Blindă la balcon

Astăzi, balconul a încetat să mai fie un depozit de lucruri inutile. La vârful popularității - transformați-o într-o zonă de agrement. Cineva încălzește balconul și îl conectează la cameră, cine face reparații acolo și pune mobilier tapițat, iar cineva doar revigorează tavanele și pereții.

Oricare ar fi fost, dar perdelele de pe balcon nu au devenit doar un subiect de decor, ci și un accesoriu care îndeplinește o anumită funcționalitate necesară. Și unul dintre cele mai populare tipuri sunt jaluzele pentru balcon.

tipuri

Perdelele de pe balcon joacă un rol practic important - protejează camera de lumina puternică a soarelui și nu permit străinilor să vadă ce se întâmplă în casa dvs. Dar funcția lor decorativă este mare - ele creează o atmosferă confortabilă în cameră.

Jaluzelele (rulourile) au un număr de avantaje față de cele obișnuite. Unul dintre cele mai importante: nu diminuează vizibil dimensiunea camerei. Cu ei camera sau balconul arată mai liber.

Aceste perdele de înaltă calitate sunt ușor de întreținut, sunt ușor de îndepărtat, spălate sau curățate și nu trebuie netezite mult timp.

Indiferent de structura ferestrei dvs. - lemn sau plastic, jaluzelele pot fi atașate la orice material și se vor lipi foarte bine.

Le puteți alege chiar și pe cei mai pretențioși clienți, deoarece există un număr mare de tipuri diferite de astfel de produse:

  • Cele mai simple jaluzele sunt o panza impregnata cu un compus special care respinge murdaria si umiditatea. Pânza este înfășurată cu ajutorul unei transmisii manuale sau mecanice pe un arbore special. Lățimea pânzei poate fi oricare, iar structurile simple se așează, de obicei, liber de-a lungul sticlei. La sfârșitul panzei există o ponderare ușoară.
  • Există design mai complex "casetofon". Ele au părțile laterale ale pânzei ascunse în benzi speciale care asigură o mai bună fixare a geamului.
  • În unele exemple de realizare, rola superioară este închisă printr-un design special, care creează un singur concept cu întregul cadru de fereastră.
  • Perdelele de zi și de noapte, care câștigă popularitate, a cărui pânză este alternativ de benzi alternante dematerial translucid. Prin rotirea benzilor, puteți varia cantitatea de lumină a acestor role.
  • Diferite perdele și materiale. Există jaluzele realizate din țesături obișnuite și dense, care nu transmit lumină. Există perdele, a căror țesătură este făcută din bambus. Bamboo rolleta arata cel mai nobil si sunt considerate printre cele mai ecologice.
  • De asemenea, variația materialului poate varia. Există opțiuni care nu permit luminii să treacă deloc și doar să o treacă puțin. Există, de asemenea, opțiuni mai transparente și opace. Acest lucru este deosebit de important pentru cei care locuiesc la etajele inferioare.

În plus, rolele diferă în ceea ce privește designul. Există atât monofonice mai simple, cât și imprimate strălucitoare mari sau mici. Adesea, pentru a-și diversifica interiorul, ei primesc draperii de diferite culori și le combină pe același balcon.

Un alt avantaj al jaluzelelor este că nu acumulează praful în sine. Perdelele obișnuite colectează pe sine toate praful de pe stradă, pe care apoi îl respiram. Și este un mediu bun pentru multe bacterii patogene și contribuie nu numai la răspândirea diverselor virusuri, ci și la dezvoltarea bolilor cronice.

Ce este mai bine - blind-urile sau rolele?

Potrivit funcționalității sale, jaluzelele și jaluzelele sunt foarte asemănătoare. Dar obloanele sunt de obicei făcute dintr-o singură pânză. În același timp, jaluzelele sunt colectate de la mici benzi longitudinale sau transversale. Materialul de luciu poate fi, de asemenea, diferit. Există atât jaluzele din metal ușor, din plastic, cât și din țesături.

De obicei, blind-urile sunt folosite în spațiul de birouri. Prin urmare, utilizarea lor în apartament dă interiorului un aspect destul de strict. În acest caz, jaluzelele, dimpotrivă, fac camera mai confortabilă.

Jaluzelele din țesătură au adesea o direcție verticală a benzilor. Iar dezavantajul lor este că centurile nu sunt fixate de jos, ceea ce înseamnă că pot transmite lumină, de exemplu, când suflă vântul.

Atât jaluzelele, cât și perdelele rulate diferă în prețul democratic. Desigur, în funcție de materiale, acest preț poate varia. Dar, în medie, având în vedere confortul opțiunilor de rulare, este mai scăzută decât pe perdelele de țesături obișnuite.

Exemple de proiectare

Există multe variații de proiectare. Dar nu uitați că atunci când alegeți este necesar să vă concentrați asupra camerei în care sunt amplasate jaluzelele.Dacă le alegeți corect, puteți schimba percepția vizuală a balconului sau a camerei.

Perdele cu un model mare vor spori vizual spațiul și sunt potrivite pentru balcoane mici.

Versatile vor fi modele de țesături monofonice. Puteți să le potriviți cu alte accesorii pentru a face designul să pară cel mai complet.

Dacă balconul este situat pe partea de sud, este recomandat să alegeți obloane de nuante reci. Dimpotrivă, pentru partea în care este mai puțin soare, este mai bine să alegeți culori mai calde. Desigur, este necesar să se țină seama de faptul că pe partea de sud țesătura de perdea ar trebui să fie mai densă și nu ar trebui să se estompeze la soare.

Ei bine, cei care nu-și pot imagina un balcon sau o cameră fără un tul sau perdele ușoare, le pot combina cu rulouri. De exemplu, o perdea de pânză poate fi groasă, în timp ce peste ea puteți atârna tulburele de zbor ușor. Sau invers, la țesătura subțire a ruloului, adăugați perdele groase.

Pentru mai multe detalii despre caracteristicile jaluzelelor, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor