Perdelele din bucătărie cu ușă de balcon

 Perdelele din bucătărie cu ușă de balcon

Alegerea perdelelor în bucătărie cu ușă de balcon necesită o abordare atentă. Designerii moderni oferă multe soluții non-standard legate de disproporția deschiderii ușii și ferestrei balconului, care, în același timp, devin o adevărată decorare a sălii de bucătărie și oferă o atmosferă confortabilă. Nu contează dacă alegerea a căzut pe perdele gata făcute sau perdele personalizate. Este important să alegeți opțiunea potrivită, ținând cont de particularitățile spațiului de bucătărie și de tipul de țesătură. Să analizăm toate aspectele legate de alegerea designului, a materialelor și a cornierului pentru perdelele din bucătărie cu ușă de balcon.

Cerințe pentru curtain

Atunci când alegeți portii pentru camera de bucătărie, merită luați în considerare unele dintre nuanțele.

 • Este necesar să vă asigurați accesul gratuit la balcon, fără să vă agățați de perdele atunci când deschideți și închideți ușa, deoarece, potrivit statisticilor, balconul din bucătărie este mai vizitat decât în ​​alte camere.
 • Prezența unui balcon reduce semnificativ iluminatul natural, deci este important să alegeți culoarea și densitatea potrivită a materialelor pentru perdele.
 • Pe ferestrele unei bucătării de dimensiuni mici, trebuie să se abțină de la o cantitate excesivă de textile, un mediu agresiv implică frecvent și, dacă există o cantitate mare de materie, o spălare obositoare.
 • Alegerea materiei, trebuie să-i studiați compoziția. Țesăturile din materiale naturale absorb mult praf și sunt greu de curățat. Sinteticele sunt periculoase pentru bucătărie. Prin urmare, materialul ar trebui să fie selectat compoziția intermediară.
 • Modelul de perdele ar trebui să fie combinat cu tipul de ușă balcon, creând o compoziție integrală.
 • În bucătării, în cazul în care soba este la fereastră, este important să se asigure că perdelele sunt situate nu mai aproape de 30 cm la aragaz.
 • Căutând pentru practică, nu ar trebui să uităm de estetica și frumusețea care sunt date de perdelele selectate în mod corespunzător.

tipuri

Spațiul de bucătărie are propriile caracteristici - un mediu agresiv. Prin urmare, materialele și modelele pentru decorarea deschiderii balconului ar trebui să fie practice. Perdelele din bucătărie sunt expuse la mai mult contact cu murdăria de pe stradă, deoarece camera este difuzată în mod constant. Și chiar dacă există o glugă, mirosurile și vaporii grași vor fi absorbiți activ în material, ceea ce va duce la spălarea și curățarea mai frecventă decât în ​​orice altă încăpere. Prin urmare, este necesar să alegeți materiale ușor de întreținut.

Țesăturile fabricate din fibre naturale trebuie să includă un amestec de fibre sintetice pentru a simplifica îngrijirea. Nu se recomandă achiziționarea de sintetice pure - este periculos pentru foc. În plus, când este aprins, fumează și emite substanțe nocive. Țesăturile impregnate care rezistă prafului, grăsimii și umezelii trebuie alese.

În bucătăriile mici, este mai bine să acordați preferință celor două lenjerii de tul, fără pliuri și straturi mari.. Pentru accesul liber la pervazul ferestrei, partea de panza care se află deasupra ferestrei poate fi scurtată.

Într-un spațiu mic de bucătărie, sistemele de ridicare a cortinei vor fi convenabile pentru utilizare: jaluzele și jaluzele romane.Nu vor fi proiectate pe placa de lucru, sunt tratate cu compoziții speciale, sunt ușor de întreținut și reglementează ușor nivelul iluminatului stradal.

Este important să alegeți designul și lungimea, ceea ce va oferi deschiderea liberă a ușilor balconului.

Deci, decorarea ferestrelor în bucătării cu o ușă la loggia se poate face datorită următoarelor tipuri de perdele:

perdele

Cusute din țesături subțiri, translucide, astfel încât să oprească perfect lumina naturală strălucitoare și să elimine strălucirea soarelui de pe geam. Este posibilă curbarea întregii deschideri a ferestrei cu o perdea, în timp ce este important să se miște liber de-a lungul streașinilor fără a crea dificultăți pentru accesul la balcon. Din țesături, cea mai simplă alegere va fi bumbacul și lenjeria de pat cu adăugarea de fibre sintetice.

Lungimea perdelelor poate fi diferită, în funcție de stilul spațiului de bucătărie și de preferințele personale ale proprietarilor. Pentru organizarea unor decizii frumoase, puteți folosi două sau mai multe tipuri de țesături, diverse combinații de culori. Nu mai puțin interesante sunt perdelele de pe garnituri, ele nu suprasolicite aspectul, dau ferestrei un aspect elegant și se mișcă ușor.

Roll și perdele roman

Pentru proiectarea unei deschideri la balcon, versiunile laminate de perdele vor fi o alegere bună. Puteți opta pentru mai multe picturi de diferite lungimi pentru balcon și fereastră. Este important ca acestea să aibă aceeași textură. Opțiunile de proiectare prin laminare vă permit să ajustați cu ușurință fluxul de lumină stradală, datorită unui mecanism special de înfășurare a pânzei. Pentru ca perdelele să nu fie suflate de vântul stradal, există o sculă mai jos pentru a face structura mai grea.

Jaluzelele și jaluzelele romane sunt destul de strâns atașate la geam, datorită cărora există acces liber la pervazul ferestrei. Acestea vor fi o soluție practică pentru bucătăriile de dimensiuni mici, deoarece permit utilizarea pragului de fereastră ca suprafață suplimentară de lucru.

Versiunile în role ale perdelelor au o mare selecție de nuanțe, dimensiuni și texturi. Ele sunt ușor de instalat și de întreținut, permițându-vă să le potriviți rapid și precis în orice spațiu de bucătărie.

Jaluzele orizontale și verticale

Ele au un principiu similar de a lucra cu perdele laminate, dar închiderea structurală întreaga deschidere a ferestrei și ușii balconului, făcând imposibilă utilizarea pervazului ferestrei.Designul lor se află în plăcile transversale sau longitudinale - lamele. Lamele se pot roti în jurul axei lor, care reglează penetrarea aerului și a luminii în cameră.

Jaluzelele sunt ușor de întreținut, au diferite culori și materiale de fabricație: de la țesături la metal și lemn. Datorită plăcuțelor rotative, vă permit să ascundeți camera de ochii curioși, fără a interfera cu lumina și aerul din stradă.

Structuri de bambus

Tablourile de bambus au punctele forte. Ele sunt dense, rezistente la umiditate, în timp ce sunt ușor și foarte neobișnuite. Astfel de structuri au fost prelucrate special, datorită cărora sunt practice și au o durată lungă de viață. Perdelele de bambus se încadrează perfect în designul deschiderii balconului, conferă bucătăriei atmosfera de confort și confortul casei.

Panouri japoneze

O idee proaspata si remarcabila de decorare a spatiului unei deschideri de ferestre-balcon va fi panourile japoneze. Aspectul lor elegant se potrivește perfect în design-ul de ultimă oră. Stofele de la tavan până la podea acoperă fereastra și ușa spre balcon / loggie, se mișcă liber și sunt pur și simplu curățate.

Amestecarea culorilor diferite, puteți crea un interior discret, dar luminos în bucătărie. Acest tip de perdele este mai bine de utilizat în bucătăriile spațioase, cu o abordare liberă a deschiderii balconului.

tul

Acest tip de cortină este folosit atunci când nu este nevoie să ascundeți camera de ochii curioși. Tullea dă impresia de lumină și nu cântărește spațiul. Cel mai bine este să folosiți perdele de tul din două sau mai multe lenjerii de pat. Acest tip de țesătură este periculos pentru foc, prin urmare, sursa de foc ar trebui să fie amplasată pe cât posibil de la ferestre.

tifon

O opțiune curioasă pentru perdele pentru bucătărie poate fi un muslin. Aceste perdele originale de fire provin de la Est și au devenit mult timp popular printre cumpărători. Datorită caracteristicilor sale de design, acesta acoperă cu ușurință spațiul, permițând circulația liberă a aerului exterior. Kisey are diferite culori și texturi, poate fi diluat cu fire și margele strălucitoare.

materiale

Prin alegerea de material pentru perdele în bucătărie cu o ușă de balcon ar trebui să fie abordate cu grijă.

Perdelele de bucătărie necesită spălare regulată, astfel încât materialul să fie simplu, cu un minim de broderii decorative și uscare rapidă. Țesătura nu trebuie să fie tocată și suficient de puternică.

8 fotografie

Pe baza acestor condiții, ar trebui să evitați țesăturile de bumbac croșetate, un număr excesiv de bibelouri, volane și broderii voluminoase, țesături impermeabile și catifea. Astfel de materiale își vor pierde repede aspectul îngrijit după spălări frecvente, se vor usca mult timp și vor absorbi instant mirosurile.

Culoare și model

Culoarea perdelelor poate oferi bucătăriilor dvs. un aspect elegant și spectaculos. Și cu o alegere rea, dimpotrivă, strică impresia de ansamblu, chiar dacă perdelele merita o mulțime.

În bucătăriile spațioase, puteți folosi tonuri întunecate de material: maro și verde adânc, decorate cu lambrequins. Astfel de perdele dau eleganței interioare și expresivității.

În bucătăriile mici, perdelele întunecate vor reduce vizibil spațiul, deci este mai bine să dați prioritate culorilor luminoase.

Culoarea țesăturii ar trebui combinată cu elemente de decor de bucătărie, mobilier, candelabru. Este necesar să se evite cazurile în care culoarea perdelelor de ferestre reflectă complet colorarea fațadei setului de bucătărie, altfel perdelele se pierd împotriva dulapurilor și nu se vopsește camera.Este mai bine să alegeți perdele cu un model care să includă incluziuni separate care se potrivesc cu culoarea mobilierului de bucătărie.

Textilele arată impresionant în contrast cu tonul de bază al bucătăriei.

Cu culoarea neutră a pereților sunt perdele de sunete bune, ele vor fi un accent excelent în interior. Perdelele simple monocrome, în culori discrete, adaugă eleganță în această cameră.

Dacă aveți dificultăți de alegere, trebuie să luați în considerare galben-roșu, bej, galben pal și alte culori strălucitoare. Aceste culori se încadrează în orice stil de design de bucătărie.

Marele rol se joacă prin trasarea pe perdele. Elemente mari reduce vizibil camera, mici - dimpotrivă, face bucătărie mai mult.

accesorii

Un element important al decorului interior sunt accesoriile - perii, arcuri, panglici, cleme, care ar trebui să corespundă stilului, culorii perdelelor și interiorului general al bucătăriei.

Folosind-le prea voluminoase și perdele lungi pot fi decorate și să le dea imagini și formă corespunzătoare, care va da un mare drăguț la aspectul, și de a proteja proprietarii de aprinderea accidentală de perdele în timpul unei rafale de vânt.

În scopul de a trece liber la balcon, ar trebui să fie utilizate pickups / titularii. Ele vor servi ca o adăugare funcțională și un element frumos de perdele.

În rolul unui pick-up, un fir răsucite din fir de lână răsucite arată bine, poate fi decorat cu un arc sau cu panglici.

Pentru accesul neobstrucționat la balcon, se pot folosi și suporturi. Sunt fabricate din plastic, lemn, metal, și plasate la diferite înălțimi, dictate de moda și stilul bucătăriei.

După ce ați făcut o interceptare pură peste ușă, puteți obține acces ușor la balcon. Un obiectiv similar este posibil să se realizeze cu ajutorul unui lambrequin sub formă de eșarfă.

Accesoriile pentru perdele pot fi achiziționate în magazine specializate sau pot fi create. Principalul lucru nu este să exagerați cu cantitatea și să nu supraîncărcați interiorul bucătăriei.

Fixarea și streașina

Perdelele din bucătărie cu ușă de balcon trebuie să fie deschise destul de des, prin urmare, cornișorul ar trebui să fie selectat durabil sau o configurație specială. Stringurile de cortină nu sunt de dorit pentru bucătărie, sunt de scurtă durată și sunt incomode pentru bucătării cu balcoane.

Materialul de producție la streașină este de trei tipuri:

 • Metal. Fabricat din aliaje de oțel, cupru, alamă, aluminiu. Ei bine combinate cu elemente de sticlă, piele, cristale. Produsele pot fi lucioase, plictisitoare, multi-colorate datorită stratului de lac.Un tip special de cornișe metalice - forjate. Astfel de produse sunt făcute la comandă și pun în aplicare cea mai curajoasă idee a clientului.
 • Șipci din plastic mult mai economic, mai practic și mai puțin folositor. Astfel de streașină copiază texturi diverse: lemn, metal, piatră.
 • Lemn. Astfel de produse nu sunt potrivite pentru utilizare în bucătărie. Nu este stuf de lemn ieftin, iar umiditatea ridicată, grăsimea și copiii îl vor conduce rapid la aspect obscen. Dar dacă utilizarea lemnului este necesară pentru a menține stilul general al bucătăriei, iar hota își face bine treaba - puteți decide.

Toate cornișoarele sunt decorate cu sfaturi diferite, care dau individualitate și se concentrează pe stilul general.

În ceea ce privește lungimea stâlpilor, regula se aplică aici: lungimea minimă a acestuia trebuie să depășească cu 0,3 metri dincolo de deschiderile ferestrei. În acest caz, percepția generală a spațiului se îmbunătățește. Cablurile de perdea prea lungi din bucătărie nu sunt practice. De regulă, pereții de lângă fereastră sunt căptușiți cu mobilier și aparate, în acest caz perdelele se pot târî sub braț și se pot interfera foarte mult.

Metoda de atașare joacă un rol important. Pentru perdelele luminoase, puteți ridica orice crep. Sub țesături grele ar trebui să fie selectat un număr suficient de elemente de fixare, precum și verificați rezistența peretelui sau a plafonului în instalarea lor. De la marginea proeminentă a pragului și a radiatoarelor, se calculează distanța de la perete la perdele. În medie, este echivalent cu 10 cm.

Funcții de selecție

Pentru perdelele din bucătărie cu ușă de balcon, caracteristica alegerii se reduce la două puncte importante:

 • De iluminat. Pătrunderea luminii de zi în bucătării cu balcoane este semnificativ mai redusă decât în ​​bucătăriile cu ferestre orientate direct spre stradă. Ca rezultat, pentru a da preferință, în primul rând, sunt materiale ușoare și ușoare și materiale. Excepție este bucătăria cu suprafețe mari, în care perdelele întunecate pot oferi un interior elegant.
 • Disponibilitate. Balconul din bucătărie este utilizat mai des decât în ​​alte încăperi, astfel încât perdelele ar trebui să fie selectate din astfel de țesături care vor fi ușor de deschis, nu enervante și vor fi suficient de rezistente la stresul mecanic.

Atunci când alegeți tipul de perdele de fereastră în bucătărie cu un balcon, trebuie să acordați importanță tipului de grup de balcoane.Există geamuri cu balamale și asimetrice cu o fereastră laterală.

Ușile cu geamuri uimitoare arată frumos și lasă mai multă lumină stradală. Pentru designul lor și pentru a da interiorului și mai multă ușurință pentru a ridica perdelele în bucătărie, urmează următoarele opțiuni:

 • perdele de tipuri mixte de materie;
 • perdele pe inele până la tavan;
 • perdele cu un mic lambrequin, cu condiția ca acestea să nu interfereze cu deschiderea ușilor;
 • diferite combinații de perdele, jaluzele și jaluzele.

Având o singură ușă în bucătărie, este necesar să se dea ușii de fereastră un design holistic, neted sau interesant pentru a bate asimetria existentă. Pentru decorarea personalizată a acestor ferestre ar trebui să aveți în vedere următoarele opțiuni:

 • perdele angulare;
 • rulouri sau perdele romanice de diferite înălțimi;
 • jaluzele verticale;
 • jaluzele orizontale în combinație cu perdele.

Un alt element care ar trebui luat în considerare atunci când alegeți tipul și lungimea pentru decorarea ferestrelor este un radiator de încălzire. Dacă este nesatisfăcător, atunci este mai bine să-l ascundeți în spatele perdelelor lungi.

Sfaturi profesionale

Designerii, pentru un decor de succes al ferestrei cu un balcon, sunt sfătuiți să se concentreze asupra următoarelor puncte:

 • lățimea perdelelor ar trebui să corespundă deschiderii ferestrei-balcon;
 • perdelele pentru bucătărie cu ușă de balcon ar trebui să fie o continuare logică a stilului general al camerei;
 • pentru decorarea ferestrelor ar trebui să se aleagă culori calde, dar, în cazul în care designul o impune, se acceptă nuanțe reci;
 • perdelele prea lungi ar trebui să fie completate cu accesorii mici, astfel încât atunci când există o puternică rafală de vânt, acestea nu se termină pe aragaz;
 • Simțiți-vă liber să experimentați și să încercați diferite combinații, să combinați materiale, texturi, culori, jucând cu asimetria bucătăriilor cu ușă de balcon;
 • Pentru a evita variegarea excesivă, alegerea perdelelor cu un model ar trebui să urmeze nu mai mult de trei culori în schema de culori, combinată cu interiorul;
 • cu textura diferită a țesăturilor ar trebui să fie urmată de aproximativ o nuanță de culoare.

Opțiuni frumoase de design

Combinând diferite tipuri de perdele în interior, alegându-le între ele în funcție de textura, jucând cu succes cu soluții de culoare în bucătărie - puteți crea compoziții uimitoare din textile.

De exemplu, având o cornișă de două niveluri fixată deasupra unei ferestre, este posibilă combinarea a două straturi de țesături. Primul, exterior, poate consta dintr-un tul translucid de nuanta neutra. Cel de-al doilea strat pentru a atârna cortina, schimbându-l în lateral prin ferestre. Alegeți o culoare mai strălucitoare și mai contrastantă, combinând-o cu interiorul bucătăriei, care se va repeta în tapițeria scaunelor, umbrele de lămpi, servetele și alte detalii.

Perdelele cu role, care pot fi acoperite cu un tul sau cu o cortină ușoară, vor fi, de asemenea, o soluție frumoasă. Soluțiile de culoare joacă întotdeauna un rol important, deci ar trebui să studiezi cu atenție ce detalii ale spațiului bucătăriei se pot repeta cu succes în culori.

Perdelele de pe garnituri vor deveni, de asemenea, un frumos plus pentru perdelele laminate.

Este interesant să învinge asimetria cu ajutorul tulului, ca strat principal, și stratul de perdea superioară mai dens, dar translucent, tăiat oblic. Perdeaua de la balcon ar trebui să fie destul de scurtă, iar la extremitatea ferestrei închideți aproape complet deschiderea.

Panourile japoneze cu mai multe straturi, dacă sunt permise de materialul din bucătărie, vor arăta, de asemenea, elegante și nu sunt obișnuite.Puteți utiliza o combinație de trei culori: un ton luminos și bogat, de aceeași culoare, completându-le cu un panou de nuanță similară de culoare cu un model mic.

Pentru soluții frumoase, puteți utiliza mai multe streașini, fixându-le la niveluri diferite sau una lângă cealaltă. Utilizarea cu grijă a accesoriilor poate adăuga culori chiar și pentru cele mai obișnuite perdele.

Unul trebuie doar să-și arate imaginația - bucătăria va găsi prospețime și individualitate.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor