Rafturi pe balcon

 Rafturi pe balcon

Balconul este o cameră funcțională care poate fi folosită în diverse scopuri.. Poate fi amenajat pentru muncă, o distracție plăcută, decorați-vă cu flori. Un număr mare de opțiuni, dar pentru a organiza în mod corespunzător spațiul, veți avea cu siguranță nevoie de o unitate de rafturi.

Tipuri de construcții

Rafturile de pe balcon sunt reprezentate de o mare varietate de modele. Toată lumea va putea alege opțiunea care să-i satisfacă preferințele.

În funcție de tipul de construcție, rafturile pot fi deschise și închise. Fiecare opțiune permite utilizarea cea mai convenabilă și practică a balconului. Ei pot pune multe lucruri pe care nu le folosiți, dar nu doriți să le aruncați.Rafturile construite cu competență vor permite să creeze curățenie și ordine pe balcon.

Rafturile deschise înfățișate arată ca o dulap, dar nu au pereți, ci doar rafturi deschise. Această opțiune poate avea mai multe niveluri. Alegerea depinde de dorințele dvs. personale. De obicei, lângă perete este instalat un suport deschis și este de asemenea atașat de suporturile din metal. Modelele deschise sunt ideale pentru plasarea florilor. Acest lucru va decora balcon, pentru a crea un mediu confortabil pentru recreere. Varza poate fi cultivată și pe rafturi deschise.

Modelele închise pot fi în linie. Acestea sunt de obicei instalate de-a lungul peretelui lateral al balconului. Modelele încorporate au întotdeauna o înălțime de la podea la tavan. Rafturile închise ascund lucrurile de ochii curioși. Ei pot stoca lucruri pe care le folosiți numai în timpul iernii sau în vară.

8 fotografie

model

Astăzi la vânzare este o gamă largă de rafturi frumoase. Ele pot fi confecționate din diferite materiale și au dimensiuni diferite, astfel că sub fiecare balcon puteți alege opțiunea perfectă.

Rafturile închise pot avea uși glisante sau balamale. Mulți oameni preferă jaluzelele în locul ușilor.

Modelele mici care nu depășesc înălțimea compartimentului pentru balcon sunt ideale pentru un balcon deschis, astfel încât acestea nu vor fi vizibile de pe stradă. Acestea pot fi folosite nu numai pentru depozitare, ci și ca degete. Este suficient să acoperiți rackul cu o față de masă.

Modelele tip unghiular sunt proiectate pentru a fi amplasate într-unul dintre colțurile balconului. Ele pot fi deschise și închise. Ele diferă în funcție de capacitate și, în același timp, nu ocupă mult spațiu.

numire

Foarte des, rafturile de pe balcon sunt folosite ca un suport convenabil pentru răsaduri sau flori care acționează ca decorațiuni interioare. În mod obișnuit, rafturile detașate sunt folosite pentru plante și tu însăși decideți câte niveluri ai nevoie.

Rafturile pot fi atârnate în moduri diferite, nu este necesar să le plasați una deasupra celeilalte. Opțiunea interesantă și neobișnuită arată "în interval" sau în diagonală. Astfel, puteți crea o grădină de flori adevărată în balcon. Unele rafturi pot fi înguste, în timp ce altele sunt largi. Ghivecele multicolore pentru plante vă permit să creați compoziții uimitoare.

Pentru cultivarea răsadurilor, puteți folosi rafturi cu rafturi de pliere sau design detașabil. Puteți pune rafturile numai pentru sezonul în care cresc verdele și apoi le scoateți astfel încât să fie mai spațioase pe balcon.

Rack pentru pneuri trebuie să fie util proprietarului mașinii. Vă permite să organizați cu ușurință anvelopele, precum și să organizați corect spațiul de pe balcon. Fiecare șofer are cel puțin o pereche de anvelope de iarnă și de vară, astfel încât suportul metalic este ideal pentru depozitarea anvelopelor pe balcon.

materiale

Rafturile pot fi fabricate din materiale diferite. De obicei, alegerea lor depinde de scopul mobilierului, precum și de designul interior.

  • Rafturi metalice este un produs durabil și practic.. Acesta depășește modelul copacului. Corpul de metal poate suporta sarcini grele, precum și obiecte mari. O astfel de opțiune poate include rafturi din lemn. De obicei, rack-ul este fabricat din metal fără ușă. Este adesea folosit ca un stand pentru flori, flori sau alte obiecte decorative.
  • Opțiunile de lemn arată mult mai atrăgătoare decât cele din metal. Dar nu pot concura cu modelele de metal în performanță. Rafturile din lemn sunt mai ieftine și nu necesită abilități speciale pentru asamblarea și instalarea lor.
  • Suportul din plastic pentru un balcon este de obicei prezentat sub formă de rafturi. Este conceput pentru a stoca cărți, flori, haine sau o varietate de lucruri mici. Acestea sunt potrivite pentru depozitarea conservelor și a gemurilor, pentru creșterea răsadurilor sau pentru distrugerea instrumentelor de uz casnic. Rafturile din plastic pentru uz casnic nu conțin ziduri spate și laterale și au, de asemenea, elemente de fixare puternice.

Unde să locuiți?

Este foarte important să așezați corect rackul pe balcon astfel încât să nu interfereze cu mișcarea liberă, să nu preia mult spațiu și să se încadreze și în designul interior al camerei. Nu ar trebui să acționeze ca o barieră în calea penetrării lumina zilei. Atunci când alegeți dimensiunile dulapului, trebuie să țineți cont de dimensiunea balconului, deoarece doriți să vă mișcați liber în jurul balconului, fără a ocoli obstacolele. În cazul în care există încălzitoare pe balcon, atunci un suport de lemn ar trebui să fie plasat departe.

Un balcon deschis nu are un perete solid, și aceasta este particularitatea sa, care ar trebui să fie luată în considerare la poziționarea rack-ului. Cea mai puternică suprafață este peretele din beton al casei sau cărămizii.Că trebuie să fie folosit ca suport atunci când montați rack-ul.

În cazul în care balconul este glazurat, iar peretele său de capăt proeminențește surd, puteți pune un rack lângă el. El va ocupa pe deplin partea de final, ceea ce va permite eliberarea trecerii. Cu acest aranjament, rafturile nu vor interfera cu abordarea ferestrei.

În prezența unui perete gol, puteți pune rafturile de colț. Dacă balconul este destul de spațios, puteți alege diferite dimensiuni și forme atunci când alegeți rafturi. Un balcon mare vă permite să creați mai multe rafturi și să le amplasați în diferite colțuri ale camerei.

De exemplu, rafturile de depozitare pot fi puse în colțul unui balcon, iar rafturile deschise pentru flori vor fi ideale în cazul în care există o mulțime de lumină naturală.

Cum să o faceți singur?

Designul rack-ului este destul de simplu, deci dacă doriți, puteți face o opțiune bună pe cont propriu. Avantajul este că puteți face un model în funcție de mărimea balconului. Și, bineînțeles, această opțiune vă va costa mult mai ieftină decât cumpărarea este deja gata de rafturi.

Înainte de a începe să faceți propriile dvs. rafturi, ar trebui să abordați serios alegerea materialului și locația acestuia pe balcon. Designul său trebuie să fie durabil.Rafturile ar trebui să fie spațioase, astfel încât acestea să fie suficient de largi. Singura lui caracteristică este durabilitatea. Este necesar să calculați corect încărcătura, apoi dulapul nu va fi slăbit. Puteți fixa chiar și rack-ul la perete.

Dacă vă decideți să utilizați lemn, atunci este necesar să folosiți rafturi din lemn înainte de a folosi cu mijloace speciale pentru a le da rezistență la umiditate. După raft, merită lustruit și, în viitor, să lucrați numai cu material uscat.

Pentru un model din lemn, plăcile pătrate și dreptunghiulare sunt potrivite, dar lățimea lor trebuie să fie de cel puțin 2,5 centimetri. Dacă intenționați să nu încărcați rackul, atunci și placajul poate fi utilizat și pentru rafturi. Pentru lucru este necesar să se pregătească colțurile de metal, cuie și șuruburi. Mai întâi puteți face un desen cu dimensiunea necesară.

Procesul de a face un model de lemn:

  • Este necesar să luați un cadru din lemn și să îl instalați în partea din față a balconului. Cadrul trebuie să includă plăci verticale care au aceeași înălțime ca și balconul și include și două rafturi orizontale - pe podea și pe tavan.Lățimea rafturilor depinde direct de distanța dintre plăcile verticale.
  • Pentru a fixa cherestea, va trebui să găuriți o gaură în ea, apoi să faceți un semn pe perete și apoi să-l forați.
  • Fasciculul trebuie setat astfel încât orificiul de pe acesta și orificiul din perete să coincidă și apoi să se fixeze cu șuruburi.
  • Pentru rafturile de montare folosite colțurile metalice. Rafturile trebuie instalate pe plăci speciale care se află între cele două stâlpi verticali.
  • Structura finisată trebuie testată pentru rezistență înainte de utilizare.
  • Apoi trebuie să scoateți toate rafturile și să acoperiți suportul cu ulei de in. Atunci când lemnul este uscat, ar trebui să fie vopsit cu lac pentru a adăuga strălucire.
  • Dacă doriți să aveți un suport cu ușile, atunci trebuie să fie atașate la balamale la barele laterale. Pentru uși se utilizează adesea placajul, care are aceeași dimensiune ca și cadrul produsului. Pentru a închide cu ușurință ușile, este necesar să instalați un zăvor sau un magnet.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor