Balcon balustradă

 Balcon balustradă

Balustradele de pe balcoane sunt necesare nu numai pentru a împiedica căderea oamenilor, ci și pentru a da fațadei un aspect frumos și armonios. Aceste părți importante sunt fabricate din materiale diferite și au un design diferit. Înainte de începerea asamblării directe, este necesar să se studieze caracteristicile și caracteristicile tuturor tipurilor de balustrade și metodele de instalare a acestora.

Caracteristici și beneficii

Blocul de balcon, dotat cu balustrade frumoase, poate schimba efectiv aspectul casei sau îl poate face mai completă. Cu ajutorul unor piese bine alese potrivite pentru ansamblul general, puteți sublinia stilul fațadei.

Firmele moderne oferă opțiuni pentru proprietarii de locuințe și apartamente, realizate dintr-o varietate de materiale. Fiecare exemplar individual are propriile sale caracteristici și caracteristici distinctive.

Ca să nu mai vorbim de siguranța balconului. Ele sunt capabile să protejeze oamenii de căderea accidentală. Această calitate pozitivă este deosebit de importantă dacă un copil mic trăiește în apartament.

Mulți oameni folosesc balustrade ca bază pentru atașarea vase de flori sau ghivece de flori elegante cu plante luxuriante agățate. Astfel, cu ajutorul acestor elemente puteți crea un interior foarte delicat în stilul francez.

Astăzi, balustradele de balcon au un design divers. Poate fi clasică fără sfârșit, cu linii netede și execuție minimalistă sau baroc luxos, cu liniile sale fascinante și interconectare. Alegerea unei opțiuni adecvate depinde de aspectul și stilul general al casei, precum și de preferințele gustului proprietarilor.

Puteți instala aceste părți singuri. Pentru aceasta, trebuie să vă familiarizați cu elementele de bază ale acestei lucrări. Dacă aveți îndoieli asupra dvs. și nu sunteți sigur de abilitățile dvs., atunci este mai bine să vă adresați instalatorilor profesioniști.

Încuietorile de înaltă calitate și durabile sunt fabricate din materiale durabile care nu corodează și nu dăunează mecanic.

Tipuri de modele

Gardurile cu balcoane sunt sudate, forjate sau combinate (amestecate). Luați în considerare în detaliu.

  • Cele mai accesibile și întâlnite frecvent sunt structurile sudate. Ele nu diferă de designul elegant și au adesea modele simple de forme geometrice. Dar, în timp, balustradele cu astfel de structuri au suferit multe schimbări. Elementele decorative din ele au devenit mai complexe și mai sofisticate, deci astăzi puteți alege nu numai concis, dar și versiunea originală. Îmbrăcăminte sudată în nici un fel inferior altor tipuri de structuri. Principalul lor avantaj este durabilitatea. Dacă echipați un teritoriu cu un parapet de material de înaltă calitate, atunci acesta va dura nu mai puțin de cincizeci de ani.
  • Aspectul uimitor are modele forjate. Aceste garduri de balcon se disting prin valoarea lor artistică ridicată. Acestea sunt realizate de meșteri cu experiență care se apropie creativ de munca lor și, ca rezultat, primesc o balustradă a unei game largi de stiluri. De exemplu, gardul în stil gotic este dotat cu un trofeu și rozete cu patru petale. Stilul bizantin este însoțit de detalii complexe și eleganteornamente florale. Gardurile fervente în stil rusesc au modele frumoase în cheia națională. Încăperile stilului renascentist sunt echipate cu detalii spirtoase, ciorchini de struguri și muguri de flori chic. Stilul baroc de neegalat este caracterizat de prezența buclelor și coșurilor de flori. Balustrada rococo are elemente asimetrice, diluate cu aranjamente florale voluminoase.
  • Recent, gardurile sunt populare, combinând mai multe stiluri simultan. Este de remarcat spectaculoasa vedere franceză a balconului. În vremurile vechi, astfel de balustrade au fost instalate în fața ușilor din exterior. Era un spațiu liber, dar era foarte mic. De-a lungul timpului, aceste modele s-au schimbat și acum sunt combinate cu geamuri șic din podea în tavan.

Principalul avantaj al gardurilor franceze este aspectul lor remarcabil. Vă permite să refuzați placarea exterioară și izolarea suplimentară a părții inferioare a blocului de balcon.

Instalarea unor astfel de structuri nu durează prea mult, mai ales dacă încredințați instalarea profesioniștilor.În mai puțin de 4 ore totul va fi gata.

materiale

Materiile prime pentru fabricarea balustradelor de balcoane ar trebui să fie la fel de fiabile și rezistente la condițiile adverse de mediu. Să analizăm în detaliu cele mai frecvente materiale utilizate la fabricarea de garduri rezistente la uzură și durabile.

Cea mai comună balustradă a metalului. De exemplu, oțelul inoxidabil are un aspect armonios. Cu ajutorul acestor detalii puteți aranja un design armonios și interesant.

Parapetele rezistente dintr-un material similar pot avea o parte interioară goală, suflată sau solidă. Secțiunea transversală a balustradelor poate fi dreptunghiulară sau pătrată. Forma este, de asemenea, foarte diferită: liniile pot fi stricte și drepte sau elegante și curbate.

Oțelul inoxidabil nu se teme de condițiile meteorologice nefavorabile și de temperaturile extreme. Păstrează un aspect atractiv pentru o perioadă lungă de timp. Parapetele acestui material arată elegant, chiar dacă nu sunt tratate cu vopsele decorative.

Gardurile din piatră și cărămidă sunt masive și foarte rezistente. Instalarea unor astfel de structuri este dificilă, dar rezultatul final merită.Înainte de instalarea balustradă de cărămidă, trebuie să vă asigurați că tavanul va rezista unei sarcini grave.

Piatra poate fi naturală sau artificială. De exemplu, elementele realizate dintr-o soluție de beton cu impurități speciale se pot bucura de un aspect frumos și durabilitate.

De asemenea, balustrada poate fi din sticlă și plastic. Dacă decideți să decorați balconul cu garduri de sticlă, atunci este recomandat să alegeți opțiunile numai cu sticlă fierbinte, deoarece acestea sunt mai durabile.

Aceste produse pot conține inserții din oțel inoxidabil. În exterior, vor arăta fragile și fără greutate, dar acest lucru nu le va afecta puterea. Barele de mână din plastic au un cost redus. Dar trebuie să fie atașate de un cadru metalic solid.

Schiță obișnuită de lemn. Ele pot fi prezente nu numai în clădirile din lemn, ci și în clădirile din cărămidă. Trebuie remarcat faptul că o mână similară nu este practică și rezistentă la uzură.

Arborele nu tolerează scăderile de temperatură și alți factori de mediu nefavorabili. Este supus putregaiului, iar adesea paraziți își găsesc refugiul acolo.Dacă vă decideți să vă dați balconul cu un astfel de gard, ar trebui să faceți rezervări suplimentare și impregnare pentru prelucrarea lemnului.

Sfaturi pentru alegere

Dacă starea tehnică a balconului vă permite să instalați balustrada, atunci trebuie să selectați părțile potrivite, în conformitate cu stilul general al clădirii.

În cazul în care casa dvs. este prea veche, atunci nu este recomandat să se întoarcă la structuri prea grele, deoarece acestea pot provoca daune semnificative la plafoane.

Acordați atenție la înălțimea balustradelor. Nu trebuie să fie mai mică de 1 - 1,2 m.

Nu trebuie să existe mai mult de 12 cm între barele verticale.

Dacă există un copil în casă, atunci este mai bine să vă întoarceți la balustrada superioară.

Încuietoarea de înaltă calitate și fiabilă ar trebui să reziste cu ușurință încărcăturilor grele. Aceasta se referă nu numai la greutatea oamenilor, ci și la vânturile care acționează asupra structurii din exterior.

Coroziunea și alte deteriorări similare nu trebuie să fie vizibile pe suprafața balustradelor.

Dacă vă decideți să decorați un balcon sau o loggie cu o garduri cu forjare artistică, este mai bine să abandonați opțiunile cu detalii clare.

Instalație DIY

Modul în care este instalat balustrada este afectat de material.Ceea ce rămâne neschimbat este că ar trebui să existe o fundație solidă sub orice gard. Puteți face acest lucru prin atașarea la perimetrul exterior al profilului de plafon din beton al unui metal cu o secțiune transversală mare. Atașați aceste structuri cu șuruburi de ancorare.

Partea superioară a părților laterale ale șinelor este, de asemenea, instalată folosind șuruburi de ancorare. Inițial, este necesar să asamblați gardul de la o margine și să urmați mai departe de-a lungul perimetrului tavanului. Primele rafturi sunt atașate și fixate mai întâi, după care sunt instalate balustradele.

Etapa finală va fi coaserea pereților gardului. Este necesar pentru instalarea de balustrade prefabricate din lemn sau din oțel inoxidabil.

Cum să instalați independent balustrada pe balcon, vedeți mai multe în videoclipul de mai jos.

Dacă ați achiziționat un parapet din fier forjat, atunci trebuie să îl instalați diferit. Aceste specimene sunt structuri solide, astfel încât acestea sunt adesea sudate pe un profil metalic puternic sau atașate la acestea cu șuruburi.

Elementele laterale sunt atașate la clădire prin ipoteci la care gardurile sunt sudate sau înșurubate.

Cum se instalează garduri forjate, vezi videoclipul de mai jos.

Soluții de design interesante

Să aruncăm o privire mai atentă la câteva camere de balcon frumoase și atractive, complet cu balustrade.

  • Un balcon elegant într-o clădire decorată cu tencuială albă poate fi decorată cu garduri din fier forjat, cu pereți laterali din piatră sau cărămidă, tratate și cu acoperiri ușoare. Pe un astfel de fundal, lămpile de stradă mici de culoare neagră în stil retro vor arăta armonios.
  • Un mic balcon deschis poate fi decorat cu balustrade din oțel inoxidabil simplu. Acestea vor fi combinate cu pereți bej calmi și ferestre cu geamuri cu rame din plastic alb. Ansamblul va fi elegant și discret.
  • Balustradele din lemn vor arăta foarte impresionant pe un balcon mic cu ferestre înalte și înguste, precum și pe cadre din lemn împotriva zidurilor albe sau cremene.
  • Pe fundalul cărămizilor roșii și galbene, balustradele din fier forjat din fier forjat cu secțiuni înalte arată foarte bine. Acestea pot fi completate cu vase sau vase cu plante colorate.
  • Paletele nealterate din oțel inoxidabil vor fi combinate cu balcoane minimaliste.Ele pot fi completate cu clădiri care au un aspect simplu și discret. Soften gros ansamblu poate fi un frumos laminat sau eurolining.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor