Uscător de haine la balcon

 Uscător de haine la balcon

Din când în când, în fiecare casă există nevoia de a spăla hainele. Astăzi, această sarcină este perfect tratată de o mașină de spălat. Nu toate sunt echipate cu o funcție de uscare și nu toate produsele spălate trebuie presate, motiv pentru care există o nevoie urgentă de a plasa rufele deja spălate. Prezența unui balcon sau a unei loji face posibilă organizarea uscării lucrurilor în acest spațiu cu ajutorul unor uscătoare moderne pentru rufe de diferite tipuri și modele.

Tipuri și caracteristici

Locul de amplasare și sarcina așteptată a dispozitivului trebuie luate în considerare atunci când cumpărați o versiune specială a uscătorului.

Clutterul și umiditatea ridicată nu contribuie la o odihnă confortabilă, prin urmare, în prezența unui balcon sau a unei loggii, rufele spălate sunt cele mai des întâlnite acolo.

Există o mare varietate de uscătoare de haine, de diferite modele, cu diferite moduri de fixare și variante de execuție, subdivizate în exterior și interior.

Cel mai numeros grup este cel intern, incluzând opțiunile de plafon, perete și podea.

plafon

Cel mai modern și mai convenabil tip de uscător pentru balcon este plafonul unu. Designul de acest tip este montat sub tavan și vă permite să utilizați aproape întreaga lățime a balconului, fără a ocupa restul balconului sau spațiului loggiei.

Prezența unei zone largi de lucru vă permite să localizați un număr mare de produse la un moment dat: designul este de obicei conceput pentru o greutate foarte semnificativă. Acesta este un lucru indispensabil pentru uscarea simultană a mai multor seturi de lenjerie de pat, care diferă nu numai în ceea ce privește mărimea, dar și în greutate.

Acest tip de uscător este puțin adecvat pentru uscarea obiectelor mici. Designul este oarecum complicat pentru instalare și necesită opțiuni suplimentare de fixare.

Cea mai ușoară opțiune este un cadru din plastic sau metal, echipat cu lanțuri care sunt conectate la un cârlig de croșetat.

Designul este în formă de piramidă. Cu ajutorul unui cârlig, acesta poate fi atârnat pe un inel atașat la tavan sau pe o linie de îmbrăcăminte.

Cu ajutorul clothespins-urilor situate pe cadru, puteți petrece mici lucruri întinse. Un astfel de uscător într-o stare suspendată nu ocupă mult spațiu, este foarte compact, dar nu este proiectat pentru o sarcină serioasă.

O versiune similară a uscătorului, dar cu un design ușor modificat, este destinată articolelor delicate, care pot fi uscate numai în stare nefolosită. Designul acestui model este un cadru acoperit cu o grilă, pe care lucrurile sunt uscate, datorită structurii rețelei, iar prezența a două câte trei niveluri în design oferă o uscare unică a mai multor lucruri. Model compact care economisește spațiu nu numai în timpul funcționării, ci și în timpul depozitării.

Singurul dezavantaj al acestui tip este necesitatea de a folosi un suport auxiliar de fiecare dată pentru a putea spala rufele.

Dispozitivele fixe de tavan nu necesită astfel de manipulări, fixarea lor fiind fixată. Atașat la suprafața tavanului sunt două trapezuri metalice sau bare de lemn între ele fiind strânse cu frânghii.

Designul economisește spațiu bine, dar înălțimea la care este instalată această structură implică utilizarea de ajutoare sub formă de scaun sau scară.

Există modele mai avansate de coborâre cu mecanism de ridicare. Acestea constau din traverse paralele, între care sunt amplasate bare de traversare cu fixare rigidă.

Structura este suspendată pe frânghiile care trec prin sistemele de blocuri atașate la plafon. Cablurile atașate la brațele încrucișate ajută la ridicarea și coborârea dispozitivului la orice înălțime, fie manual, fie cu ajutorul cutiilor de viteze speciale, în funcție de modelul ales.

Plasarea lenjeriei pe această structură suspendată trebuie să fie echilibrată, fără derapare, altfel dispozitivul nu va putea fi ridicat la înălțimea dorită.

Există cel mai avansat model de uscător de tip tavan cu o structură pliabilă.Sistemul de această opțiune nu este atât de puternic dependent de o plasare echilibrată a lucrurilor, cum ar fi modelul anterior, dar moderarea rezonabilă în suspendarea spălat rufe nu rănit în această versiune.

Uscătorul de lenjerie "liana" este un design cu lamele tubulare reglabile, prin care sunt colectate corzile, colectate într-un pieptene fixat pe perete. Atunci când se utilizează acest design, oricare dintre lamele poate fi coborâtă la o înălțime predeterminată, independent una de cealaltă.

Această structură este atașată fie la perete cu un suport, fie la plafon cu un profil. Model convenabil care asigură uscarea rapidă a lenjeriei datorită posibilității de a instala fiecare bandă la o înălțime diferită.

Dar această opțiune are dezavantajele sale. O structură complexă constând din mai multe părți, dintre care majoritatea sunt fabricate din plastic. Temperatura scade, în cel mai bun mod, nu afectează durabilitatea întregii structuri. Acest lucru este valabil mai ales pentru balcoanele deschise.

Montat pe perete

Un tip plafon alternativ - uscătoare de perete, staționare pe perete. Cea mai simplă dintre ele este prezentată sub formă de suporturi, situate pe pereți opuși, între care sunt strânse cablurile.Această opțiune este potrivită pentru loggii, dar nu pentru un balcon, datorită designului special al acesteia din urmă.

Un uscător cu alunecare mai versatil și modern, compact, fiabil și așezat pe orice perete, dar este potrivit numai pentru un număr mic de lucruri. Designul lor nu este proiectat pentru sarcini grele.

Cea mai ușoară opțiune este coarda de lenjerie întinsă între două paranteze paralele. Designul poate fi montat pe un perete, și poate pe două pereți paralele.

Există un model îmbunătățit, care este un dispozitiv de tip inerțial. Un bloc închis este instalat pe un singur perete, în care este pornit un tambur cu cabluri torsadate, ale cărui capete sunt atașate la o bară. Pe partea opusă există o construcție, care este un cârlig, cu care placa cu frânghiile este bine fixată. Când scoateți banda de la dispozitivul de închidere la sfârșitul uscării, cablurile sunt înfășurate pe tambur prin inerție.

Această opțiune într-o stare nefuncțională arată foarte bine și nu strică aspectul camerei. Dar există și un minus pentru acest dispozitiv: atunci când agățat lucrurile pe frânghii, spațiul în care este situat uscătorul este puternic aglomerat.

Un alt tip de uscător cu montare pe perete este o opțiune cu un mecanism de alunecare. Pe un suport metalic, într-un anumit fel, sunt atașate scânduri care au capacitatea de a se îndoi în timp ce nu sunt în stare de lucru și se deplasează la distanța necesară, formând rânduri cu grinzi încrucișate dispuse paralel unul cu celălalt. Lenjeria așezată pe un astfel de uscător se usucă rapid și fără riduri. După utilizare, se dezvoltă rapid, ocupând un spațiu minim.

Dar această opțiune nu suportă sarcini grele datorită designului său. Cea mai mică supraîncărcare pe traversele extreme conduce la depunerea întregii structuri, ceea ce nu afectează în cel mai bun mod detaliile, care se deformează în timp. Ce poate duce în cele din urmă la blocarea mecanismului uscătorului.

O alternativă la un design alunecător este un model metalic staționar constând dintr-un cadru cu șine orizontale. Construcție foarte durabilă care poate rezista încărcăturii grele.

Uneori devine necesar să se usuce sau să se ventileze obiecte care necesită manipulare atentă, care pot fi atârnate numai pe umerase.Suportul de balcon atașat la perete se descurcă perfect cu această sarcină. Model convenabil, compact și ușor de instalat.

Acest tip de dispozitiv este proiectat exclusiv pentru lucruri care pot fi plasate numai pe umerase. Pentru lenjeria de pat, acest tip nu este potrivit

Acest design este prezentat sub forma unui suport atașat de o parte la perete, iar celălalt este destinat umerilor cu haine, pe care există caneluri speciale care împiedică alunecarea umerilor cu lucruri. Există și versiuni de podea ale umerilor pentru spații de rufe, reprezentând un suport cu sistem de pivotare cu paranteze cu poziții diferite.

montat

Uscătorii montați ușor și compact pot fi utilizați pe balcoane deschise, instalând acest design pe parapet. Scopul lor este să se usuce rapid articole mici, cum ar fi prosoape, haine pentru copii și lenjerie de corp. Dar această opțiune nu este absolut potrivită pentru spălarea pe scară largă și plasarea de lucruri mari.

podea

Designul uscătorului de podea poate rezista la sarcini grele, permițând să usuce lucruri cu o greutate specifică mare.Iar dupa uscare este usor de pliabil, devenind foarte compact. În starea în desfășurare, aceasta necesită mult spațiu, iar acest lucru nu este foarte convenabil, în special pentru balcoanele mici.

Aceasta este cea mai frecventă opțiune, situată în orice loc convenabil.

Uscătorul de podea pentru apartament nu este întotdeauna cea mai bună opțiune.

electric

Acest uscător este ideal pentru loggii închise și balcoane, deoarece acestea sunt protejate de diferite condiții meteorologice.

Cu ajutorul unui model electric, puteți usca lucrurile în sezonul rece, mai ales că va ajuta în absența încălzirii.

Principiul de funcționare este foarte simplu: lucrurile sunt plasate pe tuburi, care sunt expuse la căldură, prin urmare, rufele se usucă mai repede fără formarea de miros de mucegai, chiar și în vreme ploioasă. Acest tip de uscător nu este foarte convenabil pentru uscarea obiectelor mari.

extern

În plus față de opțiunile interne ale uscătoarelor, există în aer liber, care sunt potrivite doar pentru balcoane deschise. Acest tip de uscător este amplasat în afara balconului, adică din exterior. Spatiul balconului ramane liber, ceea ce reprezinta un plus clar.În plus, hainele agățate nu închid fereastra, lăsând lumina în cameră și, de asemenea, sunt bine ventilate și uscate rapid.

În ciuda numărului de avantaje ale unui uscător în aer liber, acesta are și dezavantaje. Lenjeria atârnată în acest mod poate fi, de asemenea, expusă unor efecte negative sub formă de praf și resturi mici, ploaie bruscă, rafale de vânt și alte influențe negative. Acestea sunt factori care nu contribuie la uscarea de înaltă calitate a lenjeriei, conducând, cel mai bine, la spălarea repetată.

Uscătorii de haine în aer liber sunt situați pe partea stradală a balconului și sunt construiți cu cabluri de in. Ca bază, de regulă, se ia fie un suport, fie un fascicul de lemn. Pentru cea mai simplă opțiune de uscare exterioară, găurile sunt forate în suportul în care este trecut cablul.

Tipul exterior al uscătorului poate fi folosit nu numai pe balcon, dar și în afara ferestrei. Suporturile sunt fixate pe perete, între care sunt tensionate liniile de rufe. Designul poate fi adăugat la comoditatea rolelor, ceea ce va facilita atât agățarea lucrurilor, cât și îndepărtarea lor.Pe fereastră, după cum este necesar, puteți instala o structură articulată, dar poate rezista doar lucrurilor ușoare.

Nu uitați că plasarea uscătoarelor în aer liber, în special în partea din față a clădirii, în unele localități este interzisă.

Cum sa alegi?

Pentru a alege uscătorul de haine potrivit, este necesar să se ia în considerare mai mulți factori. Din considerația multor nuanțe depinde de alegerea sistemului. Sistemele staționare sunt instalate în cazul în care spălarea se întâmplă destul de des. Pentru un număr mare de lucruri mari, este mai bine să alegeți un uscător de tip plafon.

Oricare dintre opțiuni, montate pe tavan, rezistă bine unei sarcini semnificative și nu aglomera spațiul. Dacă nu sunt atât de multe lucruri, atunci o construcție de perete cu un mecanism de alunecare va face.

Atunci când alegeți un dispozitiv staționar, este necesar să luați în considerare materialul de fabricație a uneia sau a altei variante. Calitatea dispozitivului depinde direct de calitatea acestuia. Modelele din plastic sunt ușoare, dar nu pot suporta o încărcătură mare. Opțiunile de tavan din aluminiu sunt mai puternice decât cele din plastic, dar au o caracteristică.Tuburile, care atârnă hainele, se pot îndoi, ceea ce se întâmplă destul de des.

Într-o altă variantă de realizare, tuburile de oțel sunt utilizate în sarcină polimerizată și bine susținută. Dar, de-a lungul timpului, și devin inutile, panglica se rupe și se îndepărtează, ceea ce poate duce mai târziu la coroziune, ceea ce poate provoca pete pe lenjerie. În acest caz, este mai bine să alegeți un model produs în Turcia sau în Germania. Merită mai mult decât este fabricat în China, dar mai puternic, iar durata de viață este mult mai lungă. Cea mai bună opțiune este o construcție din oțel inoxidabil. Durabil, fiabil și durabil.

După determinarea tipului și designului dispozitivului, precum și a amplasării acestuia, este necesar să se țină seama de dimensiunile acestuia. Scrieți cât spațiu este designul cu lenjerie și cât de mult - în stare pliată.

Este necesar să montați dispozitivul ținând cont de mecanismul de deschidere a ferestrelor într-o loggie sau într-un balcon cu geamuri. Este necesar să calculați acest moment pentru a înțelege dacă ferestrele deschise vor atinge rufele și dacă va exista spațiu liber pentru trecere.

Atunci când alegeți un uscător proiectat pentru a fi utilizat pe un balcon, este mai bine să preferați versiunile compacte ale materialelor de calitate.

Când alegeți, amintiți-vă că umiditatea ridicată la uscarea camerei afectează negativ mobilierul.

Cum se instalează

La instalarea diferitelor tipuri de dispozitive, este necesar să se țină cont de nuanțele de montare pentru fiecare proiect. Nu este dificil să montați structura tavanului, principala fiind să urmați instrucțiunile atașate uscătorului.

Mai întâi trebuie să determinați locul unde va fi instalată structura. Apoi pregătiți instrumentele necesare. După ce ați pregătit un loc și ați studiat instrucțiunile, este posibil să începeți instalarea.

Pe suprafața tavanului, faceți etichete prin aplicarea paranteză și stabilind cu precizie distanța folosind o structură de tije, egală cu lungimea acesteia.

Apoi, folosind un perforator, cel mai potrivit instrument pentru suprafețele de beton, faceți găuri pe marcaje. Instalați consolele cu șuruburi autoportante. La perete, la o înălțime convenabilă stabilit consola

Pasul final va fi ajustarea lungimii cablurilor prin tragerea prin mecanismele rolelor și fixarea înălțimii cu capacele furnizate.

Cum să instalați personal un uscător de haine, pentru a vedea mai multe detalii în video de mai jos.

Cum să faceți acest lucru singur

Pentru a salva bugetul familiei, un uscător de rufe tip plafon poate fi făcut manual.

Este posibilă realizarea unei structuri de lemn și a unui cadru. Pentru o structură de cadre de casă, puteți lua o bătrână ca bază, după îndepărtarea arcurilor. În schimb, vor folosi corzi atașate la dispozitivele speciale rămase de pe amortizoarele clapetă.

Cadrul însuși pe fiecare parte este suspendat de curele, care sunt conectate printr-un carabinier cu cabluri de tip lift.

Cablurile, la rândul lor, sunt aruncate peste blocuri rigid fixate pe suprafața tavanului și trec printr-un sistem tip bloc dublu.

Cablurile trebuie să fie ajustate pentru a prelua cadrul într-o poziție orizontală și apoi să le legați una de alta, legându-le împreună într-un nod.

Capătul liber al acestei funii, cu care structura va fi ridicată și coborâtă, se fixează pe un suport cu găuri gata făcute pe perete.

Pentru a ridica construcția, cablul trebuie tras în jos și, pentru al coborî, este necesar să-l slăbiți cu atenție și să-l eliberați încet până când cadrul este coborât la înălțimea dorită.

Cum se face un uscător de haine, vedeți videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor