Balcon seră

 Balcon seră

Sera pentru balcon este un echipament foarte convenabil și practic. Vă permite să cultivați plantele, creând condițiile cele mai confortabile. O varietate de opțiuni pentru sere pentru balcon vă permite să alegeți modelul ideal.

Tipuri de sere

Există o gamă imensă de sere, în funcție de formă și dimensiune:

 • Serele mici pentru un balcon au multe avantaje. Acestea se caracterizează prin accesibilitate și practică. Chiar și într-o încăpere mică vă puteți crește propriile puieți.
 • Sera pentru balcon este de obicei prezentata sub forma unui rack, care este acoperit cu un film transparent.Poate fi instalat și demonstrat rapid după utilizare.
 • Sere pe 4 rafturi sunt caracterizate prin compactitate. Ei au dimensiuni aproximative 50h50h157sm, ocupă foarte puțin spațiu atunci când sunt asamblate și să aibă o greutate de cel mult cinci kilograme. Le puteți asambla singur pe balcon.
 • Cele mai populare modele sunt serele cu 3 rafturi. Dimensiunile lor sunt de obicei de 50x70x127cm. O astfel de variantă poate fi utilizată nu numai ca teplichku pentru plante, dar și ca ornamente balcon.
 • Mini-sere pot fi portabile, permițându-le să se deplaseze liber dintr-un colț al camerei la altul. Producătorii oferă modele de diverse dimensiuni și cu un număr diferit de niveluri.
 • Unele modele au ventilație încorporată, irigare și iluminare suplimentară. Acestea sunt numite automat, deoarece sera regleaza in mod independent toate procesele necesare pentru creșterea normală a plantelor. Această sere are aproximativ patru metri pătrați. Gardener numai responsabil pentru plantarea plantelor, în timp ce celelalte procese sunt realizate sistem de automatizare.
 • Mulți preferă vitrina de seră, care servește și ca element al decorului balconului. O astfel de seră se caracterizează prin prezența unei structuri de tip autonom, care este în plus un film închis. Partea deschisă a modelului este situată în zona fațadei.
7 fotografie

Ce poate fi plantat?

Dacă aveți propria dvs. grădină, dar nu există oportunitate sau timp să vă alocați timp pentru a crea o seră pe teren, atunci calea ideală de a ieși din această situație va fi creșterea răsadurilor pe balcon. Compactitatea serii va permite, fără a ocupa mult spațiu, cultivarea răsadurilor pentru plantarea ulterioară în grădina dvs.

În acest scop, sera poate fi utilizată numai din martie până în mai. Dacă nu este nevoie de aceasta, poate fi ușor împătrată și îndepărtată astfel încât să nu necesite spațiu suplimentar. Solul este adesea folosit pentru cultivarea verzilor. Acest lucru va permite an și an să vă placă pentru tine și familia ta cu verdeață proaspătă.

Cum să o faceți singur?

Pnichok pe balcon nu este o structură complicată, așa că dacă vrei, poți să o faci singur. O varietate de materiale care sunt acasă vor face. Poate să nu fie necesare țevi, bare, rame vechi din lemn, sticlă și film plastic.

Înainte de a trece direct la construirea unei serii, ar trebui să luați în considerare câteva aspecte importante:

 • Unde este cel mai bun loc pe balcon? Nu trebuie să interfereze cu mișcarea. Este necesar să se creeze acces la structura pentru îngrijirea confortabilă a plantelor.
 • Determinați dimensiunea viitorului design, precum și materialele pe care le veți realiza. Puteți cumpăra materiale gata făcute sau căuta printre instrumentele disponibile.
 • Dacă balconul este situat pe partea de sud, atunci plantele vor primi o cantitate suficientă de lumină. Într-un alt caz, ar trebui să vă gândiți la surse de lumină suplimentare, unde vor fi localizate.
 • Nu uitați de capacitățile materiale și luați în considerare aptitudinile dvs. în domeniul construcțiilor.

Schelă de lemn din seră

Cea mai simplă soluție pentru structurile de construcție pentru o seră este un cadru din lemn. Procesul de fabricație implică mai multe etape:

 • Mai întâi trebuie să calculați dimensiunea capacului și sertarului, precum și să ridicați o cantitate suficientă de materiale. Veți avea nevoie de scânduri și bare din lemn, șuruburi și balamale, policarbonat sau sticlă.
 • O soluție excelentă ar fi să se creeze o schemă pentru o viitoare seră, unde ar trebui indicate dimensiunile structurii.
 • Apoi, puteți trece la fabricarea și asamblarea pieselor din cutie.Plăcile din lemn trebuie tratate cu atenție cu un agent de protecție. Toate cusăturile trebuie să fie sigilate. Partea interioară este mai bine să pictezi în alb, iar în afara poți folosi culoarea la discreția ta.
 • Cadrul dublu ar trebui să fie pliabil și să aibă caneluri speciale în care se introduce geamul. Veți avea nevoie, de asemenea, dinți de lemn pentru fixarea sigură a sticlei.
 • Pentru a ușura utilizarea cadrului, puteți instala mânerul. Rama este atașată la structură cu bucle cu cleme. Aceasta va bloca capacul în poziții diferite.
 • Dacă sera va fi folosită pe tot parcursul anului, ar trebui să aveți grijă de încălzirea acesteia. Pentru aceasta puteți utiliza vată minerală sau spumă, deoarece acestea au proprietăți izolante. Izolația este utilizată atât în ​​interior, cât și în exterior.

Constructii metalice

Sera de pe balcon poate fi făcută din țevi metalice inutile:

 • Pentru a crea un cadru fiabil folosit conductele din metal sau plastic. Alegerea dimensiunilor este individuală.
 • Pentru a da stabilitatea structurii, puteți utiliza peretele rulmentului balconului și atașați carcasa la acesta.
 • Seara ar trebui să fie umplută cu rafturi, care vor fi apoi instalate tăvi sau vase. Numărul de rafturi este în valoare de numărare, având în vedere înălțimea plantelor.
 • Deasupra serii este acoperită cu folie de plastic care transmite lumină și protejează plantele de factori externi. Filmul ar trebui să se potrivească foarte bine. Eliberările vor duce la pierderea de căldură în interiorul structurii.
 • Pe o parte a structurii, trebuie instalată o ușă articulată, care va fi închisă în siguranță datorită prezenței unui fermoar sau a unei benzi adezive. Pentru a fixa fermoarul pe film, puteți folosi un adeziv special sau, folosind un strat suplimentar de hârtie, puteți merge pe fier.

Cum se face o seră pe balcon cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Organizare de iluminat

De obicei semințele pentru răsaduri sunt plantate la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii. În această perioadă plantele vor avea nevoie de o cantitate suficientă de lumină suplimentară pentru creșterea activă. Dacă vorbim despre vinete, ardei dulci și roșii, atunci lumina zilei nu este suficientă pentru ei chiar la sfârșitul primăverii. Iluminatul artificial este ideal pentru regiunile din nord sau nord-vest.

 • Opțiunea cea mai frecventă și mai ieftină este folosirea LED-urilor. Cu o anumită combinație de culori, puteți crea spectrul dorit pentru iluminarea normală a plantelor, care este practic la fel ca lumina zilei.
 • Este foarte convenabil de a utiliza gata-made "fitolampu." Poate fi achizitionat la un magazin specializat sau faceti-l singur. Conține într-un balon un set întreg de LED-uri. Puterea fitolampurilor este ajustată în funcție de suprafața serii.
 • Dacă vă faceți propriile mâini, atunci trebuie să calculați puterea totală folosită de LED-uri. Această combinație este de obicei utilizată: două LED-uri roșii, un albastru și un LED suplimentar de culoare albă sau verde.
 • Când instalați un sistem suplimentar de lumină, trebuie să luați în considerare impermeabilizarea fiecărui nivel în seră. Excesul de apă care se poate scurge din orificiile de scurgere a vaselor nu trebuie să intre în aparatele electrice.

Sistem de irigare prin picurare

Pentru comoditate, mulți cumpărători de seră folosesc un sistem de irigare tip picurare. Oferă numeroase avantaje, dintre care principala este faptul că plantele obțin umiditate și nu distrugeți și nu spargeți tulpinile.

Practicitatea sistemului constă în automatizarea acestuia, care vă eliberează timpul de udare. Esența acestui sistem este că aduce apa direct în sistemul de rădăcină, în timp ce nu irigă frunzele și stratul superior al solului.

Sistemul de irigare prin picurare poate fi realizat independent, iar rezervorul de apă trebuie să fie deasupra nivelului instalației. În magazinele specializate a fost vândută opțiunea de pregătire pentru irigarea plantelor în seră. Un butoi de apă poate fi în orice loc convenabil pe balcon.

Sistemul automat include o pompă submersibilă de dimensiuni mici. Deoarece serele pentru balcoane sunt mici, atunci plantele nu au nevoie de o cantitate mare de apă. Pentru a face singur sistemul de irigare, puteți folosi tuburile de la "picăturile" medicale.

Elementele de conectare suplimentare pot fi achiziționate la magazinul de animale de companie. De asemenea, aveți nevoie de un programator pentru a porni și opri sistemul, ceea ce este ieftin. Toate elementele ar trebui să fie conectate, iar irigarea automată pentru plantele dvs. este gata.

Cum se face irigarea prin picurare a plantelor pe balcon, vezi videoclipul de mai jos.

opinii

Sere pentru balcon ca multe, deoarece acestea oferă multe avantaje. Acestea pot fi achiziționate gata în magazine specializate sau fă-o singur. Magazinele vând cadre gata, care mai târziu se întinde de acoperire din polietilenă.

Mulți utilizatori notează estetica serii și aspectul său atrăgător. Se potrivește armonios în designul interior. Într-o mică seară, puteți aranja convenabil plante ornamentale sau răsaduri. Această opțiune este mult mai bună decât plasarea a numeroase vase pe ferestre.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor