Rack pe balcon face-l singur

 Rack pe balcon face-l singur

Mobilierul pentru balcon ar trebui să fie practic și compact. Aceste cerințe se aplică și rafturilor, în plus, acestea trebuie să respecte preferințele estetice ale proprietarului. Puteți face o bucată de mobilier pentru tine, petrecând un minim de efort și bani.

Caracteristici și beneficii

Rack-ul este o piesă funcțională de mobilier care vă permite să plasați biblioteca de acasă, unelte sau mâncăruri pe loggia. Principalul avantaj al cabinetului situat pe balcon este posibilitatea de a descărca apartamentul de la obiecte inutile. În plus, mobilierul frumos va decora interiorul, oferind confortul camerei.

Ce rol are rackul pe balcon:

 • Ajută la menținerea ordinii pe loggia;
 • Vă permite să plasați vase de flori sau răsaduri;
 • Folosit ca dulap;
 • Poate fi folosit ca parte a unei unități de bucătărie;
 • Potrivit pentru stocarea articolelor de sezon.

Când mobila este făcută manual, este posibil să urmăriți procesul de creare a acesteia de la început până la sfârșit. Astfel, proprietarul apartamentului va avea încredere în calitatea rack-ului asamblat, dacă va fi necesar, va putea să-l actualizeze sau să-l repare în caz de rupere. Avantajele unui dulap auto-facut sunt, de asemenea, posibilitatea de a alege orice materiale si dimensiuni.

specie

Alegerea unui dulap, ia în considerare: scopul, prezența de nișe și geamuri pe balcon, lățimea de loggie. Aceste criterii vor face rack-ul dimensiunii dorite, caracterizat prin funcționalitate maximă. În funcție de caracteristicile de proiectare există mai multe modele:

 • Construit înăuntru. Rack echipat cu rafturi montate. Este instalat în principal pe acele balcoane unde există nișe. Modelul permite utilizarea cea mai eficientă a spațiului disponibil. Lățimea rafturilor va fi limitată de mărimea nișei.
 • Corner. Dulapul de colț este atașat de perete de ambele părți.Parantezele sunt utilizate ca elemente de montare. Avantajul modelului este capacitatea și compactitatea. Modelul va dura mai puțin spațiu, nu va bloca trecerea.
 • În aer liber. Rack-ul lipsit de ușă este stabilit la un perete și poate fi orice înălțime și lățime. Modelul este potrivit pentru stocarea materialului săditor, deoarece plantele vor avea o cantitate mare de lumină solară. Dacă faceți acest lucru sub formă de rafturi agățate, va exista un spațiu pentru stocarea elementelor dimensionale în partea inferioară. În particular, o bicicletă se poate potrivi sub dulap.
 • închis. Model cu ușile. Într-un astfel de magazin obiecte de magazin care trebuie să fie păstrate într-un loc întunecat, precum și lucrurile pe care proprietarul de balcon vrea să se ascundă de la ochii curios. Ușile pot fi amplasate de-a lungul întregii înălțimi a dulapului sau se pot închide doar câteva rafturi. Atunci când alegeți astfel de mobilier, este important să lăsați spațiu pentru deschiderea netedă a rafturilor.

materiale

La elaborarea unui plan raft, una dintre sarcinile principale este alegerea materialului potrivit. Ele diferă una de alta în ceea ce privește costurile, performanța și aspectul.

Din ce rafturi sunt fabricate:

 • Lemn. Materialul ecologic care nu emit substanțe nocive în aer este rezistent la temperaturi extreme și umiditate ridicată. Caracteristicile exterioare excelente vă permit să plasați mobilier din lemn aproape în orice interior. Pentru a prelungi durata de viață a rafturilor din lemn, este recomandat să acoperiți cu soluții antiseptice speciale.
 • PAL, PFL și OSB. Plăcile sunt utilizate pentru fabricarea rafturilor. Este ușor să lucrați cu materiale, acestea au costuri mici. Înainte de a utiliza marginile plăcilor acoperite cu o soluție pentru a preveni putregaiul și ciupercile. Materialele de construcție nu sunt potrivite pentru loggii deschise, deoarece sunt instabile la umiditate și se pot umfla după ploaie sau ninsori.
 • Metal. Durabilitatea și rezistența la uzură - principalele caracteristici ale materialului. Durabilitatea rafturilor metalice se realizează datorită prezenței învelișului anti-coroziune. Pentru fabricarea mobilierului alegeți materiale din aluminiu și galvanizat. Un astfel de suport este mai scump, totuși durata de viață va fi mai lungă. Piesa de mobilier va fi indispensabilă pentru stocarea articolelor grele, cum ar fi uneltele.
 • plastic. Material ușor, care nu se teme de umiditate și temperaturi extreme. O varietate de culori și texturi vă permite să alegeți elemente din plastic pentru orice interior. În rolul de rafturi pot fi folosite, de asemenea, praguri din plastic.
 • Sticlă rezistentă la șocuri. Rafturile din acest material arată elegant și sunt potrivite pentru realizarea ideilor de design îndrăznețe. Sticla nu se teme de expunerea la lumina soarelui si la temperaturi ridicate. Pentru a crea dulapuri, se ia o sticlă specială puternică, care este dificil de rupt. Cu toate acestea, este nevoie de o întreținere atentă regulată și este destul de costisitoare.
 • Combinație de materiale. Atunci când creați mobilier, puteți combina diferite tipuri de materiale. Cadrul din lemn va arata bine cu rafturile din sticla, iar piesele metalice pot fi combinate cu elemente din plastic.

Mobilier universal din lemn: este potrivit atât pentru interioare clasice, cât și pentru cele de țară și Provence. Sticla va fi baza pentru crearea unei dulapuri ultramoderne, iar mobila din plastic va atrage prin practicabilitatea si usurinta ingrijirii.

Cum se face?

Proiectarea celor mai simple rafturi nu este dificilă.Aveți posibilitatea să veniți cu propriul design de la zero sau să utilizați desene și diagrame gata făcute, selectându-le pentru o idee specifică.

Mobila este creată în mai multe etape. În primul rând, un desen este făcut pe hârtie, ținând seama de caracteristicile funcționale ale rack-ului viitor. Diagrama arată înălțimea și lățimea dulapului, adâncimea și înălțimea rafturilor, punctele de prindere pentru paranteze.

Progres:

 • Un loc este ales în cazul în care rack va sta;
 • Gunoiul suplimentar este scos din balcon, spațiul se face sub rafturi;
 • Dacă se utilizează părți din lemn, acestea trebuie tratate cu soluții speciale;
 • Barele sunt înșurubate pe perete, diblurile și șuruburile sunt folosite ca elemente de fixare;
 • Rafturile sunt instalate pe barele neuniforme.

Dacă structura raftului include uși, ele sunt atașate separat. Detaliile sunt de două tipuri: leagăn și pliere. Primele sunt realizate din placaj și scânduri din lemn, apoi înșurubate cu ajutorul buclelor. Dacă este necesar, puteți adăuga un zăvor sau magneți. Ușile pliante sunt realizate din mai multe șipci conectate prin balamale.

Puteți vizualiza vizual procesul de realizare a rack-ului cu propriile mâini în videoclipul de mai jos:

Idei frumoase de design

Rafturile minimaliste cu un număr minim de piese sunt versatile: ele pot fi plasate în aproape orice interior. Dacă proprietarul balconului dorește să creeze un interior unic, ochi-prinderea, el poate opta pentru mobilier de design neobișnuit. Grădinarii vor iubi rafturile cu vase tăiate în rafturi. Soluția nu numai că arată originală, ci este, de asemenea, caracterizată de funcționalitate ridicată.

Modele cu rafturi asimetrice - o opțiune pentru cei care doresc să furnizeze o loggie într-un stil modern. Aveți posibilitatea să alegeți materiale de culori strălucitoare, să jucați cu contraste, să plasați suveniruri, cărți, cadre cu fotografii sau elemente decorative pe rafturi. Astfel de mobilier va arăta avantajos cu ziduri pestrițe.

Un rack îngust, montat în perete, va fi adecvat într-un spațiu limitat, atunci când fiecare centimetru contează. Alegerea lemnului ca material va da modelului un concept și o simplitate deliberată.

Soluția originală va fi un rack construit din cuburi pătrate atașate la perete. Alternarea rafturilor deschise și închise va crea iluzia unui model de șah.Sunt statui, flori, ceasuri de masă, sfeșnice mici. Și în spatele ușilor puteți ascunde elemente care nu sunt folosite în fiecare zi.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor