Alegerea perdelelor pe balcon

 Alegerea perdelelor pe balcon

În proiectele moderne de proiectare se găsesc deseori opțiuni de design pentru balcoane. Pentru mulți, acum nu este doar un depozit pentru lucruri inutile, ci un spațiu de locuit suplimentar cu propriul său stil special. Un rol semnificativ în crearea unei atmosfere și confort unic pe balcon este jucat de perdelele selectate în mod corespunzător.

tipuri

Mai mulți factori influențează decizia de a cortina ferestre balcon cu perdele:

 • Perdelele sunt necesare pentru protejarea de soare, ceea ce este deosebit de important pentru loggii din partea de sud.
 • Geamurile cu balamale vor proteja plantele de interior de pe balcon, care nu pot fi în lumina directă a soarelui.
 • Pentru etajele rezidențiale mai mici, perdelele vor oferi protecție împotriva ochilor curioși.

În plus, o gamă largă de perdele pentru spațiul balcon vă permite să alegeți opțiunea potrivită pentru orice interior.

Există mai multe tipuri de perdele pentru balcoane și loggii care au diferite grade de protecție solară și funcționalitate.

Perdele romane

Recent, perdelele romane au fost deosebit de populare în decorarea ferestrelor balconului. Această opțiune este o țesătură de pânză, care este colectată în pliuri îngrijite în timpul ridicării.

Acest model este ușor de întreținut și compact în ambele îndreptate și asamblate. Pentru fabricarea perdelelor romane se folosesc o varietate de țesături și chiar bambus, iar unele tipuri combină două strepete dintr-o dată cu o țesătură mai densă pentru seara și translucidă pentru lumina zilei.

Rolling

O altă formă modernă și practică de perdele pentru balcon poate fi numită perdele roll sau roll. Acest tip de cortină are un mecanism universal de montare, astfel încât perdelele pot fi atașate la tavan, la fereastră sau la ușă.Roll-perdele diferă design neobișnuit, dar fără perdele suplimentare, acestea par prea stricte.

Suprafața perdelelor este tratată cu o impregnare specială din praf, ceea ce ușurează îngrijirea acestora.

Velcro perdele

Dacă ferestrele balconului ajung chiar în tavan și nu există loc pentru fixarea cornierului pentru perdele, soluția va fi perdele de velcro. Această metodă de atașare este potrivită pentru jaluzelele romane și roller, dar de multe ori hostessul alege o versiune mai simplă și atârnă pe talerul velcro.

Alegerea perdelelor de țesături datorită faptului că este mai ușor să le îndepărtați și să le spălați.

În plus, puteți costa cu ușurință și mari costurile financiare pentru a schimba o cortină fără greutate la altul, schimbând aspectul spațiului balconului.

Soiuri de ferestre

Atunci când alegeți perdele potrivite pentru spațiul balconului, este necesar să se ia în considerare nu numai caracterul practic și stilul general, ci și un fel de ferestre.

Fereastră franceză

Pentru balconul francez, cu o fereastră panoramică uriașă de la podea la tavan, o opțiune bună ar fi perdelele de țesături libere de nuanțe luminoase. Puteți atârna perdelele obișnuite pe perdea, care, dacă este necesar, se deplasează într-o parte și deschide vederea din fereastră.

Este interesant și neobișnuit pe balconul francez să privească perdele, fire care se lasă perfect în lumina soarelui și, în același timp, ascund ceea ce se întâmplă în apartament. Adesea, pentru astfel de mărimi, alegeți perdele românești, jaluzele orizontale în combinație cu perdele fără greutate sau perdele austriece, care, dacă se dorește, puteți închide doar jumătate din fereastră.

Nu este loggia glazurată

În cazul în care balconul nu este glazurat, perdelele din PVC vor ajuta la menținerea cald. Astfel de dispozitive sunt adesea folosite pentru izolarea verandelor, foișorilor și caselor de țară, dar unii găsesc folosință la domiciliu.

Modele precum roletele, dacă este necesar, protejează spațiul balconului de vânt puternic sau de ploaie. Perdelele moi, sub forma unei foi continue, pot înlocui sticla în loggia și vor proteja interiorul balconului de vreme.

Și pe ușă puteți atârna perdele de benzi din PVC. Avantajele perdelelor din acest material pot fi atribuite - ușurința de instalare și ușurința în întreținere, rezistența la temperaturi ridicate și joase, precum și durabilitatea, protecția mediului și siguranța.

Glisante ferestre

Este înțelept să se abordeze alegerea de perdele pentru ferestre glisante, care sunt mutate prin analogie cu garderoba.Datorită faptului că ferestrele ferestrei atunci când se deplasează una lângă cealaltă, nu este necesar să alegeți jaluzelele și perdelele care sunt strâns adiacente ferestrei.

Cea mai reușită opțiune ar fi aceea de a instala jaluzele verticale cu fixare pe plafon. De asemenea, puteți ridica jaluzele romane și le puteți atașa la distanță de ferestre. Este mai bine să alegeți perdele în dimensiune, astfel încât articulațiile să cadă pe cadre, adică elementele de fereastră închise.

țesături

Perdele sau draperii moderne pentru spațiul balconului se disting printr-o gamă largă de materiale.

Uneori, perdelele sunt fabricate din fibre de bambus sau paie, pânze de plastic și aluminiu și PVC.

Printre perdelele de țesături, în plus față de obișnuitul tul și organza, se preferă materialele naturale - bumbacul și inul.. Aceste tipuri de țesături sunt utilizate pe scară largă pentru coaserea rolelor. Inul se distinge prin puterea sa, iar când este udat devine și mai puternic.

În plus, perdelele de in sunt rezistente la lumina soarelui.

Bumbacul natural, de asemenea, tolerează atacurile naturii, dar are un dezavantaj - acesta arde rapid. Prin urmare, fibrele sintetice sunt adăugate la țesăturile pentru perdele de bumbac.

Perdelele de tip polycotton sunt o opțiune bugetară.

Velvet și velur utilizate pentru coaserea jaluzelelor romane. Datorită structurii sale dense, astfel de perdele protejează perfect de lumina soarelui excesiv de enervantă pe partea sudică.

Fiabile și durabile sunt perdele din materiale sintetice. Poliesterul este creat artificial pentru o funcționare sigură, astfel încât țesătura este gata să respingă atacurile UV.

Prețul produselor din acest material va fi, de asemenea, o surpriză plăcută.

Materialele de tip Blackout sunt considerate cele mai inovatoare și cele mai bune protectori de la razele solare și razele ultraviolete. Această opțiune, cu o imprimare individuală și originală, va fi decorarea interioară.

Cele mai nefericite țesături pentru cusut pot fi numite lână și mătase - materiale de origine animală. Lana nu tolereaza soarele incins, iar mătasea este foarte îngrijit în îngrijire și își pierde durabilitatea sub influența soarelui, în afară de aceasta, nu este ieftină.

Culoare și imprimare

Selectând perdele pentru balcon sau loggie, merită să ne amintim că acest spațiu este un fel de continuare a camerei adiacente și ar trebui să arate organic.Este mai logic să alegeți perdelele de balcon pentru a se potrivi cu textura camerei și perdelelor de cameră, evitând în același timp nuanțele prea luminoase și nu combinate.

În plus, cu ajutorul culorilor sau printurilor pe perdele, puteți schimba percepția spațiului și îl puteți face mai confortabil. Pentru aceasta trebuie să vă amintiți câteva reguli:

 • Dungile orizontale sau alte amprente de lățime pe perdele vor extinde vizual spațiul balconului, în timp ce modelele verticale vor face vizual mai mult plafoanele.
 • Pentru camerele mici, ar trebui să se acorde preferință perdelelor de culori strălucitoare, deoarece acestea pot mări spațiul vizual.
 • Folosind o imprimare mică, perdelele devin mai grele și mai vizibile decât perdelele simple.
 • Pentru camerele din partea de nord, este preferabil să alegeți culori calde, pentru că ele adaugă lumină și confort. Pentru un balcon însorit, puteți lua gama atât caldă, cât și rece.
7 fotografie

Perdele pentru ferestre cu usi de balcon

Când faceți o fereastră cu o ușă de balcon, trebuie să țineți cont nu numai de stilul și tonul perdelelor, ci și de componenta practică - nu ar trebui să interfereze cu accesul la balcon. Cele mai bune opțiuni vor fi:

 • Lacate verticale și confortabile. Cele mai confortabile vor fi perdelele cu telecomandă.
 • Perdele perforate în mărimea deschiderilor ferestrelor. Modelul cu montarea casetei va rămâne invizibil.
 • Perdelele clasice cu amprente luxoase, familiare tuturor, vor evidenția bogăția interiorului. Este mai bine să alegeți modele din materiale nepretențioase și cu decor minim.
 • O opțiune universală pentru orice cameră cu un balcon va fi perdele de dantelă. Scurt sau lung, ei vor plasa cu ușurință accente în cameră.
 • Perdele de bambus care seamănă foarte exotice în camera stilului oriental.

Alegerea perdelelor pentru ușa balconului depinde de camera în care este amplasat balconul. Pentru zona de bucătărie cu modificări ale temperaturii constante și arome de diferite feluri de mâncare, ar trebui să alegeți perdele ușor de întreținut care nu vor fi deformate.

Perdelele de lungime medie și fără lambrequins în bucătărie vor fi o opțiune ideală și sigură.

Alegerea materialelor naturale sau a țesăturilor cu impregnare specială la foc va ajuta la evitarea incendiilor.

Dacă totuși doriți să atârnați un lambrequin în bucătărie, este mai bine să acordați preferință celor mai simple și nu voluminoase modele. Cele mai reușite culori ale perdelelor de bucătărie sunt în aceeași culoare cu setul de bucătărie sau șorțul de dale.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți perdele pentru ferestre balcon, este necesar să se ia în considerare unele dintre nuanțele camerei în sine:

 • Perdelele de suspendare nu trebuie să împiedice sau să perturbe funcționarea ferestrelor și, în același timp, ar trebui să arate estetice la deschiderea și închiderea ferestrelor.
 • Dacă balconul este situat în partea de sud a clădirii și în orice moment al anului există o mulțime de soare, atunci ar trebui să acordați preferință draperiilor groase care pot stoca extra lumină.
 • Pe balcoanele situate în partea de nord a clădirii, perdelele din organza sau tul după greutate și transparent vor arăta mai bine.
 • Nu uitați că un balcon sau o loggie este un loc pentru colectarea maximă de praf și murdărie, în special în timpul perioadei de vară. Prin urmare, designul perdelelor de balcoane nu ar trebui să difere în ceea ce privește stratificarea și complexitatea.

Perdelele excesiv de elegante și masive riscă să devină colectoare de praf.

 • Un rol semnificativ în alegerea perdelelor joacă dimensiunea camerei.În cazul în care balconul nu este impresionant în dimensiune, atunci perdele pentru el ar trebui să fie un meci - compact și îngrijit. Pentru o loggie spațioasă cu ferestre panoramice, dimpotrivă, puteți alege perdele de lux în podea sau panouri japoneze.

Cum să vă coaseți mâinile?

Înainte de a începe să lucrați cu perdele de auto-croit, trebuie să măsurați cu atenție fereastra de pe balcon. Apoi trebuie să decideți care perdele vor decora balconul.

Cel mai adesea, jaluzelele romane sunt prezentate ca perdele de balcon improvizate. Prin urmare, considerăm algoritmul de coasere a acestui tip de perdele mai detaliat.

Pregătirea materialelor

Deci, pentru fabricarea jaluzelelor romane trebuie să vă pregătiți:

 • Stofe. Ar trebui să fie strâns și să păstreze în formă, precum și se încadrează în designul general. Dacă doriți, utilizați căptușeala.
 • Lamele pentru formarea de pliuri la cortina este de 3 cm mai mică decât lățimea cortinei.
 • Inel de metal sau plastic cu un diametru de aproximativ 12 mm în cantitate de 2 bucăți pentru fiecare șnur.
 • Greutăți cortină pentru lungimea lățimii perdelelor.
 • 3 cordoane puternice, lungimea cărora este egală cu două lungimi și o lățime a perdelelor finisate.
 • Bara de lemn prelucrată pentru a fixa perdelele și velcro-ul, atât timp cât 2 lățimi de perdele.
 • Cârlige și unghii.

Decuparea cortinei

Acum puteți începe tăierea draperiilor, dimensiunile cărora sunt egale cu dimensiunea ferestrei plus 2 cm pentru prelucrarea marginilor laterale și aproximativ 15 cm pentru marginile superioare și inferioare.

Apoi, trebuie să evidențiați tăierea netedă a faldurilor de tesatura folosind fire sau fire și locația inelelor mici. În mod normal, marcați 7-8 ori la o distanță egală unul față de celălalt.

Numărul de falduri depinde în primul rând de înălțimea ferestrei. Pentru a defini corect acest parametru, puteți utiliza tabelul:

Coaserea cortinei

Apoi, trebuie să vă luați marginile peroanelor.

Velcro este atasat la partea superioara, restul de velcro este atasat la bara cu garoafe sau un capsator de mobilier. Partea inferioară trebuie să fie îndoită și cusută în două rânduri, astfel încât mai târziu să puteți introduce bara de pontaj.

După aceea, este necesar să coaseți țesătura de căptușire, lăsând buzunarele pentru introducerea șinelor în locurile desemnate. Apoi, inelele sunt cusute manual, în funcție de marcaje, și pot fi lipite pe lemn.

Când perdea este gata, ar trebui fixată pe bara cu velcro.După aceea, așezați dispozitivul de fixare a cablului de pe rama ferestrei și de la inelul inferior firul de-a lungul rândului de inele în sus și apoi în lateral de-a lungul rândului de inele de pe bara.

Pe inelul inferior fixați bine marginea cablului. Repetați această procedură în fiecare rând de inele verticale, scoateți capetele cablului pe o parte. Apoi, trebuie să îndoiți în mod egal pliurile de pe perdea, strângerea strânsă a cordoanelor și fixați perdeaua în starea asamblată.

Apoi, trebuie să ungeți cherestea la fereastră și să îndreptați perdeaua.

Reglați tensiunea șireturilor și le legați la un nod în apropierea inelului exterior din partea de sus, apoi atașați butonul pentru a ajusta perdelele la o distanță convenabilă.

Fixați cortina va fi pentru fixare.

Un proces mai detaliat de coasere a jaluzelelor romane cu mâinile noastre este descris în următorul videoclip:

Cum să dormi?

O altă problemă care apare atunci când decorați un balcon sau loggia este metoda de fixare a perdelelor. În plus față de modul tradițional cu instalarea streașinului, există mai multe alternative care sunt mai practice și mai compacte:

 • Când nu vrei să te deranjezi cu cornicele obișnuite, o telescopică vine la salvare. Este ușor de montat pe două pereți opuși și nu necesită foraj, totuși este potrivit pentru perdele relativ ușoare.
 • Jaluzelele și rolele romane sunt, de asemenea, ușor de atașat fără o cornișă și ocupă un minim de spațiu pe balcon.
 • Versiunea mai compactă a cornierului poate fi numită o șină sau o șir specială, care poate fi atașată la perete sau tavan.

Idei de decorare a ferestrelor cu balcoane

Dacă zona de luat masa este situată pe loggia, atunci perdelele clasice din țesături ușoare translucide de culoare deschisă vor fi o opțiune bună pentru decorarea ferestrei.

Pentru a deschide vederea din fereastră, puteți adăuga perdele pentru partea de jos.

Pentru seră acasă pe balcon blindate laminate cu imprimare de legume, sprijinind o atmosferă de unitate cu natura.

Uneori, vederea din fereastra balconului este atât de frumoasă încât este suficient să o decorezi cu o cortină romană transparentă, cu o imprimare potrivită interiorului.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor