Masă pliantă pe balcon

 Masă pliantă pe balcon

În lumea noastră modernă, oamenii sunt adesea forțați să trăiască într-un spațiu foarte limitat. Prin urmare, este atât de important să folosiți cu înțelepciune fiecare metru al spațiului de locuit și să obțineți maximum de confort din posibilitățile limitate. În articolul nostru vom vorbi despre un astfel de subiect funcțional ca o masă pliantă pe balcon. La urma urmei, este atât de ușor și simplu de a face cu propriile mâini, iar această simplă invenție vă va ajuta să rezolvați o mulțime de probleme obișnuite.

Caracteristici și beneficii

Înainte de a începe să faceți o masă pliantă pe balcon, ar trebui să înțelegeți postulatele importante:

 • În primul rând,orice mobilier încorporat în spațiul balconului nu trebuie să interfereze cu mișcarea; nu trebuie să existe colțuri ascuțite care ar putea cauza răniri.
 • În al doilea rând, masa ar trebui să fie confortabilă și să se potrivească sarcinii pentru care va fi construită.
 • Și, în al treilea rând, ca orice altă piesă de mobilier, nu ar trebui să încalce armonia interioară a unui spațiu dat.

Masa pliantă are mai multe avantaje față de aspectul clasic al acestui mobilier. Funcția sa principală este organizarea unui loc de muncă sau a unei zone de agrement pentru o perioadă scurtă de timp. După finalizarea lucrului sau a unui eveniment, este ușor să îl returnați în starea sa pliată obișnuită, eliberând spațiul de balcon pentru nevoile de bază ale gospodăriei.

tipuri

Există mai multe tipuri de mese de balcon, variind în formă și dimensiune. Alegerea dreptului depinde de preferințele dvs., de modalitățile de utilizare și de posibilitățile zonei.

Mese rectangulare și pătrate

În interiorul unui balcon tipic, un model clasic dreptunghiular sau pătrat al unei mese pliabile va arăta bine.

Acesta vă permite să creați un loc de muncă suplimentar, este ușor să plasați ustensile de bucătărie, o mașină de cusut, cărți sau un laptop pe ea.

Dar există dezavantaje semnificative: într-un spațiu îngust, colțurile ascuțite pot fi vătămate accidental.

Mese triunghiulare

Un top de tabel sub forma unui triunghi poate fi considerat ca o variantă a unui design elegant: pentru a pune o vază cu flori, o sculptură interioară sau un alt element de design. O astfel de masă pliabilă este chiar mai traumatizantă și, în același timp, are o suprafață de lucru mult mai mică.

Mese semicirculare

Cea mai bună opțiune pentru instalarea pe balcoane este o formă semicirculară.

Arată excelent în interiorul oricărui spațiu, confortabil de utilizat, atât pentru zona de lucru, cât și pentru zona de odihnă.

O astfel de suprafață este frumos decorată și, bineînțeles, principalul ei avantaj este absența colțurilor ascuțite. O familie în care copiii cresc ar trebui să aleagă o astfel de opțiune.

Cum să faceți acest lucru singur

De regulă, o masă pliantă simplă pentru un balcon nu are în proiectare elemente foarte complexe, deci chiar un master novice va fi capabil să o facă. Deoarece majoritatea balcoanelor din apartamentele noastre nu au dimensiuni impresionante, este necesar să folosim tot spațiul liber pentru totdeauna.

Mai intai trebuie sa alegeti un model, sa determinati marimea si materialul din care acesta va fi facut, sa ganditi peste elemente de fixare si sa alegeti culoarea viitorului produs. Orice lucrare începe cu calculele corecte, deci trebuie să faceți un desen al produsului viitor și să calculați cantitatea necesară de consumabile.

Tabelul viitor nu ar trebui să fie prea greu, astfel încât pentru fabricarea sa este mai bine să se utilizeze placaj de înaltă calitate sau PAL. Pentru muncă aveți nevoie de:

 • materiale selectate din lemn;
 • ferăstrău cu ferăstrău sau jigsaw;
 • burghiu electric;
 • șurubelniță sau șurubelniță;
 • șuruburi și balamale;
 • șmirghel;
 • compoziție antifungică;
 • colțuri de fixare;
 • lac de protecție sau vopsea pentru lemn.

O masă pliabilă constă dintr-o masă principală și o parte pliabilă suplimentară, pereți laterali, picioare, suport principal și șape. Pentru ao plasa pe perete, marcajul se face mai întâi și un colț orizontal de o dimensiune puțin mai mică decât masa de masă pregătită este fixată cu șuruburi autoportante.

Pentru a atașa baza, puteți utiliza orice bucle economice.

Apoi, vom sorta treptele de asamblare a unei mese simple de pliere din placaj:

 1. Desenați o masă pe o foaie de placaj (mai bine dacă este cu marginile rotunjite) de dimensiunea potrivită și tăiați-o cu grijă cu un jigsaw sau un ferăstrău.
 2. Desenați un dreptunghi cu o lungime egală cu lungimea blaturilor noastre și o lățime de 10-12 centimetri și, de asemenea, tăiați cu atenție.
 3. Toate piesele trebuie să fie bine șlefuite, într-o stare netedă și să îndepărtați cu grijă toate urmele de praf de lemn. O atenție deosebită trebuie acordată marginilor tablei.
 4. Toate partile finisate ale tabelei viitoare trebuie tratate cu compoziție antifungică și acoperite cu mai multe straturi de lac de lemn.
 5. Instalați colțul metalic la locul atașamentului de masă la peretele casei Este foarte important să fixați dispozitivul de fixare în mai multe locuri.
 6. Strângeți masa de lucru în colț cu balamale de dimensiuni medii;
 7. După aceasta, trebuie să rezolvăm masa în forma nefăcută. Pentru a face acest lucru, utilizați piciorul de sprijin, care poate fi realizat dintr-o conductă metalică convențională. În interiorul mesei trebuie să tăiați o bucățică mică, pentru o fixare mai bună a mesei în formă expandată.

Cel mai dificil lucru este să fixăm masa în mod strict orizontal într-o formă suspendată.Acest lucru se poate realiza cu ajutorul suporturilor auxiliare realizate din tije sau tuburi metalice subțiri.

După cum puteți vedea, procesul de a face o bucată confortabilă de mobilier pe balcon nu este o sarcină foarte dificilă. În detaliu, etapele construcției sale pot fi văzute în următorul videoclip:

Soluții interesante

După cum puteți vedea o masă pe balcon nu este o sarcină atât de dificilă. Rămâne să determinați alegerea corectă a designului și totul depinde de imaginația și preferințele dvs.

Masa ta poate fi absolut orice formă și dimensiune, o poți decora cu materiale de finisaj moderne, o poți decora cu o frumoasă pictură sau sculptură, dar principalul lucru nu este să deranjezi stilul particular al spațiului tău de locuit.

În timpul verii, puteți folosi balconul ca zonă de relaxare, invitând un prieten să discute despre o ceașcă de cafea sau să organizeze un mic dejun dimineață pentru întreaga familie în dimineața zilei însorite. Într-o seară caldă de vară, puteți face coaserea, tricotarea sau orice alte lucrări de finisare pe balconul dvs. Pentru aceasta, va trebui să organizați o iluminare destul de bună deasupra zonei de lucru.

Dacă copiii cresc în familia ta, masa de pliere va fi exact așa.

În timpul sărbătorilor de vară lungi, va fi o soluție excelentă de a organiza activități interesante sau jocuri de masă pentru ei pe balcon într-un moment în care trebuie să curățați apartamentul.

Trebuie să vă reamintim că pentru a instala mobilier pliat pe un balcon deschis, trebuie să alegeți un loc în care o cantitate mare de precipitații să nu cadă exact. În orice caz, în timpul iernii se recomandă scoaterea mesei din balcon pentru a evita efectele negative ale zăpezii și ploii.

Rămâne de adăugat că pe balcoanele neglijate cea mai bună opțiune ar fi instalarea unei mese pliante din materiale polimerice sau oțel inoxidabil, deoarece, în aer liber, un model de lemn, chiar acoperit cu mai multe straturi de lac de protecție, din păcate, nu va dura suficient de mult.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor