Finalizarea bardonierului din balcon

 Finalizarea bardonierului din balcon

Aranjamentul loggiei are loc în mai multe etape. Ele sunt implicate în proiectare în ultimul moment, iar aspectul general al camerei depinde de aceste lucrări. Finisarea blatului de balcon este o opțiune ieftină și practică care va face camera confortabilă și plăcută pentru ochi.

Caracteristici, avantaje și dezavantaje

Acoperirea blatului de balcon - o soluție populară și comună. Materialul este ușor de manevrat și instalat, accesibil și are caracteristici externe atractive.

Inițial, căptușeală - placă de lemn bine planificată, dar acum poate fi făcută din alte materii prime. Cu toate acestea, materialul natural are cele mai bune caracteristici.

Avantajele căptușelii includ:

 • Forța de aderență. Lemn natural este rezistent la influențe mecanice externe, nu există nici o zgârieturi pe ea.
 • Siguranță și prietenie cu mediul. Căptușeala nu emit substanțe nocive în aer, este netoxică.
 • Durată lungă de viață. Timpul de funcționare a mantalei poate ajunge până la 20 de ani, dacă este instalat corect.
 • Termoreglare. Căptușeala absorb radiațiile solare și împreună păstrează căldura în interior.
 • Anularea zgomotului Materialul absoarbe sunetele de pe stradă, astfel încât acesta va fi liniștit pe balcon.

În plus, atunci când instalați sub clapboard ascundeți cabluri și comunicații, ceea ce este important atunci când faceți upgrade la spațiul de locuit. Căptușeala nu poate fi vopsită, ceea ce reduce timpul de reparații. Plus stă și ușurința de îngrijire. Dacă apare murdărie, este suficient să ștergeți materialul.

Datorită structurii naturale, panoul de perete este plăcut la atingere. Contribuie la crearea și întreținerea microclimatului în cameră, participă la circulația aerului. Prin urmare, balconul va mentine o temperatura confortabila atat in vreme rece cat si calduroasa. Acesta garantează menținerea unui nivel constant de umiditate.

Acest material are o serie de dezavantaje:

 • Unul dintre dezavantajele asociate cu particularitățile structurii panoului de perete: este ușor și se aprinde rapid.
 • La fel ca toate produsele din lemn, căptușeala este sensibilă la umiditate și schimbări bruște de temperatură. Pentru a evita deteriorarea prematură, plăcile sunt tratate cu compuși speciali.
 • În plus, dacă încălcați regulile de funcționare a materialelor sunt deformate.

Care este mai bine să înveți?

Căptușeala este de mai multe tipuri, cu caracteristici operaționale și externe diferite. Alegerea materialului depinde de specificul instalării plăcilor și de îngrijirea acestora, precum și de aspectul interior al viitoarei locuințe. Șoplarea unei loji poate fi una dintre următoarele tipuri de căptușeală.

lemn

Material natural cu toate avantajele. Căptușeala este realizată sub formă de panouri subțiri de diferite dimensiuni. Barele sunt fabricate din diferite tipuri de lemn: frasin, stejar, arin, cedru, tei, molid, pin, zada. Materialul "respiră", nu permite aerului pe balcon să stea. Caracteristica neobișnuită a placării este un miros plăcut și proaspăt. Acesta vine, în primul rând, din plăcile din rasele de conifere.

În funcție de calitatea căptușelii de materii prime împărțită în tipuri:

 • Cel mai bun material este marcat cu "Extra". Tabelele sunt bine procesate, lipsite de defecte externe. Costul unui astfel de material este mai mare.
 • Clasa "A" permite noduri mici, dar este extrem de durabilă.
 • Lemn de calitate medie este utilizat pentru a crea căptușeală de clasă B. Pe barele neuniforme se pot localiza crăpături și buzunare cu rășină.
 • Materialul de cea mai mică calitate are o clasă "C". Căptușirea este lustruită, ușor deformată. Capcane captive cu dimensiuni de până la 25 mm, fisuri neperforate, benzi și alte defecte sunt situate pe plăci.

Se utilizează pentru placare, spații tehnice și auxiliare.

Garnitura euro

O varietate de panouri din lemn. În exterior, aceste tipuri sunt foarte asemănătoare, totuși, eurolinarea este de calitate superioară, deoarece este realizată în conformitate cu standardele europene. Un astfel de material este mai scump, prețul se datorează performanțelor ridicate. Căptușeli mai puternice, realizate din cele mai bune soiuri de lemn.

Materialul este împărțit după dimensiune și formă. Există profile standard, softline, landhouse, landhau, american, block house.

Cel mai popular top este ultimul.În exterior, modelul arată ca o cherestea pe o parte, sub forma unui cilindru.

Căptușeală face cu cerințele stricte referitoare la includerea dimensiunii sale. Are o grosime de 13, 16 sau 19 mm, iar lățimea sa este de 80, 100, 110, 120 mm. Lungimea barei este de 500-6000 mm.

plastic

Materialele de construcție sunt fabricate din PVC, vinil, au caracteristici bune de izolare termică și fonică. Termenul de funcționare a căptușelii din plastic atinge 30 de ani.

Clorura de policlorură aparține materiilor prime ecologice: nu conține compuși chimici dăunători, fapt confirmat de certificatele sanitare.

Barele din plastic sunt montate simplu, asigurând densitatea articulației. Ele sunt rezistente la razele ultraviolete, nu se estompează la soare. Materialul nu se teme de vreme rece și caldă: intervalul de temperatură de lucru este de la -50 până la +50 ° C. O mare varietate de bare de design vă permite să le ridicați pentru orice interior. Producătorii creează garnituri din plastic, imită materiale naturale, decorate cu desene sau modele.

Materialele listate au avantajele și dezavantajele lor. Panourile din plastic funcționează ca un analog ieftin al plăcilor din lemn și chiar au o durată de viață mai mare.În același timp, plăcile din lemn sunt asociate cu nobilimea și confortul. Căptușeala din lemn este mai rezistentă la schimbări bruște de temperatură, dar plastic - rezistent la foc.

Faceți calculul

Înainte de efectuarea reparațiilor, este necesar să determinați cât este necesar materialul. Corect efectuat calculul va evita cumpărarea de plăci suplimentare și nu va permite să arunce bani în jos de scurgere.

Pentru placare luați căptușeala și barele de lemn, pentru achiziție trebuie să știți dimensiunile acestora:

 • Primul lucru este zona calculată a camerei. Pentru a măsura lungimea, lățimea și înălțimea vor fi necesare o bandă sau o bandă de măsurare convențională. Din valorile rezultate, citiți zona ușii și a deschiderilor ferestrelor. Datorită suprafeței inegale și a caracteristicilor elementelor de fixare ale șinelor, spațiul util poate fi pierdut, iar în cursul lucrărilor mai multe plăci pot fi deteriorate. În acest scop, se adaugă încă 8-10% la cifra finală.
 • Pentru a calcula cantitatea de căptușeală, spațiul de podea este împărțit la suprafața unei plăci. Pentru plăcile de dimensiuni standard (60x9,5 cm), această valoare va fi de 0,52 m2.
 • Este necesar să se determine numărul de bare utilizate pentru montarea plăcii.Dimensiunile standard ale piesei sunt de 50x40 cm. Înălțimea suprafeței de lucru este împărțită de intervalul dintre ghidaje (0.6) și înmulțită cu lungimea. Raza metrică poate fi obținută prin plierea valorilor învățate.
 • Înainte de cumpărare este necesar să se clarifice dimensiunea profilurilor unui anumit brand. Puteți face acest lucru la consultanții din magazinul de hardware sau pe site-ul producătorului. De regulă, companiile plasează calculatoare speciale pentru calculul materialelor.

Instrumente necesare

Pentru instalarea de căptușeală propriile mâini nu au nevoie de echipamente profesionale specializate, și acesta este plusul său. Lista variază în funcție de tipul de material ales, însă, în general, lista de instrumente cuprinde:

 • Perforator, foraj cu mecanism de percuție;
 • Burghie de 4 sau 6 mm;
 • Șurubelniță (electrică sau baterie);
 • Boer;
 • Ferăstrău cu ferăstrău;
 • Nivelul de construcție, caroserie, cablu de nailon;
 • Bit cruce;
 • ciocanul cu ciocan.

Pentru a măsura, aveți nevoie și de o bandă, un pătrat și un creion, elementele de fixare sunt realizate cu ajutorul unor cuie mari (60 mm), șuruburi pe lemn sau metal (50, 75 și 90 mm) și umbrele de ancorare.Și în timpul lucrărilor de finisare vor fi necesare părți pentru finisarea mobilierului: colțuri și panouri.

Cum să vă înfășurați mâinile: instrucțiuni pas cu pas

Finisarea balconului se desfășoară în mai multe etape:

 • În prima etapă se efectuează lucrări pregătitoare, care au ca scop curățarea suprafețelor de vechile vopsele, vopsele și alte materiale de finisare. Ar trebui să fie îndepărtate și ferestrele înclinate, pervazul și plinta - veți obține o cutie fără tot.
 • Înainte de a acoperi ramele sunt inspectate. Părțile decăzute sunt înlocuite, se aplică un antiseptic la suprafață pentru a preveni deteriorarea panoului de perete. Pentru a preveni apariția ciupercilor, este necesară tratarea suprafețelor orientate spre partea de nord; în mod alternativ, un film cu proprietăți de impermeabilizare este plasat sub cadru. Decalajul dintre plăci și pereți este umplut cu spumă. Când gardul balconului este realizat din tablă de metal, se creează un strat de blocuri de spumă, care este așezat pe mortarul de ciment.
 • Suprafețele pe care trebuie așezate panoul de perete ar trebui să fie cât mai uniform posibil: astfel, căptușeala durează mai mult. Prelungirile și fisurile existente sunt egale cu un grund, se recomandă aplicarea acestuia în două straturi.Înainte de a trece la etapa următoare, este necesar să așteptați uscarea completă a soluției.

De la instalarea lamei depinde de rezultatul final al întregii lucrări. Reiki sunt perpendiculare pe panourile de căptușeală. Pre-piesele pentru cadru sunt de asemenea tratate cu agenți antiseptici. Când reparăți, este important să urmați succesiunea lucrărilor. Primele sunt șipcile de pe tavan (la o distanță de 10 cm) și pe podea (linia este de 3-5 cm).

Pasii de instalare pentru cutii:

 • Tăiați grebla dorită. Pe bara se fac semne la intervale regulate. Cu ajutorul unui burghiu care corespunde diametrului dimensiunilor elementelor de fixare, se creează găuri.
 • Fasciculul este aplicat pe perete, în locul unor corpuri de iluminat viitoare, găuri în perete cu găuri de adâncime de 5-6 cm.
 • Șuruburile cu șuruburi automate sunt utilizate pentru dispozitivele de fixare și, inițial, nu sunt strânse complet pentru a verifica uniformitatea instalării pieselor.
 • Șuruburi ciocanite cu un ciocan, lăsând aproximativ 10 mm. Apoi sunt răsucite pentru a menține designul cel mai strâns.

Restul barelor sunt instalate în același mod. După instalarea celor două părți între ele sunt prevăzute alte elemente ale cutiilor.În acest scop, cablurile de nylon de tensiune verticală. Intervalele dintre bare nu trebuie să depășească 60 cm. Cadrul este montat pe toți pereții și tavanul.

Ghidurile sunt, de asemenea, ambalate în jurul deschiderilor. Acestea sunt cuie verticale și orizontale într-un singur plan cu cadrul. Dacă intenționați să încălziți loggia, detaliile sunt stivuite între lamele. Materialele laminate pot fi lipite direct pe pereți, apoi umpleți rama deasupra.

Atunci când balconul este procesat într-un climat umed, puteți acoperi suprafețele cu chit de impermeabilitate înainte de a instala blatul.

Procesul de acoperire a balconului este simplu, mai ales dacă șinele au fost instalate corect înainte. Captuseala din lemn este stivuita in doua feluri, iar instalatia are materiale plastice.

Cu montare deschisă

Pentru instalare se folosesc șuruburi și unghii cu auto-filetare, cu ajutorul căruia panourile sunt înșurubate pe cadru. Acesta este un mod simplu și rapid de placare, dar pierde în caracteristici estetice, deoarece aspectul panoului de perete se deteriorează datorită șuruburilor proeminente.

Cu montură ascunsă

În timpul lucrului, unghiile sunt conduse în interiorul canalului, iar capacele sunt încălzite pentru a împiedica instalarea următoarelor elemente. Ca dispozitive de fixare se poate folosi o tijă din tablă metalică. Instalarea se face dintr-un colț în altul. Klyamery inserat în caneluri și înșurubat cu șuruburi. Panourile ulterioare sunt instalate în sloturile celor precedente, procedura fiind repetată până la sfârșit.

Captuseala din plastic

Înainte de a începe lucrul în colțul setului de colț. Acesta este atașat la cadru cu un capsator de construcție, apoi un panou este introdus în componentă. Căptușeala este echipată cu o alungire subțire - în acest loc sunt instalate paranteze. Următorul element este introdus în canal, acest lucru se face cu toate panourile până când lucrările sunt finalizate. Uneori doriți să tăiați ultima placă pentru a se potrivi lățimii peretelui.

La ultima etapă lucrările de finisare se fac. Se recomandă acoperirea claponului cu o soluție pentru a proteja împotriva arderii sub acțiunea razelor solare. În aceste scopuri, utilizați lac, rezistent la condiții de temperatură instabile, impregnare bioprotectivă, prevenind apariția putrefacției și mucegaiului.În plus, plăcile din lemn natural pot fi vopsite pentru a accentua umbra și textura materialului.

Un proces mai detaliat de finisare a balconului cu clapboard poate fi văzut în următorul videoclip:

Idei interesante

Materialele din lemn arată avantajos în orice cameră. Luxul lemnului conferă balconului o senzație de confort, în timp ce nuanțele naturale de culoare brună vor acționa într-un mod liniștitor. Soluția originală va acoperi podeaua și pereții cu panouri de diferite culori.

Acest lucru va conferi designului loggiei un design conceptual și modern.

Mai mult oprit în favoarea opțiunii cu zvelte contrast nuante. Detaliile nu vor ascunde doar neregularitățile și fisurile, ci și culoarea vopselei principale. Este necesar să selectați elemente cu mai multe tonuri mai întunecate decât panoul de perete.

De asemenea, puteți colțari, deschideri de ferestre.

Ventilatoare din lemn natural pot merge mai departe și pot construi în mobilier de aceeași culoare ca și panoul de perete. O masă și o bancă din lemn vor arăta ca o continuare a zidurilor. În plus, va economisi spațiu, deoarece mobilierul va fi amplasat în colțuri.

Împreună cu materialele naturale, elementele decorative tricotate vor părea avantajoase,pietre ornamentale.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor