Cum sa faci si sa instalezi un prag pe balcon?

Cum sa faci si sa instalezi un prag pe balcon?

Suntem obișnuiți să folosim un balcon sau o loggie ca o încăpere suplimentară, fie că este o cameră completă sau o cameră de depozitare pentru lucruri. În timpul lucrului în domeniul creșterii, intră întrebări cu privire la instalarea unei ferestre: cum să o instalați corect, ce se întâmplă mai întâi și cât de larg ar trebui să fie.

Tipuri, scop și design

Un pervaz de ferestre este necesar pe balcon, nu numai ca parte a unui element decorativ care completează întregul design al balconului. Una dintre funcțiile principale este aceea că pervazul ferestrei împiedică intrarea aerului rece din exterior și nu se eliberează în interior. Un alt scop este funcționalitatea.La urma urmei, poate găzdui plante de interior sau poate dota desktopul.

Ferestrele ferestrelor sunt împărțite în funcție de material și de formă. În conformitate cu ultimul punct, ele sunt împărțite în trei tipuri:

  • modele standard - tabletop dreptunghiular, atât în ​​dimensiuni mari, cât și în dimensiuni mici;
  • colț - masă solidă, care "captează" pereții perpendiculari;
  • combinate - astfel de modele sunt cel mai des folosite atunci când se instalează o pânză de designer - poate fi bay sau trecerea vârfurilor.

O masă de ferestre, cea mai adesea, aparține ultimei categorii, însă uneori poate fi inclusă în primul grup. Depinde de exact cum doriți să instalați blatul. În cazul în care masa largă este întinsă pe perimetrul întregului balcon, atunci acesta este primul grup.

Dacă decideți să instalați o masă de ferestre doar pe capete sau de-a lungul perimetrului lateral, atunci aceste modele aparțin opțiunilor de proiectare.

Înregistrarea gurilor de fereastră poate fi cea mai diversă. Puteți instala instalația cu o muchie sau o puteți face cu peretele. În primul caz, veți obține o zonă utilă care poate fi folosită în scopuri proprii.Modelele largi pot servi ca o masă completă sau o masă mică pentru adunările de seară.

De asemenea, este posibil să se utilizeze întreaga zonă sub pervazul ferestrei. În aceste scopuri, de mai jos, de-a lungul perimetrului peretelui mai mare sau numai din partea din față, sunt instalate sertare. Ușile de la ele pot fi leagăn (în cazul în care zona de pe balcon permite) și coupe.

În hipermarketurile de construcție au fost prezentate un număr imens de modele de culori și texturi diferite. Cea mai mare opțiune bugetară este considerată plastic alb. Se potrivește cu orice design și se potrivește ca o reparație bugetară, și în elită. Prin textură, în cea mai mare parte preferă plastic sau acrilic sub copac. Astfel de modele sunt foarte practice de utilizat și, de asemenea, arata foarte prezentabil.

material

În ceea ce privește materialul pentru fabricarea parapeturilor, astăzi există atât modele de buget, cât și modele premium.

plastic

Modelele din PVC sunt considerate cele mai ieftine. În magazine, ele sunt prezentate într-un sortiment imens de diferite lungimi și lățimi. Ferestrele din plastic sunt foarte practice și sunt potrivite pentru balcoane înguste. Culoarea nu se limitează numai la alb.Astăzi puteți cumpăra modele din lemn, piatră sau doar culori monocromatice luminoase.

Singurul lucru pe care costul unor astfel de opțiuni va fi puțin mai mare decât cel al plasticului alb.

Modelele dintr-un astfel de material au multe avantaje: sunt ușor de spălat și, în contact permanent cu umiditatea, mucegaiul nu apare. În plus, cu instalarea în sine nu există probleme mari.

Modelele din PVC nu sunt rezistente la deteriorări, iar la temperaturi ridicate, plasticul începe să se topească. PVC laminat într-un an de utilizare își va pierde aspectul. Astfel de ferestre nu poate suporta o sarcină mare, așa că spălați chiar ferestrele pot fi o problemă.

acril

Variantele de acrilice sunt, de asemenea, considerate nu cele mai scumpe pe piață, dar în comparație cu modelele din plastic, prețul este de 2-3 ori mai mare. În plus, costul pragurilor de ferestre acrilice va crește dacă vă decideți să instalați modele cu o suprafață lucioasă. De asemenea, prețul depinde de grosimea modelelor și de opțiunile de prelucrare a marginilor.

Astfel de modele nu se tem de stresul mecanic, scăderea temperaturii sau greutatea mare. Avantajele includ, de asemenea, curățarea ușoară, conexiunea fără sudură, lipsa de porozitate, sub influența acrilului solar nu își schimbă culoarea și textura în timp.

În același timp, acrilicul nu rezistă temperaturilor prea ridicate - prin urmare, pot rămâne urme pe pervazurile pervazului.

Piatra naturala

Considerată opțiune mai scumpă de piatră naturală. Costul mediu al unui metru în mers începe de la 4-6 mii de ruble. Aceste modele sunt cele mai potrivite pentru finisarea balconului în casele de lux. Dar nu uitați că nu fiecare balcon este capabil să reziste la construcții grele.

Cele mai multe opțiuni de piatră sunt realizate din marmură naturală și granit, precum și aglomerate artificiale. Suprafața acestor modele se realizează în mai multe variante: lustruite, măcinate sau învechite. Atunci când instalați modele de piatră naturală, va trebui să cheltuiți bani și pe profile speciale, costul cărora începe de la 1.500 de mii de ruble.

lemn

Este mai bine să refuzați instalarea modelelor din lemn dacă balconul dvs. nu este încălzit sau încălzit:

  • În primul rând, atunci când este expus la umiditate, copacul va putrezi
  • În al doilea rând, datorită schimbărilor bruște de temperatură, arborele se sparge și își pierde aspectul original.

Dacă totuși ați decis să instalați arborele pe balcon (și balconul a fost făcut cald), apoi procesați pervazul ferestrei cu mijloace speciale - impregnări rezistente la umiditate. Datorită acestora, puteți evita o deformare mare.

De asemenea, acordați atenție instalării unor astfel de modele. Este opțiunile de copac sunt considerate cele mai dificil de instalat. La instalare este necesar să se ia în considerare faptul că lemnul este predispus la deformare nu numai din cauza factorilor externi, ci și din cauza factorilor interni - temperatura în apartament, nivelul de umiditate.

MDF sau PAL

Mai ieftin decât modelele din lemn va costa doar pervazul MDF sau PAL. Modelele din MDF sunt mult mai puternice decât DPS. În plus, în ultima versiune se utilizează rășini de formaldehidă dăunătoare. Obțineți o mai bună laminare de pe ambele părți ale plăcii. În timpul tăierii, părțile finale ale pervazului ferestrei sunt cel mai bine protejate cu o bandă, astfel încât umiditatea să nu deranjeze aspectul plăcii.

Modele de PAL, deși cele mai ieftine, dar foarte nepractice. Aceste pervazuri de ferestre nu pot suporta sarcini grele și vor servi doar ca o parte estetică a balconului dumneavoastră. În plus, ambele materiale vor trebui acoperite cu o impregnare specială, iar lucrările însele se repetă la intervale de o dată pe an.

dimensiune

Pentru a determina dimensiunea corectă a lungimii, trebuie să măsurați lățimea deschiderii ferestrei. La figura rezultată se adaugă 6-10 cm. Ca urmare, ar trebui să obțineți filele de pe pervazul de pe fiecare parte pentru pante. Dimensiunea minimă a proeminențelor este de 3 cm.

Pe balcon, pervazurile sunt tăiate în perete dintr-o parte.La ușă, trebuie să acționeze cu un centimetru. La calcularea lățimii, adăugați 2 centimetri la cifra totală - acesta este exact ceea ce este necesar pentru lovitura de sub ferestre. Acest lucru este necesar pentru ca ferestrele de pe balcon să nu fie umezite.

Proeminența pe balcon trebuie făcută în funcție de dorințele dvs. Cea mai bună opțiune - 5 centimetri. Dacă doriți să utilizați pervazul ferestrei ca zonă de lucru, proiecția poate fi de la 7 până la 20 de centimetri. Cu toate acestea, nu uitați că, cu o înălțime mare, va trebui să instalați console speciale pentru stabilitate.

De asemenea, în timpul lucrului puteți utiliza formula pentru a calcula lungimea și lățimea pervazului.

Cum să o faceți singur?

Pentru această slujbă, trebuie să cunoașteți nu numai dimensiunile, ci și specificul camerei: temperatura medie, umiditatea și posibilitatea de încălzire.

Când instalați pervazul, luați în considerare și proiecțiile cadrului. Tăierea trebuie făcută cu un jigsaw manual (dacă vorbim de modele din lemn sau PVC) sau cu un șlefuitor cu ferăstrău special (pentru acril și piatră). Este important să înțelegeți că toate materialele sunt destul de fragile și că o mișcare ciudată poate strica toată lucrarea.

Opțiuni de instalare

Înainte de lucrările de montaj, este necesar să alegeți una dintre opțiunile de montare: folosiți brațe, pe spumă de montaj sau pe lipici, pe suporturile de fixare.

Cel mai adesea, pervazurile de pe balcoane sunt instalate folosind paranteze. Acest lucru asigură păstrarea întregii structuri în ciuda influențelor externe. Dar în unele case noi astăzi instalarea pe paranteze este imposibilă din cauza faptului că rama balconului nu poate rezista încărcăturii. În astfel de cazuri, reparatorii atașează pragurile ferestrelor la spumă.

Montarea pe paranteze

Pentru fiecare metru din lungimea pervazului există 4-5 paranteze. Instalarea lor poate fi realizată pe un perete din beton sau cărămidă sau pe un profil special din aluminiu. Suporturi de montare pentru șuruburi cu autoturisme pe beton. Panza este așezată după brațe de montare. Apoi panza este instalată pe fereastră cu șuruburi.

Instalare pe spumă de montaj

  • În prima etapă, instalați garnitura de sub pânză. Poate fi un fascicul de lemn.
  • Apoi, puneți pânza, fixând-o cu spumă. Nu uitați să utilizați la locul de muncă nivelul clădirii.
  • Apoi instalați parantezele, care vor lăsa restul pânzei.
  • Apoi, pragul este apăsat până la bază din cauza încărcăturii.
  • Gapurile sunt umplute cu spumă, iar structura însăși rămâne în această poziție timp de 2-3 zile.

Montarea pe capse

Acest tip de instalare este posibil doar cu un spațiu de bază mare - un perete din beton sau cărămidă. Capsele speciale sunt achiziționate la magazinele de hardware. La instalare, cârpa este impusă exact pe bază și fixată pe paranteze.

Înainte de a începe procesul de instalare a pragului de fereastră, suprafața balconului trebuie curățată de praf și murdărie. Este recomandabil să faceți etanșare pe intersecția dintre fereastră și perete.

Pentru mai multe informații despre modul de instalare a pragului de fereastră pe balcon, spuneți următorul videoclip:

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor