Glisarea geamurilor spre balcon

Glisarea geamurilor spre balcon

Glisante ferestre pe balcon sunt o mare alternativă la ușile tradiționale swing. Economisesc spațiu și arată foarte modern și la modă. Astfel de construcții pot avea cadre din materiale diferite, prin urmare, este posibilă alegerea unei variante potrivite pentru orice cameră de balcon.

Pro și contra

Ferestrele cu un mecanism glisant de deschidere și închidere au propriile lor avantaje și dezavantaje, ca orice proiectare a ferestrelor.

Ele sunt foarte populare în ultimii ani. Mulți consumatori au fost atrasi de astfel de elemente prin aspectul lor elegant, care este foarte diferit de structurile obișnuite de leagăn.

În timpul funcționării, ele sunt foarte convenabile. Sistemele de ferestre de calitate funcționează ușor, iar ferestrele literalmente alunecă de-a lungul profilelor în momentul deschiderii sau închiderii. Se recomandă să achiziționați geamuri culisante numai de la firme de încredere care au o bună reputație în orașul dvs.

Mecanismele de calitate slabă pot provoca multe inconveniente sub forma unor blocaje și dezvăluiri incomplete.

Nu credeți că astfel de sisteme complexe eșuează ușor. Mecanismele moderne servesc cel puțin douăzeci de ani și, cu o funcționare atentă, durata lor de viață poate depăși 25 de ani.

Cel mai mare avantaj al ferestrelor glisante este salvarea spațiului liber. Acest lucru se datorează deschiderii lor spre lateral. Clapetele cu balamale nu se pot lăuda cu astfel de caracteristici, deoarece ocupă mult spațiu atunci când sunt deschise.

Balconul va fi mai bine iluminat cu structuri culisante, deoarece zona de sticla este mai mare.

De regulă, variantele similare pot avea cele mai diferite culori. Puteți crea un interior foarte interesant și armonios în culorile dvs. preferate.

Este demn de remarcat faptul că costul unui astfel de finisaj nu este mult diferit de opțiunile clasice cu ferestre cu balamale.

Caracteristicile hermetice ale unor astfel de sisteme încântă mulți proprietari de apartamente. Acestea oferă un climat interior confortabil și nu permiteți prin schițe.

Dezavantajul acestor structuri este complexitatea instalației. În procesul de instalare, este necesar să se adere la toți parametrii cât mai exact posibil și în procesul de măsurare este imposibil să se facă o greșeală pe milimetru.

Prezența oricărei deformări sau distorsiuni ale cadrului poate duce la funcționarea defectuoasă a mecanismului de alunecare.

Tipuri de modele

Ferestrele glisante pot fi calde și reci.

Ferestre cu alunecare rece

Versiunile cu răcire sunt concepute pentru a proteja balconul de precipitații, de murdărie de pe stradă, de praf și de resturi. Dar nu se pot lauda cu caracteristici bune de izolare termică. În sezonul rece, camera nu va fi mult mai caldă decât în ​​afară.

Astfel de camere de balcon nu vor putea să funcționeze pe tot parcursul anului. De regulă, geamurile la rece sunt achiziționate pentru zone destinate depozitării legumelor, conservare.

În construcția tipului rece se găsesc cel mai adesea cadre din aluminiu durabil și rezistent.Ele sunt ușoare, astfel încât să puteți instala astfel de geamuri chiar și în casa clădirii vechi.

În condiții de îngheț înghețat și temperaturi prea scăzute, structurile de aluminiu alunecoase se îngheață adesea între ele și sunt acoperite cu o crustă de gheață. Acest lucru poate duce la dificultate deschiderea și închiderea ferestrelor glisante.

Geamuri glisante calde

Mai scumpe vor costa modele de ferestre calde. Ele au proprietăți excelente de izolare termică și fonică. Cu astfel de geamuri pe teritoriul de balcon poate fi în orice moment al anului.

Acest design este adesea adresat proprietarilor de apartamente care doresc să transforme un balcon într-o cameră completă și utilă pentru odihnă, creativitate sau muncă.

Sistemele glisante cu ferestre calde cu geam termopan au sporit etanșarea, astfel încât încăperea va fi întotdeauna foarte caldă și confortabilă.

material

plastic

Cele mai frecvente sunt structurile de alunecare din plastic. Ei au o performanță excelentă, deci sunt aleși atât de des.

Glisierele din plastic vor dura o perioadă foarte lungă de timp și nu vor pierde aspectul atractiv chiar și după mulți ani.

Plasticul este ideal pentru ferestre calde cu geam termopan. Dar este necesar să se ia în considerare faptul că astfel de structuri sunt grele, astfel încât acestea pot fi instalate numai în clădiri puternice cu podele de beton fiabile.

Aceste sisteme nu necesită o atenție deosebită. Plasticul este ușor curățat de praf și murdărie cu detergenți obișnuiți.

aluminiu

Profilele din aluminiu sunt mai potrivite pentru geamurile la rece. Ele au o rezistență de neegalat și rezistență la uzură. Astfel de structuri pentru o lungă perioadă de timp păstrează un aspect atractiv, deoarece acestea sunt acoperite cu compoziții speciale de polimeri.

Opțiunile de aluminiu sunt mai ușoare și mai ușor de instalat. Ele pot fi montate cu ușurință independent.

lemn

Ferestrele din lemn glisante sunt, de asemenea, populare astăzi. Au un aspect foarte frumos și scump. Astfel de materiale sunt ecologice și conductivitate termică ridicată.

Din când în când, cadrele din astfel de geamuri trebuie tratate cu impregnări antiseptice, care permit păstrarea frumuseții și durabilității originale a lemnului.

decorare

Ferestrele glisante arată chiar mai interesante dacă sunt completate cu elemente decorative:

  • Acestea pot fi autocolante translucide de vinil cu aranjamente florale sau modele rafinate;
  • Perdele de lux de culori delicate;
  • Perdele romane moderne de culori neutre și pastelate;
  • Ca și jaluzele clasice.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți modele confortabile de ferestre glisante, se recomandă să respectați câteva reguli simple:

  • Contactați numai producătorii de renume, renumiți.
  • Nu trebuie să economisiți pe calitatea geamurilor, deoarece ferestrele glisante de grad scăzut pot eșua rapid.
  • Decideți la ce tip de vitraj aveți nevoie: caldă sau rece.
  • Se recomandă să cumpărați suplimentar plase de țânțari și jaluzele sau perdele.
  • Instalați instalarea de construcții de ferestre către specialiști.

Cum să ai grijă?

Ferestrele glisante nu necesită o atenție deosebită. Ele trebuie doar să fie curățate din timp în timp de praf și murdărie. Pentru a curăța sticla, este mai bine să utilizați compoziții pe bază de alcool, proiectate special pentru spălarea ferestrelor.

Utilizați cârpe moi din microfibră sau bureți moi.

Puteți curăța cu ușurință interiorul paharului, dar pentru a curăța exteriorul, este mai bine să stocați un mâner lung. Dacă balconul este la o altitudine mare, atunci ar trebui să contactați compania de curățenie, care va curăța partea exterioară a geamurilor. Verificați profilul ramei pentru murdărie și praf, deoarece ele pot deforma cerceveaua, acumulând în bucăți mari.

O dată pe an se recomandă lubrifierea ghidajelor de aluminiu cu ulei de silicon în compoziție.

instalare

Calitatea instalării depinde de durata de viață și de buna funcționare a întregii structuri. Instalarea necorespunzătoare poate duce la creșteri fungice și mucegai pe cadre. Nu puteți evita și deformarea sistemului. În timp, cerceveaua se va deschide din ce în ce mai dificilă.

Instalarea unor asemenea structuri de ferestre este recomandată pentru a avea încredere numai în profesioniști cu experiență. Căutați online recenzii ale companiei pe care doriți să o contactați. Nu trebuie să contactați organizațiile "de subsol" care schimbă regulat semnul de la intrare.

Înainte de instalarea directă, asigurați-vă că placa de beton este în stare bună. Ar trebui să reziste cu ușurință încărcăturilor mari de la geamuri.Dacă tavanul necesită reparații, atunci instalarea construcției ferestrelor nu ar trebui să înceapă până când nu este consolidată.

Parapetul pe care vor fi montate structurile culisante ar trebui să fie cât mai fiabil și mai durabil posibil. Cele mai bune opțiuni vor fi piesele din caramida, beton și metal.

Tehnologia de sticlă a balconului cu ferestre glisante poate fi vizionată în următorul videoclip:

Idei în interior

Grilele calde glisante cu rame din plastic arată perfect pe fundalul pereților din plastic alb și al unui plafon similar. Pe podea se poate așeza un laminat de culoare maro pal.

Cu acest design, camera de balcon va arăta mai ușoară și mai lungă.

Glisierele din plastic, completată de jaluzele romane albe, cu un model mic bej, vor armoniza armonios cu fundalul unui balcon confortabil, decorat cu o clapardă strălucitoare.

Vitrarea poate fi decorată cu jaluzele foarte frumoase, imitând lemn natural. Un astfel de tandem ar trebui să fie combinat cu pereți de balcon de culoare bej sau de culoare verde, cu podea în culori tigla și un plafon ușor. Veți avea o cameră foarte confortabilă,în care puteți așeza oale cu plante și un scaun mic de răchită pentru odihnă.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor