Cum să faci rafturi pe balcon?

 Cum să faci rafturi pe balcon?

Balconul este un spațiu suplimentar în casă care poate fi utilizat în scopuri diferite. O modalitate de a crește suprafața utilizabilă este instalarea mai multor rafturi. Totul poate fi pus pe ele: flori, lucruri vechi, conservare manuală etc., și, de asemenea, folosit ca o masă.

tipuri

Rafturile cu balcoane pot fi folosite pentru a rezolva diferite probleme, ceea ce conduce la apariția mai multor tipuri de astfel de structuri.

În funcție de metoda de montare, ele pot fi împărțite în mai multe categorii:

 1. Proiectare detașabilă. Acest tip de raft este instalat pe suporturi speciale. Astfel încât produsul poate rezista încărcăturii, este fabricat din materiale durabile (bord, metal, etc.).
 2. Rafturi rabatabile.Produsele sunt echipate cu elemente de fixare speciale, care le permit să se deplaseze în raport cu verticala. Perfect pentru balcoane mici, deoarece acestea ocupă puțin spațiu și sunt utilizate numai atunci când este necesar.
 3. Sisteme de podea. Aceste desene se aseamănă cu un raft mic care este instalat vertical de-a lungul peretelui. Experții recomandă instalarea lor în balcoane sau loggiuri alungite.
 4. Rafturi fixe. Acest model se caracterizează prin prezența unor elemente de fixare speciale care protejează produsul de deplasare. Rafturile de acest tip sunt utilizate cel mai adesea pentru depozitarea produselor grele.
 5. Structuri suspendate. Aceste rafturi sunt atașate direct pe perete, ceea ce vă permite să le instalați oriunde. De asemenea, mărimea produselor poate fi selectată în funcție de zona balconului.

În aparență, aceste produse pot fi împărțite în mai multe categorii:

 • Rafturile de colț se potrivesc perfect în interior, fără a ocupa mult spațiu.
 • Proiecte drepte. Acest tip de rafturi este cel mai simplu și mai obișnuit.
 • Produsele figurate sunt folosite pentru a decora balconul. Forma și dimensiunea pot varia în funcție de imaginația designerului.
 • Tip închis sau deschis. Rafturile de acest tip sunt varietăți de rafturi sau dulapuri mici.
 • Rafturi combinate. În fabricarea lor folosind mai multe abordări și materiale, ceea ce permite obținerea unor soluții foarte interesante.

În funcție de scop, rafturile de balcon sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • Book. Folosit pe balcoane calde, care sa transformat intr-un living mic.
 • Încălțăminte. Structurile sunt caracterizate printr-o înălțime mică, cu un număr mare de partiții. Ele vă permit să păstrați pantofii pe care nu îl purtați adesea.
 • Rafturile universale sunt practice, ceea ce vă permite să plasați ceva pe ele: de la cutii la unelte de pescuit.
 • Design decorative. Aceste produse sunt realizate în designul original, care vă permite să decorați balconul.

materiale

Rafturile balcon sunt un atribut universal care trebuie să reziste nu numai la greutăți mari, ci și să găzduiască numărul maxim de obiecte.

Ca materiale pentru fabricarea lor utilizați:

 1. Copac. Placa este durabilă și durabilă, dar are și nevoie de îngrijiri suplimentare.Mulți meseriași fac rafturi din căptușeală, care rezistă perfect încărcăturilor grele. Pentru a proteja suprafața de distrugere, este de dorit să acoperiți rafturile din lemn cu soluții de vopsele și lacuri. Rețineți că prin aceste instrumente puteți crea un design unic al întregii structuri.
 2. Metal. Astăzi pe piață se pot găsi rafturi, atât din oțel, cât și din aluminiu. Acest produs este durabil și durabil. În cele mai multe cazuri, numai cadrele sunt realizate din metal, la care sunt apoi atașate rafturile altor materiale.
 3. Plastic. Este durabil și relativ ieftin, are un design unic care poate fi ales pentru orice interior. Plasticul rezistă ușor la diverse stimuli externi.
 4. PAL. Rafturile acestei substanțe sunt caracterizate de originalitate. Rezistența partiției depinde de mărimea acesteia și de numărul de elemente de fixare. Nu este recomandat să faceți rafturi lungi din PAL fără suporturi verticale suplimentare - cu o încărcătură mare, produsele se sparg.
 5. Rafturi din sticlă. Principalul material utilizat este numai tipurile speciale ale acestui produs care pot rezista unor sarcini semnificative.Unul dintre dezavantajele acestor rafturi este complexitatea fixării lor.
 6. Produse combinate. Pentru a evidenția rafturile, mulți experți folosesc mai multe materiale care se combină împreună.

Unelte și componente necesare

Rafturile cu balcoane sunt desene foarte simple, deseori făcute de mulți pe cont propriu.

Pentru a efectua astfel de activități ar trebui să stocheze pe astfel de instrumente:

 • Jigsaw. Acesta este adesea folosit doar pentru prelucrarea lemnului sau a PAL;
 • Saw. În funcție de materialul ales, este posibil să aveți nevoie de un instrument, atât pentru lemn, cât și pentru metal;
 • (șurubelniță), burghie și un set de duze. Cu ajutorul acestuia se formează orificii de fixare sau se realizează fixarea imediată;
 • creion, riglă, nivel și alte dispozitive auxiliare.

Pentru a forma rafturile, trebuie să achiziționați:

 1. Materialul din care vor fi făcute rafturile. Cea mai obișnuită este placa de lectură sau PAL laminat. Puteți lucra cu ei chiar și fără abilități speciale. Dacă doriți să realizați un design original, puteți utiliza mai multe materiale.
 2. Organe de asamblare.Tipul acestor elemente depinde de materialul selectat anterior. Dacă preferați lemn, atunci veți avea nevoie de șuruburi, confirmatoare, colțuri din plastic sau metal. Pentru a lucra cu metal, puteți utiliza șuruburi, piulițe sau șuruburi speciale. Uneori construcția de fier poate fi pur și simplu sudată.

Sfaturi de la maeștri

Rafturi pe balcon - nu numai un interior unic, dar, de asemenea, design practic. Prin urmare, ele trebuie să îndeplinească cerințele proprietarului.

În fabricarea de rafturi ar trebui să ia în considerare câteva recomandări:

 1. Desenele sunt de dorit pentru a face o dimensiune mică. Dar este important să țineți cont de dimensiunile obiectelor care vor fi plasate pe ele.
 2. Rafturile instalate nu trebuie să ascundă balconul. Este important ca acestea să nu închidă ferestrele, permițându-vă să vă mutați în mod convenabil în cameră.
 3. Materialul de raft trebuie să fie adecvat pentru sarcina dorită. De asemenea, este de dorit să se ia în considerare factori precum diferențele de umiditate și temperatură. Depinde de cât durează materialul.
 4. Înainte de a începe lucrul, asigurați-vă că calculați toți parametrii rafturilor, luând în considerare dimensiunile balconului.Prin urmare, experții recomandă crearea mai multor desene pe care să se pună toate datele specifice.
 5. Stilul rafturilor este ales pentru proiectarea balconului. Adesea, aceasta implică alegerea vopselei sau modificarea formei structurii.
 6. Trebuie să utilizați numai elemente de fixare de înaltă calitate. Pentru a îmbunătăți designul, utilizați colțuri suplimentare, ceea ce va prelungi durata de viață a produsului.

Cum să o faceți singur?

Tehnologia de a face rafturi depinde de tipul lor.

Structurile simple de suspensie sunt obținute în câteva etape succesive:

 • Mai întâi de toate, trebuie să tăiați baza rafturilor de pe placa sau pe tablă de PAL. Dimensiunea și forma lor depind de dorința ta. Opțiunea cea mai simplă ar fi un dreptunghi regulat.
 • După aceea, două colțuri metalice sunt fixate de ele pe una din laturi. Rețineți că lungimea unei laturi ar trebui să fie aproximativ egală cu lățimea plăcii. Puteți cumpăra astfel de elemente de fixare în magazin sau să vă faceți singur.
 • În această etapă, structura rezultată este atașată direct de perete. Pentru aceasta, utilizați șuruburi sau dibluri. Este important să pre-setați orizontal suprafața raftului pentru a preveni căderea obiectelor pe ele.

În mod similar, pot fi formate mai multe rafturi.

Dacă doriți să obțineți o structură mai complexă, atunci puteți bate o cutie mică cu mai multe jumperi orizontale. Apoi este fixat în mod similar, numai prin aplicarea mai multor elemente de fixare.

Unul dintre tipurile de rafturi este design-ul sub forma unui rack. Instalați-l într-unul din colțurile balconului.

Procesul de fabricare a rack-ului poate fi descris în mai multe etape:

 1. Dintre cele 4 bare de lemn se formează două perechi de rafturi. Trebuie avut grijă să fie strict verticală. Între ele, toate suporturile sunt legate prin bare cu ajutorul colțurilor sau șuruburilor. În mod ideal, ar trebui să obțineți un fel de cutie.
 2. Barele de susținere sunt fixate de-a lungul întregii lungimi a barelor. Acestea ar trebui să fie situate la același nivel, ca și regimentul să se bazeze pe ele.
 3. După aceasta, partea din spate a rack-ului este acoperită cu o foaie subțire de PAL sau placaj.
 4. În această etapă, rafturile sunt realizate în funcție de dimensiunile specifice ale structurii. După aceea, ele sunt atașate la cadru cu șuruburi.
 5. Finalizează procesul de vopsire a produsului.

Folosind un algoritm similar de lucru, puteți face rafturi, chiar din metal. Numai pentru aceasta aveți nevoie de abilitățile de a lucra cu o mașină de găurit și de sudat.

Idei în interior

Când creați rafturi, practic nu există restricții pentru creativitate. Pe balcon puteți instala totul, de la cele mai simple sisteme până la modele complexe. Mulți proprietari completează rafturile cu sculpturi, precum și echipează iluminarea din spate.

Proiecte suspendate sub formă de celule mici arata frumos. Ei nu folosesc forme rectangulare, ci le adaptează stilului general. Originalul va arata ca rafturile de sticla care sporesc vizual spatiul.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor