Dulap pe balcon

Dulap pe balcon

Nu cu mult timp în urmă, balcoanele au fost folosite exclusiv ca depozite mici. Au fost păstrate lucruri vechi și inutile, dar acum tot mai mulți proprietari de apartamente apreciază metri pătrați suplimentari și le folosesc mai productiv.

avantaje

Balconele și loggiile de astăzi pot fi aranjate după cum doriți. Proprietarii transformă aceste zone în săli de lucru reale, colțuri creative sau zone de luat masa.

În camera de orice design și orientare va arata armonios dulap. Poate fi de orice dimensiune și orice design.

Dulapul de pe balcon poate efectua o varietate de funcții. Unele muraturi și legume în astfel de locuri, altele - instrumente muzicale sau echipamente sportive și altele - haine vechi. Puteți alege mobilierul adecvat pentru a stoca orice element.

Dulapurile frumoase și de înaltă calitate arată atractivă. Asemenea detalii interioare pot face camera nu doar mai funcțională și mai practică, ci și confortabilă.

Dacă puneți un dulap pe balcon cu un design neobișnuit și original, atunci întreaga cameră va fi revitalizată și puteți crea un interior cu adevărat unic.

Este necesar să selectați o astfel de piesă de mobilier în funcție de decorarea blocului de balcon. Ar trebui să arate armonios în contextul general. Culorile și nuanțele cabinetului, pereților și podelei ar trebui să se suprapună între ele. Nu alegeți o opțiune prea contrastantă, deoarece va fi urât să ieșiți din ansamblu, mai ales dacă are dimensiuni impresionante.

Pe rafturile din partea interioară, puteți aranja o varietate de elemente diferite cât mai precis și cât mai sistematic posibil.

Puteți să vă duceți oricând la balcon și să găsiți rapid ceea ce aveți nevoie. Capacitatea cabinetului depinde de mărimea acestuia, deci dacă trebuie să "ascundeți" multe lucruri mari, atunci ar trebui să vă referiți la o opțiune mare.

Pentru depozitarea obiectelor mici și puține este destul de potrivit un dulap mic care se va potrivi cu ușurință chiar și în cel mai mic balcon.

tipuri

Există mai multe tipuri de dulapuri de balcon. Este posibil să ridicați copia ideală pentru orice domeniu și scop.

Dulap glisant

O opțiune practică și funcțională va fi dulapul. Puteți amplasa un astfel de obiect nu numai pe perete, ci și pe balcon.

Ultima metodă ar trebui adresată proprietarilor de balcoane, a căror suprafață depășește 5 metri pătrați.

Proprietarii aleg adesea dulapuri pentru balcoane, deoarece dimensiunile lor pot fi ajustate astfel încât să se potrivească perfect cu dimensiunea pereților. Probe asemănătoare pot fi amplasate aproape de pereți. Modelul permite utilizarea maximă a spațiului, de la podea la tavan, rezultând astfel o mulțime de spațiu liber.

Interiorul mobilierului de garderoba este adesea spațios și spațios. Puteți ascunde mopurile lungi, măturile, gălețile, cutiile largi, băncile de diferite dimensiuni și așa mai departe.

Un alt avantaj al dulapurilor este că nu ocupă prea mult spațiu.Acest efect este justificat de modul de alunecare a ușilor de deschidere și închidere. Nu trebuie să se îngroațească pentru a obține ceea ce trebuie.

Astfel de opțiuni nu sunt potrivite pentru camerele de balcon înguste. În locul dulapului standard pentru astfel de zone, puteți trece la cazuri care se deschid în sus (cum ar fi rulourile).

Dulapuri cu jaluzele

Dulapurile cu balamale cu role sunt mult mai ușor de instalat decât modelele coupe tradiționale. Pentru instalarea lor nu va trebui să construiți pereții laterali. Va economisi mult timp.

Rafturile sunt instalate pe suprafața peretelui cu dispozitive de fixare. Ele pot fi atât statice cât și amovibile. A doua opțiune este utilă din cauza posibilității de a reglementa în continuare înălțimea lucrurilor plasate independent.

Aceste opțiuni sunt abordate astăzi de mulți proprietari de balcoane înguste și mici. Ei ocupă un minim de spațiu liber și chiar și atunci când deschiderea nu pare mare.

Dulapuri încorporate

Dulapurile încorporate din balcon sunt foarte populare astăzi. Ele vă permit să utilizați fiecare colț al camerei. S-ar putea chiar să fie spațiul sub ferestre.

Dar pentru instalarea unor astfel de structuri este nevoie de un calcul clar al tuturor parametrilor. Cel mai adesea ele sunt făcute la comandă. Dacă vă este frică să faceți o greșeală sau să faceți o eroare la măsurători, este mai bine să contactați experții.

Aceste modele pot fi folosite pentru a stoca unelte, legume, cutii și așa mai departe. Mulți proprietari de astfel de dulapuri completează birourile lor speciale pentru scări în trepte, care rareori găsesc un loc în apartament.

Dulapul încorporat de pe balcon poate fi construit cu mâinile tale. Cum se face acest lucru va spune următorul videoclip:

Dulap colțar

O altă opțiune potrivită pentru un balcon îngust poate fi un dulap colț cu o înălțime la tavan. Asemenea modele arata foarte interesante si moderne. Acestea permit utilizarea rațională a zonei unghiulare.

De regulă, aceste construcții arată compact, dar sunt spațioase. Aici merită să ne referim la mobilierul de culoare deschisă. Acesta poate vizualiza spatiul mai spatios.

Designul ușilor

În diferite dulapuri de balcon există diferite modele de uși. Acestea pot fi deschise în formă articulată sau alunecoasă.

Atunci când alegeți un dulap, este necesar să se ia în considerare posibilitatea de a deschide ușile în condițiile unui spațiu liber mic.

Mecanisme de glisare și de rulare

Una dintre cele mai convenabile și practice sunt mecanismele speciale de tip rolletny și alunecare. Aceste opțiuni sunt ideale pentru zonele de balcon. Astfel de construcții vor permite să se pună alte obiecte de mobilier sau decor lângă cabinet, fără a bloca accesul la acestea.

O soluție excelentă vor fi dulapurile cu uși cu role. Astfel de modele sunt lamele combinate într-o singură rețea. Aceste părți se mișcă vertical în sus cu ajutorul ghidurilor.

De-a lungul timpului, astfel de structuri nu se rup și acoperă perfect conținutul dulapului.

Sistemele glisante sunt formate adesea din două uși. Acestea sunt instalate de la podea până la tavan. Deschiderea și închiderea acestor sisteme are loc prin mișcarea de-a lungul ghidajelor, situate orizontal.

Astfel de copii se încadrează perfect în camerele de balcon cu dimensiuni medii și mari. Își protejează perfect conținutul de praf și ochi curios.

uşi pliante

Unele dulapuri sunt echipate cu uși de acordeon.Când se deschid, ocupă puțin spațiu. Aceste modele arată foarte interesant și atractiv. Dar ele sunt alese cel mai adesea pentru cabinete care nu sunt foarte înalte.

Principalul dezavantaj al acestor structuri este izolarea slabă a părții interne. Acest lucru se datorează faptului că, în starea închisă, ușile se învec în largul peretelui lateral.

Leagă ușile

Cele mai fiabile și mai convenabile sunt ușile balanse care sunt familiare tuturor. Dar lângă dulapurile cu astfel de mecanisme de deschidere este necesar să se lase spațiul liber necesar pentru deschiderea completă.

dimensiune

Dulapurile cu balcoane variază în funcție de dimensiune. Pentru a alege o astfel de piesă de mobilier este necesar în conformitate cu zona liberă a camerei:

  • Una dintre cele mai mari și mai spațioase sunt dulapurile clasice de înaltă calitate, cu desene de deschidere a ușilor cu balamale. Puteți pune multe lucruri diferite în ele, dar vor lua multe locuri.
  • Acestea sunt urmate de dulapuri. Se potrivesc doar în balcoane largi. Principalul avantaj față de copiile tradiționale este mecanismul de deschidere a ușilor.

Designurile culisante sunt foarte confortabile.

  • Dulapurile încorporate sunt mici, medii sau mari. Totul depinde de dimensiunea balconului. Puteți instala o opțiune mare în întregul perete și o dulap compactă pe linie, situată sub pervazul ferestrei.
  • Pentru spațiile înguste, un dulap înalt cu rulouri este ideal. De regulă, are o lățime foarte mică, care permite instalarea acesteia chiar și în zona cea mai modestă a zonei.
  • Dulapurile de colț au mici dimensiuni. Acestea pot fi amplasate pe balcoane de diferite dimensiuni, de la mici până la spațioase.

material

Astăzi, dulapurile de balcon sunt fabricate dintr-o varietate de materiale - de la naturale la artificiale. Alegerea unui model potrivit este recomandată în conformitate cu stilul de decorațiuni interioare.

Interiorul compozit inteligent va arăta armonios și elegant.

Dulapuri din plastic

Nu uitați că chiar și un balcon bine păstrat și glazurat, care păstrează căldura, este expus la umiditate. Pentru aceste spații se recomandă alegerea materialelor de finisare și a elementelor de mobilier care sunt rezistente la umiditate și schimbări frecvente de temperatură și la efectele negative ale radiațiilor ultraviolete.

Cel mai fiabil și mai durabil dulap din plastic este. Acest material este utilizat acum în multe industrii.

Trebuie remarcat faptul că plasticul de înaltă calitate nu se teme de umiditate și umiditate. El poate servi mult timp, fără a provoca probleme în timpul operației.

Producătorii moderni oferă proprietarilor de camere dulapuri de plastic din diferite culori.

Un alt avantaj important al acestui material este costul său accesibil. Un dulap din plastic poate permite fiecărei persoane. Dar astfel de cazuri au unele dezavantaje. De exemplu, materialul plastic este deteriorat mecanic. Nu tolerează această expunere materială și regulată la lumina soarelui.

Dacă este vopsită într-o anumită culoare, atunci cu timpul va dispărea și își va pierde atractivitatea sub acțiunea radiației ultraviolete.

Cabinetul din metal

Mai durabile și rezistente la factorii de mediu nefavorabili sunt piesele de mobilier din metal-plastic. Ele au o performanță excelentă în ceea ce privește izolația. Ușile din astfel de dulapuri sunt închise etanș, ceea ce nu permite penetrarea în părțile lor interioare cu aer umed sau praf.

Nu vă temeți de astfel de cazuri și de temperaturile extreme. În ele, fără îndoială, puteți stoca stocurile de legume și conservare.

Dulapuri din lemn

Dulapurile din lemn sunt clasice. Acest material este folosit foarte des în fabricarea de mobilier variat.

Astfel de opțiuni se disting prin fiabilitatea, practicul, frumusețea și estetica lor. Dar dacă decideți să completați camera de balcon cu o astfel de mobilier, atunci este recomandat să aveți grijă de protecția acesteia în avans. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă întoarceți la geamuri cu adevărat de înaltă calitate și geam termoizolant, precum și să sigilați toate fisurile și fisurile.

Arborele nu-i place umezeala și uscăciunea excesivă. Modificările abrupte ale temperaturii vor avea un efect dăunător asupra dulapurilor de astfel de materiale. Încercați să protejați produsul de acești factori și acesta vă va servi foarte mult timp.

Cabinet de aluminiu

Cazul din aluminiu nu se teme de umezeală, umiditate, soare și diferențe de temperatură. Aceste opțiuni sunt adresate proprietarilor nu numai închise și calde, dar și balcoane deschise.

Astfel de dulapuri sunt foarte lungi și nu afectează aspectul lor.

Dulapuri de căptușeală

Frumos aspectul balcon cazuri de căptușeală.Ele pot fi făcute de mână dacă depuneți puțin efort și efort.

Se recomandă selectarea eșantioanelor din lemn ne-rășinoase. Acestea includ stejar, cenușă, tei și așa mai departe.

Căptușeală, ca orice lemn, nu-i place umiditatea și umiditatea. Din când în când, acesta trebuie tratat cu agenți antiseptici speciali. Mulți proprietari de balcoane aranjau zidurile și dulapurile clapboard dintr-o singură umbră.

Asemenea tandemuri par foarte interesante și confortabile.

Cabinete din PVC

Un alt material bun pentru un cabinet de balcon sunt panourile din PVC. Ei nu se tem de umezeală și au proprietăți izolate excelente.

Pentru fațada unui astfel de mobilier, vă puteți îndrepta spre structuri din aluminiu, rulouri sau acordeoane ușă.

Cum sa alegi?

Astăzi, în magazinele de mobilier puteți găsi o mulțime de dulapuri diferite care sunt potrivite pentru camerele de balcon. Ele nu sunt deloc inferioare opțiunilor destinate zonelor rezidențiale obișnuite.

Alegeți astfel de elemente ar trebui să se bazeze pe dimensiunea unității de balcon. Nu trebuie să alegeți copii prea voluminoase ale tonurilor întunecate, dacă balconul dvs. este modest și compact.

O astfel de adăugare va face ca spațiul să fie mai înghesuit și incomod.

Pentru un balcon mic, cabinetul de iluminat mai potrivit, cu design alungit. Din punct de vedere vizual, un astfel de element va transforma camera și va părea puțin mai liber și mai spațios.

Dacă aveți o zonă de balcon mare, puteți să o dotați cu un dulap mare din lemn cu ușă articulată sau cu un dulap modern, cu un design glisant. Astfel de piese de mobilier sunt proiectate pentru o cameră largă, astfel încât acestea vor arăta armonios pe un balcon mare.

Alegeți cu atenție materialul dulapului. Dacă blocul dvs. de balcon este supus la umezeală, atunci este mai bine să refuzați modelele din lemn fără impregnare rezistentă la umiditate. În astfel de condiții, în timp, vor începe să se umfle, să se spargă și să se deterioreze. De multe ori pe astfel de mobilier există o ciupercă, care este dificil de scăpat.

Copii ideale din plastic, panouri din PVC sau din aluminiu. Ei nu se tem de umiditate și servesc mult timp.

În cazul în care balconul este situat pe partea însorită, atunci un dulap din plastic este mai bine să alegeți nevopsit (alb).

Designul de culori sub acțiunea luminii solare va deveni rapid fără valoare și își va pierde strălucirea.

Pentru absolut orice balcon se încadrează în garderoba încorporată. Această opțiune poate fi comandată sau făcută manual. Principalul lucru nu este să faci greșeli în măsurători și parametri.

Idei moderne

Luați în considerare unele interioare frumoase de balcoane, completate de dulapuri practice și practice:

  • Pe balconul îngust și luminos, decorat cu un plastic alb, un dulap din plastic înalt cu ușă articulată va arăta armonios. Camera poate avea un tavan luminos, iar podeaua este decorată cu laminat.

Un astfel de ansamblu pare concis și foarte curat.

Pe un balcon mic pot fi amplasate lângă peretele unui dulap mic și mic cu partea superioară, combinată cu un prag de fereastră. O copie a panourilor din lemn sau PVC se va potrivi în cameră, decorată cu vopsea decorativă, lamaie și laminat.

  • Un dulap inalt cu usi de sticla va arata foarte bine impotriva peretilor de crem, tavan din plastic si podele din gresie bej.
  • Dulapurile încorporate din plastic alb sunt în armonie cu un balcon similar. Panourile din plastic pot fi decorate cu pereți, geamuri și tavan.

Pentru un aspect mai complet, camera trebuie diluată cu elemente decorative luminos (culori, picturi, becuri etc.).

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor