Uscător pentru balcon

 Uscător pentru balcon

Doar câțiva ani, fiecare familie a rezolvat problema de a usca hainele în felul lor: cineva a atârnat-o în baie, cineva a tras o coardă pe balcon, cineva a dus-o în curte sau a uscat-o chiar în apartament.

Astăzi, aceasta este una dintre cele mai importante probleme de uz casnic rezolvate cu succes cu ajutorul unui uscător de tavan. Acum, un astfel de dispozitiv simplu, dar incredibil de convenabil poate fi găsit pe fiecare balcon. Acest design este foarte ușor, convenabil și ușor de operat.

Caracteristici și beneficii

Aspectul unui uscător de haine rezolvă mai multe întrebări simultan. Designul este compact, poate fi ușor montat.Vă permite să atârnați ușor o cantitate mare de rufe spălate și să o ridicați aproape de tavan astfel încât să nu blocheze spațiul balconului.

În plus, aerul cald este mai ușor decât frigul, așadar lenjeria, așezată sub tavan, se usucă foarte repede.

Uscătorul de balon salvează camera de umiditatea constantă, care se formează invariabil atunci când se usucă hainele ude. Umiditatea ridicată cauzează mucegaiul și mucegaiul.

Alte avantaje includ:

 • Ușurința de utilizare - următorul avantaj al uscătorului. Așezați rufele, ridicați-le până la tavan și chiar și un copil poate trage la fel de ușor.
 • Costuri accesibile vă permite să plasați o astfel de structură pentru uscare pe propriul balcon, chiar și pentru o persoană cu un venit mic.
 • Și încă un plus fără îndoială - uscătorul este practic invizibil sub tavan, adică nu încalcă imaginea estetică generală a balconului sau a loggiei.

tipuri

Producătorii moderni de accesorii de casă oferă o gamă largă de modele simple și îmbunătățite de uscătoare de tavan.

Acestea au un singur lucru în comun - ele sunt atașate la plafon, dar caracteristicile de proiectare, încărcătura, designul, culoarea, dimensiunea și costul permis pot să difere semnificativ:

 • Cel mai simplu model este o construcție din plastic sau metal. formă rotundă sau dreptunghiulară, cu o anumită cantitate de picioare. Pe toate laturile uscătorului sunt atașate lanțuri care se convertesc în partea centrală. Acolo sunt conectate la cârlig, care este atașat direct sub tavan. Astfel de modele sunt ideale pentru lucruri mici (șosete, lenjerie, lucruri pentru copii).
 • Următoarea versiune simplificată este concepută pentru lucruri care nu necesită uscare pe șine sau folosind șuruburi. De exemplu, produsele din lână, cașmir și alte țesături delicate. Uscătorul este un cadru cu o plasă de polimer pe care sunt așezate lucrurile. Uscarea se face prin straturi de aer cald care pătrund prin plasă. Acest proces este lent, dar un astfel de cadru nu ocupă prea mult spațiu, fie în suspensie, fie într-o stare liberă. Designul poate avea mai multe niveluri
 • Modele mai avansate sunt grinzile cu un mecanism de ridicare. Designul constă din două traverse rigide și mai multe traversă, întinse între ele. Acesta poate fi coborât și ridicat printr-un cordon aruncat prin fascicul de tavan.Acest lucru se poate face manual sau cu ajutorul unei cutii de viteze manuale. Dezavantajele acestui design pot fi atribuite instabilității sale (lenjeria trebuie atârnată cât mai uniform posibil, astfel încât uscătorul să nu se încline într-o direcție).
 • Există o varietate mai complicată. uscătoare cu mecanismul de ridicare. Ea are forma unui paralelogram, este destul de stabilă și de încredere.
 • Unul dintre cele mai preferate tipuri de uscător de hostess - viță de vie ia în considerare deficiențele dispozitivelor considerate anterior. Structura este formată din 5 bare de oțel cu lungimea de 2 metri, fiecare dintre ele având un mecanism propriu de ridicare și coborâre. Acest lucru vă permite să utilizați numai partea necesară a uscătorului. Alte avantaje ale produsului includ ușurința și capacitatea de a regla înălțimea. Dacă este necesar, uscați o cantitate mare de lenjerie, poate fi atârnată la diferite niveluri (cascadă). Deci se usucă mult mai repede. În același timp, pe uscător pot fi plasate până la 15 kg de lenjerie.
 • Uscător electric - modernă, echipată cu cel mai recent mecanism de tehnologie care poate rezista la o gamă largă de temperaturi și vă permite să plasați simultan pe bara transversală mai mult de 30 kghaine și alte lucruri (covoare, pături mici). În plus, majoritatea modelelor sunt echipate cu lămpi încorporate. Tijele au o formă telescopică, adică vă permit să ajustați lungimea. Designul este controlat de o telecomandă sau printr-un bloc montat pe perete.
 • Uscătoarele mai avansate sunt echipate cu uscătoare de păr încorporate și lămpi cu ioni. Acest lucru vă permite să uscați hainele în câteva minute și, dacă este necesar, sterilizați-le. Acest moment este deosebit de relevant pentru îmbrăcămintea pentru copii.

Tipuri de construcții

Prin tipul de uscătoare de design sunt:

 • pliere;
 • alunecare;
 • perete și tavan;
 • electrice.

Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare tip:

 • Plăcuțe uscate sunt astăzi cele mai populare și mai solicitate. În exterior, sunt câteva curele, brațe fixe. Pot fi pliate în lungime sau lățime. De obicei, numărul de lamele este cuprins între 4 și 6 bucăți. Aceasta este cea mai populară opțiune pentru a satisface nevoile familiei medii.

Avantajele unor astfel de modele includ costuri reduse, usurinta de utilizare si instalare, dimensiuni compacte.Astfel de modele sunt în principal fabricate din plastic, astfel încât să mențină o greutate mică (aproximativ 7 kg).

 • Uscătoare glisante Ele sunt alcătuite din două blocuri și șiruri întinse între ele, care sunt întinse și ascunse în blocul principal ca o bandă. Unitatea principală este atașată la perete, și șirurile sunt scoase și fixate opus. Designul este destul de fiabil și poate rezista la o greutate foarte mare. În stare nefuncțională, designul este foarte compact și nu izbitoare.
 • Construcția de pereți și plafoane menține o greutate considerabilă (până la 20 kg) și are o rezistență ridicată. Pentru producția sa se utilizează oțel smalțat.
 • Uscătoare electrică reduce semnificativ timpul de uscare, datorită lichidului de răcire instalat în interiorul structurii. Modelele de tavan pot fi detașabile și nu pot fi îndepărtate. Prima opțiune este mai mobilă, uscătorul poate fi îndepărtat dacă este necesar. Uscătoarele de tip II sunt fixate pe perete pentru o perioadă constantă.

lungime

Lungimea corzilor sau a traverselor pentru uscarea lenjeriei poate varia într-o gamă destul de largă. Totul depinde de modelul selectat, precum și de dimensiunile balconului sau ale loggiei.

Printre cele mai populare dimensiuni: 5, 6, 7, 8, 8,2, 9, 10,5, 10,8, 12, 13,2, 14,4 metri. Aceasta este lungimea utilă totală, care depinde de numărul de bare transversale și de lungimea unei bare transversale. De obicei este de 1,5 -1,8 -2 metri, cu toleranțe mici într-o direcție sau alta.

Lungimea barei transversale se calculează pe baza materialului de fabricație, a tipului de construcție și a tipului de uscător.

Cum sa alegi?

Alegerea opțiunii potrivite pentru uscător poate fi mult mai dificilă decât pare. Atunci când alegeți, este necesar să se țină seama nu numai de caracteristicile de proiectare ale modelului, ci și de posibilitățile balconului și de sarcina așteptată a uscătorului:

 • Lungimea barei transversale. Cea mai bună opțiune - 2 metri. Corpurile mai mici sunt potrivite pentru a usca o cantitate mică de haine sau îmbrăcăminte ușoară. Variantele mai lungi pot fi deformate la sarcini grele.
 • Material. Uscătorii de plastic sunt foarte ușoare, compacte, dar și cele mai puțin durabile. Sunt potrivite pentru uscarea unei cantități mici de lucruri și nu sunt suficient de durabile. Tuburile din aluminiu sunt, de asemenea, foarte ușoare și concepute pentru o sarcină mică. În plus, aluminiul poate lăsa în cele din urmă semne murdare pe haine umede.Uscătoarele de rufe au un design foarte simplu, pot fi realizate independent. Dar frânghiile se desprind de-a lungul timpului și acest design nu este foarte fiabil. Versiune mai durabilă și robustă - tuburi din oțel inoxidabil cu acoperire din plastic. O altă opțiune neobișnuită - bara de lemn. Ei arata, desigur, foarte original, dar copacul devine intunecat, se sparge, se deformeaza.
 • Țara de origine. Cel mai economic pentru opțiunile de preț oferite de producătorii chinezi. Cu toate acestea, dacă este vorba de durabilitate, rezistență și calitate superioară a producției, este mai bine să se acorde atenție produselor companiilor germane sau turcești.
 • Dimensiunile și funcționalitatea balconului. Lungimea mică a balconului nu va permite plasarea unui cuier fix voluminos. În special, dacă spațiul de balcon este folosit ca o zonă de recreere. În acest caz, modelele pliabile sau alunecoase sunt mai potrivite.
 • Plafonul de viță de vie - Cea mai bună opțiune pentru familiile în care sunt uscate hainele este o procedură obișnuită. Mai ales dacă uscătorul va fi utilizat pentru a aerisi pături, pături și alte lucruri.
 • Atunci când alegeți un model adecvat, este necesar să se estimeze dimensiunea atunci când este pliată. Ridicat la cea mai înaltă poziție posibilă, conductele nu trebuie să împiedice deschiderea liberă a ferestrelor.

Instalație DIY

În etapa de alegere a unui accesoriu, este necesar să studiați cu atenție instrucțiunile de instalare. Ar trebui să fie scris într-un limbaj detaliat, ușor de înțeles, deoarece este foarte dificil să instalați singur anumite modele.

Prima etapă a lucrării este pregătitoare. Plafonul este șters cu grijă de murdărie și se efectuează marcarea. Pentru aceasta, suportul este aplicat pe plafon peste peretele portant și se face o notă. Următorul marcaj se face pe o distanță egală cu lungimea șirului, paralelă cu prima montură. Parantezele sunt situate la o distanță de aproximativ 10 cm de perete.

Găurile sunt perforate în semne marcate. Suporturile sunt atașate la ele și fixate cu șuruburi de ancorare.

Următoarea etapă este construirea. Tuburile sunt împinse în găurile din șinele laterale ale uscătorului și sunt înecate. Cu ajutorul șuruburilor, structura asamblată este fixată pe brațele de plafon. Cablul trece prin orificiul central al panoului lateral, se ridică,trece prin gaura consolei, se întinde de-a lungul tavanului, prin orificiul celui de-al doilea suport și este legat cu un nod pe a doua șină laterală. O clemă este atașată la capătul liber al cablului. Uscătorul este gata să meargă!

Cel mai simplu model al uscătorului poate fi realizat independent. Acest lucru va dura puțin timp și următoarele materiale și instrumente:

 • 5 lamele de lemn cu o secțiune de 2,5 - 3 cm;
 • 2 bare din lemn de 50 x 50 mm și 65 cm lungime;
 • pene de foraj;
 • o pereche de șuruburi cu inel;
 • coardă puternică;
 • pumn;
 • prize;
 • 2 bare mici;
 • mașină de măcinat cu polizor.

Procesul de lucru:

 • Plecând de la marginea barei de 5 cm, la fiecare 10 cm sunt forate 5 găuri pentru dimensiunea șinelor.
 • Barele sunt curățate, lustruite, vernate, uscate. Barele mici sunt, de asemenea, lăcuite.
 • Locurile în care vor fi fixate elementele de fixare sunt marcate pe tavan, iar găurile sunt forate cu un perforator. Barele sunt fixate cu dibluri, apoi șuruburile cu un inel sunt răsucite.
 • Toate lamelele sunt introduse în orificiile barelor pe ambele părți. În cazul în care acestea intră în blanks prea slab, apoi un pic de lipici ar trebui să fie aruncate în articulații.
 • Cablul este legat cu o bară și șine laterale la rândul său, la fiecare capăt al uscătorului. Bucățile de funie sunt interconectate astfel încât să facă 2 triunghiuri.
 • Triunghiurile sunt legate printr-o frânghie, care este fixată de un nod și trasă prin inelurile de plafon.
 • Capătul cablului este montat pe perete cu ajutorul unui suport special. Acum, uscătorul poate fi ușor ridicat sau coborât pentru a închide hainele.

opinii

Un uscător de rufe este un accesoriu necesar astăzi, fără de care este dificil să-ți imaginezi viața de zi cu zi. Nu este surprinzător că recenziile diferitelor tipuri și modele de uscătoare de tavan devin tot mai frecvente.

Practic, ele sunt pozitive. Indiferent de producător, design, proiectare și material, toate uscătoarele sunt combinate cu mai multe avantaje similare: acestea vă permit să plasați rapid și cu exactitate rufele la uscat.

În ceea ce privește materialele, este adesea recomandat să cumpărați uscătoare cu tuburi metalice și manta de plastic. Acest material este cel mai fiabil și durabil. Nu lasă urme și murdărițe murdare pe cămăși și rochii.

Un alt plus este "invizibilitatea" dimensiunilor compacte și compacte ale structurilor. Lenjeria și îmbrăcămintea atârnă aproape sub tavan, nu blocând vederea și fără a interfera cu a fi pe balcon.

Mențiune specială a fost acordată modelelor electrice,Cele mai practice și versatile opțiuni. Atât lianele clasice cât și modelele cu posibilitatea de fixare a tuburilor la diferite niveluri sunt ușor de utilizat. Gama de prețuri în care este prezentată uscătorul este foarte largă și vă permite să achiziționați un astfel de accesoriu convenabil pentru familiile cu situații financiare foarte diferite.

Pentru informații despre instalarea unui uscător de plafon pentru rufe pe balcon, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor