Usa din plastic la balcon

 Usa din plastic la balcon

Usile din lemn din plastic sunt printre cele mai obișnuite și căutate. Acestea au mai multe avantaje pentru care consumatorii moderni îi prețuiesc. Ușile din plastic fac ca încăperile să fie mai confortabile și izolate fonic, dar există unele nuanțe în ele pe care proprietarii unor astfel de structuri ar trebui să fie conștienți de.

10 fotografie

Caracteristici speciale

Aceste ușile sunt tipuri tradiționale de garduri, care împart camerele de locuit între ele și balcon (sau loggia). Astăzi, astfel de construcții în cel de-al doilea caz se montează cel mai adesea împreună cu fereastra. Tipul geamurilor poate fi absolut orice.

Este de remarcat caracteristicile excelente de izolare termică și fonică a ușilor din plastic.Este vorba de astfel de proprietăți pe care le iubesc proprietarii lor, având geamuri cu geamuri la rece, care nu păstrează căldura în interior și nu protejează zona de locuit de zgomotul stradal.

10 fotografie

Elementele similare ale unui balcon constau din mai multe detalii funcționale. Acestea includ:

 • cadre profilate din PVC. Ele interconectează dispozitive speciale de fixare;
 • balamale, fără care întreaga structură nu se va deschide și nu se va închide corect;
 • brațele care sunt asamblate pe același principiu ca și cadrul ușii;
 • mânere și zăvoare. Acestea sunt necesare pentru deschiderea și închiderea ușoară a ușilor din plastic.
 • de etanșare de calitate. O astfel de componentă este necesară pentru a asigura etanșeitatea suplimentară a unei canate închise.
 • geam cu geam termopan, care este construit în ușă.

Adesea, modelele ușilor din plastic sunt echipate cu elemente suplimentare care le fac mai funcționale și mai convenabile de utilizat. Acestea pot fi opritoare, senzori hidraulici sau mecanici etc.

Din păcate, ușile de balcon din plastic necesită deseori ajustări și reparații suplimentare. Orice mecanism poate eșua.Pentru a le remedia, puteți contacta experții sau încercați să remediați problema singură.

Trebuie remarcat faptul că ușile de plastic de înaltă calitate au un aspect elegant și atractiv. Ele par neutre în cameră și nu sunt scoase din stilul general, având o culoare albă neacricioasă, care este în armonie cu aproape toate nuantele din interior.

11 fotografie

Ușile din plastic nu necesită o atenție deosebită. Trebuie doar să monitorizați funcționalitatea tuturor mecanismelor și să le tratați cu atenție. Acestea sunt ușor de curățat de murdărie și de praf, pentru că nu aveți nevoie să stocați compuși speciali - este destul de potrivit pentru detergenții obișnuiți. Chiar și petele vechi pot fi ușor îndepărtate de pe suprafața plasticului.

Se recomandă tratarea cu atenție a acestor produse. Nu faceți mișcări bruște și biciuiți atunci când deschideți ușa, nu loviți-o cu un leagăn. O astfel de operațiune poate duce la deformări ale ușii și ale cutiei, precum și disfuncționalitatea diferitelor mecanisme. Problemele nu pot apărea imediat, ci după un timp.

Tipuri de pixuri

În ușile de balcon de înaltă calitate realizate din plastic, pot fi prezente diverse mânere.Fiecare versiune are propriul mecanism de deschidere / închidere.

Separate staționare și mobile, precum și opțiuni unilaterale sau bilaterale. Manerele convenabile sunt foarte solicitate recent. Luați în considerare toate opțiunile în detaliu.

Mânerele staționare tradiționale nu sunt echipate cu detalii funcționale ca o încuietoare sau un zăvor. Astfel de opțiuni pot fi utilizate numai pentru deschiderea ușii sau deschiderea acesteia.

Există trei tipuri de mâner fix pentru o ușă de balcon:

 • Unul dintre cele mai comune pixuri sunt capse. Ele sunt de dimensiuni mari, ceea ce le face foarte confortabile pentru utilizare. Dar asemenea detalii sunt adesea echipate cu opțiuni de plastic în spitale sau clădiri de birouri. Pentru o astfel de utilizare au fost numite pixuri de birou. În interiorul confortabil, aceste lucruri nu vor arăta foarte armonioase.
 • O altă opțiune pentru un mâner staționar este un model numit shell. În caz contrar, se mai numește mânerul fumătorului. Instalați o astfel de parte pe exteriorul ușii din plastic. Această opțiune este ideală pentru familiile cu copii: copiii pot ieși cu ușurință de pe balcon prin deschiderea ușii din interior.
 • Manerul-petal (altfel - un mâner fals) are aceleași caracteristici ca și carapacea, dar are o formă ușor diferită. Aceste articole sunt fabricate din plastic durabil.
 • Mânerele cu un singur sens cu mecanismul de împingere sunt ideale pentru a completa ușile de balcon. Ei blochează camera cu un zăvor mic, care este prezent doar pe o parte.

Există situații în care există mânere încorporate cu blocuri speciale și încuietori cu chei. Modelele cu funcția de protecție împotriva hacking-ului sunt foarte populare. Aceste componente au o performanță excelentă. De exemplu, sunt ventilate și micro-ventilate. Proprietăți similare se găsesc în mânerele ferestrelor din plastic.

Manerele convenabile pe ambele fețe sunt foarte populare astăzi. Acestea pot fi instalate atât în ​​modelele de ușă din terasă, cât și din terase. Partea exterioară a acestor mânere are o formă îngustă.

Dacă apartamentul dvs. este situat la parter, atunci un alt tip de mâner al ușii - un model cu încuietoare - este ideal pentru dvs. Acest element este unul dintre cele mai eficiente în problema protejării spațiilor de la intruși.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți o ușă de balcon adecvată, luați în considerare câteva sfaturi simple care vă vor permite să achiziționați opțiunea perfectă pentru casa dumneavoastră.

 1. Ușile populare de tip clasic (partea superioară a geamului și fundul din plastic) sunt potrivite pentru orice balcon și interior. În astfel de modele, cel mai adesea există un prag care este necesar pentru o ieșire mai convenabilă pe balcon, însă puteți refuza ușor această parte dacă vă deranjează cumva.
 2. Dacă doriți să vă întoarceți la o versiune mai originală și mai creativă, atunci ar trebui să vă uitați la ușa balconului, în care partea inferioară este de asemenea din sticlă. Aceste elemente arată foarte interesant și decorează interioarele în mai multe stiluri, dar trebuie să țineți cont de faptul că astfel de modele par luminoase în aparență - de fapt, datorită geamului mare de sticlă, acestea sunt grele.
 3. Nu se recomandă cumpărarea ușilor din plastic care nu au inserții de sticlă. Opțiuni similare arătau în mod armonios numai în locurile publice. Pentru un balcon obișnuit într-un apartament, este adecvată numai o ușă cu geam termopan sau o geamă jumătate.
 4. Luați în serios selecția mânerului.Acestea ar trebui să fie nu numai funcționale și funcționale, ci și convenabile în funcționare. Aceste părți sunt realizate nu numai din plastic, ci și din metal. Alegerea opțiunii ideale depinde de preferințele personale ale proprietarilor.
 5. După instalare, este necesar să vă asigurați că toate structurile sunt în stare bună. Ușa ar trebui să se deschidă fără efort suplimentar. Semnalele zgomotoase (zgomotul, zgomotul sau zgomotul) trebuie să lipsească.
 6. Se recomandă să se aplice numai companiilor de încredere care au o bună reputație în orașul în care locuiți. Ușile din plastic sunt ieftine, așa că salvați și alegeți o opțiune prea ieftină nu merită, deoarece aceasta poate fi de calitate scăzută și de scurtă durată.
7 fotografie

Probleme frecvente

Ușile din lemn de plastic sunt supuse diferitelor tipuri de defecțiuni. Multe dintre ele pot fi rezolvate independent, dar există situații în care este imposibil să se facă fără ajutorul specialiștilor.

 • Adesea, ușile balconului se scufundă ceva timp după instalare. Ei încep să se agațe de pragul de plastic, dând un zgomot neplăcut. De regulă, un astfel de defect apare datorită greutății mari a structurii și trecerii ei spre partea laterală.
 • Uneori, pixurile încep să stea.Această problemă poate apărea dacă ușa este deschisă și închisă prea des.
 • De-a lungul timpului, puteți observa că ușa nu se închide bine și este slăbită. În astfel de momente, cerceveaua este slăbită ușor de cadru, ceea ce duce la pătrunderea curenților în cameră. Un astfel de defect poate apărea datorită unei uși înclinate sau a unei defecțiuni a mânerului.
 • Adesea, în cercei din plastic, cercevea se deplasează lateral. Detaliile încep să atingă centrul cadrului. Astfel de consecințe apar odată cu slăbirea buclei. Trebuie doar să se adapteze și să se strângă.
 • Există cazuri în care canatul este deplasat datorită modificărilor de temperatură care pot dăuna structurii dacă balconul nu este izolat.

Instrumente necesare

Multe probleme asociate cu funcționarea necorespunzătoare a ușilor balconului pot fi soluționate pe cont propriu.

De cele mai multe ori, ușile de balcon se înclină datorită balamalelor puțin reglate. Pentru munca asociată cu o astfel de deficiență, nu trebuie să fii un profesionist în probleme de reparații. Luați în considerare procesul de reparare a unui exemplu similar.

În primul rând trebuie să faceți stocuri pe următoarele elemente necesare:

 • Allen;
 • Șurubelniță cu șurub;
 • șurubelniță cu șurub.

reparații

Reglarea ușii poate fi orizontală sau verticală.

Pentru prima metodă, urmați următoarele instrucțiuni pas cu pas:

 1. Este necesar să deschideți ușa mai larg într-o poziție de strunjire.
 2. Un șurub este înșurubat în apropierea balamalei superioare a părții finale a cercevelei. Este necesar să îl rotiți de 2-3 ori în sensul acelor de ceasornic cu un hexagon.
 3. Apoi, trebuie să scoateți dopurile care închid găurile care se deplasează la cele dintate.
 4. La sfârșitul tuturor șuruburilor trebuie rotit în sensul acelor de ceasornic.
 5. Acum trebuie să verificați dacă ușa balconului se închide și se deschide liber. Strângeți șuruburile din nou dacă nu sunteți mulțumit de rezultat.

Luați în considerare procesul de reglare verticală a ușii din plastic:

 • În primul rând, ușa trebuie ridicată într-o poziție în poziție verticală. În partea inferioară a acestuia veți găsi un șurub. Acesta este situat de-a lungul axei ușii.
 • Adesea, șuruburile sunt închise cu dopuri. Dacă este prezent în ușa ta, atunci ar trebui eliminată. Acest lucru trebuie făcut foarte atent și cu atenție.
 • Dacă răsuciți șurubul în sensul acelor de ceasornic, atunci ușa trebuie ridicată ușor. Dacă o faceți în sens antiorar, atunci ar trebui să fie redus.

De asemenea, puteți ajusta presiunea ușii și mânerului din plastic.

Dacă doriți să strângeți mânerul, trebuie să faceți următoarele:

 • Capacul din plastic trebuie rotit într-un unghi drept. Dar fiți foarte atenți să nu deteriorați structura.
 • Sub capac veți găsi șuruburi de montare. Trebuie să se strângă.

În cazul în care mânerul nu se întoarce și nu scârțâie, atunci puteți doar să lubrifiați încuietoarea. Acest lucru se face cu ajutorul unor unelte și materiale speciale care nu conțin rășini și acizi diferiți.

Dacă mânerul este complet rupt, atunci ar trebui să cumpărați o piesă nouă pentru o ușă de balcon din plastic. Mai întâi trebuie să scoateți mânerul deteriorat prin deșurubarea șuruburilor. După aceea, în locul elementului vechi, puteți instala o nouă.

Ajustarea ușii spre balcon, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor