare prevede instalarea corpurilor de iluminat, cablajul este extins în această etapă.
 7. Primul panou este introdus în banda de pornire și este fixat cu șuruburi la profilul longitudinal și muchia. Panourile ulterioare sunt inserate și fixate în același mod. Ultimul panou, dacă este necesar, este tăiat la dimensiunea dorită. Tavanul este gata!

Următoarea etapă funcționează cu panouri de perete:

 1. Făcând cutii din lemn.La o distanță de 10-15 cm de nivelul tavanului și a podelei, șipcile orizontale sunt așezate de-a lungul perimetrului camerei. Apoi sunt instalate șinele verticale pe jumătate de metru.
 2. Profilul plastic de pornire este fixat.
 3. La rosturile pereților sunt instalate colțuri de plastic interioare sau exterioare.
 4. Instalarea panourilor din plastic. Prima bandă este fixată de la un colț în altul sau de la colț până la deschiderea ușii / ferestrei în mod strict vertical sau orizontal. O panta usoara la inceput cu fiecare panou nou va creste. Panoul este introdus în banda de pornire la un clic caracteristic și este fixat cu șuruburi la cutie. Fiecare următă bandă este plasată foarte ușor și presată ferm față de panoul anterior.
 5. Ultima bandă este tăiată și inserată în canelura panoului anterior pentru a realiza o legătură strânsă între acoperire.

Un proces detaliat de finisare a balconului cu panouri din plastic poate fi vizualizat în următorul videoclip:

Eliminați etapele afară

Suprafața exterioară a unui balcon - o etapă nu mai puțin importantă decât mobila interioară. Pentru a avea încredere în calitatea și rezultatele rapide, este mai bine să luați ajutorul constructorilor profesioniști. Dar dacă nu există o astfel de posibilitate, atunci puteți să o faceți singur:

 1. În primul rând, trebuie să vă amintiți că materialul exterior este utilizat în mod special în acest scop. Lățimea acestor panouri variază de la 10 la 37,5 cm.
 2. Învelișul din plastic este considerat unul dintre cele mai practice și accesibile modalități de a amenaja exteriorul unui balcon. Panourile nu se tem de apă, tolerează fluctuațiile de temperatură, au caracteristici decorative excelente, sunt durabile și nu necesită o atenție deosebită.
 3. Lucrarea începe cu o etapă pregătitoare, curățând suprafața finisajului vechi și îndepărtând defectele.
 4. Următoarea etapă a balustradei de balcon este atașată de bare din lemn sau de metal ca o ladă.
 5. Apoi sunt instalate colțurile de plastic, profilul de pornire și începe instalarea materialului de bază. Fiecare panou este atașat la căptușeală vertical cu șuruburi de auto-înșurubare sau un capsator de construcție.

Trebuie să ne amintim că finisarea balconului din exterior (dacă nu vorbim despre primul etaj al casei) este un proces asociat riscurilor și pericolelor. În timpul lucrului trebuie respectate regulile de siguranță strict.Este necesar să efectuați lucrări de instalare cu un asistent.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor