Masă pe balcon

 Masă pe balcon

Funcționalitatea balconului depinde de interiorul și mobilierul potrivit. Chiar și o mică loggie poate fi transformată într-o cameră de zi. Acest lucru va ajuta masa pliantă pe balcon, care se potrivesc organic în spațiu și de a crea o atmosferă de confort.

Semnificația și caracteristicile alegerii

Loggia a încetat de mult să fie un loc deosebit de necesar pentru păstrarea lucrurilor vechi și inutile. Poate fi folosit ca un birou, o cameră de recreere sau o sală de mese. Dar nu fiecare apartament are o loggie mare și spațioasă. De regulă, un set de mobilier pentru un balcon este limitat la o masă, scaune, un piedestal mic și rafturi.

Cei care doresc să transforme balconul invariabil se confruntă cu problema alegerii.În condițiile unui spațiu limitat, la fiecare zece centimetri este valoroasă, astfel încât mobilierul ar trebui să ia puțin spațiu, să aibă o înălțime și o lățime adecvate și să corespundă și interiorului balconului.

Tabelul este selectat ținând cont de mai multe criterii:

 • Gradul de funcționalitate;
 • Culoarea pereților, a podelei, a elementelor decorative;
 • Domeniul de aplicare a tabelului;
 • De ce este fabricat mobilierul?

Pe baza criteriilor enumerate, se selectează tipul tabelului, se determină dimensiunile acestuia și se selectează elemente decorative suplimentare. Funcționalitatea spațiului depinde de mobilierul potrivit.

tipuri

Tabelul de balcon este selectat ținând cont de scopul pentru care va fi folosit loggia. Elementele de mobilier sunt împărțite în mai multe tipuri pe baza dimensiunii, designului, formei și domeniului de aplicare:

Masă pliantă

Model ergonomic ușor de transportat și mutat de la un loc la altul. Dimensiunile mici ale mesei simplifică plasarea pe o mică loggie. Este folosit pentru cină, ca o piesă decorativă de mobilier. Există și modele pe roți, completate de rafturi sub masă. Mobilierul poate fi depozitat în spatele dulapului și așezat numai după necesități.

pliere

Este montat pe perete, iar simplitatea designului mesei simplifică instalarea. Modelul nu are picioare, deoarece chiar și în starea întinsă, ocupă mai puțin spațiu. Producătorii produc mese patrate și semicirculare, mobilierul poate fi realizat și independent, fără utilizarea unor unelte profesionale.

Blaturi în loc de un bloc de balcon

În acest caz, lipsește peretele dintre loggie și cameră (de exemplu, bucătăria). Balconul devine o continuare a spațiului de locuit, iar masa de masă le delimitează. Datorită acestei separări, puteți amplasa dulapuri sau dulapuri suplimentare, evidențiați zona de luat masa. În acest element sunt construite un contor de baruri și un spațiu pentru depozitarea micilor aparate electrice (fierbător, cuptor cu microunde).

calculator

Ideal pentru cei care doresc să creeze un birou separat. Balconul va permite intimitatea, lucrul în pace și liniște. Ar trebui să alegeți un mic model în care să se încadreze calculatorul, papetărie. Un raft convenabil de deasupra mesei vă va permite să eliminați cărți, jurnale și notebook-uri, iar chioșcul încorporat este potrivit pentru a ascunde lucruri care nu sunt folosite în fiecare zi.

Table-curbstone

Model multifuncțional, dotat cu sertare, dulap încorporat. Poate fi folosit pentru alimentație, muncă și plasarea elementelor decorative. Una dintre soiuri este o carte de masă, pliere dacă este necesar. Se transformă atunci când o mulțime de oaspeți se așează la masă, restul de timp când modelul este amplasat compact în colț.

mese

Când intenționați să transformați loggia în sala de mese, merită să acordați prioritate mesei de masă alungită și nu prea largă. În acest caz, acesta este plasat în partea centrală a camerei, astfel încât scaunele să fie situate la margini. Cea mai bună soluție ar fi o masă ușoară, care poate fi mutată cu ușurință și va elibera spațiu.

toaletă

Masă, combinată cu o oglindă și rafturi pentru depozitarea obiectelor mici. Utilizate în principal în dormitoare. Având un astfel de model pe balcon, se pare că se creează o continuare a spațiului de locuit. Acolo, femeia de modă poate corecta o machiaj.

revistă

Un model miniatural care se potrivește chiar și în cea mai îngustă loggie. Masa este utilizată pentru a stoca cărți, ziare, elemente decorative. Acesta va arăta avantajos lângă scaun și transformă balconul într-o cameră de odihnă și o sală de lectură miniaturală.

bar

Soluție non-standard pentru cei care au decis să combine o bucătărie și un balcon.Această masă are o formă alungită și o lățime mică, deoarece ocupă puțin spațiu. Deasupra piesei de mobilier pot fi amplasate rafturi sau adăposturi pentru depozitarea alcoolului, ochelarilor, shakers.

suspendat

Arată ca o masă pliantă în design, dar este atașat într-un alt mod. Modelul este montat pe parapetul balconului cu profile metalice și cârlige. Opțiunea va fi mai eficientă să se uite pe terase deschise. O astfel de masă, precum și plierea, pot fi făcute în mod independent.

unghiular

Avantajul tabelului este că acesta necesită mai puțin spațiu și nu este inferior în ceea ce privește suprafața totală față de alte modele. Piesa de mobilier este folosită pentru muncă, mese, acolo puteți aranja flori sau puteți stoca cărți.

material

Mesele de pe balcon sunt fabricate din diferite materii prime. Mobilierul din plastic este ușor de transportat, cântărește puțin. Cu toate acestea, caracteristicile sale externe nu satisfac întotdeauna ideile de design ale proprietarului balconului, deoarece modelul este mai potrivit pentru picnicuri sau vile. Tabelele cu suport metalic sunt durabile, nu se tem de efecte mecanice externe. Cu toate acestea, ele sunt caracterizate de bulkiness, cântăresc foarte mult.

Mese din lemn sunt realizate din diferite materiale:

MDF

Fabricat din rasinoase. Este un material ecologic care este rezistent la mucegai și ciuperci. Este ușor de manevrat și instalat pe perete. Preț rezonabil. Materialul deține accesorii și elemente de fixare, are un nivel sporit de rezistență.

placă aglomerată

Una dintre cele mai comune opțiuni. Are un preț scăzut, caracterizat prin fiabilitate, durabilitate, ușurință în funcționare. Materialul este disponibil într-un număr mare de culori și nuanțe. Acesta cântărește puțin, ceea ce simplifică procesul de transport și instalare.

mulțime

Este realizat din specii de lemn masiv, în special din stejar și pin. Rezistent la impact și impact. Nobilimea lemnului natural va da interiorului o frumusețe naturală, maiestuoasă și mai restrânsă.

dimensiune

Alegerea unei mese de balcon, dimensiunea sa este de o importanță capitală. Nu există suficient spațiu pentru loggii, astfel încât mobilierul să fie cât mai funcțional posibil. Dimensiunea mesei corespunde zonei din cameră. Nu ar trebui să ocupe întreaga lățime a loggiei, pentru a nu bloca trecerea. De asemenea, se iau în considerare faptul că scaunele, rafturile și, eventual, o noptieră sau o unitate de rafturi sunt așezate pe marginea mobilierului.

Atunci când alegeți dimensiunea mobilierului, țineți cont de următoarele criterii:

 • Suprafață loggia sau balcon;
 • Scopul mesei (odihnă, muncă, masă);
 • Numărul de chiriași.

O masă mică este o opțiune pentru familiile mici. Acesta va deveni un loc de muncă pentru o persoană sau potrivit pentru o cină romantică pentru doi. În cazul în care este planificat să primiți oaspeți, puteți prefera o masă pliabilă, care crește de mai multe ori, dacă este necesar, pentru a locui mai mulți oameni.

Cum sa faci o masa pliabila cu mainile tale?

Mobilierul cu balcoane poate fi realizat independent. Acest lucru nu necesită abilități sau abilități speciale, iar pentru lucrare veți avea nevoie de un set minim de instrumente. Cea mai mare rezistență și durabilitate, caracterizată de mobilier din lemn. Masa pliabilă creată de dvs. se distinge printr-o serie de avantaje:

 • Abilitatea de a realiza un design individual, stabilirea unor dimensiuni specifice;
 • Încrederea în puterea și calitatea produsului, deoarece întregul proces este controlat independent;
 • Masa este modernizată în orice moment, iar materialele disponibile sunt utilizate pentru repararea acesteia.

Înainte de a începe lucrul, se alege un loc pentru plasarea mesei.. Poate necesita electricitate. Ca o opțiune - ar trebui să se acorde atenție modului în care lumina naturală va cădea și dacă nu va interfera cu munca (ecranul computerului poate străluci). Calculele suplimentare sunt efectuate în dimensiuni.

Pentru a crea masa, veți avea nevoie de următoarele materiale: bord, impregnare antifungică, șuruburi și dibluri, șmirghel lustruit, bucle de fixare. Dacă aveți de gând să acoperiți mobilierul cu ceva, în plus, achiziționați lac sau vopsea. Dintre scule vor fi suficiente jigsaw electrice sau fierăstrău, perforator, foraj.

După pregătire, procedați direct la fabricarea mesei pliabile:

 • Desenați pe bord coperta mesei viitoare. Este mai bine să folosiți o riglă și o busolă pentru aceasta, astfel încât forma să fie uniformă.
 • Tăiați blatul. Este necesară încă o piesă, lungimea ei fiind egală cu baza capacului, iar lățimea sa este de 9-11 cm.
 • Pentru a crea un suport, sunt decupate două dreptunghiuri (lungimea este de 2-3 cm mai mică decât lățimea tablei, lățimea este de 18-22 cm). Unul dintre ele ar trebui tăiat în diagonală. Pentru a lucra, aveți nevoie doar de unul dintre dreptunghiuri.
 • Suprafața tablei și marginile pieselor sunt prelucrate utilizând un fișier sau o foaie de hârtie. În această etapă este posibilă acoperirea elementelor cu lac sau vopsea.
 • Marginile mesei sunt atașate la primul dreptunghi cu balamale și șuruburi.
 • Pentru a asambla suportul, este necesar să puneți un triunghi în centru, la 2-3 mm sub marginea superioară. Designul este fixat cu două bucle; ar trebui să fie bine formată. Dacă masa de masă este foarte mare, sunt necesare doi stâlpi pentru instalare.
 • Pe perete este marcat nivelul la care va fi amplasat capacul. Suportul este atașat cu șuruburi. Că masa a atârnat exact, la măsurarea distanțelor se aplică nivelul.

În etapa finală, alte mobilier sunt preluate până la masa rezultată, iar decorurile și cărțile sunt așezate pe ea. Pentru a modela scaune de cumpărături sau pentru a le face singuri. În ultimul caz, puteți realiza toate mobilierul dintr-un singur material, menținând o uniformitate stilistică.

Idei frumoase

Când este planificată transformarea unei cabane sau a unui balcon într-o sală de mese, masa este așezată în partea centrală a camerei pentru a elibera trecerea și a lăsa spațiu pentru scaune. Mobilă are o formă rotundă, ovală, dreptunghiulară sau pătrată. Există și tabele non-standard pentru fanii designului conceptual. Pe masa mare de masă alungită de tip loggia pentru mai multe persoane.

Ventilatoarele din interioarele moderne pot alege o masă nestandardizată: face dintr-un sertar, cub, piedestal, vopsit într-o culoare strălucitoare sau decorat cu materiale variate. În acest caz, va fi avantajos să privim mobilierul cu contrast cu accente geometrice, modele abstracte.

Masa atelierului este caracterizată de o practică maximă, iar caracteristicile sale externe se retrag în fundal. Birou pentru unelte, rafturi alunecoase pentru obiecte mici, rezistență ridicată - caracteristicile distinctive ale acestor mobilier. Atelierul nu necesită achiziționarea unei mese scumpe, poate fi făcută din mijloace improvizate: plăci vechi, cutii, paleți.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor