Finalizarea balconului interior

 Finalizarea balconului interior

Balcon frumos confortabil - mândria proprietarilor apartamentului. Cel mai funcțional și mai elegant pentru a dota o astfel de zonă mică este foarte dificil. În zilele noastre însă, există multe tehnologii și programe de design care vor ajuta la realizarea unei "bomboane" chiar și de pe vechiul balcon "mort".

Caracteristici speciale

În cazul în care repararea în apartament este complet terminat, este rândul său, de amenajare a zonei balcon. Și aici puteți să vă oferiți frâu liber imaginației voastre.

Dacă aveți o priveliște minunată asupra naturii sau a obiectivelor de pe balcon, ar trebui să vă gândiți să o reintroduceți într-un foișor sau verandă, unde puteți avea mai târziu întâlniri interesante în compania bună.

În cazul în care un șantier de construcții a fost dezvoltat sub balconul dvs. sau o plantă plictisitoare se află în locul unui peisaj, atunci ar trebui să transformați zona de balcon într-o grădină de iarnă sau să aveți o sală de gimnastică acolo. Sau puteți plasa pur și simplu biroul sau vestiarul dvs. acolo.

Anterior, balcoanele au servit ca oameni pentru depozitarea lucrurilor. Acum, tot mai mulți oameni preferă să taie loggii în așa fel încât zona lor interioară să fie utilizată cât mai eficient posibil.

Desigur, dacă locuiți într-un "Hrușciov" sau "Brezhnevka", atunci nu veți putea să vă întoarceți pe balcon. Cu toate acestea, dimensiunile mici nu ar trebui să devină un obstacol. Chiar și în interiorul unui mic balcon puteți crea un interior minunat.

În cazul în care balconul vă place atât cu zona și vederile de deschidere, apoi transformarea într-o zonă de recreere speciale va fi o plăcere.

materiale

În lumea modernă există multe materiale de finisare diferite. Alegerea rămâne pentru proprietarul apartamentului: ceea ce vrea să vadă pe balconul său și cum va fi combinat cu interiorul apartamentului în ansamblu.

turnate

Cel mai adesea în finisarea unui balcon folosiți căptușeală. Este diferit.Captuseala simpla este lamele de lemn sau scânduri pentru a netezime procesate. Acest material a primit numele său cu mult timp în urmă, când a fost în principal tăiat cu vagoane de cale ferată. Căptușeala sub formă de plăci este, de obicei, realizată cu un orificiu sau cu un orificiu. Reiki a pus pur și simplu fundul.

Avantajul tăierii lemnului în natura sa. Lemnul nu se evapora substante dăunătoare, spre deosebire de multe analogi din plastic, este destul de durabil și mai puțin susceptibil de a provoca daune mecanice.

Căptușeala din plastic este similară cu panourile din PVC din plastic. Cu toate acestea, mărimea, profilul și încuietoarea se potrivesc exact cu căptușeala din lemn. Este posibil să alegeți clapboard de orice culoare, chiar texturat sub un copac.

Căptușeala este un parametru standard al plăcii cu o blocare asimetrică. Pe partea din spate există 2 caneluri longitudinale pentru scurgerea excesului de umiditate sau condens. Căptușeala este un profil diferit - cu unghiuri drepte și coturi rotunjite. La lucru, acest lucru nu afectează ușurința de instalare, dar căptușeala finită arată foarte elegantă.

MDF panouri

Este foarte popular să înveli balconul din interior cu panouri din MDF.Parțial din faptul că aceasta este cea mai economică opțiune pentru finisare și, în plus, este ușor să o faceți singur. Care, de asemenea, reduce costul reparațiilor, deoarece specialiștii plătitori sunt scumpi în prezent.

Panourile din MDF sunt durabile și rezistente la umiditate, rezistente la schimbările de temperatură, dar dezavantajul este că pot conține rășini otrăvitoare în adeziv. Conținutul lor se încadrează în norma stabilită, totuși îi face pe mulți să gândească înainte de a folosi acest material.

siding

Contrar credintei populare ca sidingul este un material pentru tunderea exterioara, este de asemenea potrivit pentru tunderea interioara. Acest material este foarte durabil și practic, rezistent la temperaturi. Dar dacă balconul este în partea însorită, atunci există o mare probabilitate ca culoarea materialului să ardă în soare, dim. Prin urmare, cel mai adesea, atunci când balconul este acoperit cu un siding din interior, alegeți un material de culoare albă.

Piatra decorativă

Dacă sunteți predispus la dragoste și vă placeți castele, cavaleri și alte atribute ale romantismului, puteți aranja un balcon cu o piatră decorativă. Acest finisaj va arăta elegant și original.

Piatra decorativă este un tip special de țiglă, în care suprafața frontală este realizată sub formă de piatră naturală. După finalizarea acestui material, se pare că balconul dvs. este din zidărie. Și poate fi complet diferită. De la culorile și texturile pietrelor naturale pietruite până la pereții îngrijit și neted, gresiați sub cărămidă.

Aceste plăci sunt, de obicei, fabricate din ciment în conformitate cu o tehnologie specială, cu adăugarea diverselor amestecuri tehnice. În ceea ce privește compoziția și prietenia cu mediul, este foarte aproape de materialele naturale și, prin urmare, această confruntare devine din ce în ce mai populară.

În plus, piatra artificială este mult mai ieftină și mai ușoară decât cea naturală. Este uniform texturat și pictat în interior și, prin urmare, chiar dacă ați luat o piesă accidentală sau ați tăiat-o în locul potrivit pentru dvs., placa va arăta natural pe o tăietură.

Montarea acestui material este identică cu cea a plăcilor obișnuite și este făcută cu ajutorul unui adeziv obișnuit pentru plăci.

Decoratiuni de perete

Începe reparațiile pe balcon, mai întâi de toate, trebuie să-l glazezi. Obișnuia să fie din sticlă, folosind rame din lemn și sticlă obișnuită. În prezent, companiile specializate se ocupă de geamuri, ceea ce o face rapid și eficient.

După geam, este necesar să sigilați cu atenție toate fisurile.De obicei, găurile mari sunt umplute cu spumă de montaj, iar pentru cele mici, materialul de etanșare convențional este suficient.

Apoi încălzim zidurile. Dacă doriți să salvați această parte a reparării, alegeți spuma ca izolație. Menține căldura foarte bine și este ieftină. Cu toate acestea, este foc periculos și emite o cantitate mare de fum toxic în timpul arderii.

Izolația minerală puțin mai scumpă. Acesta aparține clasei zero de pericol de incendiu. Cu toate acestea, în alte caracteristici este mai capricios: de asemenea necesită impermeabilizare de sus.

Cel mai popular încălzitor al noii generații este penoplex. Are permeabilitate scăzută la vapori și conductivitate termică, este foarte puternică și durabilă.

După încălzirea unui balcon, este posibilă începerea lucrărilor de finisare a pereților. După ce am luat materialul în prealabil, începem proiectarea. Puteți face pereți într-un singur material, puteți face o combinație. De exemplu, o piatră decorativă este perfect combinată cu plăcile obișnuite sau cu tencuiala decorativă.

Plafonul de finisare

Opțiuni pentru finisarea plafonului pe balcon - masa. Acum, alegerea materialelor și a tehnologiilor este foarte mare.

Dar mai întâi trebuie să sigiliți suprafața plafonului și să facețiimpermeabilizare. La urma urmei, cu siguranta veti pune cablajul si, prin urmare, totul ar trebui sa fie rezistent la umiditate.

Apoi, în majoritatea cazurilor, se montează scheletul pentru izolație, se izolează și se umple cutia.

Este mai bine să încredințați cablarea electrică unui profesionist, deoarece aceasta este o problemă serioasă. Este necesar să așezați cablul cât mai sigur și să conectați toate sursele.

După aceasta, se trece la etapa finală de finisare. Puteți face un plafon de ghips. Aceasta este cea mai ușoară și mai versatilă opțiune. Gips-carton, puteți picta, lipi peste tapet, placi din polistiren sau orice alt strat de acoperire.

Arată grozav și este foarte practic, plafonul este acoperit cu clapboard, panouri din plastic sau siding. Dar acest lucru este relevant numai dacă pereții sunt realizați din același material sau dintr-un material combinat.

Plafonul Armstrong este foarte popular în ultima vreme. Esența sa este că placa este așezată pe cadrul din aluminiu. Placile pot fi fabricate din diferite materiale, pentru fiecare gust și portofel: de la carton presat la vitraliu.

Ei bine, opțiunea cea mai comună în aceste zile este de a instala un plafon stretch. Pe zona de balcon a pânzei aveți nevoie destul de puțin. Prin urmare, această opțiune se va dovedi, de asemenea, foarte bugetară și va fi executată direct de către profesioniștii din domeniul lor. Există o mulțime de concurență pe piața tavanelor întinse. Pentru a atrage clienții, ei dețin tot felul de promoții. Și pentru că un astfel de plafon vă va costa destul de ieftin.

Finisarea podelei

Pardoseala de pe balconul cu geamuri și izolații este montată din materiale care sunt combinate cu decorarea pereților. Poate fi orice acoperire care este utilizată pentru podea în orice zonă rezidențială. Puteți acoperi podeaua cu linoleum, puneți țiglă, laminat, covor, faceți din lemn. Există o mulțime de opțiuni.

 • Pregătirea pentru acoperire începe cu căldura și impermeabilizarea podelei viitoare. În aceste scopuri, un material precum penofol este perfect. Trebuie doar să tăiați zona care corespunde formei balconului dvs. și să o așezați cu partea cu folie în sus.
 • Busteni de lemn sunt plasati pe acest material la o distanta de aproximativ 50 cm una de cealalta. Între acestea, este posibil să se așeze un material suplimentar de izolare termică.
 • Apoi, umpleți un strat de placaj gros și stivuiți direct pardoseala selectată.
 • Dacă balconul este o continuare a camerei de zi, este necesar să faceți o încălzire electrică a podelei. Montați-l nu este atât de ușor și, prin urmare, este mai bine să contactați experții.

Fă-ți-te-ai terminat munca

Decorarea și decorarea unui balcon cu propriile mâini poate dura mult timp. Depinde de ce idei doriți să aduceți la viață. Instrucțiunile pas-cu-pas vă vor ajuta să decideți procedura.

 • Mai întâi de toate, trebuie să vă glazurați balconul. Puteți să o faceți singur achiziționând ferestre cu geam termopan de dimensiuni potrivite și instalându-le cu ajutorul spumei. Dar cel mai bine este să comandați geamurile într-o companie specializată.
 • Apoi efectuați măsurători detaliate ale întregii încăperi pentru a calcula cantitatea de materiale care va fi necesară pentru reparații într-o anumită zonă.
 • După aceasta, trebuie să izolați cu atenție aceeași spumă sau un agent de etanșare special. Apoi puneți căldura și impermeabilizarea în jurul perimetrului camerei de balcon, electrificați și decideți să instalați o podea sau o instalație încălzităelement suplimentar de căldură pe balcon.
 • În cele din urmă, este necesar să se întindă pereții cu materialul selectat.

Cum să faceți o reparație a balconului cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Idei de decorare

În funcție de scopul camerei de balcon, puteți aranja cât mai mult posibil, confortabil, elegant și funcțional. Pentru a face acest lucru, utilizați diverse elemente de decor care vor fi bine combinate cu decorarea camerei de balcon.

Se uită la balcon foarte elegant, decorat în stil clasic. O cameră mică va crește vizibil datorită utilizării unui număr mare de culori vii. Pardoselile din franceză sunt perfect combinate cu tapetul de lumină, vopsite în culoarea crem pal. Perdelele grele din satin vor servi ca o barieră sigură în calea penetrării soarelui în timpul verii. Cel mai bun din toate mobilierul clasic stil ratan răchită.

Pentru femeile de ac pot fi echipate cu un atelier de lucru pe balcon. Pereții și tavanul, decorați cu panouri luminoase din PVC, vor servi ca un reflector excelent, iar locul de muncă va fi aprins cât mai mult posibil. Pentru a nu experimenta disconfortul într-un moment fierbinte, trebuie să instalați un sistem de aer condiționat al camerei.Buzunarele și rafturile mici pentru obiectele mici vor fi asistenți excelenți în depozitarea compactă.

Un studiu pe balcon este, de asemenea, o mare opțiune. Pereții pot fi înveliți cu gips-carton normal și vopsite în culori deschise. Unul dintre pereți pentru a face culoarea mobilierului de birou întunecat, pentru a aduce un contrast de contrast cu interiorul. Podeaua este decorată cu plăci abrazive, deschiderile de ferestre ridică blind-uri întunecate. Acest stil se va potrivi atât elevilor, cât și supervizorilor.

Deoarece balconul este cel mai însorit loc în apartamentul dvs., îl puteți transforma într-o seră. În acest caz, este indicat să lipiți pereții cu ziduri de perete, să ridicați blocuri de ferestre cu perdele romane, să atașați pereți vase cu plante vii. Plasați flori și arbuști exotice în vase și ghivece mari, completați interiorul cu scaune confortabile.

Dacă aveți balcon cu vedere frumoasă la oraș, îl puteți transforma într-un minibar elegant. Pervazul ferestrei trebuie extins sub forma unui contor de bara, iar scaunele elegante vor completa perfect interiorul.

Arată balcon foarte frumos, decorat în stilul Provence. Imaginile de fundal cu culori strălucitoare vor fi perfect combinate cu tencuiala decorativă și panourile de gips.Perdelele frumoase vă vor permite să reglați gradul de iluminare a încăperii. Și pentru a completa imaginea mesei de servire a aerului și o pereche de scaune confortabile.

Este foarte practic și util să aranjați o zonă de sport pe balcon. Veți avea ocazia să jucați sport aproape în aer liber. În proiectare puteți combina panouri din plastic și plăci sub cărămidă. Aici va fi important pentru dvs. să lăsați cât mai mult spațiu liber posibil și, prin urmare, nu ar trebui să agitați balconul cu mobilier excesiv.

De asemenea, puteți aranja o zonă de relaxare romantică pe balcon. Acoperiți pereții cu tapet de carmină, decorați cu autocolante speciale. Rolește jaluzelele elegante și instalați o canapea confortabilă cu colțuri, cu noptiere luminoase.

În orice caz, alegerea este a ta. Care va fi interiorul balconului dvs. de vis?

recomandări

La decorarea interiorului balconului trebuie să se țină seama de următoarele:

 1. Dacă doriți să creșteți vizibil suprafața camerei, utilizați materiale, mobilier și decorațiuni de culori deschise.
 2. Cel mai bun mobilier pentru un balcon este compact. Deci, folosește mobilier pliat sau transformă. Tema va fi glisante sau încorporate dulapuri, mese și scaune.
 3. Florile vor da harului și confortului oricarui balcon. Puteți să le plasați în vase de flori elegante sau pe rafturi speciale. Plante la maxim în nevoie de lumina soarelui pentru creștere și înflorire, ci pentru că balconul pentru ei - locul perfect
 4. Dacă balconul dvs. este destul de mic - nu îl aglomerați cu lustre și lămpi masive. Vor exista mai multe lumini de plafon relevante.
 5. Jaluzele, nuanțele romane ale culorilor luminoase sau obloanele drăguțe vor fi foarte potrivite pe balcon.
 6. Suprafața lucioasă de suprafață extinde vizual spațiul, datorită capacității sale de reflectare a luminii.

Chiar dacă zona balconului este mică, o puteți face foarte confortabilă, confortabilă și elegantă. Acesta va fi un loc minunat de a vă relaxa sau de a lucra, de a juca sport sau lucrul cu ace.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor