Dormitor pe balcon

 Dormitor pe balcon

În multe apartamente moderne, balconul a încetat să mai fie un loc de depozitare pentru schiurile vechi și cutiile cu castraveți, se încearcă din ce în ce mai mult să devină o parte funcțională a apartamentului. Una dintre ideile interesante este un dormitor confortabil pe balcon, pe care îl vom discuta în acest articol.

Pro și contra de combinare

Balconul este adesea combinat cu sufrageria sau cu bucătăria, dar dormitorul nu este foarte des echipat. Lucru este că o astfel de soluție de design are propriile nuanțe.

Beneficiile includ:

 • Veți obține o cameră suplimentară, care este foarte importantă pentru proprietarii de apartamente mici. Astăzi în odnushki din ce în ce a început să facă reamenajare, transformându-le în apartamente studio.Dacă în timp simțiți nevoia unui dormitor separat, balconul este perfect pentru acest scop. Este, de asemenea, o soluție bună pentru familiile mari care sunt nevoite să trăiască într-un apartament mic. Un balcon ca dormitor îi va permite unuia sau mai multor membri ai familiei să obțină mai mult spațiu personal sub forma unei încăperi confortabile. Există o mulțime de exemple, dar principalul plus al reamenajării este clar.
 • Dacă dormiți și vă treziți pe balcon, vă veți simți mai aproape de natură. Înconjurat de copaci și de cerul înstelat, puteți să vă liniștiți, să vă așezați gândurile în ordine și să uitați de toate problemele. Desigur, acest lucru este relevant numai pentru cei care au ferestre cu care se confruntă spațiile verzi, și nu pe carosabil cu gaze de eșapament.
 • Este nevoie de un minim de timp pentru a curăța o zonă mică. În cazul în care camera este mică, este extrem de dificil de a face o mizerie. În plus, balconul este puțin probabil să se potrivească altceva decât un pat. De asemenea, puteți plasa o mică masă de toaletă sau dresser.
12 fotografie

Din păcate, dezavantajele sunt nu mai puțin:

 • Din moment ce balconul a fost inițial un spațiu nerezidențial, va trebui să îl echipați pentru viață de la zero.Va fi necesar să creați o mulțime de straturi de izolație pentru a nu îngheța în timpul iernii, veți avea nevoie de impermeabilizarea pereților și o finisare fină pentru un somn confortabil. Rețineți că nu fiecare balcon poate rezista la o astfel de încărcătură. De asemenea, nu uitați de cablarea și încălzirea de comunicare. Unele tipuri de lucrări pe balcon vor trebui să primească un permis special.
 • Dacă ferestrele apartamentului au vedere spre o stradă aglomerată, veți avea nevoie de izolare fonică. Nu uitați că vara poate exista o problemă cu ferestrele deschise - veți auzi tot zgomotul de pe stradă și veți dormi chiar lângă fereastră. Același lucru este valabil și pentru ziua ploioasă - dacă deschideți fereastra, picăturile oblice vor zbura direct spre voi.
 • Cheltuieli suplimentare. În plus față de cele de mai sus, adăugați imediat la lista cu jaluzele sau jaluzele romane, care vor fi necesare pentru a crea umbra. De asemenea, este recomandabil să achiziționați mobilier cu tapițerie rezistentă la decolorare.

Rezumând cele de mai sus, un dormitor pe balcon nu este întotdeauna o soluție bună. Locația unor apartamente nu vă va permite să vă bucurați de o vacanță relaxantă, dacă ferestrele nu au vedere spre o zonă verde liniștită.

Dacă sunteți norocosapoi peste aranjamentul dormitorului trebuie să lucrați serios înainte de a vă putea bucura de o odihnă confortabilă.

7 fotografie

Aprobarea reconcilierii

Orice modificare a balconului necesită coordonarea cu autoritățile locale și serviciul tehnic de supraveghere. Desigur, puteți ignora această regulă, dar atunci când vindeți sau primiți bunuri imobiliare în moștenire, trebuie să asigurați în continuare modificarea. În plus, reabilitarea ilegală atrage sancțiuni considerabile, deci este bine să faceți totul imediat și în mod corespunzător.

Pentru a începe, trebuie să vă pregătiți în mod corespunzător pentru viitoarele schimbări din casa dvs. Studiați-vă singur toate materialele disponibile, familiarizați-vă cu experiența altor persoane. Apoi, consultați costul aproximativ al unei astfel de lucrări pentru a înțelege ce sumă aveți nevoie. Găsiți un antreprenor bun care vă va transpune ideile în realitate.

Când totul este gata, puteți începe să elaborați și să vă de acord asupra unei redezvoltări a proiectului. De asemenea, trebuie să obțineți permisiunea de la inspecția locuințelor pentru a lucra.

Pentru a evita greșelile și a grăbi acest proces cât mai mult posibil, contactați biroul proiectului.Asigurați-vă că ați întrebat despre prezența unei licențe din partea acestei organizații, altfel nu veți putea să vă de acord asupra proiectului dvs. În mod ideal, dacă această companie efectuează și lucrări de construcție - este mai profitabilă din punct de vedere economic.

Proiectul este elaborat pe baza unui aviz tehnic, care este emis de designer după inspecția apartamentului tău.

Având la dispoziție un pachet complet de documente, acesta poate fi transferat spre aprobare autorității competente. În diferite regiuni, numele organizației poate diferi - managementul de planificare arhitecturală, birourile de expertiză a clădirilor etc.

Trebuie să dați o chitanță pentru primirea documentelor! Trebuie să conțină o listă completă și o dată, deoarece legea nu prevede mai mult de 45 de zile.

În cazul în care răspunsul organizației este pozitiv, va fi necesară obținerea următoarei autorizații - de la comisia interdepartamentală sau de la inspecția locuinței. Trebuie să o semnați cu o persoană autorizată în administrația orașului. Numai după aceea puteți începe lucrările de construcție și reparații.

Când reparația este finalizată, va fi necesară doar modificarea contabilă a documentelor ITO și vă puteți bucura de o odihnă bine meritată într-un nou dormitor confortabil.

Proiectarea proiectului

Lucrările de construcție privind transformarea balconului în dormitor necesită o proiectare preliminară a proiectului. Acesta vă va permite să vă ocupați rapid de sarcină, să calculați nevoia de materiale de construcție, să faceți estimări și așa mai departe.

Trebuie să înțelegeți că în țara noastră, oamenii din regiunile sudice pot dormi în această parte a apartamentului pe tot parcursul anului. Din păcate, indiferent cât de bine ați încălzit balconul, este puțin probabil să îl puteți folosi pentru a dormi iarna.

La elaborarea unui proiect, nu uitați să găsiți imediat mobilierul adecvat. Poate fi un pat cu o saltea detașabilă sau un pat pliabil. Este de dorit ca acesta să poată fi montat în loc, deoarece nu poate trece prin ușile balconului îngust.

Procesul de reconstituire a unui balcon într-un dormitor este alcătuit din mai multe etape:

 • Încălzirea, care se efectuează înainte de geamul balconului, opțional - punerea sistemului "podea caldă".
 • Pereții sunt finisați cu plăci MDF laminate, iar podeaua cu plăci laminate sau ceramice.
 • Instalarea ferestrelor din plastic cu ferestre duble sau triple.
 • Asamblare mobila si amenajari interioare.

Cum de a izola balconul, vedeți următorul videoclip.

Aranjament de dormit

Începeți prin a alege o locație potrivită pentru pat. Ar trebui să fie cât mai departe de intrare. De obicei, acesta este plasat paralel cu peretele exterior, deoarece cele mai multe apartamente moderne au balcoane destul de înguste. Dacă lățimea permite, vă puteți gândi la alte opțiuni.

Preferați minimalismul elegant - deoarece pe balcon există puțin spațiu, un număr mare de elemente decorative va crea un efect de dezordine.

Este puțin probabil să aveți loc pentru un dulap sau dulap, deci trebuie să vă mulțumiți cu rafturi agățate și spațiu liber sub pat.

Pentru a regla fluxul luminos, nu uitați de blind-uri sau jaluzele romane. În plus, puteți atârna tul, care va crea o atmosferă de confort.

Pe perete puteți plasa un televizor, sistem audio, ventilator, aer condiționat și multe altele. Pentru a face ca designul să arate complet, așezați pe rafturi și pe vasele de pervaz cu flori, cărți, lumânări, vase și rame foto. Deci, veți obține un dormitor complet, care va fi plăcut să se odihnească după o zi lungă de lucru.

9 fotografie

Idei interesante

 • Pe balcon puteți amenaja un dormitor minunat pentru copii, care este important pentru proprietarii apartamentelor cu un dormitor. Când copilul crește, cu siguranță va avea nevoie de propriul său colț pentru a dormi. Preferați lumina, tonurile ușoare pentru a extinde spațiul. Alegeți un pat cu o înaltă spate - tapițeria moale va servi ca un strat suplimentar de izolație. Creați confortul cu ajutorul detaliilor - un set de perne, picturi pe pereți și o noptieră mică pentru a se potrivi cu laminatul - nuanțele calde de lemn vor dilua culorile înghețate.
 • O soluție excelentă este o canapea pliantă "pentru bebeluși" sau "zaruri". Este ușor de asamblat și de a obține suficient spațiu liber pe balcon în timpul perioadei în care sunteți treaz. Furnizorul de lumină ca decor pentru pereți, lampă forjată, perne de blană și "piele de urs" pe canapea va crea sentimentul că vă aflați într-o casă de țară.
 • Un pat complet pentru doi va lua întregul loc, dar rezultatul este cu siguranta meritat! Pentru ca camera bejului să nu pară monotonă, diluează interiorul cu o mulțime de vase de flori.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor