Cum sa faci un balcon cu mainile tale?

 Cum sa faci un balcon cu mainile tale?

Balcoane, deși ele sunt o parte foarte funcțională și indispensabilă a apartamentului, dar totuși nu toate casele sunt echipate cu ele. Deseori există structuri în care balconul pur și simplu lipsește. Dar nu dispera - balconul poate fi proiectat cu mâinile tale.

Să analizăm în detaliu toate detaliile privind construcția balcoanelor, precum și principalele etape ale acestei epuizări, finisări și amenajări.

Opțiuni de construcție și design

Puteți face un balcon cu propriile mâini, iar acest lucru nu este atât de dificil cum pare la prima vedere. Mai întâi trebuie să decideți asupra valorii funcționale a clădirii, pe baza căreia se va determina atât mărimea balconului, cât și locul unde acesta va fi amplasat.

Locația apartamentului de la primul etaj oferă o oportunitate unică de a simplifica construcția - baza balconului poate fi susținută pe coloane stabile. Există, de asemenea, câteva bonusuri minunate sub forma construcției unei pivnițe mari sau chiar a unei intrări separate a apartamentului.

Construcția balconului cu balamale poate să nu fie posibilă din cauza amenințării la adresa integrității fațadei și a întregii structuri a locuinței, așadar baza de beton trebuie făcută cu o fixare separată și suporturi suplimentare care o susțin de jos.

Elementele de fixare pot fi proiectate atât în ​​versiunea orizontală, în cazul în care părțile inferioare și superioare sunt pur și simplu atașate la fațada casei, cât și pentru a avea suporturi de colț, care sunt, în acest caz, opțiunea cea mai bună, cea mai sigură.

Cum să obțineți permisiunea de a construi?

Construcția nesupravegheată a balconului nu va fi posibilă fără obținerea permisiunii corespunzătoare.Va trebui să colectați un pachet de documente și să le depuneți autorității potrivite.

Lista documentelor necesare pentru construirea balconului:

 1. Planul apartamentului și proiectul spațiilor rezidențiale.
 2. Proiectul de a construi un balcon (este mai bine să încredințezi această etapă profesioniștilor).
 3. Scrisoare și autorizație legală certificată de construcție primită de la vecini.

Apoi, trebuie să contactați avocații pentru sfaturi și să primiți o notificare că clădirea este complet legală. Pentru construcția ilegală de către instanță pot fi impuse sancțiuni și demolarea clădirilor.

După obținerea permisiunii unui avocat, va trebui să contactați ITO-ul pentru aceeași problemă.

În nici un caz nu ar trebui să neglijăm asistența juridică, deoarece pentru o extindere a unui balcon la un apartament de la primul etaj, este posibil să aveți nevoie de permisiunea de a utiliza terenul sub el (achiziția sau privatizarea).

Pregătirea proiectului

Înainte de construcție, este necesar să se pregătească un proiect adecvat în care parametrii și caracteristicile de bază ale construcției viitoare vor fi respectate și indicate.Balconul nu este o excepție și, de asemenea, trebuie proiectat.

Luați în considerare caracteristicile și procedura pentru proiectarea unui balcon:

 • În primul rând, înainte de începerea proiectării, va fi necesară colectarea unor informații referitoare la caracteristicile funcționale ale casei în sine. Este necesar să se clarifice dacă sunt permise clădiri suplimentare conform datelor tehnice, precum și parametrii pe care clădirea le poate avea;
 • Pe baza datelor obținute, se realizează un proiect brut al unei camere de balcon, care este necesar pentru a fi prezentat avocaților pentru a obține un permis de construcție. În plus, proiectul este finalizat, îmbunătățit și prezentat în această formă în ITO;
 • În timpul proiectării este necesar să se ia în considerare absolut totul: stabilitatea structurii, gravitatea materialelor care urmează să fie utilizate, precum și echiparea balconului cu elemente de fixare adecvate. Pentru ca construcția să fie fiabilă, este necesar să se ia în considerare toate aspectele și să se reflecte cât mai exact posibil în desene, conform cărora se va realiza construcția.

Cum să faci un balcon pe fundație?

Balconul de pe subsol este construit în mod natural numai în apartamente de la primul etaj.Construcția este destul de greoaie, dar schema sa este puțin probabil să fie prea complicată.

Construcția balcoanelor de acest tip este realizată pe o fundație de benzi, care este un tip de contur de buclă închisă, realizată din grinzi din beton armat. Această fundație trebuie construită sub pereții caroseriei și la baza structurii viitoare.

Dupa ridicarea fundatiei, marcarea este finalizata, toate lucrarile de excavare necesare sunt finisate, apoi este sudat un cadru puternic, este turnat un cuplaj, se executa pereti, se monteaza geamuri, se executa lucrari de finisare externa si interioara.

Balcon portabil

Un balcon portabil este scheletul unei camere care a fost plasată pe stradă. Este o parte separată și nu are nimic de-a face cu pereții spațiului camerei, cu excepția peretelui central adiacent, în care este amplasată intrarea.

Pentru a construi un balcon exterior, este necesar să construiți un cadru și să aveți grijă de fiabilitatea elementelor de fixare, în special cele de susținere. După construcție a cadrului va trebui să construiască o placă de podea, cel mai bine este că a fost armat cu armătură și din beton.

Este necesar să se facă un balcon deschis pentru pardoseli fiabile.

O bună ventilare este necesară pentru a asigura circulația aerului proaspăt în cameră. Puțini oameni se gândesc la asta în timpul construcției de balcoane, așa că se întâmplă adesea ca mirosul de umezeală să apară într-o cameră încălzită, microorganismele fungice se dezvoltă și ferestrele se aprind de multe ori.

Există două tipuri de ventilație:

 • ventile speciale responsabile pentru alimentarea și evacuarea aerului montat în cadrul ramei ferestrei de pe balcon;
 • ventilator electric.

Merită menționat faptul că sistemul cu un ventilator este mai puternic.

Balcon într-o casă privată sau la cabană

Fără îndoială, atunci când construiești o casă privată sau o casă, gândul la un balcon se deschide involuntar, pentru că ceea ce ar putea fi mai frumos decât adunările de balcon în seriile de vară calde. Luați în considerare mai multe opțiuni pentru construirea de balcoane în case private.

În mod ideal, baza balconului este placa de beton care ar trebui pusă inițial în timpul construcției casei, deoarece construcția ar fi mai sigură. Dar există opțiuni pentru finalizarea balconului, care se bazează, de exemplu, pe coloane.Astfel, partea inferioară a balconului devine un fel de vizor.

Nu este deloc necesar să se construiască o opțiune de piatră sau beton, este suficient doar să se facă o bază solidă. Balustrada balconului într-o casă privată poate fi decorativă - falsă sau turnată, în funcție de preferințele individuale.

Este mult mai ușor să faci un balcon într-o casă de vară din lemn, atât în ​​timpul construcției casei, cât și să o atașezi după ce este terminată. Baza de lemn se sprijină pe grinzile verticale sau pe colțurile de colț situate sub ea.

Dar merită să fii atent la alegerea lemnului pentru podeaua balconului - ar trebui să fie puternic și sigur.

Cum să țină lumina?

Adesea, balcoanele sunt nu numai încălzirea, ci și încercarea de a le echipa cu un lucru atât de funcțional ca și iluminatul. Dar cât de ușor este să țineți iluminatul pe balcon fără a afecta repararea și interiorul apartamentului? Să aruncăm o privire mai atentă la cele mai simple căi.

În primul rând, este necesar să se determine locul de unde va fi trasată linia. Există trei opțiuni:

 • ecran scut - iluminatul va fi puternic, dar veți avea nevoie de o cantitate mare de cabluri, care va trebui să tragă, dacă nu prin întregul apartament, apoi după câteva camere;
 • Cutie reglabilă - cea mai bună opțiune;
 • cea mai apropiată priză - se utilizează o cantitate mică de cablu, dar este posibil ca iluminarea să nu se transforme la fel de puternică cum am dori, deoarece va fi direct legată de activitatea aparatelor electrice din încăperea următoare.

Cablarea poate fi deschisă și ascunsă. Opțiunea cea mai simplă este deschisă, firul poate fi simplu fixat pe pereți sau ascuns în panouri, colțuri sau un canal special de cablu din plastic.

Desfășurarea unei cablaje închise poate fi ușor dificilă în prezența unei reparații proaspete, pentru că pentru a ascunde firele, va trebui să faceți pereți.

Cum se face o vizor?

Viziera face parte dintr-un balcon închis, iar rolul său funcțional este de a proteja sticla de picăturile de ploaie și de a reduce fluxul de lumină solară care intră în cameră. Primul lucru pe care trebuie să-l decideți cu privire la dimensiunea vizorului. Cel mai bine este ca lungimea sa să fie puțin mai lungă decât lungimea balconului, iar marginea liberă se extinde puțin dincolo de balustradă. Deci, viziera va fi cea mai funcțională, protejând balconul de ploaie.

Următorul pas va fi construirea de corpuri de iluminat. Ele pot fi complet diferite: drepte, ușor înclinate sau chiar sub forma unui mic arc.Principalul lucru este că toate dispozitivele de fixare trebuie să fie realizate din profile metalice și colțuri de înaltă calitate, deoarece, prin construcția manuală a unui balcon, fiabilitatea și siguranța sunt evaluate mai presus de toate.

Construcția vizorului se termină cu un acoperiș. Va fi necesar să ridicați materialul:

 • țiglă sau ardezie, care este adesea folosit pentru a acoperi acoperișurile de case, este potrivit pentru o suprafață dreaptă;
 • pentru o suprafață înclinată, opțiunea cea mai fiabilă și mai ușoară va fi foaia de metal, denumită și foaia profilate, precum și ondulina durabilă;
 • îndoirea foilor metalice sau a policarbonatului este potrivită pentru arc.

Acoperișul de la ultimul etaj

Dacă totul este clar cu etajele de mijloc - baza de beton de la celălalt etaj de deasupra servește ca și acoperișul balconului inferior, multe întrebări apar în ceea ce privește balcoanele de la ultimul etaj superior, deoarece nu toată lumea știe să facă singur acoperișul.

Există două opțiuni pentru construirea acoperișului pe balcoanele de la etajele superioare:

 1. Construcția unei structuri dependente - se face sistemul de prindere, care reprezintă baza și partea suport a structurii.Această opțiune este mai sigură deoarece acoperișul se sprijină pe structură și este bine fixat pe acesta.
 2. Construcția unei construcții independente - nu sunt folosite suporturi și rafturi, iar acoperișul este fixat numai la partea exterioară a peretelui.

Pentru aranjarea ambelor modele, vor fi necesare profile metalice și colțuri, spumă poliuretanică și șuruburi mari, echipate cu etanșări de impermeabilizare. Și pentru acoperiș în sine, un material cum ar fi policarbonatul, gresie sau orice alte materiale de acoperire, precum și diverse tipuri de plăci de oțel, este perfect.

Trebuie remarcat că, după construirea structurii, va fi necesar să se sigileze cu atenție toate crăpăturile, pentru a preveni intrarea umezelii în timpul ploii.

încălzire

La construirea unui balcon închis, problema principală ar putea fi izolarea sa, deoarece o cameră rece va fi funcțională numai în sezonul cald. Să analizăm în detaliu modul de realizare a izolației balconului și a etapelor sale principale.

Primul pas este de a instala ferestre izolate cu geam dublu, deoarece, cu ferestrele obișnuite subțiri, este puțin probabil ca căldura să rămână în interiorul încăperii.Necesitatea este impermeabilizarea din interiorul încăperii, care este făcută în scopul protejării camerei împotriva umidității.

Dacă doriți și, dacă este necesar, după realizarea hidroizolației, puteți acoperi podeaua balconului cu covoare electrice izolate, numite în mod obișnuit "podele calde". O astfel de idee va ajuta la încălzirea camerei și reglarea temperaturii în ea.

În plus, dacă finanțele permit, este posibilă încălzirea zidurilor cu ajutorul unor blocuri de spumă speciale în timpul procesului de construcție. Materialul păstrează perfect căldura în interiorul încăperii și nu o controlează în mod clar, ci răcire treptată.

Unul dintre exemplele de balcoane și loggii care se încălzesc poate fi văzut în acest videoclip.

decorare

După construcția și izolarea camerei de balcon, pasul necesar este finalizarea interiorului. Pentru a nu risca, este mai bine să asigurăm decorarea exterioară a balconului cu profesioniștii care dispun de echipament și echipament special pentru lucrări externe la înălțime.

Decoratiuni interioare se bazeaza pe preferintele personale, in zona balconului si tipului sau izolat sau rece.Pentru un balcon mic, izolat, plăcile de ceramică sau laminatul de înaltă calitate, cu un suport protector, sunt perfecte pentru acoperirea podelelor.

Orice poate fi folosit pentru a termina pereții: de la tencuiala decorativă texturate la tapetul de fesisilină. Dar dacă prima opțiune este de asemenea potrivită pentru balcoanele reci cu umiditate ridicată, atunci a doua este potrivită numai pentru încăperile încălzite.

Pentru finisarea plafoanelor se folosesc de obicei vopsea, vopsea, panouri din plastic și din lemn. Dar, în adevăr, este considerat plafonul cel mai practic și atractiv din punct de vedere vizual, care nu doar decorează interiorul, ci va dura și mulți ani.

decorare

În timp ce unii oameni sunt implicați în proiectarea unui interior clasic în balcon, alții incorporează cele mai neobișnuite idei, transformând balconul în ceva complet neobișnuit. Să examinăm în detaliu cele mai neobișnuite idei pentru designul balconului.

Instalarea ferestrelor duble cu geam termopan etanșă ermetic, tăblii cu clapboard și instalarea unor elemente de încălzire puternice vă vor ajuta să transformați camera de balcon într-o saună reală.Desigur, efectuarea procedurilor de apă într-o astfel de cameră ar fi imposibilă, dar este destul de potrivit pentru o încălzire bună.

Pe balcon puteți construi o zonă de lounge minunată, potrivită pentru relaxare și relaxare. De exemplu, puteți pune saltele și perne moi pe podea, iar în partea superioară decorați camera cu flori frumoase parfumate.

În plus, pe balcon puteți instala o fântână decorativă, sunetul apei în care vă va ajuta să vă relaxați și să vă distrageți atenția.

Grădinari Avid nu pierde ocazia de a construi pe propriul balcon spațiu pentru plantare, sau chiar complet rândul său, balconul în sine într-o seră. Pentru aceasta, corturile de polietilenă sunt instalate suplimentar, sau chiar pe balcon, condițiile de temperatură necesare și umiditatea este reglată.

Este posibil să faceți o pivniță?

Din nefericire, nu fiecare persoană are un loc potrivit pentru a stoca legumele cultivate în țară și de fiecare dată când trebuie să-i urmezi în afara orașului nu este o pierdere rezonabilă de timp și propria lor putere. Există o cale de ieșire din această situație - puteți construi o beciură pe balconul de la primul etaj, ceea ce vă va permite să stocați o anumită cantitate de grădinărit.

Pivnița poate fi construită și sub forma unei construcții independente - o cutie de lemn încălzită. Pentru fabricarea ambelor și o altă opțiune vor fi necesare diferite părți din lemn - plăci, plăci, colțuri, care vor fi amplasate în două straturi - din exterior și din interior.

În intervalele dintre cele două straturi de lemn este un încălzitor care vă permite să vă mențineți cald în interiorul structurii. Blocurile de spumă sau plăcile din polistiren expandat sunt de obicei folosite ca izolație. Atât această, cât și altă opțiune posedă proprietăți termoizolante fine.

În plus, în zona din partea inferioară a structurii, se instalează un element de încălzire mic, care va ajuta la menținerea temperaturii în interior peste grade de zero.

Cel mai bine este să depozitați legume și fructe în recipiente separate din plastic - aceasta va contribui la o bună circulație a aerului și va contribui la menținerea prospețimii culturii mai mult timp.

Cum de a decora?

Când vine vorba de decorul unui balcon construit, nu trebuie să mergeți prea departe în a gândi la diferite delicii și idei interioare neobișnuite. Pentru balcon se potrivesc cele mai simple elemente decorative.

De exemplu, un balcon deschis va contribui la decorarea unui paravan de foraj sau a unor partiții înguste de lemn, decorate cu sculpturi. În plus, decorarea principală a balcoanelor deschise sunt florile în aer liber și plantele de alpinism.

Elementele de interior simple, dar frumoase sunt potrivite pentru decorarea balcoanelor închise: flori uscate, margele în vase transparente, figurine și picturi, precum și draperii frumoase cu un model discret.

Idei pentru un balcon

 • O idee elegantă și funcțională pentru a proiecta o cameră de balcon este un raft de bibliotecă, prezentat sub formă de numeroase celule în formă de diamant.
 • Scaunele de masă și scaunele de bar sunt soluția perfectă pentru un balcon. În acest cadru, va fi frumos să începeți ziua cu un mic dejun delicios și să terminați cu o cină romantică.
 • Un scaun moale confortabil, lumini decorative, o masă de cafea și o lampă de podea sunt ceea ce trebuie să petreceți seri de seară confortabile pe balcon ce citesc cărți interesante.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor