Finisaje de balcon

Finisaje de balcon

Momentele în care balcoanele au fost folosite ca depozite pentru legume și cutii de conserve au dispărut de mult. Astăzi, mulți proprietari de apartamente mari și mici transformă aceste camere în camere cu funcții complete și funcționale, în care vă puteți relaxa, puteți savura o ceașcă de ceai sau puteți face ceva lucru. Pentru a vă simți confortabil pe balcon, trebuie să vă gândiți cu atenție la finisare.

Caracteristici și nuanțe

Mulți dintre noi amintesc cum au privit camerele de balcon în trecut. Acestea au fost folosite numai în scopuri comerciale.S-au păstrat adesea lucruri inutile, de care a fost păcat să scapi de ele.

Astăzi situația sa schimbat dramatic. Oamenii au început să-și transforme balcoanele în camere reale cu bucăți de mobilier, detalii decorative și candelabre suspendate. În astfel de zone, nu numai că puteți admira străzile orașului, dar, de asemenea, puteți să vă relaxați, să vă implicați în activități creative sau în sport.

Foarte popular în ultimii ani, combinând camere de zi cu balcoane. Poate fi o sufragerie sau o bucătărie. Pe zona balconului puteți aduce o masă sau aparate de bucătărie. Totul depinde de preferințele dvs. și de dimensiunea zonei.

Proprietarii de apartamente mici, în special, se îndreaptă adesea spre astfel de metode. Spațiul foarte limitat devine mult mai spațios și mai liber dacă este conectat la o cameră de balcon. Astfel de decizii sunt adecvate nu numai pentru apartamentele mici și "Stalinok", dar și pentru zonele mari.

Întoarcerea unui balcon într-o cameră cu drepturi depline nu este atât de dificilă. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți izolare, geamuri și decorațiuni interioare. Fără aceste lucrări, designul unei camere funcționale pur și simplu nu va funcționa.

Astăzi, alegerea diverselor materiale pentru interior și exterior este foarte mare. Fiecare cumpărător va putea lua ceva util, de înaltă calitate și practic pentru proiectarea unei camere de balcon.

Gama de acoperiri de podea, perete și plafon vă permite să vă lăsați imaginația liberă și să bateți balconul astfel încât să fie foarte confortabil și frumos.

12 fotografie

Tipuri de finisaje de perete, tavan și podea

Dacă doriți să decorați armonios blocul de balcon, atunci nu se va face fără decorarea peretelui. Producătorii moderni produc o mulțime de materiale diferite cu care puteți decora camera.

8 fotografie

Amintiți-vă că merită să începeți decorarea interioară a pereților numai după epilarea unui balcon.

Adesea, proprietarii de apartamente se întorc la panouri din plastic. Ele sunt populare pentru durabilitatea și durabilitatea lor. Trebuie remarcat rezistența plasticului la umiditate, umiditate și lumina solară agresivă. Cu ajutorul acestor piese puteți forma interiorul balconului în orice stil, deoarece acestea sunt disponibile într-o varietate de culori. În ultima vreme, panourile a căror suprafață imită lemn de diverse nuanțe sunt foarte solicitate.Ele costă un pic mai mult, dar arată uimitor! Cu acest finisaj puteți vizualiza camera mai lungă și mai largă, mai ales dacă ați terminat-o cu panouri albe. Sub plastic pot ascunde firele lipite. Adesea, astfel de lucruri mici sunt izbitoare și strică întregul interior.

Prevalența acestor materiale datorită nemulțumirii lor. Pentru pereți, tăiați cu panouri din plastic, nu trebuie să aveți grijă cu regularitate cu ajutorul unor unelte speciale.

Un alt material popular pentru decorarea pereților balconului este panourile MDF. Ele au un aspect frumos și oferă caracteristici excelente de performanță. Cererea pentru astfel de panouri se datorează asemănării lor cu lemnul natural și ecologic. Ele se deosebesc de materiile prime naturale prin plasticitate ridicată și flexibilitate. Această proprietate vă permite să aliniați cu ajutorul MDF panouri "ondulat" pereți. Mulți proprietari de apartamente întâmpină această problemă. Procesul de nivelare a suprafeței necesită mult timp, efort și material. Cu panouri MDF, situația este un pic mai simplă.

Dar acest material de finisare are unele dezavantaje.Aceste panouri nu tolerează umiditatea sau expunerea la umiditate, ca orice lemn.

Puteți decora interiorul blocului de balcon cu ajutorul siding. Astăzi, acest material este folosit pentru o varietate de scopuri, de la decorarea exterioară a locuințelor private până la decorarea interioară a spațiilor rezidențiale. Siding este de trei tipuri: vinil, lemn și lemn. Cel mai atractiv este siding. Este fabricat din fibre de lemn presate, cu adăugarea unei cantități mici de rășină. Siding de lemn este un pic mai ușor. Se compune din plăci solide, care afectează valoarea sa. Siding de vinil este în mare nevoie. În procesul de fabricare a unor astfel de panouri se adaugă clorură de polivinil la bază, ceea ce conferă materialului rezistență suplimentară, rigiditate și rezistență la uzură.

Opțiuni similare în prezent sunt disponibile în culori diferite.

Balcoanele sunt atent decorate cu plăci de ghips. Acest material este de asemenea ignifug și ecologic. Puteți decora în acest fel orice balcon. Nu contează deloc dacă este pe partea însorită sau umbroasă.Gipsul nu se teme de expunerea zilnica la lumina soarelui.

Piatra decorativă sa bucurat de popularitatea de invidiat a ultimilor ani. Are un aspect original care se potrivește perfect în proiectarea de camere de balcon, seminee, camere de zi în case și apartamente etc. Piatra artificială este un produs de înaltă tehnologie cu multe caracteristici și proprietăți interesante. Piatra deosebit de populară, care imită zidăria. Pot avea nuanțe diferite, dar pietrele artificiale de culoare albă sunt cele mai solicitate. Acestea sunt completate de bucătării, camere de zi, balcoane sau dormitoare. Fiecare persoană poate face față acestui material de finisare. Pentru a face acest lucru, nu aveți nevoie de cunoștințe și abilități speciale. Pentru a instala pietre decorative nu este nevoie să stocați unelte speciale. Este necesar doar achiziționarea unui amestec adeziv.

Să nu mai vorbim de neinflamabilitatea acestui material. De-a lungul timpului, acesta nu se va putrezi și se va deteriora în exterior.

Mulți proprietari de apartamente fac astăzi camerele cu balcon cu tencuială decorativă. Producătorii moderni oferă acest material de finisare într-o varietate de palete de culori, de la neutru la contrast. Se recomandă alegerea numai a tencuielilor de înaltă calitate, deoarece acestea sunt sigure și ecologice.

Constructorii experimentați notează durabilitatea și caracterul practic al unei astfel de finisări. Nu este nevoie să aveți grijă de tencuială. Tencuielile de marcă sunt rezistente la deteriorări mecanice. Ei nu se îndepărtează și nu dispăreau nici după mulți ani.

Camera va deveni frumoasă și confortabilă dacă este decorată cu o casă în bloc. Este folosit nu numai pentru interior, dar și pentru exterior. Trebuie remarcat simplitatea instalării unui material similar. În viitor, nu necesită îngrijiri speciale. În exterior, blocul de blocuri imită bara de cilindru. Este clasic, din lemn, vinil și metal.

Pentru decorarea interioară a unui bloc de balcoane, experții recomandă întoarcerea către un bloc de vinil, deoarece este mult mai ușor decât cel din lemn.

Mulți oameni vor să stea pe tapet pe balcon. Dar este mai bine să nu folosiți versiuni simple de hârtie. Este mai bine să aranjezi pereții cu tapet lichid. Ele sunt mai rezistente la uzură și durabile.În exterior, aceste materiale nu sunt la fel ca pânzele de tapet tradiționale. Ele sunt un chit decorativ special fabricat în pungi. În compoziția unor astfel de materii prime există nu numai coloranți, cruste de cuart, clei, dar și diverse fibre. De regulă, este de mătase sau de bumbac. De asemenea, pentru balcoane de placare și loggii sunt ideale tapet de pluta și bambus. Un strat de material de bambus este fabricat din hârtie de orez, iar al doilea este fabricat din lamele de bambus. De regulă, aceste pânze combină mai multe nuanțe deodată.

Imaginile de fundal din cork sunt o bună alternativă la produsele tradiționale din hârtie. Ei nu se tem de umiditate, umiditate și lumina soarelui. Trăsătura lor distinctivă este densitatea.

Multi proprietari placind peretii balconului cu clapboard. Este foarte ușor de instalat. Chiar și o persoană care este departe de lucrările de construcție și instalare poate face față acestei situații. Căptușeala este foarte lungă. De-a lungul timpului, nu se estompează și nu-și pierde atractivitatea. Astăzi există mai multe soiuri din acest material de finisare.

Cele mai populare sunt: ​​căptușeală și căptușeală în formă de euro. Învelișul sub formă de garnitură este o latură convențională din lemn sau o placă cu o suprafață perfect tratată. Opțiuni similare sunt făcute cu o blocare specială sau un rabat. Căptușeala este prevăzută cu un sistem de închidere cu limbă și cu canelură, cu o limbă extensibilă pentru limbă și canelură. Nu tolerează umiditatea. Când sunt umezite, astfel de panouri de perete încep să se umfle, ceea ce duce la o deformare și o funcționare defectuoasă a încuietorilor.

În camera balconului, podeaua trebuie să fie decorată cu materiale de finisare. Acest lucru este necesar nu numai pentru aspectul estetic, ci și pentru propria dvs. siguranță. Plimbarea pe beton gol este foarte dăunătoare, deoarece poate duce la răceală.

Unul dintre cele mai populare materiale este placa de podea.. Cel mai adesea este ales pentru a fi prietenos cu mediul și siguranța. Astfel de opțiuni se pot lăuda cu o durată de viață foarte lungă. Pentru a păstra un aspect atractiv, este necesar din când în când să se trateze plăcile de podea cu compuși antiseptici.

De multe ori podelele de pe balcon primesc un dop. Podelele din plută au proprietăți excelente de izolare fonică și izolare termică.Este plăcut să mergem pe ele, deoarece au o textura interesantă. Acest etaj nu este pretențios și nondemand în îngrijire.

O altă opțiune populară este parchetul laminat. Acest material este ales din cauza costului său scăzut. Astăzi, gama de astfel de finisaje este bogată și diversă. În magazinele de clădiri puteți vedea podelele diferitelor modificări. De exemplu, pardoseli cu imitație de piatră, lemn natural, ceramică multi-colorată sau parchet de lux sunt foarte populare în ultimul timp. Aceste opțiuni arată foarte scump și adesea în frumusețea lor nu sunt inferioare materialelor scumpe de origine naturală. Laminatul nu se teme de expunerea la umezeală și temperaturi extreme. Astfel de proprietăți sunt foarte importante pentru podelele de pe balcon. Instalarea unui astfel de material este simplă și accesibilă. Pune laminat pe balcon va fi capabil la fiecare proprietar. Acest material de finisare poate fi combinat cu un sistem de incalzire prin pardoseala. În primul rând, componenta de încălzire este instalată și un laminat este așezat pe partea superioară a acesteia.

Trebuie remarcat rezistența la uzură a acestei opțiuni. Laminatul este capabil să reziste greutății mari și diferitelor încărcături mecanice.Dar pentru o astfel de opțiune de finisare este recomandat să se utilizeze numai în cazul în care podeaua de pe balconul dvs. este perfect plat sau l-ați pre-pregătit pentru instalarea de laminat.

Finisarea podelei cu placaj a fost relevantă de mai mulți ani. De asemenea, acesta poate fi accesat pentru decorarea camerei de balcon. Placajul este capabil să facă aspectul general mai estetic. Un alt avantaj al acestui material îl constituie costul său accesibil și ușurința de instalare.

și materiale ieftine, cum ar fi foi de plăci aglomerate pot fi folosite pentru instalarea podelei. Aceste materiale nu trebuie expuse la apă și umezeală, deoarece aceasta poate duce la rumenire și deformare. Pe plan extern, foi de PAL nu arata foarte frumos, asa ca pe partea de sus a ei, puteți pune pe covor.

Foarte puternic și durabil este podea balcon, căptușite cu gresie de înaltă calitate. Acesta va servi de mai mulți ani fără a provoca probleme. soiuri moderne de gresie sunt rezistente la temperaturi scăzute și deteriorări mecanice. Chiar dacă fereastra va fi amar rece, apoi le-ar avea nici un impact.

Plăcile nu se tem de expunerea la substanțe chimice.Poate fi ușor și rapid curățat de orice fel de poluare.

Plăcile de clincher se pot lăuda cu performanțe excelente. Se numără printre materialele veșnice. De mult timp, un astfel de material de finisare în țara noastră a fost o minune și a fost remarcabil datorită costului său ridicat. A fost livrat în Rusia din Europa: Germania, Olanda și Belgia. Astăzi, în magazinele de construcție există exemplare unice ale producției poloneze. Ele sunt mult mai ieftine, dar nu le afectează calitatea și durabilitatea.

Frumos și estetic pe balcon va arăta podea, căptușit cu o placă de terasă. Astfel de panouri pot fi instalate atât pe balconul închis cât și pe balconul deschis, fără geamuri. Serviți astfel de podele timp de cel puțin cincisprezece ani. Durata de viață a serviciului depinde de tipul și tipul panourilor de terasă. Modelele din lemn natural nu vor necesita înlocuire chiar după douăzeci de ani, iar plăcile WPC pot dura 30 de ani. Există două tipuri de panouri: panouri din cedru natural, zada sau copaci exotici, precum și din terase din materiale compozite din lemn-polimer.A doua opțiune se bazează pe făină specială din lemn și pe agenți de plastifiere. Ambele materiale sunt de înaltă calitate și de încredere. Ele diferă una de alta numai prin faptul că panourile din lemn natural sunt uscate până la o stare de umiditate scăzută (10%) și sunt perfect măcinate.

Placa de terasă nu se descompune în timp, nu se teme de umezeală. Mulți proprietari aleg acest material pentru rezistența sa: această placă nu este supusă deformării și umflării.

Plafonul necesită, de asemenea, finisare. Dacă lăsați-o nesupravegheată, ea va prinde ochiul și va strica chiar și cel mai frumos interior.

 • Cel mai adesea, plafoanele fac gips-carton. Acest material este capabil să facă partea superioară perfect netedă și frumoasă.
 • Mulți proprietari de apartamente se transformă în panouri din plastic pentru placarea plafonului. Sunt capabili să facă camera mai spațioasă și mai luminoasă, mai ales dacă este vopsită în culori luminoase. Aparatele de iluminat plate pot fi încorporate în tavanul din plastic. Acest lucru este foarte convenabil, deoarece acestea nu ocupă mult spațiu și sunt ușor de instalat în panou.
 • Tavanul poate fi decorat cu chit sau vopsea decorativă. Se recomandă achiziționarea de vopsele de uz normal, dar amestecuri speciale de fațadă. Ele sunt mai rezistente la uzură și durabile.
 • Frumos și eficient pe tavan arata căptușeala și căptușeala din lemn. Dar a doua opțiune nu este cea mai convenabilă, deoarece astfel de panouri trebuie să fie procesate în mod regulat prin mijloace speciale.
 • Puteți crea un interior frumos și costisitor cu ajutorul unui plafon laminat. Această soluție non-standard este utilizată foarte des. Instalarea parchetului laminat este foarte simplă și nu necesită o atenție specială.

Materiale pentru stradă

Balconul trebuie rafinat nu numai în interior, ci și în exterior. Pentru aceasta, există, de asemenea, un număr mare de materiale diferite.

Accesibilitatea și costul scăzut sunt panourile din plastic diferite și căptușeala din PVC. Ele sunt foarte ușoare și ușor de instalat. Instalarea unor astfel de piese poate fi realizată independent atât pe partea exterioară, cât și pe partea interioară a blocului de balcon. Principalele dezavantaje ale acestor panouri sunt susceptibilitatea lor la deteriorarea mecanică și vulnerabilitatea la radiațiile ultraviolete.Este suficient să le lovești cu un obiect solid, iar în locul impactului va apărea imediat o urmă de deteriorare. Sub acțiunea luminii solare, căptușeala din PVC și plastic se estompează rapid și își pierde aspectul original.

Astăzi, panourile armate sunt vândute în magazine. Ele sunt mai puternice și mai durabile. Aceste opțiuni sunt recomandate de experți.

Mai practic și durabil este siding. Poate fi metalic sau vinil. Astăzi, pentru decorare exterior de blocuri de balcon de multe ori rândul său, la opțiuni similare. Siding nu se teme de condiții adverse de mediu. Nu se teme de expunerea agresivă la lumina soarelui, vreme rea sau daune mecanice.

Pe străzile orașului există adesea balcoane, decorate cu pardoseală ondulată. Este o foaie de metal subțire și galvanizată, cu o suprafață ondulată. Pardoseala poate fi absolut orice culoare. Aceste foi sunt acoperite cu vopsele speciale. Acestea sunt aplicate în condiții de temperaturi ridicate. Această metodă face culoarea mai durabilă și rezistentă la uzură. Nu se va coaja, nu se va îndepărta sau nu va dispărea.

Nu vă fie teamă de finețea foilor de carton ondulat. Fiabilitatea și durabilitatea acestora se datorează unei suprafețe speciale de relief.

O altă soluție populară pentru decorarea exterioară este placajul din lemn. Dacă decideți să faceți această opțiune, trebuie să știți că suprafața panoului de perete trebuie tratată din când în când cu compuși speciali de protecție. Acest lucru este necesar pentru a proteja plăcile de umiditate și mucegai. De asemenea, se recomandă acoperirea panourilor de perete cu vopsele și lacuri. La această metodă va trebui să recurgă de mai multe ori.

Pentru exteriorul blocurilor de balcon se utilizează policarbonat. Nu numai un parapet îngrijit poate fi făcut din acest material, ci și o vizieră și pereți laterali. Această soluție este o alternativă excelentă la geamurile tradiționale. Aceste balcoane sunt foarte ușoare. Acestea sunt acoperite cu folii speciale, compuse din plastic special. Policarbonatul nu este ieftin, dar aspectul balcoanelor de astfel de materii prime justifică costul ridicat. Există două tipuri de policarbonat: celular și monolit. Ambele opțiuni sunt capabile să transforme eficient un balcon deschis,chiar dacă înainte de aceasta părea complet inadecvată pentru orice reparații. Instalarea unor astfel de structuri este rapidă și nu dificilă. Pentru a face acest lucru, este necesar să dezasamblați vechea construcție a balconului și să instalați în locul acestuia un cadru puternic pe care vor fi atașate mai târziu foi de policarbonat monolitic sau fagure de miere.

Balconurile cu aspect similar sunt foarte luminoase. Din punct de vedere vizual, sunt capabili să facă spațiul de locuit mai spațios.

De unde să încep?

Nu continuați cu decorațiunile interioare, până când nu finalizați lucrările de izolare a balconului. Fără izolație, numai materialele frontale care nu arată foarte plăcut din punct de vedere estetic în medii rezidențiale vor fi potrivite pentru decorarea încăperilor.

Există mai multe moduri de a izola blocul de balcon.

Cel mai ieftin și mai obișnuit material izolant este spuma de polistiren. Are o greutate mică și o structură celulară. Această materie primă are un avantaj important: polistirenul expandat nu se teme de umiditate și de umiditate. După instalare, această izolație poate fi ușor prelucrată, iar suprafața sa devine favorabilă pentru acoperirea amestecurilor de tencuieli subțiri.

Există polistiren spumant și unele dezavantaje pe care toată lumea ar trebui să fie conștienți de. Aceste materii prime nu sunt ecologice. În condițiile unei încăperi de balcon, un astfel de încălzitor va fi neapărat încălzit și acesta este un factor provocator pentru eliberarea unui compus toxic, cum ar fi stirenul. În procesul de ardere a polistirenului emană o substanță și mai periculoasă - fasman. Acest gaz a fost folosit în primul război mondial și a fost considerat o armă de distrugere în masă. A trăi lângă ușă la astfel de substanțe chimice este foarte periculos.

Vata minerală este utilizată pentru a izola o varietate de clădiri, de la hangare industriale la apartamente obișnuite. Este rolă și piatră. Ambele opțiuni sunt utilizate astăzi și mulți cumpărători se adresează acestora. În cazul conductivității termice, vata minerală nu este inferioară polistirenului toxic, dar există substanțe chimice mult mai puțin periculoase în acesta. Singurul dezavantaj al unui astfel de material de încălzire este hidrofobicitatea acestuia. Din această cauză, vata minerală în timpul procesului de instalare trebuie încadrată cu membrană hidro și abur, astfel încât să nu devină umedă și să nu își piardă funcțiile principale.Un astfel de tratament afectează costul izolației și devine mai scump.

Experții spun că după proceduri suplimentare în ceea ce privește vata minerală, devine ca spumă de polistiren.

Proprietăți termice excelente ale spumei poliuretanice. Este absolut sigur pentru corpul uman. Dar există o încălzire similară costisitoare. Sănătatea nu merită salvată, dar problema nu stă numai în acest sens. Pentru instalarea spumei poliuretanice este nevoie de echipament special. Nu toți experții sunt gata să vină cu el pentru o singură unitate de balcon. Sprayarea spumei PU pe cont propriu, din motive evidente, nu va mai funcționa.

Dacă doriți să procesați balconul cu spumă poliuretanică, mai întâi trebuie să găsiți o echipă care să vă ofere un astfel de serviciu. Fiți pregătit să plătiți o sumă ordonată pentru aceasta.

Nu cu mult timp în urmă, pe piața compușilor izolanți a apărut un material precum ecowool. A câștigat repede popularitatea în rândul consumatorilor datorită calității bune. Este posibil să aplicați un astfel de încălzitor mecanic sau manual. Acest factor a permis ca ecowool să devină mai popular decât spuma poliuretanică.Un astfel de material termoizolant își reglează propria umiditate, cum ar fi lemnul. Din acest motiv, nu trebuie să fie suplimentat cu diverse membrane.

Dezavantajul acestei izolații este costul ridicat al acesteia. Nu toată lumea își poate permite acest lucru.

Cum se face izolarea și se termină balconul, consultați următorul videoclip.

Terasă balcon

Pentru a termina balconul cald și închis, puteți aplica o varietate de mijloace.

 • Pentru a crea o cameră frumoasă și confortabilă, vă puteți îndrepta spre tapetul de bambus, plută sau lichid. Aceste opțiuni arată foarte atrăgătoare și foarte atrăgătoare. Dacă alegeți corect bucățile de mobilier în culori, atunci acest balcon nu vrea să plece.
 • O altă opțiune spectaculoasă este o piatră decorativă. Este absolut inadecvat pentru balcoanele deschise, pentru că nu-i plac schimbările frecvente de temperatură. Pentru o cameră închisă, materialul este ideal. Astăzi, mulți proprietari completează pereții balconului cu piatră artificială care imită caramida albă mare sau mică. Pe un fundal similar, diferite piese de mobilier și aparate de uz casnic armonios arata.Într-un astfel de mediu, puteți să vă relaxați și să lucrați.
 • Un material popular pentru căptușeala interioară a balcoanelor calde este siding și eurolining. Astfel de opțiuni vor arăta excelent atât în ​​afara cât și în interiorul unității de balcon. Ele sunt ușor de curățat de murdărie și de praf și arata plăcut din punct de vedere estetic.
 • Pe podea se pot amplasa nu numai pardoseli din lemn sau pardoseli, ci și foi mari de PAL. Acestea sunt potrivite doar pentru un balcon închis și uscat. Aceste materiale se deteriorează foarte mult după o coliziune cu factori de mediu nefavorabili. Pe partea de sus a unor astfel de componente ieftine puteți pune un covor cald cu orice grămadă.
 • Acest lucru se aplică și laminatului. Este rezistent la umezeală, dar expunerea regulată la ploaie și zăpadă nu va beneficia cu siguranță de acest material, așa că trebuie doar să îl contactați pentru a proiecta un balcon închis sau loggie. Parchetul laminat poate fi finisat, precum și tavanul.
 • O altă opțiune accesibilă și populară pentru podele pe balcon este linoleumul. Își păstrează atractivitatea numai în condiții de "sere". Fluctuațiile de umiditate, umiditate și temperatură pot deforma o astfel de podea.Într-un balcon închis linoleum, astfel de probleme nu sunt teribile, astfel încât acestea pot fără îndoială aranja camera. Mai ales populare recent sunt specimene a căror suprafață imită laminat sau lemn natural. De înaltă calitate și de acoperire frumoasă dintr-o privire este greu de distins de materialele naturale.
 • Pentru a decora un balcon cald, o faianță obișnuită cu o suprafață mată sau lucioasă este perfectă. Va fi adecvat în camere pentru diferite scopuri. Aceasta poate fi o mică zonă de relaxare sau o zonă de luat masa.
 • Pentru căptușeala plafonului se potrivesc orice material. Acest lucru poate fi laminat, plastic, panouri de perete, gips carton sau vopsea. Trebuie avut în vedere că gips-cartonul este adecvat doar pentru încăperile calde. Pentru un balcon deschis merită să alegeți materiale mai durabile și rezistente la uzură.

Mai bine să termini balconul rece dinăuntru?

Nu toți proprietarii de apartamente preferă să glazeze balcoanele. Camerele deschise nu pot fi operate tot timpul anului și sunt supuse diferitor factori de mediu nefavorabili. Indiferent dacă plouă sau ninge - un balcon deschis sau o loggie va fi cu siguranță sub lovitura elementelor.

În timpul iernii îngheață și sunt adesea acoperite cu zăpadă umedă și rece. În toamnă și primăvară, vremea se schimbă cu totul: în orice moment poate ploaia sau privi soarele. În razele soarelui de vară fierbinți va încălzi balconul deschis.

Acești factori te obligă să alegi doar o tapițerie interioară solidă, fiabilă și durabilă.

 • Pentru a finaliza un balcon deschis trebuie să stocați o soluție specială durabilă. Nu trebuie să cheltuiți bani pe pungi mari de ciment și nisip, deoarece acestea pot fi înlocuite cu ușurință de o compoziție specială sub formă uscată. Acest material este necesar pentru prelucrarea blocului de beton. Poate conține fisuri sau neregularități care trebuie eliminate înainte de a trece direct la interior.
 • Primer joacă un rol important. Este necesar pentru o mai bună tratare a suprafeței balconului. Astăzi, un număr mare de amestecuri diferite sunt vândute în magazinele de hardware. Alegeți opțiunea corespunzătoare ar trebui să fie în conformitate cu rezultatele așteptate ale tuturor lucrărilor de finisare. Se recomandă alegerea unor astfel de primeri, a căror compoziție le permite să pătrundă chiar și în cele mai mici pori ale soluției sau ale suprafeței.
 • Alegerea vopselei trebuie abordată foarte responsabil. Nu luați primul borcan disponibil al culorii preferate. Vopseaua trebuie să fie la fel de durabilă și de neșters. Cea mai bună opțiune este un amestec special pentru intemperii. Acesta este prezentat într-o paletă bogată de culori și este vândut în multe magazine hardware.

Pentru un design frumos dintr-o cameră de balcon deschis, puteți să vă întoarceți la tencuiala decorativă. În astfel de amestecuri, există aditivi speciali care fac materialul de bază mai durabil. Sub tencuiala de calitate nu vor apărea fisuri și fisuri.

O altă opțiune bună pentru placarea pereților este țigla. Poate fi faianta, dar granitul ceramic este recunoscut pe drept drept un material mai acceptabil si mai rezistent. Datorită prețurilor ridicate, majoritatea proprietarilor de apartamente cu balcoane deschise se îndreaptă către plăci tradiționale de diferite culori.

Pentru placarea peretilor pe balcoane deschise, placati garnitura sau siding. Astfel de materiale nu se tem de scaderea temperaturii. Nu le este teamă de umiditate excesivă și umiditate.

Podeaua poate fi de asemenea tăiată cu dale sau porțelan. În plus față de acest material, copac adecvat.Dar ar trebui să alegeți lemn care a fost pretratat cu compuși specializați care dau materialului rezistență ridicată și rezistență la uzură.

Soluția perfectă va fi o podea de grădină specială. Acesta a fost conceput inițial pentru utilizare în condiții deschise.

Podeaua poate fi acoperită cu o vopsea specială pentru lucrări exterioare. Astfel de opțiuni nu își pierd aspectul atractiv timp de 4-5 ani, după care vor trebui să fie colorați din când în când.

Adesea, proprietarii au pus pe podea linoleum. Dar această opțiune nu este recomandată. Nu tolerează fluctuațiile de temperatură și se deformează în mod considerabil. Pot apărea fisuri sau pete. Foarte des, linoleumul începe să se butească și pare foarte inestetic.

Pentru a face față tavanului este mai bine să se întoarcă la panouri din plastic sau tencuială. Ei nu se tem de temperaturi scăzute și de condiții meteorologice dure. În nici un caz nu se poate termina tavanul cu gips-carton. Acest material este foarte fragil și nu ar trebui instalat pe un balcon deschis sau în loggie.

Opțiuni pentru o cameră mică

Frumos și eficient, puteți bate balconul oricărei zone.Acesta poate fi un spațiu foarte mic sau foarte spațios.

Dacă camera ta este mică, atunci nu fi supărată. Acesta nu este un obstacol în calea creării unei camere spectaculoase.

Producătorii moderni de materiale de construcție și mobilier oferă clienților un număr imens de produse diferite, cu care puteți aranja camera în mod eficient. Luați în considerare câteva opțiuni frumoase care sunt potrivite pentru balcoanele mici.

 • Un balcon ușor și frumos se va întoarce dacă vă decorați pereții cu tapet lichid alb-gri, puneți linoleum alb pe podea și decorați tavanul cu panouri din plastic. Într-un spațiu mic vor arăta armonios diferite flori și plante în ghivece. Ele pot fi așezate pe rafturi metalice ușoare lângă pereții laterali.
 • Puteți face un interior frumos dacă decorați pereții cu plăci mari de piersici, puneți podele din plută pe podea și puneți pe masa un mic scaun pliabil din lemn de culoare închisă, cu două scaune pe un astfel de balcon. La peretele lateral, puteți pune un mic suport pentru flori.
 • Sub ferestrele de pe balcon, puteți aranja un mic raft de masă și înlocuiți două pentru elscaune de bar. La peretele lateral este de a pune o mică canapea luminoasă cu picioarele din fier forjat și spătarul. Asemenea piese de mobilier vor arăta grozav pe fundalul gresiei și pereților pictați cu vopsea cremă. Pereții laterali pot fi suplimentați cu o piatră decorativă colorată.

Idei interesante în interior

Frumos puteți să aveți absolut orice balcon. Tot ce aveți nevoie este o picătură de fantezie și o sursă de materiale de calitate pentru decorarea interioară. Luați în considerare unele interioare interesante, mobilate pe balcoane de diferite dimensiuni.

Foarte frumos și captivant arată balconul francez. Acest design este prevăzut cu ferestre înalte și parapete frumoase. De regulă, ele sunt falsificate.

În acest design arată un cadru minunat de lemn natural și plastic alb. Adesea, în astfel de zone au crescut grădini reale de iarnă. Florile sunt realizate nu numai pe partea interioară, ci și pe partea exterioară a balconului. Ghivecele cu plante agățate sau vase suspendate sunt completate de marginile ramei de fereastră sau de parapete.

Puteți bate efectiv balconul cu o scăpare de foc.Cel mai adesea, treptele scării joacă rolul de rafturi îngrijite pentru vase de flori și vase. În apropiere puteți pune o canapea mică sau un scaun. Un astfel de mediu se va potrivi în mod ideal într-o zonă confortabilă de recreere, mai ales dacă este completată cu o mică bibliotecă.

Recent balcoane populare, combinate cu o bucătărie. Astfel de soluții non-standard sunt necesare pentru extinderea spațiului și separarea frumos a meselor de gătit și de gătit.

Pe balcon puteți să vă mutați o masă cu scaune sau aparate de bucătărie (aragaz, frigider, etc.). Mulți proprietari de apartamente fac un bar real cu un bar și scaune de bar înalt de pe un balcon. În această zonă vă puteți relaxa cu prietenii.

Sunt deosebit de impresionante ieșirile de pe balcon sub forma unei arcade sau a unei deschideri înalte. Adesea pe o parte există o parte proeminentă a peretelui, care joacă rolul unui mic raft. Puteți pune detalii decorative: flori, sticle colorate, fotografii.

Balconele pe partea însorită trebuie decorate cu flori. Cu udare regulată, vor înflori foarte repede și magnific.Puneți un scaun din răchită sau o canapea mică într-un astfel de pat de flori multi-colorat. Veți avea o cameră minunată în care puteți fi singuri cu dvs. și vă puteți bucura de minunatele arome florale.

Un astfel de design decorativ se va potrivi balconului deschis. Completați-l cu un parapet închis. Un astfel de ansamblu va arata foarte romantic si atragator.

7 fotografie
Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor