Ușile glisante pe balcon

 Ușile glisante pe balcon

Ușile cu balamale sunt uriașe pentru cei care doresc să extindă spațiul util al apartamentului lor, creând un interior neobișnuit și la modă. Dacă doriți să utilizați balconul nu ca un loc pentru a stoca lucruri inutile, ci ca o mini-cameră suplimentară, atunci această opțiune vă va potrivi.

Unii numesc astfel de construcții "ușa franceză". Aceasta nu înseamnă că această invenție aparține acestei țări.

Ușile cu geam din tavan până la tavan au fost inventate în țări fierbinți unde era nevoie de o ventilație constantă. Treptat, moda a venit la ei în țările europene, dar în Franța au devenit deosebit de populare.

Astăzi acest nume este asociat cu uși glisante. Mai ales cu soiul lor, care este aproape în întregime compus din sticlă și are un minim de incluziuni din alte materiale.

Caracteristici și beneficii

Spre deosebire de ușile balansate, ele au ghidaje, de sus sau de jos, și se deplasează pe mecanismele cu role încorporate. Ele protejează perfect de praf de stradă, zgomot și vânt.

Să ne gândim mai bine la meritele lor:

 • original. Principala lor diferență față de ușile de balcon standard este un design neobișnuit. Ele nu sunt atât de ieftine, dar pentru cunoscători de interior elegant și elegant în apartament nu este o barieră. Dacă balconul este echipat ca o seră, o mică sală de gimnastică sau un colț de relaxare, atunci datorită unor astfel de uși transparente originale, acesta va deveni un element complet al interiorului.
 • Treci multă lumină și aer. Suprafața geamurilor din sistemele de uși glisante din balcon este puțin mai mare decât în ​​ușile standard cu balamale. Aceasta înseamnă că mai multă lumină va pătrunde în camera adiacentă, iar dacă deschideți ușile, atunci va fi aer.
 • Durabil. În cazul unei defecțiuni, această structură nu este necesară dezmembrarea completă, ea poate fi reparată prin înlocuirea pieselor individuale. Doar sunați la un specialist și vă va ajuta să depanați.În general, aceste uși servesc foarte mult timp, mai mult de 50 de ani. Dar când le instalați, lucrurile mici sunt importante, astfel încât aceste lucrări sunt cel mai bine lăsate de experți.

Alte caracteristici distinctive ale ușii de balcon culisante:

 • au un nivel crescut de izolare fonică;
 • nu furați zona excesivă la deschidere;
 • ușor de deschis și de închis;
 • nu se tem de fluctuațiile de temperatură;
 • Componentele nu conțin compuși chimici periculoși.

Dezavantajele includ faptul că astfel de structuri, de regulă, necesită dezmembrarea ferestrei între balcon și cameră, pervazul ferestrei și peretele de deasupra ferestrei. Pentru aceasta aveți nevoie de o autorizație specială, un proiect de reamenajare. Dacă nu legalizați o astfel de modificare, puteți obține o amendă și chiar o comandă pentru a readuce aspectul original la cameră. În plus, apartamente cu aspect ilegal este mai dificil de a vinde.

Ușile glisante sunt oarecum mai scumpe decât de obicei, produc un anumit zgomot la deschidere și închidere și sunt realizate și în funcție de măsurători individuale.

tipuri

Sistemele glisante pentru un balcon pot avea tipuri reci și calde.

 • Rece sunt concepute pentru a proteja casa de fenomene atmosferice - ploaie, ninsoare, vânt puternic.Sunt bune pentru izolarea fonică, dar aici nu le pasă de căldura din încăperile adiacente balconului. Includeți ferestre și profile cu o singură cameră fără izolație.
 • Cald, pe lângă toate caracteristicile de mai sus, au o bună izolare termică.

Toate ușile glisante sunt din sticlă, dar, în funcție de profil, ele sunt împărțite în următoarele tipuri.

 • Uși din aluminiu sunt cea mai populară varietate a acestora. La prima vedere poate părea că vor fi prea reci, dar nu este. Acest material are caracteristici tehnice bune, cum ar fi caracterul practic, durabilitatea și prețul relativ scăzut. Există un așa-numit aluminiu "cald" - o punte termică, care este un profil dublu fixat împreună cu o inserție din poliamidă.
 • Lemnul are un aspect mai estetic. Această opțiune este mai scumpă și este potrivită doar pentru loggii bine protejate de ploaie.
 • Profil PVC armat cu armătură din oțel. Dacă loggia nu este glazată, atunci este mai bine să puneți un profil cu trei camere și o sticlă cu două camere pe ușile din plastic, atunci ele vor fi mai calde și o unitate închisă de sticlă va fi suficientă.Aceste usi nu rugina si nu se umfla de umiditate.

Tipuri de construcții

Ușile glisante sunt numite nu numai în franceză, ci și în portal, numele provine de la cuvântul englez "poarta". Dacă balconul nu este prea aglomerat, ele creează o vedere panoramică în cameră, ca și cum ar deschide o altă lume.

Ce tipuri de modele există în aceste produse.

 • Uși glisante - Aceasta este versiunea clasică a ușii glisante. Economisește spațiu util ca nici un altul, deoarece ușile se deschid doar când se deschid. Ca un dulap, ușile se mișcă de-a lungul ghizilor.
 • Sistemul de ridicare și alunecare poate fi deschis într-o singură mișcare prin împingerea în sus. Cu toate acestea, până la sfârșitul cu siguranță nu se va deschide.
 • Ușile glisante sunt destul de lungi, deschise dacă trageți în lateral.
 • Alunecare înclinată bine potrivite dacă aveți o deschidere îngustă. Această ușă trebuie trasă înainte și apoi trimisă pentru o altă piesă de construcție.
 • Sistem de alunecare paralelă Are dimensiuni masive și este montat pe un mecanism de suspensie.
 • Alunecări harmonice include de obicei șapte pliuri. Această ușă are multe centimetri prețioase în camera adiacentă, deci nu se bucură de o popularitate deosebită.

Sfaturi pentru alegere

Trebuie să selectați ușa pe baza caracteristicilor unei locuințe particulare - care este cel mai mare balcon, cât de cald este și care este interiorul apartamentului în ansamblul său.

Ușile glisante sunt amplasate într-o cameră mică, deoarece o astfel de construcție simplă nu va avea loc atunci când se deschide și se închide.

Dacă există suficienți metri în camera adiacentă balconului, puteți crea un design original cu ajutorul unei uși de acordeon. Apoi, balconul nu ar trebui să fie prea mic, altfel designul va arăta complet în afara locului.

Aderenții clasicii în totul ar trebui să oprească alegerea pe ușile glisante din lemn. Profilurile sunt realizate din pin, stejar. În aceste scopuri, se preia cherestea lipită, care împiedică efectele nocive ale uscăciunii sau umidității în încăpere.

Dacă interiorul camerei dvs. este suficient de luminos și nu doriți să puneți ușa pe balconul cu o culoare plictisitoare, atunci este bine să opriți alegerea construcției din plastic. Ele sunt disponibile într-o gamă mai largă de nuanțe.

Din moment ce peretele de piatră va fi demonstrat, bateria atașată la acesta va dispărea, de asemenea. Pentru a compensa lipsa unui radiator, puteți utiliza o soluție mai estetică - podele calde etc. Acest lucru este economic în ceea ce privește suprafața utilizabilă.

Există sisteme de încălzire în pardoseală care sunt conectate la circuitul de încălzire și sunt alimentate de la rețeaua electrică. Ele pot fi deghizate de acoperirea podelei.

constatări

Pentru lucrare veți avea nevoie de accesorii, și anume role, ghidaje, inele de reținere. Ușile glisante pot fi instalate pe șina inferioară sau pe partea superioară. Depinde de locul unde vor fi rolele. Există, de asemenea, o versiune cu două sensuri. Numărul de role utilizate depinde de lungimea ușii.

De asemenea, atunci când montați structura, veți avea nevoie de mânere, ele pot avea un design diferit.

Puteți pune o încuietoare pentru copii, precum și un dispozitiv de blocare care nu va permite ușii să blocheze și să blocheze o persoană pe balcon.

Cum se instalează?

Pentru instalarea structurilor este mai bine să te întorci la experți, dar dacă ai o mulțime de experiență și ai încredere în abilitățile tale, poți încerca să o faci singur.

Iată un plan brut pentru instalarea unei uși glisante.

 • Luați măsurători. La înălțimea ușii, adăugați aproximativ 1,5 cm (distanța față de podea) și înălțimea ghidajului. Acum puteți atașa ghizii înșiși. Între groove și perete aveți nevoie de un spațiu mic, astfel încât ușa să nu zgârie peretele.Ghidul trebuie să aibă o lungime de două ori mai mare decât lățimea deschiderii, de asemenea, trebuie să adăugați un pic la alocația cusăturii.
 • Acum, mecanismul de roată asamblat cu dispozitive de fixare poate fi alunecat în ghidaj. Clipurile sunt atașate în partea de sus, ar trebui să existe cât mai multe pe care intenționați să le puneți pe role.
 • Glisați ușa sub ghidaj și fixați-o. De asemenea, instalați "lesa" în slotul din partea inferioară a ușii. Menține poziția corectă a ușii atunci când se deplasează, împiedicând deplasarea.
 • Straturile decorative ale ușii sunt atașate pentru a ascunde mecanismul și a conferi ușii un aspect mai estetic.

Evident, uși glisante sau glisante reprezintă o soluție excelentă care vă va face apartamentul special în comparație cu alții, în cazul în care sunt instalate uși tipice de balcon. Mulțumită lor, în locul unei ferestre mici și a unei uși înguste, veți obține un pasaj spațios, cu o vedere panoramică.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor